Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים, המון תודה על עצותיכם.

לאחר הרבה אינפורמציה מהפורום הדילמה הממוקדת שלי היא בין שני רכבים:

סקודה פאביה TSI 2.1 DSG דגם ספורט 2011

פורד פיאסטה ידנית חדשה - 2013.

עלות רכישה דומה.

ההנחות שלי מבחינת עלויות:

תצרוכת דלק זהה (עפי נתוני יצרן)

הפאביה פחות אמינה מהפורד ,רואה יותר מוסך ועלויות מוסך קצת גבוהות מהפורד.

הפורד פיאסטה יותר סחירה ובעלת ירידת ערך פחות מדגם הספורט (לא ראיתי הרבה דגמי ספורט למכירה ולכן אני מניח שהוא לא נחשב לפופולרי - ולכן פחות סחיר)

הלבטים שלי בעיקר קשורים להנאה מהנהיגה (ללא ספק הפאביה עדיפה) לעומת השקט הנפשי של הפורד (רכב מסוכנות, סחירות ושוק הרבה יותר גבוהה מהפאביה, 3 שנים אחריות).

אחר כמה שנים עם 206 בא לי להנות ולשדרג את חווית הנהיגה.

הייתי שמח מאוד אם תוכלו לאשר או לשלול את ההנחות שלי, או סתם לחוות דעתכם המלומדת, ובכך אולי להקל עליי את ההחלטה.

ושוב, המון תודה לכל המגיבים!!!

פורסם

ראשית, אל תניח דברים - אתה טועה ומטעה את עצמך.

1. למעט עניין ה-TSB של הוספת ספייסר לווייסגייט + עדכון ניהול מנוע, לא היו לפאביה TSI שום בעיות שהן.

ה-TSI שלי נרכשה על ידי חבר קרוב שלי, אצלו עבר הרכב את ה-TSB (במהלך טיפול שגרתי) והייתה בעיה עם חוט הצתה ספציפי - והסט הוחלף. מעבר לזה, שום דבר חריג שהוא, הרכב עוד מעט יחגוג 3 שנים ולמיטב זכרוני היא אי שם על ה-50K ק"מ (אולי כבר יותר).

2. צריכת הדלק ב-TSI מצויינת בביניערוני, שם אין בעיה להגיע ל-1:20 (בנסיעה מנהלתית ארוכת טווח). מבחינת הנסועה העירונית - היא בהחלט טובה. קח בחשבון שהכל תלוי בכל המשתנים שמסביב - תנועה זורמת / פקוק / גל ירוק / עמידה ברמזורים / Whatever. בעיר היא תעשה 1:10 ומעלה בלי בעיה שהיא. קח בחשבון שאחרי ה-TSB, צריכת הדלק העירונית מעט פחות טובה ונשארת זהה בביניערוני.

3. אמינות. כמו שאמרתי, שנה ו-4 חודשים ו-25K ק"מ לא קלים - שום בעיות שהן (אצלי). מאז עוד שנה וחצי ו-25K ללא תקלות מיוחדות (אצל החבר). גם אצל ידידה קרוב וחבר נוסף (כולנו רכשנו את ה-TSI בפער של ימים) - למעט TSB - לא היו תקלות שהן. כולן בוורסיה ידנית כמובן. מצד שני, לחבר עם DSG - החליפו קלאצ'ים ומערכת פיקוד של הקלימטרוניק (הבקרת אקלים הדיגיטלית). מצד שלישי, יש חבר עם DSG / תוכנה (TMC) / קפיצים / בולמים - ואצלו הוחלפו רק הקלאצ'ים למעודכנים...

4. אני בספק שהפיאסטה סחירה יותר - על הכביש רואים כפול פאביות מפיאסטות. הגרסה הסחירה של הפאביה הייתה ה"ספורט" - ולא האחרות. קח בחשבון שבימינו אלו - עם כל גרסאות הבסיס הזולות עד מאוד - קשה עד מאוד למכור את הגרסאות היקרות, יש המעדיפים להתפשר על מנוע / איבזור ולקבל רכב חלוש / בסיסי יותר ובעיקר חדש עם אחריות. לא אומר שזה שיקול מוטעה, אבל מי שמחפש יותר בביצועים ופינוקים - ספק ויסתכל לכיוון החלושה והבסיסית (גם כחדשה) - וזה תקף גם לגבי הפיאסטה (רב מוחלט של הרכבים בשוק).

4. הנאה מנהיגה - יתרון קל לפיאסטה. ביצועים - יתרון גדול לפאביה (ועוד לפני שדיברנו על לצ'פצ'פ...). מרחב פנים - פאביה. תא מטען - פאביה. איכות חומרים - יתרון קל לפאביה. בטיחות - יתרון לפיאסטה. יצא לי לבלות עם הפיאסטה (האוט' ה"בכירה") כשבועיים (בזמן שברשותינו הייתה הפאביה) - בהחלט מכונית נעימה, נוחה, שקטה ונחמדה לנהיגה. בסופו של יום - נהנתי יותר בפאביה הגודשת.

דרך אגב, החבר הגיע מ-206XS90 אל הפאביה. הוא טוען (ובצדק) שהפאביה פחות מהנה לנהיגה, אבל עדיפה מהותית בכל השאר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...