Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז נכון שאמרתי פה באחד האשכולות שאני אחכה עד שעות הערב כדי לעשות טיפול יסודי לפנים הרכב, אבל לא התאפקתי וירדתי לי ב 13:05 למטה וכל התהליך נמשך עד 16:00.

החומרים בהם השתמשתי יפורטו יחד עם תהליך העבודה.

-ניקוי כל הפלסטיקה הפנימית של הרכב (דשבורד, דלתות כולל דלת בגאז') עם APC מדולל, במקרה הזה זהו simple green מדולל עם הרבה מאוד מים, לא חישבתי כמה בדיוק המטרה היתה רק להוריד אבק שגם ככה לא היה הרבה עם מטלית מיקרופייבר פשוטה של סנו.

-מעבר על כל הפלסטיקה של הסעיף הקודם עם חומר ייעודי, במקרה הזה chemical guys g6 hyper coat.

זו פעם ראשונה שהשתמשתי בו ועל כן ניסיתי בכמה דרכים: להתיז ישר על המשטח המטופל ולנגב או להתיז על מגבת ולעבור על המשטח.

ככה בתור תחליף ל STP השמנוני והזול הוא לא פחות שמנוני אבל מרגיש שהוא נצמד למשטח ומרענן אותו היטב ונותן הגנה טובה אז על הדרך עברתי איתו על כל הגומיות סביב החלונות הצדדיים של הרכב.

-לאחר מכן הוצאתי את השטיחונים ועברתי עליהם עם תכשיר ייעודי DR. MARCUS textile cleaner.

התזה על השטיחונים, המתנה 2 דקות ומעבר עליהם עם מברשת שנקרא לה "חצי קשה" שתי וערב והפלא ופלא השטיחונים שחורים ורעננים.

-שאיבה: חיברתי את השואב למצת ועברתי על ה-כ-ל. אין טעם לפרט, פשוט הכל.

שואב קטן ולרכב שלא דורש יותר מדי עבודה (נשאב כל 3 שבועות) הוא שואב כל מה שנראה לעין.

-הרופא מרקוס טיפל היטב גם במושבים, התזה על המושבים, המתנה קלה וניגוב הכל עם מטלית מיקרופייבר של סנו עשתה ריח טוב ואני בטוח שהורידה כמה גרגירי אבק בודדים שהוציאו את ראשם החוצה אחרי שהשואב הלך.

-פיניש: מטלית מיקרופייבר נקיה ומעבר שוב על כל הפלסטיקה והמושבים במין פיניש סופי לסילוק אבק שאולי אולי עוד מתחבא איפשהו ושאריות חומר עודף(G6), עזרה קיבלתי מהמברשות הייעודיות לניקוי הרכב להוריד את האבק שנשאר בחריצים הקטנים ומעבר עם המטלית של ה G6 שעוד היה בה חומר ספוג.

כל התהליך לקח 3 שעות כמו שראיתם ובסיכומו נותרתי עם שאלה אחת.

ה-G6, חומר מרוכז מאוד, אני אהיה חייב לדלל אותו להבא. מישהו יודע מה יחס הדילול העדיף?

מעבר לזה הוספתי תמונות שאמנם נראית נקיות אבל זה לא משקף מהפך כלשהו הרי לפני זה חוץ מהשטיחונים המלוכלכים והרצפה שמישהו פיזר עליה קבוקים, הרכב היה די נקי.

img0643snt.jpg

img0637r.jpg

img0628go.jpg

img0632n.jpg Uploaded

img0634e.jpg Uploaded

img0635jx.jpg

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

בתמונה השנייה בחלקה העליון רואים כתמים? או שזה סימנים שנותרו מהזווית של השמש?

לגבי חומרים לדשבורד תמיד לתוך מגבת ולא ישירות, ברגע שהתזת ישירות, צא מנקודת הנחה שחלק מהחומרים ידבקו לשמשה ואתה ממש לא רוצה אותם שם.

השטיחון נראה מדהים! :-)

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

צודק בהחלט, אלה היו כתמים....התמונה צולמה מיד לאחר השימוש בדוקטור מרקוס על הריפודים כך שנשארה עליהם עוד מעט לחות מהחומר אבל זה כבר התאדה מזמן ולא קיים עוד.

בקשר לחומרים לדש בורד, לא צריך לדלל את ה G6 ? עשה לי רושם שהוא מרוכז מאוד.

והשטיחון אכן נקי בצורה בולטת לעין.

קראתי פה בפורום שאנשים משתמשים ב APC על מנת לנקות ריפודים, זה אכן אפשרי ועושה עבודה טובה?

כי שמתי את מבטי לעבר ה-APC של מגווירס, זה יחסוך לי תרסיס.

במקום להחזיק גם נוזל ניקוי כללי וגם חומר ייעודי לריפודים, רק APC .

פורסם

לא צריך לדלל, שני שפיריצים על מגבת מיקרופייבר וניגוב, אחרי שהחומר מתייבש אני מנגב עם מגבת אחרת (נקיה) שוב פעם.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
צודק בהחלט, אלה היו כתמים....התמונה צולמה מיד לאחר השימוש בדוקטור מרקוס על הריפודים כך שנשארה עליהם עוד מעט לחות מהחומר אבל זה כבר התאדה מזמן ולא קיים עוד.

בקשר לחומרים לדש בורד, לא צריך לדלל את ה G6 ? עשה לי רושם שהוא מרוכז מאוד.

והשטיחון אכן נקי בצורה בולטת לעין.

קראתי פה בפורום שאנשים משתמשים ב APC על מנת לנקות ריפודים, זה אכן אפשרי ועושה עבודה טובה?

כי שמתי את מבטי לעבר ה-APC של מגווירס, זה יחסוך לי תרסיס.

במקום להחזיק גם נוזל ניקוי כללי וגם חומר ייעודי לריפודים, רק APC .

תוצאות יפות, חבל שלא צילמת את המצב "לפני" למרות שאני בטוח שהוא לא משתווה ליונדאי שעשיתי :wink:

אכן אפשר לנקות הכול על APC, שטיחונים, ריפודים ופלסטיקה, אם אתה קונה את הגלון של מגס ואתה משתמש בו רק בשביל עצמך תתכונן להיתקע איתו כמה שנים, הדילול היותר נוח ובטוח לשימוש הוא 1-10 וזה אומר בערך 37 ליטר חומר ניקוי, שזה פסיכי לבנאדם אחד, אם אתה רוכש תתחלק עם מישהו במחיר, למרות שהוא זול מאוד ביחס לתמורה וליעילות שלו.

אני מעדיף את הSILK SHINE במקום הG6,פחות מבריק אבל כול אחד והעדפותיו, בכול מקרה אין צורך לדלל, תתיז על מגבת/אפליקטור ותמרח.

פורסם

תוצאה יפה מאוד, ביחוד עם השטיח.

לגבי G6 ממש אין צורך לדלל, ומעבר לכך, הוא אינו שומני בכלל ואינו מבוסס על שמן, אלא על מים, כך שכנראה יישמת אותו בצורה לא טובה והשתמשת ביותר מדי חומר.

אחרת, החומר גם לא אמור לתת תחושה של רטוב, והוא יבש למגע לגמרי כבר אחרי 2-3 דקות.

מה שאני מציע להבא זה ליישם עם אפליקטור יעודי, ולא עם מגבת שכן היא אינה מתאימה למשימה. בטח ובטח שלא להשפריץ ישירות על הדשבורד.

פורסם

יפה מאוד, מה עם ריח מועדונים!

סתם, הד''ר מרקוס הזה נראה טוב, קניתי את המנקה ג'אנטים שלהם כי אין כרגע להשיג סונקס, והוא עשה את העבודה ממש כמו שצריך. הפתיע אותי למרות שקניתי באוטודיפו.

C4 1.6 thp exclusive Made in France- Prefected in my garage

פורסם

לריפודים לא הייתי משתמש עם המברשת, מטלית מיקרופייבר מספיקה.

המברשת היא מברשת שנמצאת בכל חנות כלי בית ולדעתי מתאימה היטב לשטיחונים, המברשת נשארת לבנה לגמרי כלומר שום סיבים מהשטיח לא ירדו לא עליה ולא על הריצפה כך שכרגע היא בטוחה לשימוש.

בעניין דוקטור מרקוס, יש להם המוןןןן מוצרים ואתר אינטרנט שנראה מושקע מאוד והייתי חייב לבדוק מוצרים נוספים לניקוי ריפודים מלבד ה TUFF STUFF.

אני יכול להגיד שהיום למדתי כמה וכמה דברים משלושת שעות ההרפתקאה שחוויתי, למשל איך להשתמש נכון עם G6, להבא ארד עם אפליקטור צהבהב מהאוסף שהזמנתי מאיביי ויהיה הרבה יותר קל ופחות שומני.

דוקטור מרקוס אמנם מנקה היטב את השטיחים אבל בעניין הריפודים צריך מיד לאחר ההתזה לשפשף ולא להמתין אחרת הוא יוצר עיגולים בעלי צבע כהה יותר, זה בעצם מה שראה KENWORTH בתמונה, חלק מהם התאדו בשמש וחלק פשוט נשאר כך.

תודות לסימפל גרין, התזה על הריפודים ומעבר עם מטלית הורידו גם את זה.

פורסם

סימפל גרין לא חזק מידי בשביל הריפוד?

בהחלט נראה פרוייקט מושקע מאוד,יפה!

שווה משהו השואב הזה?

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

כמובן שהסימפל גרין מדולל מאוד....

בקשר לשואב כתבתי שאם הרכב שלך נקי בסך הכל ואתה רוצה לשמור על נקיון אז הוא אוסף פירורים לא רע בכלל.

בוא נגיד שאם מישהו לוקח במבה ודוחף אותה לתוך המסילה של הכיסא אתה תצטרך להתאמץ קצת כדי לנקות.

פורסם

תודה.

אז אין מניעה אצלי מלהוריד את הדייסון ולשאוב את כל הרכב. הוא לא מטונף מבפנים, פשוט צריך ריענון רציני. :wink:

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...