Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שרציתי לחסוך בשירשור וכתבתי את הבעיה בשרשור "איך לשמור על הגומי" של Kenworth ולא קיבלתי אף תגובה, אני פותח שרשור חדש בתקווה לקבל פה את הפתרון ולפתור את הבעיה.

כשעשיתי פלסטלינה לרכב (ד"א - זה דבר מדהים - אם אני הצלחתי כל אחד יכול, והתוצאות לא פחות ממדהימות !) גיליתי שיוצא לי המון שחור מהגומי של החלונות, עד כדי כך שכשאני נוגע בזה עם מפית או הפלסטלינה זה פשוט הולך ונמרח על הרכב ולא יורד עם סתם ניגוב עם מפית רגילה אלא חייב מים או להעביר את הפלסטלינה עליו כדי שזה יירד (אחרי שזה עובר לפח של הרכב)

רציתי לדעת אם מה שצריך לעשות זה פשוט לשטוף את הגומייה הרבה עם מים עד שיפסיק לצאת החומר השחור הזה שנראה כמו הפרשות, או שיש משהו אחר לעשות ?

אני אצרף תמונות בהזדמנות הראשונה אבל אני חושב שהסברתי את הבעיה די טוב וסה"כ זה בעיה די נפוצה בהרבה רכבים ישנים לפי מה שראיתי פה בפורום, אבל לא מצאתי פתרון לבעיה.

פורסם

Reka

אני לא הצלחתי להבין מהיכן יוצא השחור? אני מניח שמהגומיות אטימה של הרכב?

ומדוע פלסטלינה מתקרבת לגומי שלך? ומה הקשר בכלל בין גומיות האטימה לפלסטלינה?

תנסה לחדד בבקשה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

גם לי יש בעיה דומה ואני חושב שיש לו את אותה בעיה.

לדוגמא בשטיפה הרגילה של הרכב באזורים שיש פג וגומיות ליד הגומיה מעבירה לפח צבע שלור כזה בזמן המעבר על הפח/גומיה עם סבון.

פורסם

נניח שאני מבין על מה אתם מדברים אבל בכל לא הבנתי מדוע פלסטלינה מתקרבת לגומיות?

עושה רושם שהוא אמרה שהוא מעביר את הפלסטלינה על הגומיות??

אני צריך חידוד מפותח השרשור.

בלבלתם אותי :roll: :roll: :roll:

על איזה רכב מדובר?

שנתון ?

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם
Reka

אני לא הצלחתי להבין מהיכן יוצא השחור? אני מניח שמהגומיות אטימה של הרכב?

ומדוע פלסטלינה מתקרבת לגומי שלך? ומה הקשר בכלל בין גומיות האטימה לפלסטלינה?

תנסה לחדד בבקשה.

אני מצטרף תמונה של פונטו אקראית שמצאתי באינטרנט עם עריכה בצייר שתבין מאיפה יוצא השחור, אלו לא הגמויות אטימה של הרכב אלא גומיות אטימה לחלונות.

הפלסטלינה נוגעת בזה טיפה או שרק מגיע לשם מים ואז יוצא ממש שחור שנמרח וקשה להסיר אותו, גם אם נותנים רק ניגוב עם מפית הוא נמרח אבל לא יורד לגמריי ומשאיר סימן על הרכב, אין ממש קשר בין הפלסטלינה לבין זה שהגומי לא טוב פשוט זאת הפעם הראשונה ששמתי לב למצב הזה שקורה עם הגומיות, כשעשיתי פלסטלינה.

תודה רבה על התשובה :)

תמונה:

rwmtx3mzuhdm.jpg

עריכה - חס וחלילה, אני לא מעביר את הפלסטלינה על הגומיות אבל תוך כדי התהליך במקרה נגעתי עם הפלסטלינה בגומייה וחלק ממנה ניהיה שחור, חתכתי אותו וזרקתי אותו (חלק קטן כי זה לא היה מכוון שיגע בגומייה) והמשכתי בעבודתי, אבל גם כשהתזתי רק מים על הגומיות הם הוציאו את הצבע השחור הזה שעשה לי חיים קשים מאוד.

הבעיה לא ממש קשורה לתהליך הפלסטלינה אלא יותר לגומיות, איך אפשר להפסיק את זה שהגומיות יוציאו צבע ? חומר ? טיפול כלשהיא ? להתיז מים עד שמתישהו זה ייגמר ?

מדובר על פונטו ספייס 2001

פורסם

תופעה ידועה בפיאט. כמה שלא מנקים, יורד תמיד שחור מהגומיות.

לרוב הרכבים יש ציפוי מעל הגומיות,פיאט החליטו שזה מיותר.

צריך לנסות אופטי בונד,יכול להיות שזה יעזור.

פורסם

אוקי עכשיו הבנתי.

לרגע חשבתי שאתה מעביר פלסטלינה על כל הגומיות ונלחצתי.

ראשית אכן מדובר בבעיה קיימת וידועה.

שנית אני זוכר שהיה שרשור כזה לפני חודשיים בערך אבל לא הייתה שום מסקנה מועילה מלבד לנסות תכשירים שונים.

opti bond הוא מוצר מעולה אבל קצת יקר. ולכן אולי תבקש ממישהו מעט לצורך בדיקה. ייתכן וזה בכלל לא יעזור.

הוא נותן הגנה לפלסטיקה/צמיגים וגם גומיות אבל במקרה שהחומר של הגומי הוא חומר גרוע אני לא יודע מה ניתן לעשות.

למען האמת אני סקפטי לגבי זה שהצבע השחור יפסיק לרדת. אבל מקווה לטוב בשבילך :)

פורסם

או בקיצור - "אין מה לעשות, ואחרי שאתה ממרק את האוטו קח בחשבון שכל נגיעה בגומייה תלכלך את כל הרכב" ?

ביאסתם :cry:

פורסם

מכיר את זה,אם אני לוקח מטלית ומעביר בחוזקה על הגומי אז המטלית משחירה.

אלה פשוט גומיות ישנות,כתוצאה מהגיל הן מתחילות להתפורר,ומרגישים את זה בניקוי.כשמפעילים עליהן לחץ בתוספת חומר ניקוי.

לי זה לא מפריע,אבל אפשר לקנות חדשות או מפירוק מרכב חדש יותר ולקוות לטוב.:roll:

פורסם
מכיר את זה,אם אני לוקח מטלית ומעביר בחוזקה על הגומי אז המטלית משחירה.

אלה פשוט גומיות ישנות,כתוצאה מהגיל הן מתחילות להתפורר,ומרגישים את זה בניקוי.כשמפעילים עליהן לחץ בתוספת חומר ניקוי.

לי זה לא מפריע,אבל אפשר לקנות חדשות או מפירוק מרכב חדש יותר ולקוות לטוב.:roll:

קשה לי להאמין שאם אני אקנה מפירוק של פונטו אחרת המצב לא יהיה אותו מצב או אפילו יותר גרוע, קשה לי גם להאמין שיש גומיות כאלה חדשות (אני יבדוק עכשיו באיביי אבל קשה לי להאמין שאמצא) מה שכן - חשבתי על התאמת גומיות - יש הרבה שיהיו מוכנים להכין לי גומיות שיתאימו - הבעיה פה זה הכסף ואני לא רוצה שיהיה יקר מידי.

אז, מה אתם הייתם עושים ?

• תוכן חדש...