Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לצערי אני ואישתי הצטרפנו לסטטיסטיקה והבוקר נפגענו בתאונת דרכים בדרכנו לעבודה, ליד הבית בשעות הבוקר המוקדמות.

עצרתי במעבר חצייה להולכת רגל שהתחילה לעבור (עצרתי עצירה מלאה), ונהג מונית נכנס בנו מאחורה כ3 שניות אחרי העצירה המלאה. הולכת הרגל עזבה את המקום לפני שהספקתי להחליף איתה מילה ולקחת פרטי עדות או פרטי התקשרות.

התפנינו עצמאית למיון אחרי החלפת הפרטים עם הנהג הפוגע, נבדקנו וקיבלנו 3 ימי מחלה לכל אחד.

אחרי המיון, לקחתי את הרכב למוסך היבואן בחדרה (טויוטה SOS). הנזק-פגוש אחורי שנסדק, וייתכן גם חיישני רוורס-ולא בטוח שיש קצה שלדה. אדע את כל הפרטים במהלך השבוע כשיגיע דו"ח שמאי. מהביטוח אמרו לי להפקיד צ'קים ל90 יום עד שיגיע הכסף (במידה והנהג לא יעשה בעיות עם חברת הביטוח שלו). בשיחת טלפון הנהג אמר שהוא הודיע לחברת הביטוח שלו ושהוא לוקח על עצמו את האחריות (אבל לא הצלחתי להקליט את השיחה :evil: ).

למיטב ידיעתי, תאונה בדרך לעבודה מוגדרת כתאונת עבודה, והנהוג במקום עבודתי הוא שעל יום המחלה הראשון איני מקבל תשלום, על היום השני אני מקבל 50%, ועל השלישי 75% (הכל על פי החוק), אך מכיוון שמדובר פה בתאונת עבודה אולי ההתנהלות שונה.

אשמח לייעוץ איך להתנהל מול חברת הביטוח ומקום העבודה.

סעו בזהירות!

פורסם

COMMANDER, תודה על המידע.

יחד עם זאת, לא מדובר במקרה של אי תשלום ימי מחלה עקב תקופת היעדרות ארוכה-כאן מדובר בכמה ימים שלא משולמים על ידי המעביד על פי חוק-והשאלה היא האם ביטוח לאומי אמור לכסות אותם בכלל או לא, מכיוון שהמקרה הוא תאונת עבודה והימים נלקחו כימי מחלה באישור של רופא במיון ורופאת משפחה.

פורסם

תאונת עבודה - משולמת ע"י ביטוח לאומי. הסכום תלוי במשכורת שלך.

תאונת דרכים - משולם ע"י חברת הביטוח. הסכום תלוי בנזק שנגרם (לצורך העניין - גם ימי מחלה נחשבים כנזק).

אם אתה רוצה למקסם כלכלית את התשלום, עליך לעשות חישוב כמה כל אחד יקבל מביטוח לאומי, ולהעריך כמה כל אחד יקבל מחברת הביטוח.

קח בחשבון שאתה יכול לבחור רק במסלול אחד - או תאונת עבודה או תאונת דרכים (כל אחד מכם - איך שמשתלם לו).

לא ניתן לקבל פיצוי על נזק גופני מ-2 הגופים ביחד.

הערה : מה שכתבתי נכון לכל אחד מכם בנפרד. אין שום מניעה שאחד יבחר במסלול של תאונת עבודה והשני במסלול של תאונת דרכים. אין אפשרות לבחור ב-2 המסלולים ביחד עבור אותו אדם.

פורסם

כשמדובר בהעדרות של שלושה ימים בלבד התשלום של דמי פגיעה בעבודה נמוך יותר מתשלום של דמי מחלה רגילים, ולכן אם לא צפויה ח"ו איזה מגבלה תמידית כתוצאה מהתאונה - לא כדאי להתעסק עם זה - ויש לפנות למסלול רגיל של ביטוח חובה ומקיף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בעניין התיקון - אני לא יודע עד כמה חשוב לך, תבהיר למוסך מה הדרישות שלך או שלא ייקחו על עצמם את העבודה.

זה מה שקרה אצלי לפני כחודש, ובסוף הרכב נשאר במוסך כשבוע בגלל שהם לא הצליחו לעמוד בדרישות שלי לתיקון.

תבדוק גם אופציה לרכב חלופי על חשבון המוסך, כי אתה לא יודע כמה זמן הוא יישאר שם ואתה לא אשם בתאונה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

קיבלתי דו"ח שמאי לא סופי לבקשתי (העבודה עדיין לא הסתיימה וייקח עוד זמן).

מדובר בהחלפת פגוש, מיגון מרכב תחתון, מיגון מרכב אחורי, חיישני רוורס (החלפת יחידה בקרה), ופנס אחורי שבור. בדו"ח לא ציינו שיש קצה שלדה וגם לא צוינה ירידת ערך לרכב, אברר את העניין אחרי שיגיע דו"ח שמאי סופי במהלך החודש הקרוב. סכום התיקון עד עכשיו (כולל שכר טרחת שמאי)-כמעט 9K.

הדרישות שלי הובהרו למנהל העבודה כבר בהכנסת הרכב למוסך. סוכם מולם שייעשה שימוש אך ורק בחלפים מקוריים. הם אמרו שעל פי חוק הם יכולים לשים תחליפי, אמרתי להם שכל עוד קיימים חלפים מקוריים אצלם לרכב, הם ישימו לי אך ורק מקורי ומבחינתי שיזמינו את מה שצריך-ייקח כמה שייקח.

בהתחלה שמו לי פנס אחורי חליפי אך לא הצליחו להתאים אותו לרכב :evil: כשעדכנו אותי על כך מהמוסך, דרשתי מהם להזמין פנס אחורי מקורי. הפנס יוזמן ויגיע במהלך השבוע. יצא לי לעבור במוסך היום, וראיתי קילוף של הצבע בפגוש החדש באזור הפנס השבור. כששאלתי אותם לגבי זה, מנהל העבודה אמר שהכנסת הפנס החליפי לא קלה והתקלף הצבע במגע עם הפנס, והבידוד של הפנס החדש אמור לכסות את הפגם :shock:

כשהפנס החדש יגיע, אדרוש צביעה של האזור.

הרכב החלופי לא רלוונטי במהלך התקופה הקרובה עקב נסיבות אישיות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור כדי לעדכן.

לא נשלח אלי שום דו"ח שמאי לגבי התאונה הנ"ל-למעלה מחודש אחרי התאונה. רק היום הצלחתי לפנות כמה דקות בשביל הטיפול בעניין, ואחרי שהרמתי טלפון לחברת הביטוח ודרשתי לקבל את הדו"ח חזרו אלי מהשמאי.

נקבעה לרכב ירידת ערך של 1.5%-שהיא 900 ש"ח.

כששאלתי את המוקדן מחברת הביטוח לגבי פיצוי על ירידת ערך, הוא אמר לי שאם החברה של הצד הנתבע תאשר לתת פיצוי, אז יתקבל פיצוי על העניין, ואם לא-אז לא.

אשמח לעזרה בנידון איך להתנהל במקרה הנ"ל.

פורסם

הם יבקשו ממך להוכיח שלא היו על הרכב הזה ירידות ערך קודמות. תהיה מוכן לכך שללא היעדר תביעות, הם לא ישלמו לך את ירידת הערך, ותיאלץ לתבוע אותה. זו שיטת מצליח, שבה הם בונים על זה שלא תתבע בשביל 900 שקלים, ותסתפק במה שהם נתנו. לי היה מקרה דומה, ומכיוון שלא היה לי כוח להתעסק, אז לא תבעתי והפסדתי כמה מאות שקלים על ירידת ערך (לא זוכר כמה, נראה לי 600).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למה כבר לדאוג

אולי תקבל מחברת הביטוח גם את ירידת הערך?

ודרך אגב חברת הביטוח בודקת את ההיסטוריה של הרכב מיום שהוא עלה לכביש ולא רק ב 3 השנים האחרונות, אבל זה כאשר מדובר בנזק גבוה, לא בסכומים שמדובר כאן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן את השרשור בהתפתחויות מהיום ומוסיף ביקורת על סוכנות ביטוח שאני מבוטח בה (קצת ארוך):

אני ממש לא מרוצה (בלשון המעטה) מהטיפול של הסוכנות שלי בעניין-למעלה מחודשיים (!!) העניין נתקע אצלהם ולא הועבר כסף לתשלום למרות שהצ'קים אמורים לרדת עוד מעט. שם הסוכנות יישלח בה"פ לכל המעוניין על מנת שידעו לא להתקרב אליהם.

הסוכן שלי טען בשיחה הקודמת עמו ש"הראל לא עונים לנו כבר הרבה זמן ויתכן שנצטרך לתבוע את הפוליסה שלך במידה ולא נקבל מהם תשובה". התשובה שלי היתה סירוב חד משמעי כולל איום לפנייה למפקח על הביטוח במידה והם לא יתחילו להזיז שם את עצמם ומבחינתי שירימו טלפון למנכ"ל של הראל. התשובה של הסוכן? "המפקח על הביטוח הוא לא אלוהים, נעשה מאמץ לעדכן אותך בימים הקרובים".

בסופו של דבר אני זה שיצרתי קשר אתמול עם נציגים של הראל לפני יומיים. הם עדכנו אותי בסטטוס התביעה עוד אתמול, וטענו שהם יצרו קשר עם הסוכנות ביטוח שלי לפני כמה ימים. רק היום לאחר מכן חזר אליי סוכן הביטוח שלי וטען ש"אתמול קיבלתי את ההצעה ואני לא מבין למה אתה כועס, הנציגה של הראל רק מקריאה מול המחשב". הסברתי לו שמבחינתי הנציגה של הראל מייצגת אותם כמו שהוא מייצג את סוכנות הביטוח והם אחראים לכל מילה שיוצאת להם מהפה.

בקיצור, החברה של הנהג הפוגע (הראל) מגישים הצעת פשרה.

מה זאת אומרת פשרה? הם ישלמו לי את כל הנזקים על התיקון אבל על ירידת הערך של הרכב הם מוכנים לשלם רק 500 שקל ולא 900 ש"ח (ירידת הערך נקבעה על ידי שמאי של הביטוח שלי). אציין כי הרכב עם קילומטרז' נמוך מהממוצע השנתי, היה בבעלותי בלבד והיה ללא תאונות במשך למעלה מ3 שנים עד המקרה הנ"ל (גם לי יש עבר נקי). שאלתי אותו לפשר התשלום הנמוך של ירידת הערך-והוא ענה לי ש"אנחנו נותנים הצעה גבוהה, הם נותנים הצעה נמוכה ומתפשרים". אני אמרתי לו שיתפשרו מבחינתי על הכיס של המנכ"לים שלהם ולא על הגב והכיס שלי.

אני אמרתי לסוכן בטלפון שאני מסרב להצעת הפשרה הזו ואני דורש את מלוא ירידת הערך מחברת הביטוח גם אם הוא יצטרך לקחת את המנהל של הסוכנות שלו וללכת למנכ"ל של הראל ולהפוך לו את השולחן במשרד, ושלא מקובל עליי שאני צריך לעשות את העבודה שלו וליצור קשר עם חברת הביטוח של הצד הפוגע. ציינתי גם שאת הביטוח אני כבר לא אחדש אצלהם בגלל שאחרי 3 שנים שאני מבוטח אצלם-כשהייתי צריך את עזרתם בפעם הראשונה הם גרמו לי לעשות את העבודה שלהם במקום לייצג אותי מול חברת הביטוח של הצד הפוגע.

כל השיחה שלי מוקלטת איתו, מן הסתם.

אשמח לעצות איך להתקדם בעניין של ירידת הערך וההתנהלות מול סוכנות הביטוח (לשעבר, עוד מעט) שלי וחברת הביטוח של הנהג הפוגע.

פורסם

אני מוסיף עוד מידע מכיוון שאין לי אפשרות לערוך:

בשיחה עם סוכן הביטוח, נאמר לי שבמידה והראל לא יסכימו לשלם את ירידת הערך, יתכן והם ידרשו לשלוח שמאי מטעמם שיעריך את הנזק שנגרם.

שאלתי אותו איך יכול להיות מצב הם נזכרים לשלוח שמאי בשביל להעריך ירידת ערך 3 חודשים אחרי שהרכב תוקן וחזר לכביש.

הוא ענה לי שתיתכן אפשרות כזו.

מה אפשר לעשות?

פורסם

תבע את הנהג הפוגע בבית-משפט. כך תקבל את כל הכסף ועוד. לפני כן, אני ממליץ לך להתקשר לנהג שפגע בך ולהבהיר לו שיפסיק הוא (וחברת הביטוח שלו להתחמק מאחריות). תבהיר לו שנושא האשמה ברור, ואו שהוא אומר לחברת הביטוח שלו שהוא מסכים לשלם עד אחרון השקלים, או שאתה תובע אותו באופן אישי, ושם אתה גם דורש רכב חלופי, אובדן ימי עבודה וכדומה. אחרי שזה נאמר, האם באמת שווה לך להילחם בשיטת מצליח בשביל 400 שקלים? מה הסכום שאתה אמור לקבל על התיקון+שכ"ט שמאי?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...