Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסי ערפל קדמיים בפיקנטו, ללא אפשרות כיבוי?

GS-egal
שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לאחרונה יצא לנסוע קצת על הפיקנטו (ידנית, מנוע 1000)

שמתי לב כי כאשר מתג הפנסים הראשי כבוי, אזי האורות ערפל הקדמיים דולקים,

ואילו כאשר אני מדליק אורות, הם נכבים.

כמו כן, לא מצאתי את המתג שמדליק/מכבה את הפנסי ערפל הקדמיים.

למיטב ידיעתי, אסור לנסוע עם פנסי ערפל דולקים לחינם...

מישהו יכול להסביר את התופעה? למה זה ככה?

תודה,

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה הדגם הזול, אז אלו לא פנסי ערפל כי אם אורות יום (DRL)

בדגם המפואר ניתן לראות שיחידת תאורת פנסי הערפל מחולקת ל-2: פנסי ערפל ותאורת יום DLR

בכל מצב בו האורות כבויים, אזי אורות היום DRL דלוקים - זה מצויין, בייחוד בחורף, כך לא תשכח להדליק אורות

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלו לא פנסי ערפל, אלא תאורת יום.

דולקת קבוע עם הסווץ' כל עוד האורות הרגילים כבוים.

אי אפשר לכבות את זה והכל תקין.

תאורת יום (DRL - daytime running lights) בדיוק נועדה לעבוד בשעות היום, זה לא בשביל להאיר את הדרך, זה כדי שיראו אותך יותר טוב.

קיים בהרבה רכבים חדשים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלו לא פנסי ערפל, אלא תאורת יום.

דולקת קבוע עם הסווץ' כל עוד האורות הרגילים כבוים.

אי אפשר לכבות את זה והכל תקין.

תאורת יום (DRL - daytime running lights) בדיוק נועדה לעבוד בשעות היום, זה לא בשביל להאיר את הדרך, זה כדי שיראו אותך יותר טוב.

קיים בהרבה רכבים חדשים.

אני דיי בטוח שאפשר לכבות את הDRL , לא הגיוני שלא.

אני יודע שבאודי A3 יש מצב כיבוי, תאורה רגילה,אורות חניה, ו DRL. אז גם בפיקנטו חייבת להיות אפשור לכבות את הDRL.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומאיפה הגעת למסקנה שחייבת להיות דרך? קיה זה לא אוודי ואצל רוב היצרנים אין אפשרות לכיבוי ה DRL.

אני משער שדרך סורק תקלות מקורי או קומבינציית לחצנים ניתן להגדיר פרמטרים אחרים שאין להם כפתור ייעודי ואולי ככה ניתן לכבות את ה DRL.

בכל מקרה, DRL (ובניגוד לאורות דרך) אכן תורמים לבטיחות ומשפרים את הנראות גם ביום שטוף שמש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובה, אכן מדובר בדגם הזול...

בשבילי זה פחות רלוונטי מכיוון שאני נוהג להדליק אורות בכל נסיעה, כל השנה.

אבל החכמתי, עד היום חשבתי שאורות יום זה אך ורק שורה של פנסי לד (כמו במכוניות יוקרתיות)

למדתי,

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל מקרה, DRL (ובניגוד לאורות דרך) אכן תורמים לבטיחות ומשפרים את הנראות גם ביום שטוף שמש.

1+

אל תכבו תאורת DRL בשום רכב - רואים אתכם יותר טוב. הנורות/לדים מאירים בעוצמה חזקה עבור שעות היום, בניגוד לאור דרך הרגיל שמבזבז דלק יותר ממה שהוא עוזר. אני באופן אישי כבר שבועיים נוסע בלי אורות בכלל (אין לי DRL), אבל אם היה לי לא הייתי נוגע במערכת - מערכת מבורכת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1+

אל תכבו תאורת DRL בשום רכב - רואים אתכם יותר טוב. הנורות/לדים מאירים בעוצמה חזקה עבור שעות היום, בניגוד לאור דרך הרגיל שמבזבז דלק יותר ממה שהוא עוזר. אני באופן אישי כבר שבועיים נוסע בלי אורות בכלל (אין לי DRL), אבל אם היה לי לא הייתי נוגע במערכת - מערכת מבורכת.

תוכל להסביר לי כיצד אור דרך מבזבז דלק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני דיי בטוח שאפשר לכבות את הDRL , לא הגיוני שלא.

אני יודע שבאודי A3 יש מצב כיבוי, תאורה רגילה,אורות חניה, ו DRL. אז גם בפיקנטו חייבת להיות אפשור לכבות את הDRL.

ענית לעצמך,יש את זה באודי..

מה יש לו?קיה.

תודה רבה,ושבת שלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, אם תסע עם אורות כבויים ביום, בחודשים בהם יש חובת הדלקת אורות, אתה באמת תחסוך דלק. מדובר בכמה עשרות שקלים בשנה, ואני ממליץ לכולם לשמור על החוק ולהדליק אורות בשעות היום בחודשים הרלוונטיים.

שנית, ההנחה שלך לא נכונה. כשצריכת החשמל של מערכת החשמל ברכב עולה, למנוע יהיה "יותר קשה" לסובב את האלטרנטור וצריכת הדלק תעלה בהתאם.

ברכבים ישנים אפשר אפילו להרגיש את זה - כשמפעילים חלון חשמל לדוגמא או מדליקים אורות - הסל"ד של המנוע יורד קצת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...