Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אורחי פורום נכבדים!

כבר עזרתם לי בעבר בייעוץ ובזכותכם רכשתי פיאט פנדה שאוהבת לנקות, לבשל ומתנגדת עקרונית להוצאות כספיות נרחבות. (הייתי שם קישור לשירשור שבו עזרתם לי, אבל לפי חוקי הפורום אסור =\ )

הפעם אני חוזר שנית בבקשה לייעוץ, אבל לא עבורי.

אני מתנדב בעמותת פעמונים, עמותה שעוזרת למשפחות לצאת ממצב כלכלי קשה על ידי עזרה בניהול התקציב והחיסכון המשפחתי. לא מזמן התחלתי בליווי של משפחה אשר נמצאת בחובות קשים, ואחד מסעיפי ההוצאות הכבדים של המשפחה, זה הרכב.

הם נוהגים בשברולט vivant, לא יודע מה שנת ייצור אבל הוא עלה להם 20K ש"ח, והרכב הזה הוא עול משמעותי עבורם, צריכת הדלק שלו היא 1:5, שלהבנתי הלא גדולה ברכבים, זה כמו רכב ספורטיבי עם חברבורות של נמר על הריפוד. צריכת הדלק הגבוהה גורמת לזה שבשורה התחתונה הם נמנעים כמה שיותר מלנסוע באוטו, מה שמביא לזה שהם סתם משלמים על ביטוח ואחזקה, ללא הצדקה.

הסיבה שבגללה הם בחרו את השברולט vivant הייתה שזה האוטו היחיד שהם מצאו בו שלושת ילדיהם הקטנים נכנסים מאחורה, עם הבוסטרים והכיסאות תינוק.

אז רציתי להיעזר בכם, כמו שעזרתם לי בעבר, לנסות למצוא פתרון חלופי למשפחה הזו.

המטרה היא למצוא רכב בעלות של בערך 20K, עם צריכת דלק הגיונית (ואולי אפילו, חס ושלום, חסכונית?), וששלושה ילדים קטנים יכולים לנסוע מאחורה עם כיסאותיהם/בוסטריהם ושהדלתות יסגרו בהצלחה (כי זה לא נעים לנסוע עם שלושה ילדים ודלתות פתוחות, זה מתכון בטוח לצמצום מספר הילדים במשפחה). לא משנה הבגאז', השנת ייצור לא חשובה מדי.

אז יהודים (ובני מיעוטים אחרים) יקרים, בערב פסח זה, יש לכם הצעות לרכב מתאימים?

(בקצרה למי שלא היה כוח לקרוא הכל: רכב עד 20K, צריכה דלק חסכונית, מקום לשלושה ילדים עם בוסטרים/כיסאות תינוק בספסל האחורי).

פורסם

רנו סניק אולי, היא די מרווחת.

הבעיה העיקרית שעשויה להפחיד אותם/אותך, זה העובדה שהגיר האוטומטי של הרכב הזה לא מפגין אמינות גבוהה במיוחד.

אולי לחפש כזה רכב עם גיר ידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רנו סניק ואף מכונית אחרת, יש גם ב- 10,000 ש״ח, אבל מומלץ לחפש משהו מ 2001וצפונה, מטופלת ושמורה.

לדעתי יש מקום ללמד אותם לחסוך בדלק על ידי שינוי הרגלי נהיגה (יחסכו גם בהוצאות תחזוקה) - מתנדב להדריך טלפונית אם ירצו

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

גם אם ינהגו חסכוני, הרכב שלהם לא חסכוני בעליל בפניי עצמו.

מנוע 2.0 די חלש בשידוך לגיר אוטומטי בעל 4 יחסי העברה לא יכול לאפשר הרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה לכולם!

רק הבהרה - הכוונה לרנו סניק או רק "גרנד סניק"?

כמו כן ראיתי ביד-2 חלוקה לסניק |, סניק ||, סניק |||, מישהו יכול לפרט על ההבדלים?

פורסם

דורות של הסניק, זה לא | אלא I.

דור I (דור ראשון)

דור II (דור שני)

דור III (דור שלישי, הנוכחי)

דור ראשון החל מסוף ה90, עד 2003 בערך.

דור שני מ2004 עד 2009, משהו כזה. (אם אני לא טועה)

דור שלישי לא רלוונטי במילא.

אפשר למצוא דור II בתקציב, אפילו עם מנוע 2.0 ועם ק"מ סביר,

אבל צריך באמת לוודא את התקינות של הגיר האוטומטי כי זו מחלה של הסניק.

מעבר לכך למצוא רכב שמור ייקח זמן.

אולי שווה לשקול גם רכבים מסחריים קטנים עם מנוע דיזל וגיר ידני, כמו קנגו, פרטנר, ברלינגו וכו', הם חסכוניים יחסית, ויש סיכוי טוב שיהיה מרווח מספיק למשפחה. גם כאן תדרש סבלנות למציאת מודל נורמלי.

פיאט מולטיפלה גם עשויה לבוא בחשבון, אולי גם פז'ו 307SW.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אופציה לחיסכון הינה מעבר לגז. מלבד תשלום ראשוני גבוה יחסית, יש קיזוז עם הנסועה.

לא אכנס לכדאיות כלכלית בהחזקת רכב (עדיף להיות ללא-ברור) אבל מכיוון שהשיקול הכלכלי הינו קריטי הייתי מחפש כך:

1. מודד רוחב שלושת הכיסאות (בס"מ) ולוקח 1-3 ס"מ נוספים.

2. מחפש רכב מתאים מבחינת הרוחב האחורי תוך שיקול אמינות (שוב,צד כלכלי)

3. מחפש שנתון מתאים ואם יש אפשרות הייתי מעדיף ידני (לגבי דיזל - אני לא בטוח אם יוצא זול יותר מכיוון שכל טיפול עלות גבוהה)

4. שוקל חלופת ביניים עד שהילדים ייגדלו (מה הגילאים?האם חובה בוסטר?) כגון כסא אחד מקדימה.

5. שוקל להחליף כיסאות לצרים ביותר האפשריים.

(תנסה להרחיב לגבי המצב - האם זה רכב שני? האם יש אפשרות להסתדר ללא רכב מספר חודשים ובינתיים עם תחבורה ציבורית\אופניים) מה לגבי שיקול כלכלי גרידא של ירידת ערך הרכב+הוצאות שוטפות+ביטוח למול נסיעה במונית ?

הצעה נוספת הינה ללכת למגרש מכובד ולהסביר את המצב ולבקש טרייד אין על הרכב.

תעדכן אם לא יסתדר ותסביר גם למשפחה את התהליך - שיחפשו ויהיו מעורבים גם הם בתהליך!

ב ה צ לח ה !

אורי

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

נראה לי שלפני שמחליפים רכב, מה שבד"כ כולל השקעת כסף כדאי בדוק מה המשפחה צריכה.

אם משתמשים ברכב ביום יום לנסיעות קצרות ומדי פעם בסופי שבוע לנסיעות ארוכות, וכיוצא מכך כמות הנסועה אינה גבוהה יכול להיות שלא כדאי להחליף את הרכב, זה לא משתלם בהשקעת הזמן וכאב הראש הקשור בהחלפת רכב, ובד"כ זה גם דורש קצת השקעה כלכלית (בדיקה, תיקונים, הפסד על מכירת הרכב הישן), במיוחד שהרכב הנוכחי שלהם לא בדיוק נחטף מהמדף.

במידה וכן הוחלט שכדאי להחליף רכב אני הייתי מסתכל בכיוון של ברלינגו/פרטנר או רנו קנגו, עם מנעי דיזל אטמוספריים 1.9 וגיר ידני, יהיה צריך להשקיע קצת ולמצוא אחד במצב סביר, אבל לדעתי זאת אחת האופציות אם לא האופציה למי שצריך רכב משפחתי מרווח בתקציב זעום.

נכון הם לא שיא האמינות, אבל בד"כ גם לא עוברים חיים קלים, אך הם מרווחים מאוד (הקנגון קצת צרה), יחסית חסכוניים בדלק, נפוצים ולא יקרים לאחזקה (ברנו יש כמה מכללים יוצאי דופן ויקרים).

הסניק יהיה דיי מרווח, ומבחינת אמינות יהיה דומה לקנגו (יש לשים לב שהוא מאובזר יותר ויש יותר מה שיתקלקל, במיוחד הגיר האוטומטי) , אבל הרבה פחות חסכוני (במיוחד באוטומט).

אפשרות נוספת היא הגז:

או למצוא מכונית מרווחת שכבר הוסבה לגז, משהו בסגנון סובארו B4, (וגם בה להכניס 3 מושבים ובוסטרים היא לא יציאה לפיקניק), או להסב את הרכב הנוכחי לגז ולפרוס את זה לתשלומים שיתקזזו עם הוצאות הדלק המופחתות (אם זאת אופציה אפשרית בכלל....).

בכל מקרה שווה קצת לעבוד איתם על נהיגה חסכונית בדלק (מהירות, מבט, תכנון דרך, לחץ אויר בצמיגים, מתי כדאי לכבות מנוע, שימוש במזגן, "לחסוך" בחשמל וכו'), וכמובן לנסות לצמצם בהוצאות הרכב השוטפות: ביטוח צד' ג בלבד, ביטוח שמי להורים בלבד, לנסות ולעשות טיפולים פשוטים ברכב לבד (יש המון מידע באינטרנט).

• תוכן חדש...