Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ראיתי שהמנורה בצבע ירוק של המד דלק+המד חום שאמורה לדלוק כשהאורות דולקים לא דולקת ואני בטוח שהיא כבר סיימה את החיים שלה (טוב נו עברו כבר 10 שנים של עבודה).

והשאלה היא: מה דרוש בשביל להחליף את המנורה הזו? פתיחה של כל הדש בורד או רק פתיחה של הפלסטיק שמכסה את הלוח מכוונים (קילומטראז', מד דלק+חום ומהירות)?

מדובר על ליאונה שנתון 92.

מועדון סובארו שטח ופנאי - www.subaru4x4.com

פורסם
היום ראיתי שהמנורה בצבע ירוק של המד דלק+המד חום שאמורה לדלוק כשהאורות דולקים לא דולקת ואני בטוח שהיא כבר סיימה את החיים שלה (טוב נו עברו כבר 10 שנים של עבודה).

והשאלה היא: מה דרוש בשביל להחליף את המנורה הזו? פתיחה של כל הדש בורד או רק פתיחה של הפלסטיק שמכסה את הלוח מכוונים (קילומטראז', מד דלק+חום ומהירות)?

מדובר על ליאונה שנתון 92.

יש לפתוח את כל הכיסוי של הדשבורד, לשלוף את לוח השעונים החוצה וב"גב" שלו תוכל למצוא בתי מנורה בצבע שחור שיוצאים בעזרת חצי סיבוב שמאלה ומשיכה החוצה.

מסירים את הכיסוי הירוק מהנורה (מעין גומי שמתלבש עליה), לוקחים נורה חדשה ומלבישים עליה את הכיסוי, מכניסים לתוך בית המנורה ו"מבריגים" חזרה ללוח השעונים.

מחזירים את לוח השעונים למקום (לא לשכוח לחבר חזרה את כבל המהירות) ובא לציון גואל.

את הכיסוי מסביב ללוח השעונים מוציאים בעזרת הסרת 4 ברגים

2 ברגים נמצאים מעל הלוח שעונים (ב"מצחיה" שלו מוברגים 2 ברגים לכיוון מעלה)

בורג נוסף נמצא בפס/שקע מתחת לתריסי המזגן מצד ימין (לא רואים אותו, הוא מוברג כלפי מעלה ומוסתר היטב...)

בורג אחרון נמצא על אותו ה"פס", מצד ימין של תריס המיזוג השמאלי - היטב שנמצאת הידית של ה"צוק" (אצלך בטח אין צ'וק, אבל הבנת את הרעיון).

בתמונה ניתן להבחין היטב, סימנתי את מיקום הברגים על ה"פס" המדובר (זה פחות או יותר המיקום של הברגים...)

למעלה ניתן לראות את 23 הברגים הנוספים של המצחיה...אחד נמצא מעל השעון חום והשני מעל שעון המהירות מעל הסימון של 130 קמ"ש).

11932354.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז לפי מה שאתה מתאר צריך רק לפרק את הלוח מכוונים עצמו וזהו? או שצריך לפתוח את כל הדש בורד וגם לפרק את ההגה?

דרך אגב, האם באמת צריך לפרק בשביל זה את ההגה או שאין צורך לפרק את ההגה?

פורסם
אז לפי מה שאתה מתאר צריך רק לפרק את הלוח מכוונים עצמו וזהו? או שצריך לפתוח את כל הדש בורד וגם לפרק את ההגה?

דרך אגב, האם באמת צריך לפרק בשביל זה את ההגה או שאין צורך לפרק את ההגה?

1. אין צורך לפרק הגה ! התמונה היא רק להמחשת מיקום הברגים.

2. תריסי המזגן מימין ומשמאל + המצחיה הינם חלק אינטגרלי - חובה לפרקו (שוב, 4 ברגים).

את הכפתורים מסביב ללוח המכוונים מוציאים כ"יחידה" נפרדת (ממתחת לכפתורים יש 2 ברגים שתופסים את כל היחידה הזו, גם של מתגי האיוורור מצד ימין וגם של מפשיר האדים ואור הערפל מצד שמאל).

הכפתורים יוצאים עם משיכה החוצה באמצעות מברג שטוח.

כל עניין הפירוק לא לוקח יותר מ 7-10 דקות.

לוח השעונים בעצמו , כמו בכל אוטו, מוברג לרכב ע"י 4 ברגים (שזה החלק הקל שבעניין).

לאחר שהוצאת את המצחיה והתריסים, כל השאר זה קלי קלות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם זה מה שצריך לעשות בשביל להחליף מנורה קטנה שנשרפה אז אני מעדיף לחכות עם זה עד שגם המנורה של הקמ"ש תגמור את חייה ורק אז אני יגש למוסך סובארו מורשה ושהם יעשו זאת, וגם אז אני לא כל כך שש לעשות זאת, בגלל הפירוק של הדש בורד ולך תדע איך הם מחזירים את זה ואיך הם מוציאים את זה ואם הם לא הורסים או שוברים איזה משהו בדרך.

רק מלשמוע מה צריך לעשות יורד לי החשק מללכת למוסך שיסדרו לי את זה והכי מפחיד אותי הקטע של הפתיחה של הדש בורד.

פורסם
אם זה מה שצריך לעשות בשביל להחליף מנורה קטנה שנשרפה אז אני מעדיף לחכות עם זה עד שגם המנורה של הקמ"ש תגמור את חייה ורק אז אני יגש למוסך סובארו מורשה ושהם יעשו זאת, וגם אז אני לא כל כך שש לעשות זאת, בגלל הפירוק של הדש בורד ולך תדע איך הם מחזירים את זה ואיך הם מוציאים את זה ואם הם לא הורסים או שוברים איזה משהו בדרך.

רק מלשמוע מה צריך לעשות יורד לי החשק מללכת למוסך שיסדרו לי את זה והכי מפחיד אותי הקטע של הפתיחה של הדש בורד.

זה כל כך קל שאתה לא תאמין...

היום במקרה סידרתי את ידית האיתות בלאונה, שכתוצאה משחיקה של חלק פלסטיק גרמה לאור הגבוה להבהב בזמן איתות באופן אקראי.

הסתבר לי שבמנוף שאחראי על האור הגבוה (משיכה - היבהוב, דחיפה - הדלקת אורות גבוהים) קיימת שחיקה של 1 מ"מ, מה שגורם לאור הגבוה לעבוד לעיתים.

"שחזור" של אותו החלק השחוק (בניה של 1 מ"מ באמצעות אפוקסי מוצק) פתרה את הבעיה !

זה מדהים ברכב בן 17 שנה לראות שהפלסטיקים נשמרים כל כך טוב, כל הברגים מסביב להגה מקוריים, ולאחר שפירקתי חצי אוטו ללא כל רחמים (ובלי להיות עדין עם הפלסטיקים יותר מידי) הכל חזרה למקומו כאילו לא נגעה בו יד אדם... פשוט מעולה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר זה שאין מה לדאוג ומוסך מורשה של סובארו יודע את העבודה וכמו שהוא מוציא ככה הוא יחזיר ואין מה לדאוג יותר מידי? (מה גם שאני בכלל לא מוכן לעשות זאת בעצמי)

פורסם

איציק, סתם שאלה...

זה במקרה יש לך את התמונה? או שפירקת לצלם? :)

---------------------------------------

---------------------------------------

פורסם
איציק, סתם שאלה...

זה במקרה יש לך את התמונה? או שפירקת לצלם? :)

במקרה. טיפלתי במשהו אחר וצילמתי... :-) (שים לב שההגה מפורק - ואמרתי שבשביל לטפל בנורות בלוח שעונים אין צורך לפרק הגה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...