Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי א-לנטרה או מזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

מה עדיף - יונדאי אלנטרה החדשה עם מנוע 2 ליטר המספק 143 כ"ס או מזדה 3 עם מנוע 1600 ?

מדובר ברכישת מכונית חדשה לגמרי.

תודה לכל העוזרים.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
שלום רב !

מה עדיף - יונדאי אלנטרה החדשה עם מנוע 2 ליטר המספק 143 כ"ס או מזדה 3 עם מנוע 1600 ?

מדובר ברכישת מכונית חדשה לגמרי.

תודה לכל העוזרים.

יש לשים לב שנתוני הכוח שפורסמו ע"י יונדאי כבר התגלו כשקריים, יכול להיות שהנתונים שפורסמו על האלנטרה החדשה אכן נכונים אבל הייתי לוקח אותם בערבון מוגבל.

יצא לי לנהוג על האלנטרה 1.6 ואני יכול להגיד לך שמדובר בעגלה (ואפילו מסוכנת... 3 כוכבים במבחני ריסוק)

גם על מזדה 3 דנדשה יצא לי לנהוג (1.6), גם לא ממש מכונית מרוץ אבל הרבה יותר זריזה מה1.6 של יונדאי.

אם לא חל שיפור נוסף במנוע 2 ליטר (חוץ מאקסטרה 400 סמ"ק) אני לא בטוח שהוא יהיה הרבה יותר חזק מה1.6 של מאזדה.

היונדאי אכן יותר מרווחת אבל הרכב מרגיש מאוד זול, אפילו לעומת המאזדה.

- יש לשים לב שעדיין לא בוצעו בחינות ריסוק למאזדה, אבל אני מהמר על יותר מ3 כוכבים (אפילו הקארטינג שהיה לי לפני 10 שנים קיבל יותר מ3 כוכבים ;)

אם אני הייתי צריך לבחור - הייתי לוקח מאזדה., אבל זה אני.

פורסם

אני לא מבין את ההתלבטות בכלל - המזדה שלוש נהנית משילדה מצוינת, גימור איכותי, עיצוב חדשני ויפה לעין.

בכל מקרה אני תמיד ממליץ לרכוש את הרכב הכי חדשני שהתקציב שלך מאפשר.

במקרה של האלנטרה היא אומנם מכונית סבירה אבל בכל מקרה לא עומדת בסטנדרטים של המזדה שלוש ולא משנה איזה מנוע יכניסו לתוכה!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני אמנם מסכים עם ירון אבל רק תיקון קטן - הגימור האיכותי במזדה הוא אך ורק הגימור שבולט מעל פני השטח. אם מסתכלים טיפה יותר פנימה, למקומות שפחות רואים, מגלים שזה אותה הגברת בשינוי אדרת (יענו, אותו זבל :wink: ). בכל זאת זו מכונית ראויה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היזדמן לי לנהוג בשני המכוניות,והמזדה 3 טובה יותר,אבל גם ליונדאי יש כמה קלפים-היא מרווחת בהרבה מהמזדה,תא המטען שלה גדול יותר,הביצועים שלה טובים בהרבה,גם אם יונדאי מבלפים בנתוני ההספק,המנוע מרגיש חזק ובריא.לעומת זאת,התנהגות הכביש של המזדה טובה בהרבה והיא מהנה בהרבה לנהיגה.רמת האיבזור בשניהן גבוהה(בקרת אקלים,חישוקי מגנזיום).היתרון המשמעותי באמת של היונדאי הוא ב...מחירי הביטוח.באיזורים מסויימים בארץ ישנן חברות שמסרבות(!)לבטח מזדה 3 או דורשות תעריפים מופקעים,לעומת זאת ביטוח האלנטרה זול בכל קנה מידה(לא לזלזל בזה-ההפרש יכול להגיע ל 5000 שקל לשנה!)גם מחירי הטיפולים וחלפים זולים בהרבה ביונדאי,אם זה מעניין מישהו..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
היזדמן לי לנהוג בשני המכוניות,והמזדה 3 טובה יותר,אבל גם ליונדאי יש כמה קלפים-היא מרווחת בהרבה מהמזדה,תא המטען שלה גדול יותר,הביצועים שלה טובים בהרבה,גם אם יונדאי מבלפים בנתוני ההספק,המנוע מרגיש חזק ובריא.לעומת זאת,התנהגות הכביש של המזדה טובה בהרבה והיא מהנה בהרבה לנהיגה.רמת האיבזור בשניהן גבוהה(בקרת אקלים,חישוקי מגנזיום).היתרון המשמעותי באמת של היונדאי הוא ב...מחירי הביטוח.באיזורים מסויימים בארץ ישנן חברות שמסרבות(!)לבטח מזדה 3 או דורשות תעריפים מופקעים,לעומת זאת ביטוח האלנטרה זול בכל קנה מידה(לא לזלזל בזה-ההפרש יכול להגיע ל 5000 שקל לשנה!)גם מחירי הטיפולים וחלפים זולים בהרבה ביונדאי,אם זה מעניין מישהו..

5000 ש"ח הבדל??? אני לא מבין איך יכול להיות הבדל כזה גדול, על הA3 שלי שעולה 250 אלף אני משלם 7200 ש"ח בשנה עם תנאים מעולים.

פורסם

זה באמת מוגזם. ביטוח מקיף למשפחתית סטנדרטית עולה כ-2500 ש"ח בשנה אם אין דרישות מיוחדות כמו נהג חדש וכולי. ביטוח דומה ל-3 (וללנטיס קודמתה) יעלה אולי 3500-4000.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הדרך היעילה ביותר היא פשוט לבקש הצעת מחיר.כששקלתי לקנות מזדה 3 ההצעות שקיבלת(ללא נהגים חדשים וללא תביעות קודמות)נעו סביב ה 5000-6500 שקל,אין מה לעשות,זהו אוטו גניב והפרמייה בהתאם,אותו כנ"ל ההונדה סיוויק והמיצובישי מגנום(מקיף למגנום שנת 98 שעולה 70,000 שקל יכול להגיע ל 7000 שקל בשנה!).אם אתה מתגורר באיזור קו התפר או בבאר-שבע הפרמייה עולה עוד,ובחלק מחברות הביטוח הישיר יסרבו לבטח אותך!זהו נושא שכמעט לא מביאים אותו בחשבון,אבל לקנות אוטו חדש ולחטוף "טיל" כזה,לא נעים...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...