Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... יש פה אנשי הייטק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו השנה לא היו עידכוני שכר. זו השנה השלישית שלי בחברה, ועד כה לא היה לי עידכון שכר רציני.

די התאכזבתי. בעיקר בגלל שהיה לי REVIEW טוב מאוד.

זרקתי מילה לאישה ממשאבי אנוש, על כך שאני מאוכזב וכו' כו', והתגובה שלה היתה, בשורה התחתונה: "אבל קיבלת RSUs, זה שווה המון!".

כן, רק חבל שפורסים אותן על פני מיליון שנים ורק אז אני אוכל לממש אותן. והן גם לא נחשבות לצורכי פנסיה ושאר המרעין בישין.

אז - מה היה המצב אצלכם השנה? האם בשנה השלישית שלכם זכיתם לקפיצה משמעותית בשכר? האם כדאי להתחיל לרחרח בחברות אחרות?

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אמנם פחות ופחות בהייטק ויותר בייעוץ, אבל מגיע מהתחום והגישה שלי היא כזו:

1. אתה יכול לקבל יותר במקום אחר?

2. מקום אחר יכול להציע לך אתגר, סביבת העבודה שלו סבירה, אתה תתפתח שם?

תן משקל לכל אחת מהשאלות לפי הדברים שחשובים לך, והחלט לפי זה מה לעשות.

העלאה אוטומטית כל שנה זה נחמד, אבל בהנחה שאתה טוב ומבוקש, אפשר לארגן את זה גם עצמאית על ידי מיקוח או מעברים.

אגב, אם זו החברה הראשונה שעבדת בה אחרי הלימודים, הגיע הזמן לעזוב, עכשיו יש לך נסיון, בדוק את השווי שלך בשוק החופשי. העצה הזו לא בתוקף אם השוק במצב חרא וחברות לא מגייסות, אין לי מושג מה המצב כרגע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

1) כנראה שכן. עוד לא בדקתי.

2)בוודאות כן.

זו באמת העבודה הראשונה אחרי הלימודים...ואין לי מושג מה מצב השוק. איך מבררים? אני לא מעוניין להפיץ קורות חיים - בכדי שזה לא יגיע לאוזני ההנהלה במקום העבודה הנוכחי.

פורסם

האפשרות הכי טובה היא תמיד דרך מכרים וחברים, שיבררו על משרות פנויות והתנאים הכלליים שלהן.

ורק אז להעביר קו"ח, ולבקש כמובן דיסקרטיות. אם התפקיד שלך לא בכיר מאוד, הסבירות שזה יגיע

להנהלה שלכם דיי נמוכה.

פורסם

קודם כל בדוק טבלאות שכר, ראה איפה אתה ממוצב ביחס לשוק.

מלבד זאת, מה פירוש "זרקתי מילה" ? אתה חושב שאתה שווה יותר ? קבע פגישה מול משאבי אנוש ונהל שיחה בהתאם, תסביר מה דעתך, מה ההישגים שלך בשנה האחרונה, איפה אתה חושב שאתה צריך להיות ממוקם והכי חשוב תנקוב במספר שאתה חושב שמגיע לך.

אני מכיר המון אנשים שנכנסו למשאבי אנוש ניהלו שיחה יצאו עם תוספת של 5% והמשיכו להתלונן "אם הייתי יודע שזה מה שאני מקבל לא הייתי הולך מתכתחילה".

יצאת מהחדר מבלי לנקוב מספר ? אל תתפלא לאחר מכן אם תתאכזב שוב, זה מסוג הנושאים שלא "זורקים מילה", מנהלים דיון רציני עם מחשבה והכנה.

מלבד זאת, גם תגובתו של nitch נכונה, אם אתה חושב שתוכל לקבל יותר במקום אחר אולי הגיע הזמן להתחיל לחפש ?

דני.

פורסם

יש לך פרופיל בלינקדאין? אם לא, פתח אחד והתחל לבנות את הרשת שלך. דאג שכל מילות המפתח הרלוונטיות תופענה בפרופיל, ותגלה מהר מאוד שציידי ראשים מתחילים להציק.

בכל מקרה, למה שיגלו שאתה מחפש? קו"ח אתה שולח ישירות לכ"א של החברה המגייסת, זה לא אמור להגיע למעסיק הנוכחי כל כך מהר.

אחרי שנתיים שלוש בלי שום קידום, במיוחד כשזה ג'וב ראשון, הגיע הזמן לעוף. אם אתה בצ'ק פויינט או בחברה של שלמה קרמר, אתה כבר באיחור, טוס משם מהר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אחרי שנתיים שלוש בלי שום קידום, במיוחד כשזה ג'וב ראשון, הגיע הזמן לעוף. אם אתה בצ'ק פויינט או בחברה של שלמה קרמר, אתה כבר באיחור, טוס משם מהר.

מחזק מאוד.הייתי באותו מצב כמו שלך (ויש כאן עוד כמה כאלה).

מה התפקיד שלך? תחומי נסיון?

טבלאות שכר זה נחמד, אבל מפתח GUI לא ירוויח כמו מפתח קרנל בדיוק כמו שאיש QA בחברת ביטוח לעולם לא ירוויח

כמו אחד שמתעסק בתחום חם שדורש הרבה יותר ידע (תקשורת,לינוקס,סקריפטינג וכו')

יש חברות שמשלמות הרבה מעל הטבלאות.

פורסם

Matan,

אני מסכים, יש גם חברות שמשלמות הרבה מתחת לטבלאות ובכל זאת מדובר בבדיקה פשוטה שנותנת מושג כזה או אחר איפה אתה עומד.

דני.

פורסם

תודה על התגובות.

חלק מההצעות כבר בוצעו.

nitch , אני לא באחת מהחברות שציינת.

רשמת שאחר אחרי שנתיים שלוש חייב להיות קידום. קידום מקצועי או משכורתי? ואם משכורתי - עלייה של כמה אחוזים, בערך, מהמשכורת ההתחלתית- בהנחה שההתחלתית היתה בסף הגבוה של המתחילים?

עברתי על סקרי שכר. אני לא חושב שהם מייצגים במקרה שלי, לכן אני לא מאמין להם כ"כ.

אני מהנדס חומרה - CHIP DESIGNER. למדתי ה.חשמל בטכניון.

פורסם

קידום יכול להיות תכני (כלומר במה אתה עושה, מעבר מבדיקת קוד לכתיבה לדוג'), ארגוני (דרגה גבוהה יותר) או כספי. רצוי איזשהו שילוב ולא רק אחד מהם.

לגבי עליית השכר, אתה מציין שהתחלת גבוה, אני מייחס את זה לעובדה שסיימת טכניון, ואתה ככל הנראה לא טמבל :)

בכל אופן, אחרי שנתיים שלוש הייתי מצפה לפחות ל10 עד 15 אחוזים לעומת המשכורת כשייצאת יישר מהמאפליה, בהנחה שאין משבר כבד או משהו בסגנון.

בכל אופן, אתה מהנדס חשמל בוגר טכניון, יש לי חבר בדיוק בפרופיל שלך אבל מבוגר בכמה שנים, הוא עושה מה בזין שלו ומרוויח יפה, אז לא נראה לי שיש לך יותר מדי מה לדאוג.

לדעתי השלב הראשון שלך, במידה ולא בא לך לעבור, הוא לבקש פגישה מסודרת ומתועדת עם משאבי אנוש, ולהסביר להם את הטיעונים שלך, ולא בזריקת מילה בדרך אגב. דרך אחרת, וזה תלוי במבנה הארגוני אצלכם, היא דרך הממונה הישיר עליך.

לגבי חיפושי עבודה, דבר עם אנשים שהיו איתך בלימודים או כאלו שעבדו איתך ועברו חברה בינתיים, זה בדרך כלל עובד כמו קסם, והם בדרך כלל יקבלו מענק גיוס, אז יתאמצו בשבילך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

צריך לקחת בחשבון שהיכולת להעלות שכר במקום עבודה בהייטק היא כמעט ולא קיימת. נכון, לפעמים השכר עולה ולפעמים מקבלים עוד קצת, אבל לעשות קפיצת מדרגה של ממש במקום שאתה כבר עובד בו כמה שנים, אתה לא תצליח (10% כמו שnitch כתב זה כן ריאלי). בגלל זה, אם שכר זה פקטור מהותי בשבילך, חשוב לחפש מקומות לפי זה.

קידום זה גם משהו שאפשר לבקשר אחרי תקופה כזו, אבל העניין עם קידום הוא, שזה לא משהו שמגיע מעצמו. בדרך כלל אתה צריך לבנות את עצמך לכיוון של קידום מסוג כלשהו, ופה אני חושב שיותר חשוב מה חושבים עליך המנהלים הישירים שלך ולא משאבי האנוש (אולי אצלכם זה שונה - אבל בכל מקום בו הייתי עד עכשיו, גם את העלאת השכר היה נהוג לבקש מהמנהל ולא ממשאבי האנוש).

סך הכל 3 שנים בחברה אחת זה לא מעט, בטח אם זה המקום הראשון שלך אחרי הלימודים, כך שאתה בהחלט יכול לחפש עבודה אחרת, אם אתה רואה לפי טבלאות השכר שאתה מרוויח קצת. לפני זה כמובן כדאי לבדוק שבאמת יש ביקוש בשוק ושאתה באמת מרוויח פחות ממה שאתה יכול (אם יש לך חברים בתחום שאתה יכול להשוות איתם משכורות מבלי להרגיש נבוך, זה תמיד טוב :) )

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

המצב ממש לא משהו בהייטק כרגע מנקודת המבט שלי. על העלאת שכר אצלנו אין על מה לדבר בכלל, שלא לדבר על כך שיש כל כך הרבה מהנדסים בשוק עקב גל הפיטורים האחרון והתחרות מאוד גדולה גם בין בוגרי האוניברסיטאות. והכי חשוב-עדיף לא לעבוד דרך חברות OS / חברות גולגלות אלא לנסות ולהתקבל כעובד מן המניין.

(גילוי נאות-אני מהנדס בוגר מכללה, שנתיים ניסיון).

פורסם

בחברה שאני עובד בה פעם בשנה ישנה העלאה קטנה בשכר בהתאם לכמה פרמטרים.

אם אתה מחפש העלאה משמעותית בשכר, האופציה היחידה זה לחפש במקום אחר, במקום שאתה נמצא בו לא תזכה להעלאה משמעותית.

פורסם

אם אתה מחפש העלאה משמעותית בשכר, האופציה היחידה זה לחפש במקום אחר, במקום שאתה נמצא בו לא תזכה להעלאה משמעותית.

מאוד מחזק את המישפט הזה, נדירים המיקרים שמקבלים העלאה משמעותית במקום העבודה הנוכחי.

• תוכן חדש...