Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל יחסי. בכסף שכבר עכשיו יש לכם בבנק אפשר לקנות דירה במצב לא רע בדרום נתניה - קרוב לים/כביש 4/כביש החוף, עם אותן תשתיות ושירותים של השכונות החדשות והפלצניות (אגמים ועיר ימים) אבל ארנונה לפי התעריף הנמוך ביותר. בד״כ אין בעיה למצוא שוכרים, אם תשקיעו עוד 50k בשיפוץ אז בכלל... שוב, לא מקום שהייתי ממליץ לגור בו כרגע או לגדל ילדים, אבל בתור דירה להשקעה עם אופציה למגורים במידת הצורך יכול להיות אחלה. ובלי משכנתא.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הכל יחסי. בכסף שכבר עכשיו יש לכם בבנק אפשר לקנות דירה במצב לא רע בדרום נתניה - קרוב לים/כביש 4/כביש החוף, עם אותן תשתיות ושירותים של השכונות החדשות והפלצניות (אגמים ועיר ימים) אבל ארנונה לפי התעריף הנמוך ביותר. בד״כ אין בעיה למצוא שוכרים, אם תשקיעו עוד 50k בשיפוץ אז בכלל... שוב, לא מקום שהייתי ממליץ לגור בו כרגע או לגדל ילדים, אבל בתור דירה להשקעה עם אופציה למגורים במידת הצורך יכול להיות אחלה. ובלי משכנתא.

לא חושב שלקנות דירה באזור שבו לא היית מגדל את הילדים הוא רעיון טוב.

מדובר פה על זוג בני 30 והסיכוי שיצוצו להם ילדים גבוה מאוד.

ולמכור אותה עוד שנה-שנתיים בשביל דירה חדשה שגם תעלה יותר וגם תשלם עליה הרבה מס(דירה חדשה לזוג יש הקלות-לא?).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בגלל שזאת דירה שאתה מציין שיש סיכוי טוב שתגורו בה אני ממליץ לכם לרכוש 4 חדרים ולא 3 או 3.5. כל מעבר דירה דורש השקעה מסויימת בהתאמת הדירה לכם, לכן אין טעם לרכוש דירת 3 חדרים שתוחלף תוך מספר שנים לארבעה כי יוולדו ילדים. קחו כבר עכשיו 4 חדרים וסדרו אותה כמו שאתם רוצים כשתחליטו לגור בה (אל תשפצו אם הכוונה כרגע להשכיר אותה).

תשאירו כסף בצד, זה תמיד טוב על כל צרה שתבוא. יש לכם הון התחלתי יפה מאוד ואל תשרפו את כולו. תמיד טוב להשאיר 150K בצד ומקסימום הם יעזרו לכם לשדרג לדירה אחרת בעוד הרבה שנים.

בפ"ת יש היום דירות חדשות מקבלן ב- 1.3-1.4 מיליון שעם 400K הון התחלתי והשאר במשכנתא ל- 25 שנים מביאה אותכם למצב שהחזר המשכנתא מוחזר ע"י השכירות שתקבלו עבור הדירה (4200-4500 ש"ח). יש אזורים נוספים עם תשואה כזו (נתניה, באר יעקב, אולי יבנה)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אין טעם לרכוש דירת 3 חדרים שתוחלף תוך מספר שנים לארבעה כי יוולדו ילדים.

לא בטוח אם הבנתי נכון את המשפט הזה.

אתה טוען ששני ילדים עד גיל 9-10 לא יכולים לגור באותו חדר? כל אחד צריך סוויטה פרטית מהרגע שהוא נולד?

פורסם

לדעתי, למשפחה שעתידה להתרחב, עדיף לקנות דירה טיפה גדולה יותר כבר עכשיו. לא חייב לרכוש דירה חדשה מהניילונים וברמות גבוהות, אפשר דירה צנועה יחסית אך שתהיה מספיק מרווחת ושתהיה בעלת 4 חדרים.

הסכום שברשותכם הוא סכום לא רע בכלל.

אמרו כבר לא מזמן שתהליך החלפת דירה דורש המון השקעה; בין אם זה השקעה כספית, ובין אם זו השקעה של זמן.

לא עדיף לפתור את כל זה מראש?

בתור השקעה טובה אופציה ממש טובה היא באמת לקנות דירה בפרויקט שעתיד לעבור פינוי בינוי. הבעיה היא שזה עלול לקחת שנים ואם אתה מעוניין לעבור לדירה הזו בתקופה היחסית קרובה, אתה עלול למצוא את עצמך בבעיה. אז אני מאמין שזה לא על הפרק.

דירה ב650K אני לא רואה איפה ניתן לרכוש במקום שהוא לא חור מרוחק או שזו לא איזו דירה ישנה והרוסה.

לכן, לדעתי, שווה לקחת משכנתה ולהשקיע את רוב הסכום שבידכם (אם כי להשאיר חלק ליום גשום) ולרכוש דירה.

שוב, לא חייב משהו Fancy, לא חייב גם משהו במרכז. תתרחקו טיפה ותרוויחו דירה טובה יותר.

פורסם

אני רק אוסיף ואזהיר, אין שום סיכוי ריאלי שמשכנתא של מיליון ש"ח תוחזר על ידי החזר של 4-4.5.

כדי להחזיר כזה סכום בצורה סבירה בלי לשלם ריביות מטורפות, בלי משכנתא פרובוקטיבית שמתחילה מהחזר נמוך וגודל תוך 5 שנים להיות יותר יקרה מההתחלה אתה תצטרך לשלם בערך 6.3-6.5 (וגם אז אנחנו מדברים על החזר נטו של 1.53 מיליון).

אני מאוד מאוד מאוד ממליץ לך להתייעץ בפורום משכנתאות תפוז לפני כל צעד או התחייבות כלכלית שעלולה לסכן את ההון היפה מאוד שצברתם עד כה.

פורסם
תראה, אני חייתי 20 שנה עם משכנתאות צמודות ומכיר את החיה הזו. היא נושכת, וחזק. נכון שהריבית ששילמתי היתה הרבה יותר גבוהה, כמקובל במשכנתאות שנלקחו ב-1990 ו-1996, אבל תפיחת המשכנתא והתשלום החודשי היתה מפחידה.

אני מניח שהמשכנתא הצמודה שלקחת היא עם ריבית נמוכה, ולכן הסבירות שיהיה עליך לשלם עמלת פרעון מוקדם קטנה. אם השגת משכנתא כזו ומראש מובטח לך שלא תשלם עמלה כזו - קיבלת משהו מיוחד. נחכה לדיסקו שיצטרף לשרשור.

עדו הערה קטנה - פעמיים קניתי דירות חדשות מקבלן - בשתיהן היה צורך להשקיע לא מעט בתוספות. בדיקה הראשונה הכנסתי כל מיני שיפורים שכעבור 5 שנים, כאשר השדתרגתי (לכבוד לידת הילד השלישי) ראיתי כמיותרים, ובדירה הנוכחית השקעתי רק במטבח וכמה נקודות חשמל. ובכל זאת היה מדובר באי אילה עשרות אלפי ש"ח.

כדי לסבר את האוזן על הוצאות נלוות: כרגע אני בתהליך של החלפת דירה, הפעם קונה דירה בת 25 ומשפץ. כדי לקבל אומדן של סדר גודל של עלויות אני אספר לך רק שעלות המטבח (ארונות, שיש, קרמיקה לקיר וברזים) עומדת על כ-60,000 ש"ח, ומדובר במטבח לא גדול ולא מפואר, ולא כולל עלות מכשירי החשמל (עניין של עוד 15-20 אש"ח ברכישה של מכשירים סטנדרטיים, אני מעביר מהדירה הקיימת. בדקתי אפשרות למקרר אינטגרלי - היה עולה, לבד, סביב 15 אש"ח). חברה של אשתי שבנתה בית גדול עם מטבח גדול השקיעה רק במטבח סכום כפול. הוצאות תיווך (מכירה וקניה) ועו"ד עולות על 100 אש"ח.

לכן לקחתי 200K ש"ח אקסטרא אשר מורכבים מ-100K ש"ח תוספות לקבלן, הפרשים במדדים ומכשירי חשמל (למרות שאנחנו בראש של לא להשתגע עם התוספות כי אנחנו לא מאמינים שנשאר בדירה יותר מ-10 שנים אבל מצד שני היא יכולה לשרת אותנו גם לכל החיים מבחינת הגודל והמיקום) ו-100K ש"ח ריביות על המשכנתא (בחישוב עכשווי יצא לי כ-75K ש"ח, אבל בכוונה אני לוקח עוד מרווח ביטחון כמו בסעיף הקודם כדי להיות על הצד הבטוח).

תאמין לי שאם זו הייתה הדירה שלי FOR LIFE ההשקעה לא הייתה מסתיימת ב-100K ש"ח, אולי אם תוסיף 0 לסכום הזה אז תגיע לתקציב תוספות בכדי להגשים את כל החלומות שלי ושל אישתי (לחלום תמיד מותר, זה לא עולה כסף כמו לקחת משכנתא לדוגמא).

ואם נחזור לנושא השרשור, כפי שצפיתי אתה פוגש פה גישות שונות בתחום והבעיה היא שכולם צודקים.

הבחירה בין דירת 3 חדרים באזור מבוקש לבין 4 חדרים באזור קצת פחות מבוקש, בין דירה חדשה לדירה ישנה, בין לקחת משכנתא עם החזר חודשי גבוה לתקופה קצרה או לפרוס אותה לנצח ולא להרגיש שאתה חנוק, הכל עניין סובייקטיבי וכל אדם בוחר את מה שמתאים לו.

אני חושב שהדבר הכי טוב שאתה ובת זוגתך צריכים לעשות זה לשבת ולדבר על הדילמות הנ"ל, להתייעץ עם המשפחה ולשמוע את דעתם בנושא. גם אנחנו התחלנו את הדרך מבולבלים כמוכם וזה יצר סתם ריבים ומחלוקות על השוואת דירות חדשות ב-1.7M ש"ח לדירות משומשות ב-1.3M ש"ח (הכל נכנס לנו בתקציב אבל זה לא בר השוואה). בשביל להקביל לך את זה לעולם הרכב, זה כמו להשוות בין מרצדס C קלאס לסוזוקי אלטו.

אם אתה רוצה את הטיפים שלי בנידון:

1) כן כדאי לעשות את המאמץ לדירת 4 חדרים אבל זה ממש לא מאסט. אם מיקום הרבה יותר חשוב לכם אז אפשר להתפשר.

קודם כל נתחיל מזה שאני גדלתי עם אחי בדירת 3 חדרים ועד גיל 10 בערך ישנו באותו חדר וזה ממש לא דבר נורא.

הבעיה האמיתית היא שזה ממש לא כלכלי לקנות דירת 3 חדרים (לצערי הרב). קודם כל כמעט ואין דירות כאלה באזור המרכז ולפי הדוגמא שציינתי בהודעה הקודמת ההפרש במחיר הוא כולה 100K ש"ח ובמקרים נדירים מגיע ל-200K ש"ח. אפילו למצוא דירות 4 חדרים חדשות כבר הפך להיות משימה לא פשוטה. כל הקבלנים היום באזור המרכז בונים דירות 5 ו-6 חדרים בכדי למשוך אליהם משפרי דיור, משפחות אמידות ואיכותיות. אף אחד לא מעוניין בחבר'ה הצעירים והסטודנטים שיקחו דירות קטנות של 3 חדרים.

2) לא משנה אם אתה קונה דירה חדשה או ישנה, היא תצטרך השקעה של עשרות אם לא מאות אלפי שקלים.

3) אני דווקא כן ממליץ לשים את כל הכסף שיש לך עכשיו. המדדים עולים בקצב מסחרר, זה הגיע למצב אבסורד שחברים שלי שילמו כ-30K ש"ח הפרשי מדדים על סכום של 800K ש"ח לתקופה של חצי שנה. בנוסף אני יכול להגיד לך מניסיון שמי שבא לקחת משכנתא עבור 45% מערך הדירה לעומת 60% מערך הדירה הבנק מדבר בטון אחר. זה נכון גם לגבי משך ההלוואה, מי שלוקח משכנתא ל-10 שנים ידבר עם הבנק בסקאלת מחירים שונה לגמרי לעומת מי שבא לקחת משכנתא ל-25 שנה (את זה כבר אני לא יכול להסביר, ההיגיון שלי אומר שזה צריך להיות הפוך).

4) אני מחזק את דבריו של qil, הרבה אנשים לא מודעים לעובדה שאם הבנק אומר כרגע החזר חודשי של 4K ש"ח אז זה אומר שיכול להיות שעוד עשור או 2 תצטרך להחזיר 6K ש"ח (בדיוק כמו שאנשים מדלגים על השאלה כמה כסף הם יחזירו בסוף התקופה אבל זה כבר נושא אחר).

5) אני דווקא לא מסכים עם ההמלצה של דריש (למרות שאני מבין את הכיוון הכללי). בגיל שלכם אתם כבר חצי רגל בדרך להקים משפחה ואתם צריכים לחשוב היכן אתם רוצים לחיות ולגדל את הילדים. אם אתם לא יכולים להרשות לעצמכם לקנות דירה שם אז לנסות להתקרב כמה שיותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לדעתי אתה מגזים עם ההוצאות הנלוות.

0.5% עו"ד זה 8,500 ש"ח.

מתווך לא בטוח שיהיה, אבל זה עוד 30K~.

דירה ב-1.7M, אני מקווה לא תדרוש השקעה של עוד 150K. לכן מחיר "נטו" צריך להיות 1.6-1.65M לכל היותר.

אני כלל לא מגזים. נכון שההוצאות המשפטיות הן בסדר הגודל שציינת (בדירה חדשה העו"ד מטעם הקבלן עולה 1.5% ומומלץ להוסיף גם נציג מטעמך ובדירה מיד שניה קשה להמנע מתיווך, ולסכומים האמורים צריך להוסיף מע"מ, כך שבסך הכל מדובר ב-2-3% ממחיר הדירה) אבל תוספת של עוד 50-150 אש"ח אינם בגדר הגזמה:

אם מדובר בדיקה מקבלן הדרך כלל המטבח או שלא יהיה קיים או שיהיה ספרטני לגמרי - והקמת מטבח ראוי היא עניין של אי אילו עשרות אלפי ש"ח, גם למטבח צנוע - ומאידך הזיכוי שתקבל מהקבלן יהיה סמלי. כמוכן בדירה מקבלן תמיד תרצה תוספות של נקודות חשמל וטלפון ורשת מחשבים ואלה מתומחרות במחיר שמכניס לקבלן רווחים נאים. וזאת בלי לדבר על כל מיני שיפורים פחות קריטיים כגון חיפיים למיניהם שאולי פחות קריטייים אבל מצריכים פינוי הדירה ולכן עדיף לבצע לפני הכניסה הראשונה.

בדירה מיד שניה תמיד ידרש שיפוץ. למשל - לא הייתי נכנס לדירה בלי לשפץ את כל הצנרת שגילה יותר מ-5 שנים, כיון שתקלות ותיקוני צנרת הם מהדברים היותר מציקים ומרגיזים שיש, שלא לדבר על נזקי דליפה שיכולים להגיע לסכומי עתק. ואם מחליפים צנרת גם פותחים את הרצפה - ואז משפצים אותה - וכך ההוצאות מתגלגלות. וזה בלי הוצאות אחרות כגון ריהוט, תאורה וכו' והוצאות החיבור לשירותים שונים והעברת ציוד מהדירה הנוכחית.

לגבי המשכנתא - קרא בעיון את מה שכתב אלכד לגבי יחסו של הבנק. אני כרגע בהליכי לקיחת הלואת גישור למעבר בין דירות. הרגשתי היטב את יחסו של הבנק לפי הסכום שאני לוקח, טווח ההלוואה ולפי ההכנסות שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה טוען ששני ילדים עד גיל 9-10 לא יכולים לגור באותו חדר? כל אחד צריך סוויטה פרטית מהרגע שהוא נולד?

זה אומנם אופ טופיק אבל תבין שלכל אחד יש את ההעדפות והבחירות שלו, יש כאלה שמאוד חשוב להם שלכל ילד יהיה את החדר הפרטי שלו וכאלה שחושבים אחרת, הכל בסדר.

לי יש כרגע ילד בן שנתיים ו-7 חודשים ותינוק בן 5 חודשים (היום בדיוק), כרגע הם בחדרים נפרדים מהסיבה שהתינוק והגדול מתעוררים בזמנים שונים, התינוק לעיתים בוכה ועלול להפריע לגדול ומעבר לזה יש את הפן הבטיחותי- הגדול לפעמים רוצה לשחק עם התינוק ולא מבין שהוא חזק ממנו, אז לפעמים הוא רוצה לחבק את התינוק ועושה את זה חזק מדי, לפעמים הוא רוצה לתת צעצוע לתינוק אז הוא פשוט זורק את זה עליו וכו'.

כשאנחנו ערים זה בשליטה כי אנחנו שם תמיד, הבעיה מתחילה כשהגדול מתעורר מוקדם בבוקר לפני שכולנו מתעוררים, כל עוד התינוק בחדר נפרד הגדול מתעורר ובא אלינו לחדר, אם הם היו ישנים באותו חדר הגדול היה הולך ישר למיטה של התינוק וזה היה מאוד מסוכן.

כרגע הגדול מתחיל להבין שצריך להיות עדין עם התינוק כך שאנחנו מקווים שתוך 3-4 חודשים יהיה איחוד כוחות ונעביר את התינוק לישון באותו חדר עם הגדול, זה אידיאלי לדעתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בהמשך לדבריו של דריש שלשם שינוי אני איתו בקו המחשבה :-)

כפי שפותח השרשור לא ירכוש רכב ל-7 מקומות עכשיו כי אולי יהיו לו 4 ילדים בעתיד, אני לא רואה שום סיבה למה לא לרכוש כרגע את מה שעונה לצרכים שלו עכשיו.

לי יש 2 בנות (5 ו-3 ) שחיות בשלום ושלווה ביחד מאז ומתמיד, גם שהקטנה הייתה מתעוררת בלילה, לי זה נראה טבעי( גם אני גדלתי אם אח בחדר עד גיל מאוחר) , אני גר בדירת 3 חדרים כבר 7 שנים ורק עכשיו כאשר אני חושב על הילד השלישי, אני מתחיל על חשיבה של שיפור דיור .

עם הסכום ההתחלתי שיש לבחור, עם היכולת לגור לבינתיים אצל ההורים ועם היכולת להשכיר את הדירה עד שיחליט שהוא עובר אליה ועם המשכורות היפות שהוא וזוגתו מרוויחים, הוא יכול לסיים את המשכנתא שייקח לפני שיגיד ג'ק רובינזון במידה ויקנה דירה קטנה עם משכנתא מינימלית.

כל תקופה והתאמה לצרכים שלה, ככה אני חושב שנכון לפעול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה לכל העונים!

פעם ראשונה שאשתי תקרא ב"פורום של המכוניות" - נא להתנהג בהתאם :lol:

הערות:

1) מבחינתי כרגע אין בעייה להישאר לגור איפה שאני והשכירות של הדירה תכסה את המשכנתא.

2) המינימום הוא 4 חדרים מכיוון שחייבים חדר עבודה אחד לאשתי.

3) כמובן שאני מעוניין לסגור את הסכום כמה שיותר מהר, אבל גם לא רוצה להיחנק תחת המשכנתא - יהיו קרנות השתלמות שיוזרמו פנימה ואפילו אולי החברה שאני עובד פה תונפק (אינשאללה), אבל אלו מבחינת מתנות בלת"ם.

לגביי אלו שהעירו לעבור לאיזורים אחרים ולהתרחק מהמרכז - כרגע אנחנו גרים בת"א, ועובדים בת"א והרצליה, אני מתנייד עם אופניים ואוטובוסים ואשתי עם רכב, בהנחה ונצא רחוק מדי מהמרכז נצטרך להחזיק עוד רכב שזו גם הוצאה לא קטנה שאנשים בד"כ לא מחשבים.

redroze - איפה קניתם דירה חדשה בפ"ת? באם המושבות? פה במשרד מדברים על מחירים שונים לגמרי.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

כשרשמתי 3 חדרים זה לא בסלע, הכוונה בגדול זה לרכוש לפי יכולת ולא להגיע לקצה הגבול כי אולי בעתיד אני אצתרך...

כמו שרשמתי קודם:

כל תקופה והתאמה לצרכים שלה, ככה אני חושב שנכון לפעול.

פורסם

דריש, הכל אפשרי.

גם אני גדלתי בחדר אחד עם אחותי עד גיל 12 בערך ושנינו לא יצאנו דפוקים (ולא רק אני חושב כך :-) ), על אותו משקל משפחה בת 4 נפשות יכולה להסתדר גם עם סופר מיני. יכולה, אבל לא רוצה. כל אחד רוצה במסגרת היכולות שלו למקסם את איכות החיים שלו. גם כשיהיה לי עוד ילד\ה אני בטוח שבשנים הראשונות שני הילדים יחיו באותו חדר, אבל נוח וטוב לי עם זה שיש חדר נוסף בבית עם ארון נוסף לאחסון, פינת מחשב נוחה ובכלל עוד space. בהבדלים במחיר היום בין דירות 3 חדרים ל-4 הגיוני לרכוש 4 במיוחד שדירת ארבעה חדרים זמינה יותר כי יש היצע גדול יותר והיא גם תהיה מבוקשת יותר בעת המכירה.

redroze - איפה קניתם דירה חדשה בפ"ת? באם המושבות? פה במשרד מדברים על מחירים שונים לגמרי.

אני גר בנווה גן שצמודה לאם המושבות ויותר מרווחת ממנה, פה אפשר לרכוש דירות 6 חדרים ב- 1.6 מיליון (אכלוס בעוד פחות משנה) ודירות 4 חדרים מוכנות בנות 3-4 שנים באזור ה- 1.4 מיליון. המחירים באם המושבות די דומים ובבניינים ותיקים יותר (10 שנים) ניתן גם למצוא דירות 3.5 חדרים ב- 1.2 מיליון.

אמנם לגור בפ"ת היא כנראה לא משאת נפשו של אף אחד, אבל אני מוכרח לציין שהאזור ממש מוצלח, אוכלוסיה טובה, כל השירותים שצריך נמצאים קרוב ולא צריך להכנס לתוך העיר, קרובה להכל (15 דקות עם מציאת חניה בים) וסה"כ מקום לא רע לגור בו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כפי שפותח השרשור לא ירכוש רכב ל-7 מקומות עכשיו כי אולי יהיו לו 4 ילדים בעתיד, אני לא רואה שום סיבה למה לא לרכוש כרגע את מה שעונה לצרכים שלו עכשיו.

להחליף רכב ולהחליף דירה זה עולם אחר וכאב ראש אחר. להחליף רכב אפשר ביום אחד בסכום זניח של כמה עשרות אלפי ש"ח בודדים ואילו החלפת דירה זה סיפור של הרבה זמן, עצבים, סבלנות, ויתורים והמון המון כסף. למשפחה צעירה אני חושב שכדאי לקנות לפחות 4 חדרים כדי להרוויח אופק של עוד כמה שנים בבית. זה חשוב גם כי כשהילדים גדלים לא תמיד רוצים לנתק אותם מהחברים ומהשכונה.

כשקניתי את הבית שלי על הנייר לפני כמה שנים הייתי באמצע שנות העשרים שלי, נשוי וללא ילדים אולם ראיתי לטווח ארוך וקניתי בית פרטי ומרווח עם 5 חדרים (הרבה חברים שאלו אותי בשביל מה אני צריך את זה). בדיעבד זה היה המזל של החיים שלי. היום לא הייתי יכול לקנות את הבית שבו אני גר כיום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני גר בנווה גן שצמודה לאם המושבות ויותר מרווחת ממנה, פה אפשר לרכוש דירות 6 חדרים ב- 1.6 מיליון (אכלוס בעוד פחות משנה) ודירות 4 חדרים מוכנות בנות 3-4 שנים באזור ה- 1.4 מיליון. המחירים באם המושבות די דומים ובבניינים ותיקים יותר (10 שנים) ניתן גם למצוא דירות 3.5 חדרים ב- 1.2 מיליון.

אמנם לגור בפ"ת היא כנראה לא משאת נפשו של אף אחד, אבל אני מוכרח לציין שהאזור ממש מוצלח, אוכלוסיה טובה, כל השירותים שצריך נמצאים קרוב ולא צריך להכנס לתוך העיר, קרובה להכל (15 דקות עם מציאת חניה בים) וסה"כ מקום לא רע לגור בו.

לא פוסל את פ"ת בכלל.

אבל אני עדיין לא מבין מאיפה המחירים שאתם נותנים, מבירורים שאנחנו עושים פה בעבודה (כמה מחפשי דירות), המחירים הרבה יותר גבוהים.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...