Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על זה אני לא יכול להתווכח, וציינתי זאת בהתחלה. M זו M, ואין מה לעשות,

אבל ה 335 באמת רכב מצויין, ולכן הצעתי לך לנסות. לדעתי עם שיפור קל

של הקשחה ואתה מקבל משהו שמעט מאוד אנשים יוכלו להרגיש בהבדל.

אני מאוד לא אוהב את כל הטרנד החדש של הרכבים המוגדשים, ולא מתחבר

אל רובם, אבל אחרי הסיבוב שעשיתי עליה, התלהבתי.

לגבי ה amg, בדיוק מה שרציתי לכתוב :-)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא ננעל, אבל כמו שאמרתי, אם אקנה כזו ככל הנראה ארגיש שאני נוהג "כמעט" בדבר האמיתי, רק כמעט...

חוצמזה, הנה השוואה (דבילית, אבל עדיין), שמצאתי בשרשור (המעניין) הזה.

אני מכיר את עצמי, אני אדע להעריך את היתרונות של ה-M, ואתבאס מהחסרונות של ה-335. העובדה שזה דור חדש יותר לא ממש חשובה עבורי.

בנוגע לאמינות - הבנתי שהאמינות מצוינת מלבד המחלות. אני מתכנן לקנות רק מכונית שטופלה אצל ב.מ.וו ונבדקה למחלות הספציפיות (תת-שלדה, coil pack, rod bearing recall).

מצטער לאכזב אותך. א. כולן אוטומטיות. ב. אם ראית כזאת ב-25 אלף, היא בותאונהודאות אחרי תאונה.

תאונה

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

רוני, סלח לי על סטייה קלה מן הנושא. שאלה אלייך ולעוד אנשים שנוסעים מעט ימים או בעלי מספר כלי רכב: אם נחשב באופן גס עלויות צפויות של ירידת ערך, בטוח, רשוי ואחזקה[ נהיה אופטימיים לצורך העניין ונניח אמינות טובה] כמה יעלה יום אחד של נהיגה?

אני תוהה אם הגיוני לחשב יום של בעלות[ נניח יום ארוך בעבודה בו אתה נהנה מעצם המחשבה על נהיגת סוף שבוע] או יום נהיגה בפועל. באלו עוד זויות נוספות ניתן לראות זאת מבחינת עלויות, הוצאה כוללת?

אני שואל מכיוון שאולי מכאן אשליך מסקנות על רכב שמעניין אותי. אשר לך, נראה שהכיוון די ברור:אם 3 עם צל קל של זד או פורשה.

פורסם

אל תחשב לפי יום. תחשב לפי ק"מ. והמהדרין יחשבו לפי קילומטרים מהנים, אבל אז לא תצא מזה.

בכל מקרה, כל יום שהאוטו לא זז הוא הפסד מבחינת עלות-תועלת, כי אתה משלם על ירידת הערך ועל הביטוח.

עם זאת, ספציפית למקרה שלי, אולי אפשר לשים את האוטו בחניון הנעול בתקופת החורף ולחסוך על הביטוח. ירידת הערך, אגב, באירופה נשענת הרבה יותר על ק"מ מאשר על שנה ולכן אם הרכב לא נוסע - ירידת הערך קטנה יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מעניין מה שכתבת לגבי אירופה.

אהבתי את המהדרין, בהחלט יש משהו בדבריהם.

לגבי " לא תצא מזה", צודק. לעיתים אנו[או אני] מנסים לסובב הדברים עוד ועוד כדי שייראו ראציונאליים, איכשהו- לא תמיד זה עובד.

מאחל לך נבירה נעימה ב"יד 2" המקומי. בהצלחה.

פורסם

רוני, באירופה, לעומת הונג קונג, ק"מ גבוה זה לא מילה גסה. מה לעשות, דברים רחוקים אחד מהשני שם. וגם נוסעים לטייל לארצות שכנות בכל סופ"ש.

אני עוד זוכר את האודי 80, בת ה-8 שאבי ייבא מגרמניה, בעלת 250K++ ק"מ, שהייתה חדשה בחוץ, בפנים, מכאנית.

מקבילה לרכב בן 8 ימים בארץ.

אז תגדיל את הנתון הזה בחיפוש, ותזדיין בסבלנות.

עריכה: מחיפוש קצרצר, מלבד M3, קיימאן, ואיזו קאררה-4 אין מציאות.

משכנתא זה קל

פורסם

אני לא מפחד מק"מ גבוה כשמדובר במכונית שטופלה לפי הספר (ורובן כאלה), אבל עדיין - אם אפשר סביב 100K ולא יותר, עדיף. ויש כאלה מכוניות.

בנוגע למה שהצעת - ה-M3 היא מהדור החדש וזה לא מה שאני מחפש - הרבה יותר יקרה לאחזקה מה-E46. הקיימן לא פרקטית בעליל וה-911 אפילו יותר יקרה לאחזקה מה-M...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
זה כמובן היה בשביל הקוריוז, זה חרא מכוניות.

את http://www.autoscout24.de/ אתה מכיר?

למשל זה או זה או אולי בכלל זה.

מכיר.

אבל אלו שהצעת - 335 4X4? רילי? (יענו really?). ג'נסיס - בדיוק ראיתי כזאת פה בטאלין. נראית לא רע אבל תסלח לי - יונדאי... M3... יונדאי... M3... והפוקוס - סורי, הנעה בצד הלא נכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני כמוך גם אני מאוד אוהב את הM (במיוחד E46 ואת הM ROADSTER).

חפרתי קצת בפורומים בחו"ל על הE46 (אחי בארה"ב מחפש רכב בסגמנט הזה) ולמען האמת קצת התבאסתי. איכות הפנים וההרכבה לא כ"כ מזכירה BMW, המנוע סה"כ טוב אבל צריך לשים לב לכמה דברים חשובים כמו כיוון שסתומים ועוד. חלקי פלסטיקה ומנגנונים גם כן לא ברמה גבוהה.

נשמע שצריך לשים הרבה כסף בצד לתחזוקה גבוהה ולתיקונים.

מבחינת הנאת נהיגה, אני לא חושב שיש לה הרבה מתחרים באותו תקציב.

אני לא יודע איך הגעת לזה שהE92 יקרה יותר לתחזוקה, אומרים שהיא עדיפה בכל פרמטר על הE46 וגם ככל הנראה אמינה יותר.

לדעתי אם המזג אויר כמו שאתה מתאר, לא הייתי לוקח רודסטר/קבריולה עם גג בד.

אגב, בנוגע ל335 גם עליה בדקתי ומאוד הופתעתי. הייתי בטוח שרכב כזה עם מנוע שזכה 3 פעמים ברציפות בקטגוריה שלו אי אפשר לטעות. מסתבר שהאמיינות של המנוע הזה לא בשמיים (משאבת דלק ומזרקים בעיקר אבל יש עוד), והרוב אמורים שעדיף לחסוך עוד קצת ולקנות M3 E92.

פורסם
מכיר.

אבל אלו שהצעת - 335 4X4? רילי?

שוב, קוריוז.

הרי אף אחד פה לא נהג ב-M3, קיימאן ו-911 ויכול לייעץ.

מה גם, נראה שאתה נעול על M3. אז אין מה לדבר.

משכנתא זה קל

פורסם
רוני כמוך גם אני מאוד אוהב את הM (במיוחד E46 ואת הM ROADSTER).

חפרתי קצת בפורומים בחו"ל על הE46 (אחי בארה"ב מחפש רכב בסגמנט הזה) ולמען האמת קצת התבאסתי. איכות הפנים וההרכבה לא כ"כ מזכירה BMW, המנוע סה"כ טוב אבל צריך לשים לב לכמה דברים חשובים כמו כיוון שסתומים ועוד. חלקי פלסטיקה ומנגנונים גם כן לא ברמה גבוהה.

נשמע שצריך לשים הרבה כסף בצד לתחזוקה גבוהה ולתיקונים.

מבחינת הנאת נהיגה, אני לא חושב שיש לה הרבה מתחרים באותו תקציב.

אני לא יודע איך הגעת לזה שהE92 יקרה יותר לתחזוקה, אומרים שהיא עדיפה בכל פרמטר על הE46 וגם ככל הנראה אמינה יותר.

לדעתי אם המזג אויר כמו שאתה מתאר, לא הייתי לוקח רודסטר/קבריולה עם גג בד.

אגב, בנוגע ל335 גם עליה בדקתי ומאוד הופתעתי. הייתי בטוח שרכב כזה עם מנוע שזכה 3 פעמים ברציפות בקטגוריה שלו אי אפשר לטעות. מסתבר שהאמיינות של המנוע הזה לא בשמיים (משאבת דלק ומזרקים בעיקר אבל יש עוד), והרוב אמורים שעדיף לחסוך עוד קצת ולקנות M3 E92.

אני מכיר כמה בעלים של E46 M3 והם מלאי שבחים לרכב. כל המכוניות שראיתי עד כה בלוחות, מהתמונות לפחות, נראות מצוין. אמינות, מלבד כמה דברים ספציפיים, אמורה להיות טובה מאוד.

E92 יקרה יותר לתחזוקה כיוון ש: א. היא יקרה יותר לקנייה וירידת הערך גדולה משמעותית (כמו גם ביטוח). ב. היא ה-ר-ב-ה יותר בזבזנית בדלק ביום-יום. ג. היא כבדה יותר ובנהיגה אגרסיבית הבלאי גדול יותר (צמיגים, בלמים וכולי).

כמובן שאין מה לקחת מכונית פתוחה.

שוב, קוריוז.

הרי אף אחד פה לא נהג ב-M3, קיימאן ו-911 ויכול לייעץ.

מה גם, נראה שאתה נעול על M3. אז אין מה לדבר.

כן, אבל אני כן נהגתי בקאיימן וב-911 מהדור שאני יכול להרשות לעצמי, אז אני יודע שמדובר בפנינות מהרבה בחינות. אבל אני גם יודע שעלויות האחזקה גבוהות יותר והפרקטיות נמוכה יותר.

אני לא נעול על M3, גם Z4M אופציה (טובה יותר במספר מובנים וטובה פחות באחרים). אם לא אמצא משתיהן אז אעבור ל-370Z, אבל מעבר לזה - לא יודע מה לבחור...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...