Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, נרשמתי לפורום במאוחד, כדי למצוא פיתרון לבעיה שלי, לפחות הסבר מקצועי , שאני לא מצליח להבין.

אני מכונאי כבר 8 שנים ויש לי ידע רב במכונאות רכב, אך יכול להיות שמשהו חסר לי ובגלל זה אני לא יכול להבין איפה אני טועה.

קניתי מאזדה 2 יד ראשונה 20000 קמ, הרכב נוסע מצויין, אני עובד במוסך והחלתתי לנקז לו אויר ממערכת הבלמים מכל הגלגלים כדי להוציא את הלחות.

אחרי הניקוז , שטפתי עם מים ועשיתי אויר עם הפיסטולט, בכל הקליפר וגם בתוך הניפל (כדי להוציא את הנוזל שנשאר משם).

לאחר נסיעה של שבוע, העלתי את הרכב על הליפט וראיתי שיש רטיבות באזור של הניפלים בכל הגלגלים, גם האחוריים וגם הקידמיים, חשבתי שזה שייריות ושטפתי שנית עם מים ואויר.

לאחר שבוע עוד הפעם העלתי את הרכב וראיתי שוב רטיבות, שטפתי וזה לא היה נגמר.

החלתתי שהקליפרים פסולים והחלפתי בחדשים מקוריים, ניקזתי אויר שטפתי ואחרי שבוע של בדיקה-שוב היה רטיבות של נוזל בלמים (אפילו טעמתי את זה- וזה שרף בלשון) בכל הגלגלים מהניפלים- גם הקידמיים וגם האחוריים.

אני המון שנים בתחום וזה לא קרה לאף לקוח, אני לא מוצא את הפיתרון, מה קרה לרכב שלי, במוסך לאף אחד אין לו מושג מה זה והם פשוט בהלם.

העלה לי לראש שאולי עשיתי אויר לתוך הניפל כדי לנקות וככה פגעתי והרסתי את הקליפרים החדשים וגם את המשאבות בלם האחוריים???

אבל הניפלים סגורים, איך הם נוזלים??

מי שקרה לא או ראה דבר כזה שאפתח לי את העיניים- אין לי מושג מה לעשות, ניסיתי טפלון- ניסיתי להחליף את הניפלים- שום דבר א עוזר, הם פשוט נוזלים.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שחיזקת את הניפלים מעבר למותר ואז נגרם נזק להברגה בניפל?

ניסית להחליף ניפלים חדשים לבדיקה ובדגש על סגירה נכונה שלהם?

פורסם

שלום ויקטור,

האם הניפלים סגורים מספיק חזק ?

האם ההזעה שאתה רואה, מקורה בהברגה של הניפלים או ממש הזעה שמקורה בדליפה מהחלק הפנימי של הניפלים (מהיכן שמתנקז הנוזל כאשר נהיפל פתוח) ?

האם היצרן בעצמו נותן הוראות מיוחדות בנוגע לניקוז נוזל בלמים לדגם הזה ? (בקש מאיש הדיאגנוסטיקה שלכם או האחראי על מידע טכני, לבדוק הוראות יצרן לדגם הזה ומומנט הידוק לניפל)

האם מעבר להזעה מסביב לניפלים ראית מחסור בנוזל בלמים ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חיזקתי אותם מספיק חזק- כן.

לא לפי הוראות יצרן.

לא הרגשתי שהדוושה ירדה, לא ראיתי מחסור בנוזל בלמים.

איציק,לפי מה שראיתי הנוזל יוצא מהחור של הניפל ולא מההברגה, כי כל פעם שפתחתי את הגומיה ראיתי בפנים רטוב.

החלפתי ניפלים אחרים, עדיין מזיע אחרי נסיעה.

איציק, אחרי שסיימתי את הניקוז, עשיתי אויר בפנים בתוך החור של הניפל (כש הוא סגור כמובן) כדי להוציא את הנוזל שנשאר, יכול להיות שעשיתי נזק פנימי משהו, האם יש קפיץ בפנים?

בכלל איך הניפל מחזיק את הנוזל שלא יצא החוצה?

פורסם

נגיד וחיזקתי יותר מידי, מה ניתן לעשות?

אם הם מחוזקים יותר מידי יש מצב שנלחץ משהו בפנים ואז הנוזל מגיע לחור ונוזל?

פורסם

בד"כ אם הנזילה היא מהחלק הפנימי, לרוב מדובר בהידוק שהוא לא מספיק חזק - אבל אתה אומר שחיזקת מספיק חזק ויש לך ניסיון של 8 שנים במוסך, אז אני מאמין שאתה יודע מה אתה עושה.

לרוב, הניפלים הפופולאריים בקאליפרים (ואתה יכול לראות בעצמך אם תבריג את כולו החוצה) נראים ככה:

stainless-steel-brake-bleed-nipple-priced-each-5302-p.jpg

החלק התחתון הוא חלק בצורת קונוס שסוגר חור עגול ברגע שאתה מהדק אותו, לא אמורות להיות מזה נזילות ולא אמור להיות בפנים *שום* אטם גומי את משהו כזה, ברזל על ברזל.

יכול יכול להיות שנשארות שאריות של נוזל בלמים בתוך המוביל של הניפל (אחרי הניקוז) ובנסיעה, כאשר העסק מתחמם, זה יוצא דרך הגומיה שסוגרת על הניפל בגלל התחממות של המכלול (משאבה\קאליפר) ואתה סתם עושה עניין מזה ? :-)

הייתי מנסה לנקז נוזל בלמים, לנקות היטב את השטח עם מים (כי ככה מנקים שאריות של נוזל בלמים) לנסוע שבוע שבועיים ולנקות שוב את השאריות ולראות אם זה חוזר לאחר מכן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, תודה על ההסבר המצויין, וכן אני יודע מה אני עושה, אבל, מה שהסברת לי, עשיתי את זה כבר 3 פעמיים, וכל פעם נוזל לי, אפילו על הליפט, אני מנקה את זה וכבר יש הזעה.

שמתי קליפרים חדשים דנדשים מהניילונים, עשיתי ניקוז, לאחר שבוע, שוב נזילה....השתעגתי, בחיים לא נתקלתי בדבר כזה, אני מנקז ככה מאות מכוניות ובחיים לא קרה לי דבר כזה.

לא ניקזתי עד עכשיו למאזדה 2, יכול להיות שיש בפנים איזה כדור וכש עשיתי אויר הוא זז או משהו כזה?

דווקה כש אני מפמפם, אין נזילה, כש אני עוזב את הברקס - יש.

פורסם

צ'מע, לא יודע מה לומר לך.

מה שאתה מספר לא הגיוני בעליל, ואם אתה בעצמך אובד עיצות - מה אנחנו נגיד ?

אני מנסה לחשוב על מה-כבר-יכול-להיות-שם, אבל מההיכרות שלי עם היפאנים בתחומים האלו, הם מאוד לא חדשניים ולכן אני מהמר שמדובר בקאליפר סטנדרטי, כמו שכולנו מכירים, ולכן לא צריכה להיות שם שום בעיה רצינית.

בדוק היטב את ההברגה (שלא טחנת אותה עקב הידוק-יתר) של הניפל עצמו ובדוק גם את ההברגה על הקאליפר עצמו (שחרר את הניפל לחלוטין - ובדוק).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יודע, בגלל זה אני מחפש עזרה:(

גם לא ראיתי דבר כזה, ממש ממש מוזר, בדקתי את ההברגות והם תקינות לחלוטין:(

לא יודע מה לעשות, קליפרים אכן פשוטים, יכול להיות ההדקתי יותר מידי ויש מרווח ואם אשחרר טיפה זה יפסיק, לאף אחד אין רעיון ולי גם לא, ממש ממש לא הגיוני....לא חיזקתי לפי הוראות יצרן-מודה.

אבל עצלי ההברגות לא נתחנו ולא חיזקתי אותם מוות- חיזקתי שיהיה חזק.

אולי הנוזל ששמתי דליל מידיי והוא בורח, אבל גם לא היגיוני.....

פורסם

ולמה לא?

נסה לבקש מדלק מוטורס- מפתח מומנט ואתה מסודר.

לפחות תדע שאת הרוב עשית נכון, אגב אני לא זוכר באיזה רכב ראיתי את זה - אבל בתוך הניפל עצמו יש כדור מתכת קטן.

אני לא חושב שבמאזדה זה קיים,אבל בגלל מה שתארת עם הלחץ אוויר עלה בי החשש שאולי שינית את המיקום שלו בתוך הניפל .

פורסם

אני אפתח את הניפל אסתכל עם תקין.

אסגור בחזרה עם ידית מומנט לפי הוראות יצרן אשתוף, אייבש, ואחר כך אסע שבוע ואסתכל, אם המצב חזר לקדמותו אני אעשה תמונה, אם לא אעדכן שהכל בסדר.

שבת שלום ותודה לכולם.

אחלה פורום מלא אנשים מקצועים.

אולי יום אחד נפגש לקפה:)

• תוכן חדש...