Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזיבה ממקום עבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטות של חבר:

הוא עובד בחנות מסויימת שנתיים שלמות כעובד על בסיס שעתי. במשמרות.

באוקטובר הוא יתחיל ללמוד 3 ימים מלאים. וישאר לו לעבוד רק יומיים בשבוע (הם לא תמיד צריכים אותו בשישי).

מה לדעתכם הוא צריך לעשות?

לגרום לכך שיפטרו אותו? לדבר עם המעסיק שיעסיק אותו רק ליומיים (ועוד זה משמרות)?

הוא לא רוצה להפסיד את הדמי פיצויים שמגיעים לו זה הכסף לשנה ב'.

פורסם

השאלה היא האם הוא מתכוון לעבוד ביומיים האלה בעבודה אחרת?

כל עוד טוב לו במקום הזה והוא זקוק לג'ובות בזמן הלימודים, שינסה לדבר עם האחראי שיאפשר לו לעבוד רק פעמיים בשבוע.

במידה ומדובר בעובד מוערך לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם זה.

פורסם

הוא מוכן לעבוד שם גם יומיים הבעיה ש 80% שלא יסכימו לו לדבר כזה.

מה המעסיק יעשה במצב כזה?

יגיד לו אתה לא יכול לעבוד ככה ויפטר? או יעסיק גם ליומיים?

פורסם
הוא לא רוצה להפסיד את הדמי פיצויים שמגיעים לו זה הכסף לשנה ב'.

זה לא הפסד כי הכסף לא מגיע לו.

הוא מגיע לו רק אם מפטרים אותו.

סוף מעשה במחשבה תחילה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שידבר עם המעסיק וישמע מה המדיניות במקום העבודה

לדעתי הכספים שהופרשו במסגרת פנסיה חובה לפיצויים שלו בכל מקרה.

איך לגרום לכך שיפטרו אותו ? רק אומר שזה אפשרי, רבים עושים זאת, ופאלו חושב ( משוכנע!) שזה לא מוסרי.

פורסם
זה לא הפסד כי הכסף לא מגיע לו.

הוא מגיע לו רק אם מפטרים אותו.

סוף מעשה במחשבה תחילה...

היום זה כבר שונה.

המעביד מחוייב להפקיד בין 4 ל 6% מהשכר לקרן הפנסיה עבור פיצויים (כמה בדיוק נקבע לפי צוי ההרחבה בענפים השונים). החלק הזה בכל מקרה של העובד ורק ההשלמה ל 8.33% תלויה בפיטורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
איך לגרום לכך שיפטרו אותו ? רק אומר שזה אפשרי, רבים עושים זאת, ופאלו חושב ( משוכנע!) שזה לא מוסרי.

זאת אומרת שאתה חושב שזה כן מוסרי, לא רק לנסות לקבל פיצויים שלא מגיעים לך, אלא גם לפגוע במקום העבודה, בזמן שהוא משלם לך משכורת, כדי לאלץ אותו לשלם לך כסף שלא מגיע לך (לא כדין ולא מוסרית).

במה עוד אתה תומך?!

הונאות ביטוח?

מרמה?

פרוטקשן?

סחיטה באיומים?

היום זה כבר שונה.

המעביד מחוייב להפקיד בין 4 ל 6% מהשכר לקרן הפנסיה עבור פיצויים (כמה בדיוק נקבע לפי צוי ההרחבה בענפים השונים). החלק הזה בכל מקרה של העובד ורק ההשלמה ל 8.33% תלויה בפיטורים.

מה שמגיע - מגיע.

אין בעיה.

הבעיה היא עם אנשים שחושבים שכסף הפיצויים, שהוא כעיין ביטוח שנועד להגן באופן מסויים על העובד כלכלית מהיכולת השרירותית של המעביד להפסיק תעסוקתו, הוא כבר בכיסם ומגיע להם, גם אם הם אלו שעוזבים. ועוד יותר בעיה עם אילו שגם פוגעים במעביד בדרך, בניסיון לקבל את הכסף במרמה.

פורסם

אני חושב שלא מוסרי להחזיק עובד במקום העבודה בכספי הפיצויים שלו, ואני חושב שזכות העובד לעשות כל דבר חוקי כדי לדאוג לכך שיקבל אותם.

כן, זה כולל להיות עובד עם פחות מוטיבציה. אתה רוצה שאהיה עובד טוב? תדע לשמר אותי.

עובדה שגם המדינה הולכת לכיוון הזה עם הפנסיה חובה.

פורסם

falou, לא חסרים מעסיקים שמפטרים עוד לפני שהעובד מגיע לזכות של הפיצויים (בכוונה כמובן). מדובר כאן בתיקו.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אני חושב שלא מוסרי להחזיק עובד במקום העבודה בכספי הפיצויים שלו, ואני חושב שזכות העובד לעשות כל דבר חוקי כדי לדאוג לכך שיקבל אותם.

כן, זה כולל להיות עובד עם פחות מוטיבציה. אתה רוצה שאהיה עובד טוב? תדע לשמר אותי.

עובדה שגם המדינה הולכת לכיוון הזה עם הפנסיה חובה.

אתה פשוט לא קולט. כספי הפיצויים אינם של העובד, הם של המעביד. הם נועדו לעמוד לזכות העובד רק במקרה והמעביד מפטר אותו. התירוץ של "תן לי את הכסף שלך, כי אני רוצה וזו אשמתך שאני בכלל חושק בו" זו חשיבה של נוכל שמטיל את האחריות לנכלוליות שלו על הקורבן. צידוקים של גנבים.

זה שאתה חושב שהכספים מגיעים, זה כי אתה החלטת שמשהו, שהוא לא שלך כחוק, בעצם שייך לך.

צידוקים של גנבים, כבר אמרתי?!

falou, לא חסרים מעסיקים שמפטרים עוד לפני שהעובד מגיע לזכות של הפיצויים (בכוונה כמובן). מדובר כאן בתיקו.

תגיד לי, זו הליגה למקומות עבודה?

פלילם עובדים לפי סה"כ סטטיסטי?

אולי מותר לך לגנוב רכב מפלסטינים, כי זה מאזן את מאזן הגניבות בין העמים?

אולי מותר לנשים לאנוס גברים?

כמות השטויות שאנשים מוציאים כדי להצדיק את חוסר ההגינות שלהם...:roll:

פורסם
אתה פשוט לא קולט. כספי הפיצויים אינם של העובד, הם של המעביד. הם נועדו לעמוד לזכות העובד רק במקרה והמעביד מפטר אותו. התירוץ של "תן לי את הכסף שלך, כי אני רוצה וזו אשמתך שאני בכלל חושק בו" זו חשיבה של נוכל שמטיל את האחריות לנכלוליות שלו על הקורבן. צידוקים של גנבים.

זה שאתה חושב שהכספים מגיעים, זה כי אתה החלטת שמשהו, שהוא לא שלך כחוק, בעצם שייך לך.

צידוקים של גנבים, כבר אמרתי?!

תגיד לי, זו הליגה למקומות עבודה?

פלילם עובדים לפי סה"כ סטטיסטי?

אולי מותר לך לגנוב רכב מפלסטינים, כי זה מאזן את מאזן הגניבות בין העמים?

אולי מותר לנשים לאנוס גברים?

כמות השטויות שאנשים מוציאים כדי להצדיק את חוסר ההגינות שלהם...:roll:

פאולו אני מבין את נקודת המבט שלך אבל אם היינו אומרים לך שזה מעסיק שהוא לא מפריש כספי פנסיה, לא תמיד משלם את החגים, ומאחר בתשלום המשכורת לפחות ב 2-4 ימים?

פורסם

אז תתפטר ואחר כך תבע אותו על כל מה שמגיע לך כולל פיצויים בטענה שנאלצת לעזוב עקב הרמאויות שלו. גם התנהגות כזו לא נותנת לך את הזכות לנסות לסחוט מהמעביד את הפיצויים בדיוק כמו שלמעביד אין זכות לנכות לך אפילו אגורה גם אם גרמת לו נזק במתכוון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כדאי לדבר עם המעסיק לגבי אפשרות לעבוד יומיים .(ואולי יתאים להם גם שישי)

אפשר והמעסיק ימצא עוד עובד הרוצה לעבוד יומיים-שלושה , וכך המשמרות יסתדרו .

עד שלא מדברים ובודקים , לא יודעים את האפשרויות .

בנוגע לפיצויי פיטורים - הם מגיעים כדי לאפשר לעובד מחיה בזמן מעבר לעבודה חדשה - והם דבר הוגן .

גם העובד צריך להיות הוגן , ולהודיע מראש ולא לגרום לפיטוריו , תוך נקיטת אמצעים להכשלת העבודה כדי שיפטרו אותו .

בד"כ המעסיקים כיום משלמים פיצויי פיטורים בהסכמה , כאשר העובד מבקש לעזוב .

הבקשה היחידה , הודעה מראש כדי לאפשר מציאת עובדים חדשים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...