Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מתלבט ברכישה בין השתיים הנ"ל (ידניות)

ריו סדאן- 90000 (סביר להניח שאחרי מבצע חבר זה יירד לכיוון ה-84)

ראפיד- 1.2 TSI ידנית 104K.

ל עולה גבוה יותר בגלל מגבלות תקציב.

לא יורד נמוך יותר כי לא בא לי על רכב קטן.

ואני אחסוך את השאלות- פורטה, I30, פורד- יקר מדי.

לאון- הלוואי, אבל מה לעשות שיש לי משפחה שצריכה לשבת מאחור... :-)

ואני בכלל רוצה יטי, אבל יהאשה מטילה וטו.

עצה, מישהו?

האם פער מחיר של 15-20K מצדיק את רכישת הסקודה?

פורסם

הראפיד מרגישה זולה בכללי. היא לא נותנת תחושה רצינית נקרא לזה.

מעבר לעובדה שהריו סדאן זולה הרבה יותר, יש לה אחריות ארוכה יותר, הטיפולים שלה זולים יותר וכנראה שבגלל שהיא מצוידת במנוע אטמוספרי פשוט - היא תראה אמינות גבוהה יותר.

הלכתי על השוואה באתר אוטו, להלן כמה פרמטרים שאני מתייחס אליהם:

1. הראפיד ארוכה יותר. לטוב ולרע.

2. הריו מעט יותר רחבה (לא משהו רציני)

3. תא המטען של הראפיד גדול משמעותית. 550 ליטרים לעומת 389 ליטרים בריו.

4. בריו ברקסים מאחור מסוג דיסק, בראפיד מסוג תופים. מה שמעיד על קמצנות ועל שימוש ברכיבים בסיסיים ופשוטים יותר.

5. האבזור בריו טוב יותר. למשל בראפיד אין לך שליטה על החלונות מאחור, בריו יש לך. זה דברים שיש בקמצנות בראפיד ומעצבנים מאוד.

בנוסף ללא הקשר לדבריי הייתי ממליץ לבצע נסיעת מבחן על שני הרכבים.

כך או כך, לא הייתי בוחר בראפיד.

אבל באמת - אם יש לך תקציב לראפיד ידנית, למה לא I30 ידנית? זה אותו מחיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
4. בריו ברקסים מאחור מסוג דיסק, בראפיד מסוג תופים. מה שמעיד על קמצנות ועל שימוש ברכיבים בסיסיים ופשוטים יותר.

5. האבזור בריו טוב יותר.

4. אתה סתם טועה ומטעה. הראפיד מצוידת בבלמי דיסק קדמיים ואחוריים.

5. הוא מדבר על הריו LX, לא הייתי הולך רחוק עד כדי לקרוא לה יותר מאובזרת.. (הEX כבר סיפור אחר - אבל לא על הפרק)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה עם המושב האחורי בלאון, יצא לי לנסוע עם עוד 4 אנשים ברכב והיה בסדר גמור, אמנם טיפה צפוף אך אני לא מכיר משפחתית שלא צפוף בה מאחור ל-3 מבוגרים.

לגבי התוספת כסף, תבצע נסיעות מבחן בשני הרכבים, תצרף את אישתך לנסיעה מכיוון שלמיטב הבנתי היא לוקחת חלק בהחלטה.

תראה למה אתה מתחבר יותר, איזה אבזור מציעים לך בדגמים הרלוונטים לך ומשם קח החלטה מושכלת.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
לא הבנתי מה הבעיה עם המושב האחורי בלאון, יצא לי לנסוע עם עוד 4 אנשים ברכב והיה בסדר גמור, אמנם טיפה צפוף אך אני לא מכיר משפחתית שלא צפוף בה מאחור ל-3 מבוגרים.

לגבי התוספת כסף, תבצע נסיעות מבחן בשני הרכבים, תצרף את אישתך לנסיעה מכיוון שלמיטב הבנתי היא לוקחת חלק בהחלטה.

תראה למה אתה מתחבר יותר, איזה אבזור מציעים לך בדגמים הרלוונטים לך ומשם קח החלטה מושכלת.

כאילו לקחת לי את האותיות מהמקלדת ;)

״אני מה שהוא אמר״

פורסם

ראפיד עדיפה למשפחה כי יש לה בגאז' ענק ושדה ראייה יותר טוב. מה שלא ברור עדיין זה עמידות ואמינות שלה לאורך זמן...

פורסם

רכבי האצ׳בק לא באים בחשבון?

תוכל לבדוק את האיביזה flow שהיא אוציה מצוינת. גם הג׳אז הידנית נכנסת בתקציב והיא מאוד מרווחת ומתאימה למשפחה.

פורסם

יש פער מאוד גדול בין הרכבים,ולדעתי אין משהו בסקודה ששוה את זה,תשכח מאיכות החומרים כמו שאתה מכיר מהאוקטביה,הכול קשיח,בריו החלק העליון רח ונעים יותר,אתה חוסך בעיה עתידית בדמות dsg עם רעידות,גירים שמתקלקלים,בריו הגיר פשוט,אולי לא חסכוני כמו ה dsg אבל פשוט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן ......

היי,

מתלבט ברכישה בין השתיים הנ"ל (ידניות)

ריו סדאן- 90000 (סביר להניח שאחרי מבצע חבר זה יירד לכיוון ה-84)

ראפיד- 1.2 TSI ידנית 104K.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

קודם כל גילוי נאות - אני לא מכיר את שני הרכבים. (אלא אם כן ה-RIO היא על הפלטפורמה של I20 והדבר הזה, שהעביר אותי ממקום למקום בחצי השנה האחרונות, גרם לי לכאבי גב ולירידה בשמיעה).

מתחושה כללית מהכרותי עם דגמים אחרים של HYUNDAI/KIA ו-VAG והתרשמות כללית מרכב ארופאי (בפרט גרמני בשורשים) מול קוריאני לאורך שנים אני חושב שהם לא ברי השוואה וההחלטה תלויה בטעם אישי וצרכים.

יש אנשים שחווית נהיגה יותר משמעותית עבורם מעלות אחזקה, ויש כאלה שמבחינת רכב טוב הוא אחד שלוקח אותך מ-A ל-B בכמה שיותר זול (לצורך הדוגמה, יכול להיות שהריו עושה טוב גם את זה וגם את זה).

ההגיון שלי אומר שהתכנון של מנועי TSI מיעד להם אורך חיים (טווח נסיעה) קצר יותר. מהסיבה שממנוע קטן סוחטים הרבה ומאמצים אותו. ב-1.8TSI שהיה לי, כעבור שנתיים מאומצות עם כ-100K ק"מ, הגעתי לצריכת שמן מוגזמת והבעיה ידועה ומוכרת.

אני מוכרח להודות שהייתי מעדיף לשים שמן כל שבוע ולהתפנק מהסופרב בשאר הזמן, למרות הטרחה, במקום לנסוע ב-KIA OPTIMA למשל, שהיא המקבילה.

שורה תחתונה - אם יש בכלל אמת במה שאמרתי למעלה, ובמידה ואתה מתכנן להחזיק ברכב שנים בודדות, ולא מפריעות לך עלויות אחזקה מעט גבוהות יותר (אני מניח שבסקודה יהיה יותר יקר לטפל, בגלל מנוע ה-TSI ובשל היותה בת קונצרן VAG), בתמורה לביצועים (שוב, בהנחה שיש לה היגוי מדויק כמו שיודעים לעשות בסקודה, בידוד רעשים טוב וכד') וסביר להניח גם חיסכון בדלק - אז סקודה יכולה להיות הבחירה.

אבל כמו שתמיד אומרים - אין כמו נסיעת מבחן על שני הרכבים.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

תבדוק i30 ידנית ב-100,000 שקלים, הרבה יותר איכותית מכל המשפחתיות הקטנות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
קודם כל גילוי נאות - אני לא מכיר את שני הרכבים. (אלא אם כן ה-RIO היא על הפלטפורמה של I20 והדבר הזה, שהעביר אותי ממקום למקום בחצי השנה האחרונות, גרם לי לכאבי גב ולירידה בשמיעה).

מתחושה כללית מהכרותי עם דגמים אחרים של HYUNDAI/KIA ו-VAG והתרשמות כללית מרכב ארופאי (בפרט גרמני בשורשים) מול קוריאני לאורך שנים אני חושב שהם לא ברי השוואה וההחלטה תלויה בטעם אישי וצרכים.

יש אנשים שחווית נהיגה יותר משמעותית עבורם מעלות אחזקה, ויש כאלה שמבחינת רכב טוב הוא אחד שלוקח אותך מ-A ל-B בכמה שיותר זול (לצורך הדוגמה, יכול להיות שהריו עושה טוב גם את זה וגם את זה).

ההגיון שלי אומר שהתכנון של מנועי TSI מיעד להם אורך חיים (טווח נסיעה) קצר יותר. מהסיבה שממנוע קטן סוחטים הרבה ומאמצים אותו. ב-1.8TSI שהיה לי, כעבור שנתיים מאומצות עם כ-100K ק"מ, הגעתי לצריכת שמן מוגזמת והבעיה ידועה ומוכרת.

אני מוכרח להודות שהייתי מעדיף לשים שמן כל שבוע ולהתפנק מהסופרב בשאר הזמן, למרות הטרחה, במקום לנסוע ב-KIA OPTIMA למשל, שהיא המקבילה.

שורה תחתונה - אם יש בכלל אמת במה שאמרתי למעלה, ובמידה ואתה מתכנן להחזיק ברכב שנים בודדות, ולא מפריעות לך עלויות אחזקה מעט גבוהות יותר (אני מניח שבסקודה יהיה יותר יקר לטפל, בגלל מנוע ה-TSI ובשל היותה בת קונצרן VAG), בתמורה לביצועים (שוב, בהנחה שיש לה היגוי מדויק כמו שיודעים לעשות בסקודה, בידוד רעשים טוב וכד') וסביר להניח גם חיסכון בדלק - אז סקודה יכולה להיות הבחירה.

אבל כמו שתמיד אומרים - אין כמו נסיעת מבחן על שני הרכבים.

מה שאתה אומר לגבי מוצא הרכב נכון אבל לא במקרה הזה, הראפיד של סקודה היא מכונית שמיועדת לשווקים נחותים יותר כדוגמת סין,רוסיה,רומניה,טורקיה,ישראל והדבר היחיד שגרמני בה זה המנוע ותיבת ההילוכים. לעומת זאת הריו היא מכונית אירופאית עם קהל אירופאי וגימור אירופי נכון החברה שמייצרת אותה היא חברה קוריאנית אך כל התכנון וכו' מיועדת למדינות מערב אירופה

how it's like to drive :twisted:

פורסם
מה שאתה אומר לגבי מוצא הרכב נכון אבל לא במקרה הזה, הראפיד של סקודה היא מכונית שמיועדת לשווקים נחותים יותר כדוגמת סין,רוסיה,רומניה,טורקיה,ישראל והדבר היחיד שגרמני בה זה המנוע ותיבת ההילוכים. לעומת זאת הריו היא מכונית אירופאית עם קהל אירופאי וגימור אירופי נכון החברה שמייצרת אותה היא חברה קוריאנית אך כל התכנון וכו' מיועדת למדינות מערב אירופה

שוב, אינני מכיר את הראפיד, וברור לי שזו לא סופרב/אוקטביה, אבל אם ניקח בהשוואה פאביה מול I20 הרי שפאביה לדעתי עדיפה כמעט בכל פרמטר. לא מדובר ברכב פאר הרי, ועדיין היא מהונדסת ומכויילת טוב יותר ובה הייתי בוחר.

אני חושב שעם כל הקפיצה המשמעותית שהקוראנים עשו, זה עדיין לא זו. האבזור משפתר, החומרים ואיכות ההרכבה גם.

ועדיין, עוד לא נהגתי בקוראנית שההגה שלה מתקשר (לא דייהולט, לא יונדאי ולא קאיה), עוד לא יצאתי מקוראנית עם כאבי גב (ואני קטן מימדים, צעיר ובריא), ועוד לא נתקלתי באחת שקטה. (מודה שלא נהגתי ב-I40, I35, I30 ו-IX35 החדשות).

הן עשו דרך ארוכה מאוד, הן לא הזבל שהיה פעם, אפשר לקרוא להן מכוניות, אבל זה עדיין לא תואם לגמרי סטנדרט ארופאי ואולי לראפיד יש את זה בגנים... אולי לא... צריך לנסות ולדעת לקמט מה סדרי העדיפויות והדרישות שלך מהרכב.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...