Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה אני ואישתי (יותר נכון אישתי הודיע לי) החלטנו שאנחנו צריכים מטבח חדש.

מאחר שיצא לי לצלם אצל חברה של מטבחים בציריך לקטלוג שלהם, טלפון זריז, והגיע בעל הבית אם מיליון ואחת אלף דוגאמות:

המטבח עצמו הולך להיות (המגירות והארונות) מעץ אורן, ומשטח העבודה הולך להיות גרניט וגם על הקיר.

כמובן שהמטבח כולל תנור אפיה של מילה, כריים חשמליות, מקרר 360 ליטר, מדיח כלים.

הצבע הולך להיות לבן קרם (איך שאישתי אומרת לבן עתיק), האם יש דברים שצריך לבדוק לפני התקנת המטבח? (כמובן שאני הולך לסייד לפני, ולרצף מחדש את הריצפה) המקרר הולך לזוז לכיוון אחר, האם יש צורך לבקש משהו בנוסף? לדוגמא ידיות רזרווה או מסילות או מה שלא יהיה?

האם יש דגשים לגבי עץ אלון או גרניט לגבי טיפולם והחזקתם?

מחיר המטבח הולך להיות כ18 אלף פרנק כולל הכול

Neue Bitmap.jpg

Unbenannt.jpg

פורסם

אצלי יש מטבח דומה (אתה יכול לראות תמונה כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=323285&highlight=%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5)

אני הייתי מרחיק את הכיריים מהכיור. לא נוח שהם צמודים. כמו כן את המדיח הרבה יותר נוח למקם ליד הכיור (איפה שהתנור בתמונה) בכלל הנוחות של העברת הכלים מהכיור למדיח בלי לטפטף על הרצפה בדרך.

מבחינת תחזוקה אין שום בעייה. זו לא פורמאיקה אבל סמרטוט לח מוריד הכל.

לא להתפשר על איכות הפרזול וההמלצה שלי היא מדפים נשלפים/מגירות ולא ארונות כמו פעם. זה הרבה יותר נוח. קח בחשבון שמטבח זה דבר שלא מחליפים ולכן חשוב לא להתפשר על איכות ונוחות. אם אין תקציב אתה יכול להתפשר על מוצרי החשמל שיותר קל להחליף אחר כך.

לפני ההחלפה תכין שקעים בכל נקודה אפשרית. זה מאוד נוח וקשה להוסיף אחר כך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במדיח אנחנו לא הולכים להשתמש יותר מדי (המדיח הולך להיות ליד הארון של האשפה, יש דלת שמסתירה אותו),

הכיריים הולכים להיות כ20 ס"מ רחוקים מהכיור, בכלל כל המטבח הזה קטן מאוד :lol:

גם אני חשבתי על נשלפים, השאלה האם זה לא דורש יותר תחזוקה? או האם גרניט לא יותר רגיש לחום וקור?

הציעו לי אותו דבר רק אם משטח עבודה גם מעץ אלון, או מעץ דובדבן כמובן שיותר זול

יצא אצלך יפה המטבח

פורסם

תכנון מטבח נכון מתבסס על השילוש הקדוש (לא, לא האב, הבן ורוח הקודש): כיור, כיריים, מקרר. המעבר ביניהם אמור להיות נוח ומהיר ככל האפשר. רצוי גם שהמדיח יהיה קרוב, כפי שנכתב לך.

במקרה שלך - הכיריים צמודים מדי לכיור והמקרר רחוק מדי. זה גם יוצר לך משטח עבודה ממש קטן. לא אהבתי גם את עניין הכיריים מעל תנור האפייה. די מונע עבודה במקביל על שניהם.

משטח עבודה מעץ נפוץ מאוד בארה"ב (לא יודע איך באירופה), לדעתי משטח אבן עדיף, בעיקר משיקולי עמידות - אבל מצד שני לא ממש כואב הלב להחליף משטח עץ שנפגע (כפי שכתבת - זול).

מדפים נשלפים מיותרים לדעתי עבור אנשים בריאים בגופם. יותר גימיק מאשר משהו חשוב באמת. לדעתי תמיד טוב שהאשה מתכופפת, לך תדע מתי זה יהיה לטובתך :-D.

****עכשיו הסתכלתי גם על המטבח של נהג הלילה - שים לב שהוא מסודר בדיוק עפ"י הדברים שהזכרתי: כיור באמצע, מקרר וכיריים מרוחקים באופן שווה ונגיש למדי, מדיח קרוב, משטח עבודה גדול באופן יחסי ותנור אפייה נפרד מהארון בו הכיריים נמצאות. למרות קוטנו - שאפו על התכנון...

פורסם

שמר, בדורות החדשים יותר הגבר הוא זה שמבשל (האישה רק רואה את הבלאגן שהוא משאיר, צורחת עליו ומנקה).

הנשלף מאוד מאוד נוח לא רק מבחינת התכופפות אלא מבחינת ניצול ונגישות.

לגבי משטח עץ, אני לא הייתי הולך על זה כי אני לא בנוי להתעסק עם החלפות תכופות שלו.

מעבר לזה זה תלוי גם באופי השימוש. אם אתה מטגן הרבה ויש הרבה התזות של נוזלים חמים אז משטח עץ יהיה מטרד וקשה יותר לניקוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הבעיה שאין מקום אחר, ניסינו הכל, ישבנו והוזזנו בערך 10 פעמים בסירטוט, ופשוט אין מקום אחר, כמובן שיש אפשרות להעביר את כל המטבח לכיוון אחר, אבל זה כבר המון המון כסף, הכיריים הולכים להיות כ20 עד 30 סנטימטר מהכיור, הדלת שאתה רואה בסירטוט היא דלת לחדר האמבטיה (כן בית פרטי ישן, מ1929 אז הכל מתוכנן המתחת), בצד שמאל של הסירטוט נגמר חלל המטבח, והנפך לפינת אוכל, בתמונות הבאות אתם יכולים לראות את המצב כמו שהוא כיום, אז זהו בגלל זה לא רציתי עץ, רק הארונות והמגירות יהיו מעץ מלא ומסיבי, אצל אישתי זה חייב להיות תואם לבית, זאת אומרת בית פרטי ישן שכזה היא לא תסכים בחים, מטבח שיראה מודרני

2013-04-07 09.47.51.jpg

2013-04-07 09.48.17.jpg

2013-04-07 09.48.07.jpg

פורסם

הייתי מעביר את התנור לצד הנגדי למטה (או עושה יחידה גבוהה עם התנור בגובה נוח לפתיחה), מרחיק את הכיריים והכיור ויוצר משטח עבודה מקסימלי ביניהם. אפשר "לגנוב" כ-20 ס"מ מפינת האוכל? ניתן ליצור מחיצה מעץ בצבע המטבח (גוזל הכי מעט מקום) ולהגדיל מעט את שטח הארונות. את המדיח לקרב מימין לכיור למטה והכיריים מימים להם. אם חסר מקום, כדאי ללכת על מדיח צר (45) או בכלל לוותר עליו (אבל להשאיר הכנות חשמל/מים/ביוב).

לגבי עניין הבישולים (גבר או אישה), אין עם זה שום בעיה, רק להחביא לה את הסטראפ-און לפני שאתה ניגש למטבח...

פורסם

שמור המדיח הולך להיות 45 (סטנדרט שווצרי), חשבתי על מחיצה מגבס, אבל זה גונב מפינת האוכל, ומפריע להכנס ולצאת (כשבאים אורחים באים לפחות 4 או 6 אנשים), המדיח הולך להיות בצד ימין למטה, בגלל הצנרת, אני אוהב לבשל :lol:, האישה כמובן מתלוננת לא על הבישול אלא על הבלאגן, היא כבר למדה לעצום את העיניים כשאני מבשל, או בכלל לא להתקרב (בעבר היא היתה מתצפתת, היה חסר לה רק רובה צלפים)

משטח עבודה לבצק או חיתוך והכנה הולך להיות מאחורה, היכן שהמקרר, ומקדימה הולך להיות נטו בישול.

משטחי העבודה הולכים להיות בגובה של 90 ס"מ

ואיזה ריצפה כדאי להניח, אני רציתי אבן טבעית, אבל בגלל הגובה לא יצא לפעול :S, אישתי רוצה פרקט, או לינולאום :S

פורסם

תראה, תשמע...

אתה חי טוב עם משטח עבודה ממול הכיור - אשריך. מנסיוני הדל - לא ממש נוח לעבוד שלא בצמוד לכיור כי הניקיון שאחרי תמיד בעייתי יותר.

מצד שני - אתה אומר שגם ככה האשה מנקה, אז בעצם למי איכפת ? :wink: .

בכוונה הצעתי מחיצה מעץ - עובייה פחות מ-2 ס"מ לעומת כ-10 ס"מ מחיצת גבס (או 8, אם אתה עובד עם קונסטרוקציה של 5 ס"מ). זה הרבה מקום אם מדובר על מעבר. לשיקולך.

לגבי הרצפה - נראה לי שפשרה טובה תהיה פרקט למינציה המיועד לסביבת מטבח, לדוגמה:

http://www.flooringsupplies.co.uk/laminate/1/quickstep/quickstep-exquisa.

לינולאום נשחק יחסית מהר ונותן הרגשה זולה למדי. בעיה נוספת - לאורך זמן שומן (מה שקיים במטבח בשפע) נדבק אליו ויוצר משטח דביק ומגעיל (מנסיון אצל סבתות פולניות של פעם).

פורסם

שמר הדבר היחיד שטוב אם משטח עבודה ממול הכיור, זה נותן המון מקום בשביל הכנת הבצק (מכין יחסית הרבה לחמים).

כרגע יש לי למינציה בכל הבית, ועוד יחסית יקרה, הפחד שלי ברגע שנשפך שמן או משהו חם האם לא יגרם נזק?

לבנתיים לא היתה בעיה לנקות (אני לרוב מנקה אחרי 8)8)) מה גם שהאישה מתעצבנת שאני לא מנקה אחרי, וזה מה שחסר לי בחיים לעצבן את האישה.

מחיצות גבס יש לי עוד בבית מקסימום אני יבדוק על יבש לראות איך זה יהיה

פורסם

למינציה זה אומר ניילון מאוד קשיח ועמיד. הבעיה היחידה היא אם נכנס נוזל בין החיבורים, את זה אמורים הפרקטים המיוחדים למנוע (יש להם גומיית אטימה בחיבורים). כמובן שאם נשפך לך שמן/נוזל ותשאיר אותו שם לקישוט - זה לא יעשה טוב לפרקט (כנ"ל גם אם שוטפים עם דליי מים), אבל אם מנגבים מיד - אפילו פרקט למינציה "רגיל" לא יסבול כ"כ.

פורסם

במצב הקיים אין לך ארון עליון ולכן אין הצללה של המשטח, זה ישתנה כשתתקין ארון עליון.

מכיוון שאתה מתקין ארונות עליונים, רצוי להתקין תאורה של משטח העבודה. יש גופי תאורה סטנדרטיים שטוחים (LED או פלורסנט) המתאימים למטרה זו. יש כאלה עם מפסק אינטגרלי אבל נוח יותר להכין מפסק קיר שיפעיל את כל התאורות יחד.

שמר כבר מסר לך את כללי התכנון ("משולש הזהב") הבסיסיים.

בגלל מגבלות מקום, הכיור אצלך צמוד לכיריים, זה לא המצב האופטימלי. רצוי שבין הכיריים לכיור יהיה משטח עבודה.

רצוי למקם את המדיח באזור הכיור ובקרבת פח האשפה. מקומו הסטנדרטי של הפח הוא מתחת לכיור, רצוי על מתקן שליפה. לצידו מכינים אכסון לחומרי ניקוי. אם אתם מפרידים אשפה (למחזור) ייתכן שצריך פח מיוחד מחולק.

אני מצטרף להצעה להעביר את התנור ליחידה נפרדת ובגובה משטח העבודה. אני מבין שאין בתכנון תנור מיקרוגל.

בתכנון החדש חסר לך נפח אכסון. אפשר להוסיף יחידת אכסון נמוכה מימין למקרר אשר תשלב את המטבח עם פינת האוכל ותשמש לאכסון כלים, מפות שולחן, סכום וכלי הגשה. חסר גם ארון שירות בו ניתן להציב מטאטא, יעה , מגב, וכו'.

אפשר להשלים מעל המקרר יחידת אכסון סגורה עד לגובה התקרה.

לעולם אין "יותר מדי ארונות" במטבח.

נ.ב

אם תתקין דלת הזזה לחדר האמבטיה במקום דלת ציר הנפתחת לתוך המטבח, "תרוויח" עוד חלל גדול ושימושי ליד הקיר.

• תוכן חדש...