Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוב, אינני מכיר את הראפיד, וברור לי שזו לא סופרב/אוקטביה, אבל אם ניקח בהשוואה פאביה מול I20 הרי שפאביה לדעתי עדיפה כמעט בכל פרמטר. לא מדובר ברכב פאר הרי, ועדיין היא מהונדסת ומכויילת טוב יותר ובה הייתי בוחר.

אני חושב שעם כל הקפיצה המשמעותית שהקוראנים עשו, זה עדיין לא זו. האבזור משפתר, החומרים ואיכות ההרכבה גם.

ועדיין, עוד לא נהגתי בקוראנית שההגה שלה מתקשר (לא דייהולט, לא יונדאי ולא קאיה), עוד לא יצאתי מקוראנית עם כאבי גב (ואני קטן מימדים, צעיר ובריא), ועוד לא נתקלתי באחת שקטה. (מודה שלא נהגתי ב-I40, I35, I30 ו-IX35 החדשות).

הן עשו דרך ארוכה מאוד, הן לא הזבל שהיה פעם, אפשר לקרוא להן מכוניות, אבל זה עדיין לא תואם לגמרי סטנדרט ארופאי ואולי לראפיד יש את זה בגנים... אולי לא... צריך לנסות ולדעת לקמט מה סדרי העדיפויות והדרישות שלך מהרכב.

שוב אתה צודק אבל אין דין פאביה כדין ראפיד. אלה רכבים שונים לשווקים שונים.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אשתי לא רוצה יטי כי אמננו מחזיקים גם C3 פיקאסו שעושה את עבודתו נאמנה.

במסגרת המשפחתית הקיימת (שני מבוגרים+ שני ילדים), אנחנו לא צריכים אוטו נוסף בתצורת מיני ואן (יש משהו במה שהיא אומרת...). מה גם שיטי מהווה עוד קפיצה של 10K על הראפיד.

בגלל זה לא רוצה סטיישן ובטח שלא איביזה FLOW.

הונדה ג'אז- תודה, אבל הונדה יכולים לחפש פראיייר אחר שישלם מחיר מופקע על המכוניות שלהם.

על הריו עשיתי כבר נסיעת מבחן. די מצאה חן בעיני. אמנם לא חורכת כבישים ולא מציעה חוויית נהיגה כמו בלאון (חס וחלילה לא משווה אפילו...), אבל על הראפיד עדיין לא.

את האמת, האבזור בראפיד אכן מאכזב, אבל המנוע גמיש יותר (מה גם שאמינותו לא ברורה עדיין) ותא המטען ענק.

I30 ידנית מאובזרת יותר מהריו LX ומציעה איזשהו יתרון מוחץ ששווה 20K ש"ח?

האמת שדי התאכזבתי מלקריאת המבחנים שלה ועל כך ששידוך התיבה והמנוע לא מספק גמישות מספקת.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

רק שימו לב שמוטודיל (אלבר)מוכרים את הראפיד ב- 104K ש"ח.

בכלל, רכבים ש"הולכים" לליסינג ומתומחרים בראש באופן לא הגיוני, תמיד ניתן לקבל בזול משמעותית דרך הליסינגים למיניהם. פה זה במיוחד חורא לי (ברמה ה"חברתית"), משום שהרכב עוד לא נחת וכבר מתסבר שלליסינג מוכרים אותו בהנחה מפליגה ביותר... זו בפני עצמה סיבה לא לרכוש את הרכב מהיבואן.

אגב, את הריו אתה מקבל מהם - 91K.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אפשר לשאול את פותח השרשור מדוע רעייתך פוסלת את הייטי?

פוסלת כי יש לנו C3 פיקאסו, שמספיקה לצרכים הנוכחיים שלנו.

אני מאמין שכשנרצה להחליף את ה-C3, היטי יילקח כאופציה רצינית

פורסם

I30 ידנית מאובזרת יותר מהריו LX ומציעה איזשהו יתרון מוחץ ששווה 20K ש"ח?

האמת שדי התאכזבתי מלקריאת המבחנים שלה ועל כך ששידוך התיבה והמנוע לא מספק גמישות מספקת.

תקנו אותי אם אני טועה.

i30 ידנית עולה 10,000 יותר מריו ידנית, לא 20,000.

אתה מקבל כאן משפחתית קומפקטית ולא סופר מיני עם בגאז'.

בנוסף אתה תקבל רכב יותר סחיר מהריו ומהראפיד, תבדוק כמה עולה יונדאי i30 משומשת לעומת ריו משומשת (שניהם נמצאות בחברות ליסינג את הריו נמכרת במחירי שחיטה יותר גדולים).

חוץ מזה סתם כדי לסבר לך את האוזן, שעשו מבחן ל-301 והסי אליזה, אמרו שהן עדיפות על פני ה-I25 והריו, אבל מאוד נחותות מהמשפחתיות הקומפקטיות (פוקוס, i30).

תעעשה אחד ועוד אחד ותחליט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
i30 ידנית עולה 10,000 יותר מריו ידנית, לא 20,000.

אתה מקבל כאן משפחתית קומפקטית ולא סופר מיני עם בגאז'.

בנוסף אתה תקבל רכב יותר סחיר מהריו ומהראפיד, תבדוק כמה עולה יונדאי i30 משומשת לעומת ריו משומשת (שניהם נמצאות בחברות ליסינג את הריו נמכרת במחירי שחיטה יותר גדולים).

חוץ מזה סתם כדי לסבר לך את האוזן, שעשו מבחן ל-301 והסי אליזה, אמרו שהן עדיפות על פני ה-I25 והריו, אבל מאוד נחותות מהמשפחתיות הקומפקטיות (פוקוס, i30).

תעעשה אחד ועוד אחד ותחליט.

טעות מרה בידך. במבחן משווה בין הריו סדאן ל-301, ניצחה הריו. סביר להניח שהיא גם מנצחת את האליזה שבאה מאותו ז'ורנל

פורסם

האמת שגם אני זוכר שהריו ניצחה, דובר שם על הגירסאת 4 דלתות ולמיטב זכרוני זה היה מנוע 1.4 וגיר ידני 6 הילוכים.

אולי אבל מדובר על מבחנים שונים.

פורסם

לדעתי כדאי לבצע נסיעת מבחן ואז להחליט.

לגבי חומרי הפנים בראפיד, הייתי בסוכנות סקודה, אמנם היתה שם הרפיד הבכירה בהיצע והוסיפו רדיו עם ג'.פי.אס- אבל בכללי, לא שמתי לב שהחומרים זולים בהשוואה לאוקטביה.

אגב, שאלתי בסוכנות אם הרכב יימכר למוניות, אמרו לי שלא. השבוע ראיתי במרכז ת"א מונית ראפיד דנדשה, טי.די.איי. לא יודע אם גיר רגיל או די.אס.ג'י- לא שמתי לב.

לגבי הטענה שהושמעה למעלה שישנה בעיה עם מנועי טי.אס.איי וכי הם לא יאריכו ימים- זו טענה לא חכמה בלשון המעטה.

כדאי לסמוך על המהנדסים שלקחו מכלול של שיקולים בחשבון.

לגבי צריכת שמן בסופרב לאחר 100,000 ק"מ- יתכן שהיתה לך בעיה נקודתית.

באופן כללי, לפי הוראות יצרן, ישנה אכילה מסוימת של שמן, וזה בסדר ותקין.

פורסם

לא יצא לי לנהוג על אף אחת מהן - ההימור שלי הוא שהTSI יהיה מנוע טוב יותר בכל מובן מזו של הריו אבל מדובר כאן ברכבים שהמטרה שלהם להיות זולים, אמינים וטובים למטרה של נסיעה מנהלתית בעיקר.

הריו נותנת לך שקט נפשי ארוך יותר מבחינה של אחריות וגם נתון סטטיסטי כולל.

שתי המכוניות מעוצבות יפה מאוד - בעיניי.

איכות החומרים טובה יותר דווקא בקיה אבל בשני המקרים מדובר ברכבים פשוטים.

בראפיד אני מאוד אהבתי את העיצוב ואת הנדסת האנוש הפשוטה והטובה - אבל החומרים אכן, פלסטיקיים ונוקשים ולא נעימים למגע בכלל - לי, זה לא ממש מציק.

תא המטען של הראפיד הוא בליגה אחרת - שתי ליגות למעלה.

הבחירה מבחינתי היא בין רכב שנותן שקט נפשי והגיוני יותר לאחזקה ותחזוקה לעומת רכב שנותן למרות הפשטות שלו קידמה מוטורית ברורה מאוד.

ועוד עם קופסאות הTMC שקיימות היום (אני מבין שיש גם ל1.4 ליטר) בכלל אפשר להנות מרכב במחיר מצחיק (יחסית, הכל עצוב בארץ הזאת מבחינה כלכלית) ממנוע שנותן ביצועים טובים מאוד - יחד עם זאת, התנהגות הכביש של הראפיד הוגדרה כמשעממת בחוות דעת שראיתי בחו"ל - אני עדיין בטוח שמנוע טוב יותר יהווה כאן יתרון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...