Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מודע לכך שאני הולך לחטוף מטח חיצים עם רעל, אז בבקשה מכם חברי פורום בלי יותר מדי אמוציות.

התפתחות רעה לאחר מכן.

כמובן שלא הייתי רוצה לשים את עצמי במקומה. כולי צער על המקרה הנורא שלה ואני לא שופט אותה על זה שעם הכסף שלה, הייתה לה אופציה להציל את חייה ובעקיפין גם את חיי ביתה- אני כן רוצה למחות על העובדה שסחר איברים עדיין מתאפשר במדינתנו הקטנטנות- אנשים שמשתפים פעולה, מארגנים, משלמים ו"מתקינים" בחולה כלייה- שנקנתה מאדם עני בתמורה לכסף- כמו כן, שאולי אפילו נלקחה כלייה מאדם חולה אחר שאין לו כסף לממן כלייה חדשה. זה המקום להדגיש שסחר איברים באופן עקרוני לא חוקי בישראל- אך למי שיש כסף לכלייה, יש כסף גם לטוס ולקנות אותה מדרום אפריקה.

סחר באיברים זה שוק לא חוקי ולא אנושי, ואמנם שאין לנו שליטה על כל מדינות העולם אני חושב שעלינו להרים את הכפפה לאסור את הדברים האלה פה, ולהשקיע בקמפיינים למען חתימות על כרטיסי אד"י (קמפיין שכזה, אגב, גרם לי לחתום).

פורסם

תשמע הנושא בעייתי. מאוד.

מצד אחד באמת קשה מאוד לשים את עצמך במקומה. לך תדע מה אתה היית עושה אם היו אומרים לך שיש לך X זמן (חודש, שנה, 5 שנים) לחיות, אלא אם תבצע פעולות מסוימות שאתה יכול להרשות אותן לעצמך מבחינה כספית.

ונכון שזה לא מוסרי בעולמנו. אבל מצד שני ייתכן שהאדם שתרם את הכליה בעצם משתמש בכסף כדי לעזור למשפחתו לצאת ממעגל עוני כזה או אחר, ובעצם הכסף הציל כמות אנשים (מה שפוטנציאלית נכון) באפריקה מרעב/מחלות/מוות...

בקיצור לא הייתי רוצה להיות במקומה. ובאמת טוב שבארץ הדבר לא חוקי.

אגב כל הפורנוגרפיה הזאת שאנשים מרשים לעצמם לעשות עם פרסומים כאלה.... זה כבר נושא אחר. לצלם את עצמך למוות זה משהו שרק תאבי פרסום כדוגמת הגברת הזאת (שהאמת שלא קראתי את הפרסומים ואני לא מתכוון לקרוא) מרשה לעצמה לעשות.

עופר

פורסם
לא הבנתי, מה לא בסדר? כולם מרוויחים.

לא הוגן ולא שוויוני שלעשיר יש את היכולת להציל את החיים שלו ולעני אין. למה הצלת חיים של בן אדם צריכה להיות תלויה בכסף?

ובנוסף- האם אתה אומר אותו דבר על זונות? מה לא בסדר? כולם מרוויחים- הזונה מקבלת כסף, הלקוח מקבל את פורקן יצריו- הכל יופי! לדעתי- כשבן אדם מגיע למצב שבו הוא מוכר משהו מגופו זה דבר לא מוסרי לבוא ו"לקנות" ממנו, לנצל את חולשתו ואת הצורך שלו בכסף על מנת לקחת ממנו משהו חיוני.

מצד אחד באמת קשה מאוד לשים את עצמך במקומה. לך תדע מה אתה היית עושה אם היו אומרים לך שיש לך X זמן (חודש, שנה, 5 שנים) לחיות, אלא אם תבצע פעולות מסוימות שאתה יכול להרשות אותן לעצמך מבחינה כספית.

עופר

שוב- לא מנסה להעביר עליה ביקורת- מנסה להבין למה לבן אדם יש אופציה לקנות איבר של אדם אחר בכסף. זה לא חפץ! זה כלייה! מאדם חי!

פורסם

אני מצטער אבל אני גם לא חושב שזנות זה דבר רע. מי שמוכן לשלם בשביל סקס כנראה צריך את זה, ומי שמוכנה לקבל כסף בשביל סקס כנראה צריכה את זה. לא לכולם זה פשוט, תחשוב על הנכים/ בעלי מוגבלויות/ אנשים שנראים חריגים.. לא קל להם למצוא סקס ולא כל אחת תסכים לשכב איתם. מה שכן צריך לעשות זה להוציא את הזנות מהשוק השחור ולעשות אותה חוקית.

פורסם

למה בעצם לא?

יש לי מכר שמושתל כליה. למזלו הוא נולד עם מחסן חלקי חילוף בדמות אח תאום.

אבל לא לכל אחד יש מחסן כזה ולפעמים צריך לקנות חלק יקר מחו"ל.

מי שלא מסוגל - שילך ברגל או יעשה דיאליזות ויחכה למציאת תורם מתאים.

ככה זה בכל דבר. כסף פשוט מסוגל להקל על כמה תהליכים.

למזלה של הגברת את הבעיה שלה היא יכולה לפתור בכסף.

לצערי יש הרבה מקרים שכסף לא מסוגל לעזור.

פורסם

אנ י לא רואה בעייה בסחר אלא רק במתווכים שלוקחים את רוב הכסף.

תמיד כסף קנה בריאות ואורך חיים. העני תמיד יאכל פחות טוב, יעבוד בעבודה יותר מזיקה לגוף, לא יקנה את התרופות המתאימות ביותר ולכן איכות ואורך חייו יפגעו קשות.

אם התורם היה מקבל את רוב התשלום ובאמת היה יוצא ממצוקותיו אז באמת כולם היו יוצאים נשכרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא הוגן ולא שוויוני שלעשיר יש את היכולת להציל את החיים שלו ולעני אין. למה הצלת חיים של בן אדם צריכה להיות תלויה בכסף?

ובנוסף- האם אתה אומר אותו דבר על זונות? מה לא בסדר? כולם מרוויחים- הזונה מקבלת כסף, הלקוח מקבל את פורקן יצריו- הכל יופי! לדעתי- כשבן אדם מגיע למצב שבו הוא מוכר משהו מגופו זה דבר לא מוסרי לבוא ו"לקנות" ממנו, לנצל את חולשתו ואת הצורך שלו בכסף על מנת לקחת ממנו משהו חיוני.

שוב- לא מנסה להעביר עליה ביקורת- מנסה להבין למה לבן אדם יש אופציה לקנות איבר של אדם אחר בכסף. זה לא חפץ! זה כלייה! מאדם חי!

אני אענה לך כרגע רק על עיניין הזנות,

אתה יודע שלא כל הזונות הן נרקומניות שבורות? ישנן כאלו שלא עושות זאת בשביל הכסף אלא נטו מצורך פיזי,

הן גובות תעריפים גבוהים מאוד ובוררות היטב את הלקוחות שלהם.

אתה יכול לקרוא להן 'נימפומניות'.

מה עדיף, לתת את הגוף שלך לממסד ושהם יעשו קומבינה על האיברים שלך?

ראית פעם תור לרשימת השתלות?

אני חתום על אד"י משנת 1999 ואני מקווה שאף אחד לא יצטרך את איבריי אבל מהצד השני

אני יכול לומר לך שאם חס וחלילה אחד מילדיי היה נזקק לטיפול שכזה הייתי מוכר את הנשמה

שלי לשטן, את הבית לכינוס נכסים, את הרכב למגרש ואת הגוף שלי ברחוב כדי לעזור לו.

Gn'f'R

פורסם

היה אפשר לפתור את הנושא הזה מזמן.

היום במדינתנו קבורה וכו' עולה כסף, הרבה כסף.

רוצה תהליך חינמי הכולל מקום קבורה + מצבה וכו', תרום את איבריך.

אם יהיו מספיק איברים לא יהיה צורך בסחר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בריאות מאז ומתמיד הייתה שוות ערך לכסף. גם התשלום הבסיסי לקופות החולים הוא זה שמבטיח לכם שאם אין לכם כסף - גם בריאות לא תהיה.

סל הבריאות מוריד מהעלות לחלק מהתרופות אבל לא לכולן.

בנוסף להכל - גם אד"י עושים מסחרה - בעצם זה שהם מבטיחים שמי שחותם על הכרטיס יקודם בתור להשתלה. אין לי בעיה לתרום את איבריי (לא שמישהו ירצה אותם - טפו טפו), אבל אני לא מוכנה לחתום על כרטיס שמקדם אנשים בתור ללא סיבה רפואית לכך.

פורסם
אני מודע לכך שאני הולך לחטוף מטח חיצים עם רעל, אז בבקשה מכם חברי פורום בלי יותר מדי אמוציות.

התפתחות רעה לאחר מכן.

כמובן שלא הייתי רוצה לשים את עצמי במקומה. כולי צער על המקרה הנורא שלה ואני לא שופט אותה על זה שעם הכסף שלה, הייתה לה אופציה להציל את חייה ובעקיפין גם את חיי ביתה- אני כן רוצה למחות על העובדה שסחר איברים עדיין מתאפשר במדינתנו הקטנטנות- אנשים שמשתפים פעולה, מארגנים, משלמים ו"מתקינים" בחולה כלייה- שנקנתה מאדם עני בתמורה לכסף- כמו כן, שאולי אפילו נלקחה כלייה מאדם חולה אחר שאין לו כסף לממן כלייה חדשה. זה המקום להדגיש שסחר איברים באופן עקרוני לא חוקי בישראל- אך למי שיש כסף לכלייה, יש כסף גם לטוס ולקנות אותה מדרום אפריקה.

סחר באיברים זה שוק לא חוקי ולא אנושי, ואמנם שאין לנו שליטה על כל מדינות העולם אני חושב שעלינו להרים את הכפפה לאסור את הדברים האלה פה, ולהשקיע בקמפיינים למען חתימות על כרטיסי אד"י (קמפיין שכזה, אגב, גרם לי לחתום).

כאשר לא יהיה בישראל מגזרים כאלה ואחרים שאוסרים על תרומת איברים אבל לא אוסרים על קבלת איברים אז אני אהיה נאות לחתום על כזה כרטיס.

או, לחילופין, אם הייתה אופציה לקבוע רק איזה אנשים מקבלים את האיבר גם זה היה נבון.

היום בישראל, כאמור יש מצב של אנשים שלא רוצים לתרום אבל אין להם שום בעיה לקבל. כזו דו פרצופיות צריך להוקיע.

ואם מדברים על סחר איברים אז הנה מה עשו אחינו בארה"ב. אני זוכר איזה רעש אדיר זה גרם שם.

צדיק מס 1

צדיקים מס 2

לא הצלחתי למצוא את הכתבה על הצדיקה שקיבלה השתלת ריאות אבל אמרה שהיא לעולם לא תתרום שום איבר. אם מישהו מוצא אותה אני אודה לו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בריאות מאז ומתמיד הייתה שוות ערך לכסף. גם התשלום הבסיסי לקופות החולים הוא זה שמבטיח לכם שאם אין לכם כסף - גם בריאות לא תהיה.

סל הבריאות מוריד מהעלות לחלק מהתרופות אבל לא לכולן.

בנוסף להכל - גם אד"י עושים מסחרה - בעצם זה שהם מבטיחים שמי שחותם על הכרטיס יקודם בתור להשתלה. אין לי בעיה לתרום את איבריי (לא שמישהו ירצה אותם - טפו טפו), אבל אני לא מוכנה לחתום על כרטיס שמקדם אנשים בתור ללא סיבה רפואית לכך.

אני חולק עלייך. אני לא חושב שיש דרך הוגנת יותר מזו כדי להחליט מי יהיה בעדיפות גבוהה יותר לקבלת איבר. אני חתום על כרטיס אד"י עוד מלפני התקופה שבה בעלי הכרטיס היו זכאים לקידום בתור, אבל אני חשוב שכאשר אדם נכון לתרום בעצמו, מגיע לו עדיפות על פני אלו שלא מוכנים לתרום.

פורסם

בוא נסכים שלא להסכים - אני חושבת שהשיקול הרפואי קודם לכל.

וזה לא שאני לא מוכנה לתרום - אני פשוט לא מוכנה לחתום על הכרטיס. חו"ח אם משהו יקרה לי המשפחה שלי מודעת לרצונות שלי ואם לשניה נגדיר מזה כרטיס אד"י - זו הצהרת כוונות לא מחייבת. המשפחה תמיד יכולה לקבוע שלא לתרום ולכן הוא לא שווה את קליפת השום שעליה הוא מודפס.

• תוכן חדש...