Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני חדש בפורום וזו ההודעה הראשונה שלי כאן. מצאתי את עצמי מופנה לפורום הזה לא פעם במסגרת חיפושי חוות דעת לגבי מרכיבים כאלו ואחרים של מערכות והחלטתי שיהיה הכי טוב אם פשוט אבקש את עצתכם... :wink:

כרגע אני נוסע על אודי A3 2.0FSI 2007 שהורכבה בה המערכת הבאה לפני פלוס מינוס 3 שנים:

Pioneer DEH-8450BT (המרכיב היחיד שחדש)

Hertz HSK 165XL High-Energy

Hertz HCX 690 6X9

Hertz EP 4X

Hertx EP 1D

בנוסף, סאבוופר 10" של Hertz שאני לא זוכר את הדגם שלו וקבל של Audison

לאחרונה, לאחר ההתקנה של ה-Pioneer ושיחה עם אודיופיל מאוד נחמד, החלטתי שאני מעוניין לשדרג קצת את המערכת. המחשבה שלי הייתה לקנות קומפוננטים מאחת הסדרות הגבוהות של Focal (אולי K3POWER...), להוציא את הרמקולים האחוריים (ה6X9) ולהחליף את הסאב (אולי ל12").

חשוב לציין שמבחינתי יש חשיבות גדולה מאוד לאיכות הסאונד ולווא דווקא לעוצמה מופרזת של באס או ווליום.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם והצעותיכם בנושא!

תודה רבה מראש,

אלון אברמוביץ'

פורסם

בגדול הכיוון נכון, קומפוננט וסאב בטוח ישפרו את הסאונד וגם מומלץ לוותר על האחוריים. אתה צריך לתת קצת יותר אינפורמציה כדי שיהיה אפשר לעזור לך. מה התקציב? איזה סגנון אתה שומע בד"כ? אהבת את הגוון צליל של ההרץ? אגב המערכת שיש לך כרגע לא רעה בכלל. היא מותקנת ומכוונת כמו שצריך? אתה בטוח שמיצית את היכולת שלה?

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

המערכת קיימת אצלי כבר מעל שלוש שנים ועברה שלושה אנשים שונים שישבו וכיוונו אותה. בהתחלה די אהבתי את איך שהיא נשמעה אבל עם הזמן הבנתי שזה לא סגנון הסאונד שאני מחפש... מאחר ואני שומע הרבה סגנונות של מוזיקה אבל די מעט טראנס ויותר אינסטרומנטלית (רוק, ראגאיי, אינדי וכדומה) החלטתי שאני רוצה להחליף את הסט לאחד שיתן סאונד יותר רך. בינתיים החלפתי את הסאב ל- Boston G1 12" יד שניה שקיבלתי במחיר טוב. בעניין הרמקולים האחוריים, שמעתי מהרבה אנשים שאין בהם צורך. האידיאל מבחינתי הוא להגיע לכיוון של בי-אמפ שיצור לי "במה" (אשמח לקבל עצה לגבי מישהו שיודע לעשות את זה כמו שצריך...). מבחינת התקציב, הוא לא מאוד מוגבל. אני יכול להוציא 3,000 עד 4,000 על קומפוננטים. השאלה היא אם ה-EP4x מגבר מספיק טוב או שיהיה צורך להחליף גם אותו? (לדעתי ה- EP 1D אמור לסחוב את הסאב בלי בעיה).

תודה רבה!

פורסם

במקומך הייתי מתחיל בסט הקדמי, נשמע שאופי הסאונד שלו פשוט לא מתאים לך, אם לא תהיה מרוצה מספיק מהתוצאה תחליף גם הגברה. בכל מקרה התקציב שלך לא נמוך בכלל ותוכל לדעתי אם תמכור את הסט שיש ברשותך ולהוסיף את הכסף שתקבל לתקציב להכניס גם מגבר וגם קומפוננט ברמה טובה בהנחה שאתה לא ממתנגדי "יד שנייה". בכל מקרה לייעץ ככה סתם לגבי סט בסכומים כאלה זה די לא מעשי. תהיה חרוץ, תגיע למפגשים ותשמע מגוון סטים, רק ככה תוכל להחליט.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

אגב לפי התיאור של הסאונד שאתה מחפק ספק גדול אם תאהב את הטוויטר של פוקאל.

פורסם

הבנתי באמת שיש חילוקי דעות לגבי הטוויטרים החדשים של ה-krx2...

ההתלבטות המקורית הייתה בין הפוקל לבין המורל Elate 602. העניין הוא שלפי מה שקראתי המורל מתאימים הרבה יותר למוזיקה קלאסית ואני קצת מפחד שאולי הם יהיו קצת יותר מדי עדינים (שלא יספקו את הסחורה לרוק...)

שוב תודה.

פורסם

אם אתה אוהב דגש בטווח התדרים הגבוהים אין לך מה לחפש יותר מידי עם מוראל.

נכון יצא לטוויטרים של פוקאל שם רע אבל עם כיוונים טובים אפשר להגיע לתוצאות מעולות.

הדבר היחיד שהייתי פוסל בהצעה החדשה שלך היא המעבר מסאב 10 ל12.

אם אתה מחפש דגש על איכות ודיוק 10 זה אגודל האופטימלי.

אולי לשדרג ל10 יותר טוב אבל אני לא רואה תועלת במעבר ל12.

פורסם

את הסאב הוא כבר קנה אז לא ניראה לי שיש טעם לדון בזה. לגבי הקומפוננט בסכום כזה חובה שיילך לשמוע סטים לפני שהוא קונה, זה לא 500 שקל שתגיד לך תקנה מורל טמפו בלי שהוא שמע טוב טוב מה מוצא חן בעניו.

פורסם

האמת היא שישבתי לשמוע את הסאב על המערכת הקיימת בערך שעה על כמה סגנונות מוזיקה שונים ועד כמה שחשבתי שהוא יהיה מוגזם, הוא היה בסדר גמור. העניין הוא שהייתה לי את האופציה לקחת G5 10" אבל לא בטוח שהמגבר שלי היה מסוגל לסחוב אותו כי הוא 450W... בינתיים הסאב עושה עבודה לא רעה בכלל. בעניין הקומפוננטים, אני מאוד מקווה שיהיה לי זמן להגיע למפגש הקרוב (אני מבין שהוא ביום שבת) ולשמוע אותם בעצמי.

ועוד שאלה ששכחתי, כדאי להשקיע באיטומים לדלתות מפני רעשי חוץ? (אם כן, כמה צריכה לעלות עבודה כזאת?)

בכל מקרה, תודה רבה לשניכם!

פורסם

אישית אני מאד אוהב את מורל, והם יסתדרו יפה מאד עם רוב הסגנונות.

לגבי יצירת במה, בשביל זה צריך לשלוט בכל נקודות החתוך של הקומפוננט, ולשלוט ביד רמה ביישור זמנים, רק שאם אני לא טועה ה hu שלך לא עושה לא את זה ולא את זה.

לגבי בחירת סט, לי נשמע שסט גבוה של מורל יהיה בול, אבל חייב לשמוע כמה סטים לפני שנופלת החלטה, תנסה להגיע למפגשים.

לגבי הסאב לדעתי תשאר עם 10" , איזה סאב יש היום?

איטום תמיד מומלץ.

SCANSPEAK

פורסם

ברור ששווה להשקיע באיטום. לקנןת סט בסכום כזה בלי איטום זה בזבוז, את האמת לא ברור לי איך עד עכשיו עם הציוד שיש לך לא היה איטום. אגב תחשוב אוליי גם על אופציה של להחליף רק טוויטר לסט הקיים, המידבאסים של הxl חזקים וטובים מאוד , יכול להיות שבשילוב עם טוויטר גבוה של מורל תגיע לתוצאה שתאהב.

• תוכן חדש...