Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לא לדאוג אני בסדר.

עשיתי את התאונה הראשונה שלי :-)

אני נסעתי בכביש דו נתיבי (צומת דניה לכיוון מרכז חורב בחיפה https://maps.google.com/maps?q=%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%94&hl=iw&ie=UTF8&ll=32.769685,35.007656&spn=0.005115,0.010568&sll=32.772698,35.006304&sspn=0.01023,0.021136&t=h&radius=0.74&hq=%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%94&layer=c&cbll=32.770222,35.007017&panoid=K17MXKOKlEwCsezoWk9eRQ&cbp=12,37.16,,0,-1.28&z=17) עקפתי רכב, הוא התחיל להתקרב אלי וצפרתי כמה פעמים, הוא לא הגיב והמשיך להתקרב בסופו של דבר הוא נכנס לי במראה (נכנס לנתיב שלי), בתאונה כנראה שהוא אשם אבל חשבתי אולי יש לי זהירות תורמת (לא זוכר איך קוראים לזה אבל אני זוכר שזה משהו בסגנון), הטעות שלי הייתה שלא בלמתי (לציין שזה היה בדיוק אחרי יציאה מהרמזור בדניה כך שהיו רכבים מאחורי, אז לעמוד על הברקס לא ממש יכולתי), בקיצור הפוגע הוא ילד (בערך בגיל שלי 18+-) הוא היה בשוק ואני שמרתי על קור רוח (יש שיגידו מדהים).

בזכות הפורום יש לי את המסמך הזה http://www.carsforum.co.il/cars/Uploads/motori/7-2010/145/gallery/CutAndSave-CF.pdf (ממליץ לכול אחד להחזיק ברכב לפחות שני עותקים) עצרנו בצד והחלפנו פרטים וראיתי שהמראה שלי התקפלה אחורה (כלומר אני נכנסתי בו בעצם אבל הוא זה שנכנס לנתיב שלי - ועוד ברחתי ממנו עד ההפרדה) כשעצרנו הסתכלתי על המראה, החזרתי אותה למקום (המראה חשמלית) ביד וראיתי שהיא לא מקובעת (זזה בלי שאני מפעיל כוח כמעט), החלפנו פרטים ונסעתי, אחרי שנסעתי ניסיתי לקפל את המראה והיא התקפלה אבל עשתה רעש של שבור, חזרתי על הפעולה כמה פעמים והמראה די הסתדרה ועכשיו היא נפתחת ונסגרת בלי יותר מידי בעיות והיא מקובעת, בהסתכלות שניה על המראה ראיתי שעל הצד הקדמי שלה (שהוא בצבע הרכב) יש סימנים שחורים מהפלסטיק של המראה שלו ושהסתכלתי יותר מקרוב שמתי לב שלפני המראה (קצת לפני נקודת החיבור של המראה והדלת) יש פגיעה בפח (שקע) וסימן שחור מהמראה שלו.

שכחתי לצלם את המקום (לא נורא יש גוגל) את הפגיעה במראה שלו ושלי.

אם אני הייתי חוקר משטרה הייתי אומר שלפי הסימנים אני אשם כי המראה שלי פגעה בשלו בעצם (הסימנים הם בקדמת המראה) אבל הוא נכנס לנתיב שלי. אז האם יש לי זהירות תורמת בזה שלא בלמתי (אני מזכיר היו רכבים מאחורי לא הייתי יכול להתחמק ממנו) אז מי בעצם אשם (או מי משלם למי ?)

כרגע המראה נראית תקינה (למעט הסימנים) והפח שנפגע קצת (את זה ראיתי רק מאוחר יותר ולא כתבתי בדף של הפרטים, האם אני יכול להוסיף את זה עכשיו ?) מה לעשות כרגע, להתקשר לסוכן ביטוח, ללכת למוסך ?

תודה, אורי

נ.ב. האוטו כרגע לא אצלי שהוא יהיה אצלי אני אצלם.

נ.ב. 2 יש ברכב מצלמה אבל היא לא קלטה לדעתי את הפגיעה אבל אולי כן את הציפצוף האם לשמור את זה ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אתה מדבר על אשם תורם - לא בטוח שזה רלוונטי למקרה.

לגבי הצילום של הנסיעה - כמובן שתשמור את הסרטון. תעבור עליו ותבדוק האם רואים שאתה נסעת בנתיב הנסיעה שלך, ולא סטית ממנו עד התאונה -> אם רואים את זה, אז יש לך הוכחה מעולה כי הנהג השני אשם.

אל תעמיד את עצמך במקום של חוקר משטרה, מאחר ואתה טועה בפרשנות...:-D

כרגע - לפנות לשמאי רכב, לתאם פגישה ושיראה את הנזק (אם יש עדיין את הסימנים השחורים - לא לנקות אותם).

במקביל להודיע לסוכן ביטוח על התאונה. (לאחר שתקבל משמאי הרכב את הדוח, תמסור עותק לסוכן ביטוח.)

רק אחרי השמאי- לתקן את הרכב במוסך (איזה מוסך שאתה רוצה).

במידה והנהג השני יקח אחריות לתאונה - תקבל את הכסף מהביטוח שלו.

אחרת - תצטרך להגיש נגדו תביעה בבית משפט (סכום התביעה - עלות נזק לפי דוח שמאי + עלות שמאי + הוצאות נלוות בגדר הסביר)

פורסם

תודה גיא, האם ללכת למוסך ולבקש הצעת מחיר זה נחשב שמאי או שצריך לדבר עם הסוכן ביטוח כדי שייתן שם של שמאי שיש לו הסכם עם החברה ?

אגב המצלמה התחילה לצלם רק מהרגע שהגעתי הביתה :evil: לכן אין לי צילום של התאונה עצמה.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

הצעת מחיר ממוסך זה לא קשור לשמאי.

אם יש לך ביטוח מקיף ואתה מפעיל אותו - אתה יכול לבקש שמאי מחברת הביטוח.

אחרת (למיטב הבנתי, אך יתכן ואני טועה בזה) - אתה צריך שמאי רכב פרטי.

אם המצלמה לא צילמה בזמן התאונה - אז אין לך מה לעשות עם הצילומים.

חבל שלא צילמת את זירת התאונה כאשר הייתם שם. אולי היה אפשר לראות הוכחות לאשמת הצד השני.

בינתיים תפנה לסוכן הביטוח שלך, שיבדוק האם הנהג השני הודיע לחברת הביטוח שלו על התאונה, ובעיקר האם הוא הודה באחריות/ באשמה שלו.

הערה : לדעתי האישית עדיף להיעזר בשמאי רכב פרטי ולא בשמאי של חברת הביטוח מאחר ויש כאלו (לא כולם!!) שמעריכים את הנזק בעלות נמוכה יותר מהערכה של שמאי פרטי (הם מקבלים את התשלום מחברת הביטוח, ולה יש אינטרס להקטין את עלות הנזק).

פורסם

תמונה אין לי אבל יש תמונה מגוגל https://maps.google.com/maps?q=%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%94&hl=iw&ie=UTF8&ll=32.769685,35.007656&spn=0.005115,0.010568&sll=32.772698,35.006304&sspn=0.01023,0.021136&t=h&radius=0.74&hq=%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%94&layer=c&cbll=32.770222,35.007017&panoid=K17MXKOKlEwCsezoWk9eRQ&cbp=12,37.16,,0,-1.28&z=17 נסענו בכיוון של הרמזור האדום, הפגיעה הייתה ממש ליד התחנת אוטובוס. לא הבנתי איך אפשר לראות את האשמה מתמונה של זירת האירוע לא היו שברים או משהו בסגנון.

במידה ואני לוקח שמאי פרטי האם יש סיכוי שהם לא יקבלו את החוות דעת שלו ? והאם אני מקבל החזר בדיוק כמו שאני הייתי מקבל על שמאי מטעם חברת הביטוח ?

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לפי התאור שלך הנזק לא גדול, אבל מראה יכולה להיות עניין יקר (תלוי בדגם הרכב שלך).

לגבי המקום - קח עצה ממישהו שעבר שם אלפי אם לא רבבות פעמים: היה ערני מאוד למה שקורה בנתיב הימני ביותר, בתחנת האוטובוס ובחניות שבהמשך. בצומת יש רבים העולים מכביש בירם ומתפרצים לנתיב הימני, מוניות ואוטובוסים שעוצרים באמצע הנתיב ובהמשך אנשים שיצאים מהחניה או חונים חניה כפולה כדי לקחת מספרי טלפון של רכבים המוצעים למכירה. לכן צפה תמיד שמישהו יסטה שמאלה, וכפי שלמדת מהתקופה שבה אתה בפורום זה - הישראלי המצוי לא מביט במראות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תמונה אין לי אבל יש תמונה מגוגל https://maps.google.com/maps?q=%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%94&hl=iw&ie=UTF8&ll=32.769685,35.007656&spn=0.005115,0.010568&sll=32.772698,35.006304&sspn=0.01023,0.021136&t=h&radius=0.74&hq=%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%94&layer=c&cbll=32.770222,35.007017&panoid=K17MXKOKlEwCsezoWk9eRQ&cbp=12,37.16,,0,-1.28&z=17 נסענו בכיוון של הרמזור האדום, הפגיעה הייתה ממש ליד התחנת אוטובוס. לא הבנתי איך אפשר לראות את האשמה מתמונה של זירת האירוע לא היו שברים או משהו בסגנון.

לפעמים ניתן להבין מה קרה עפ"י סימנים על הכביש - שברים, סימני בלימה וכו'.

במידה ואין שום סימן על הכביש - אז אכן, תמונה לא תעזור.

במידה ואני לוקח שמאי פרטי האם יש סיכוי שהם לא יקבלו את החוות דעת שלו ? והאם אני מקבל החזר בדיוק כמו שאני הייתי מקבל על שמאי מטעם חברת הביטוח ?

חברת הביטוח יכולה לא לקבל את חוו"ד של השמאי שלך (במיוחד אם יש לה חוו"ד של שמאי מטעמה).

במקרה כזה, יש צורך לתבוע את הנהג וחברת הביטוח שלו, ובמקרה של ספק - בית המשפט יכול למנות שמאי מטעמו שיתן הערכה משלו.

תשובות בצבע

פורסם

טוב עדכון,

היום אמא שלי ירדה למוסך נתנו לה הצעת מחיר של 1500 ש"ח.

היא התקשרה לילד הזה שפגע בי ודיברה איתו (אני כמו מפגר לא הקלטתי שוב - לא יחזור על עצמו!!!), הילד כנראה דיבר עם אבא שלו ואבא שלו דיבר עם עו"ד לדעתי, עכשיו הילד אומר שהוא לא עשה את זה ואני אשם כי עקפתי אותו במהירות מופזת והוא לא ראה אותי בא, הוא לא מוכן לשלם, מה לעשות עכשיו ?

מה שאני הייתי עושה זה להתקשר אליו להקליט אותו מודה, להגיד לו כמה יעלה לו ולקוות שהוא ישלם אם הוא יערב את הביטוח (כמה יעלה, לדעתי מה שהוא יצטרך להחזיר זה נזק, ירידת ערך, דו"ח שמאי, עליה בפרמיה שלנו, והזמן שזה גזל מאיתנו אני צודק ?) ולקוות שהוא יגיד טוב אני משלם 1500 ש"ח וככה במידה והוא יגיד אני לא משם יש לי הודאה שלו (כי הקלטתי אותו מודה) ואני הולך עם זה למשפט.

אמא שלי לעומת זאת אומרת שעדיף להתקשר ביום ראשון לסוכן וזהו.

עוד דבר, הילד הזה לחוץ בטירוף, אני די בטוח שממש ברגעים אלה אבא שלו מרגיע אותו ואומר לו שלא יודה בכולם, האם עדיף להתקשר אליו עכשיו להוציא הודאה ולקוות שהוא ישלם עכשיו או שעדיף לתת לסוכן לטפל (והאם תתבטל ההנחה על היעדר תביעות שלנו).

מצורף תרשים סכמתי מאוד של מה שקרה (אם מישהו עדיין לא הבין)

עריכה - שכחתי לציין שהפוגע עכשיו טוען שזה אשמתי (חכו שתשמעו למה) כי אני עקפתי אותו במהירות מופרזת ולכן הוא לא ראה אותי.

נעבור לעובדות - מעבר לזה שלא נסעתי במהירות מופרזת (בכביש הזה ספציפית מותר 60) האוטו שלי הוא אדום בוהק (יש עליו וקס וכו' הוא ממש מסנוור:-D ) הוא גדול (מאזדה cx-5) והפגיעה הייתה מראה למראה כך שברגע הפגיעה אין מצב שהוא לא ראה אלא אם כן הוא לא הסתכל על הכביש (או שיש לו בעיית ראיה חמורה מאוד).

ללא שם.png

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אמרת שיש לך מצלמה ברכב לא?

אל תגיד לו את זה, תן לו שיגיד שעקפת אותו במהירות מופרזת ושלח את הסרטון לסוכן הביטוח שלך ששם אתה מוכיח שלא היתה שום עקיפה.

פורסם
אמרת שיש לך מצלמה ברכב לא?

אל תגיד לו את זה, תן לו שיגיד שעקפת אותו במהירות מופרזת ושלח את הסרטון לסוכן הביטוח שלך ששם אתה מוכיח שלא היתה שום עקיפה.

שים לב, למה שהוא כתב, אין לו צילום של התאונה או מה שהיה לפניה

אגב המצלמה התחילה לצלם רק מהרגע שהגעתי הביתה :evil: לכן אין לי צילום של התאונה עצמה.

פורסם

המצלמה לא עבדה לצערי, אבל בכול מקרה נגיד שנסעתי במהירות מופרזת (ולא נסעתי) אין לו איך להוכיח את זה (אבל כן עקפתי אותו) הטיעון שלו זה שהוא לא ראה אותי מתקרב בגלל המהירות שלי, דבר שלא נכון וגם לא הגיוני, האוטו שלי אדום וגדול (האוטו שלי נוסע רחוק :-D גדלתי על השיר הזה) וגם ברגע הפגיעה צפרתי לו והיינו מקבילים ממש אז מבחינה הגיונית לא ייתכן שהוא לא ראה אותי, מה שאומר שהוא התעסק בדבר אחר, אני צודק ?

במידה ואני צודק אז יש לי קייס לא ?

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לפי השרטוט לדעתי הוא אשם כי הוא למעשה חתך לנתיב לא פנוי. כניראה היית בשטח המת והוא הסתכל במראה ולא ראה אותך.

אגב, למה כיוון התקדמות בכביש ישר אתה מצייר הצידה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי כנראה באמת הייתי בשטח המת שלו אבל, הייתי ממש מקביל אליו (היינו ממש כמעט בקו אחד, המראה שלו פגעה בשלי וזה המזל), לו יש יונדאי I35, לי cx-5 הרכב שלי יותר גבוהה משלו, אם הוא יושב באוטו הוא יכול לראות את הכנף שלי (מה גם שהיא בצבע אדום) כך שגם אם הוא הסתכל קדימה הוא היה רואה אותי ובטוח אם הוא הסתכל במראה מה שמשאיר לנו את האפשרות שהוא התעסק במשהו אחר (אם אני טועה בתיאוריה הזאת שלי אז תגידו לי כדי שאני לא יוצא מפגר מולו :oops: )

את ההתקדמות ציירתי הצידה ולא ישר כי הוא התקרב אלי ואני ניסיתי לברוח (לא עזר כמו שאתה יודע כי יש שטח הפרדה מוגבה)

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אני הייתי בסיטואציות כאלה יותר מפעם אחת: יש אנשים שעוברים נתיב בפזיזות בלי להסתכל מספיק. הוא היה צריך להסתכל לא רק במראה, אלא גם הצידה כדי לכסות שטח שמראה שלו לא רואה, הוא פשוט לא עקב אחרי רכבים שנמצאים סביבו - אני תמיד ממליץ לעקוב אחרי רכבים שנמצאים בקרבתך ולזכור אותם: ברגע שאתה רוצה לבצע מהלך אתה צריך לא רק ליראות שאין רבים שמפרעים לך אלא גם לוודא שרכבים פוטנציאליים שהיו יכולים להפריע לך (או אתה להם) אתה יודע היכן הם נמצאים. מעבר לזה, כאשר אתה מבצע מהלך כדאי מאוד לוודא שנהגים אחרים רואים אותך ואתה נמצא בשדה הראייה שלהם כדי לא להפתיע, כדאי לאותת לפני המהלך שהם יבינו מה אתה רוצה ורק אז לבצע.

במקרים שהייתי היו לי שוליים לברוח וכך מנעתי תאונות כאלה.

הוא אשם כי הוא זה שעבר נתיב ואתה זה שנסעת ישר. אני לא רואה איך יכלת לתרום לתאונה, הרי הוא ביצע מהלך בחוסר זהירות ועוד התעלם מצפירה שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, פעם אחר פעם אתה מבין אותי בדיוק.

רק דבר אחד, לדעתי הוא לא רצה לעבור נתיב (לא היה לפניו שום רכב ולא ראיתי איתות) באותו קטע כביש יש עיקול עדין עדין שמצריך הטיית הגה מינימאלית מאוד, לדעתי מה שקרה זה שהוא התעסק במשהו אחר ולא הסתכל על הדרך ופשוט המשיך ישר.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...