Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... יש פה אנשי הייטק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תזכיר לי - מה הדבר הזה, "העלאת שכר"?

ברצינות, לאור המצב בשוק העבודה, העלאות השכר הרבה יותר נדירות מפיטורים וצמצום כח אדם, וזוכים להם בעיקר עובדים "ששודרגו" לאחרונה באופן ניכר (וכך גם ערכם בשוק העבודה) - למשל עובד ללא נסיון שצבר שנתיים שלוש נסיון (אתה?), או עובד שהפך לראש צוות (וצבר נסיון בכך). מהנדס שעבד 7 שנים לדוגמה באותו מקום ותפקיד, וממשיך לעשות את עבודתו, שלא יצפה.

לעבור מקום זו אמנם דרך לקבל שדרוג שכר, אבל זה שדרוג שיכול להיות חד פעמי (ז"א שישחק עם הזמן, ובעתיד תוספות השכר יהיו זעומות), והוא גם כרוך בסיכון (בעת צמצומים, בשיטת ה FIFO, אתה עלול להיות O ראשון).

בקיצור, אל תסתכל על (העדר) התוספת - אם השכר שאתה מקבל הוא לדעתך הולם את תרומתך וערכך, תחזיק בסבלנות בכיסא.

:turn-l:
  • תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

...(בעת צמצומים, בשיטת ה FIFO, אתה עלול להיות ...

אתה מתכוון LIFO - Last in, First out

בכל אופן, לפותח השירשור, שידרוג רציני בשכר וגם במעמדך יהיה אך ורק בהחלפת מקום עבודה.

אפילו היייתי ממליץ לך בכלל לא לנסות להשתדרג בפנים, אלא ישר לנסות למצוא בחוץ מקום חדש, לאנשים איכותיים תמיד ימצא מקום.

אתה בטח עוד צעיר עם רק לפני 3 שנים סיימת לימודים, אין לך מה לחשוש, זה בסה״כ מקום העבודה הראשון שלך, המטרה העיקרית שלו זה לצבור ניסיון וידע ולמנף את זה במקום אחר.

מניסיון אישי שלי, בכל פעם שהחלפתי מקום עבודה השתדרדתי בשכר ובתפקיד בצורה משמעותית, בדר״כ ב20%-15% ובפעם האחרונה אפילו הצלחתי לשדרג משמעותית ב50%.

כמובן שבין חילוף לחילוף רצוי לצבור ניסיון והתמחיות נוספים אחרת לא יהיה טעם במעבר.

במקרה שלך, אני מאמין שאתה כבר יותר מבשל לעבור מקום.

תזהר שמבשלות לא תגיע לשלב שאתה מתחיל להירקב בו - מה שיקרה אם תמשיך במתכונת הנוכחית במקום העבודה שלך כרגע.

פורסם

לא הבנתי מה הטריגר לרצון שלך להעלאה בשכר כרגע.

- צורך? (לא גומר את החודש?)

- מרוויח פחות ממה שאמור להרוויח על פי הכישורים+הכשרה+השקעה שלך?

- תחושת חוסר צדק מזה שאנשים אחרים מרוויחים יותר ממך?

כולנו רוצים להרוויח יותר.

אם הבעיה שלך היא "לגמור את החודש" (וזאת בעיה אמיתית) אז אין כאן שום שאלה.

אתה חייב לעצמך קודם כול לבקש שיחת שכר ולהציג את העובדות כמו שהן (עד כמה שאפשר וכמובן בלי לפגוע בעצמך)

--

אם הסיבה היא שאתה לא מתוגמל ביחס לידע/כישורים/הכשרה/השקעה שלך - אז דבר ראשון אתה צריך לבדוק האם התחושה הזאת מוצדקת.

איך בודקים? פשוט מאוד. אם מקום אחר יציע לך הרבה יותר תמורת אותו סוג של עבודה אז כנראה שאתה לא מתוגמל בהתאם (אפשר גם להציץ בטבלאות שכר, אבל זה לא בהכרח משקף מציאות)

אם התחושה מוצדקת - לך לשיחת שכר, תגיד שאתה מצפה לקבל X

לא יסכימו? תתחיל לחפש בחוץ.

קח בחשבון שהם יבינו שאתה מחפש בחוץ...

---

אם מדובר על תחושת חוסר צדק בהשוואה לאלה שמרוויחים יותר ממך...

עזוב את זה.

בדיוק בגלל זה לא מומלץ להשוות משכורות.

אין ולא אמור להיות צדק בשכר.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

הייי

אני 9 חודשים בחברה והיה לי השבוע REVIEW מעולה.

כשחתמתי חוזה אמרו שאחרי כמה חודשים אזכה להעלאה במשכורת. עברו כמה חודשים ואני לא בקשתי בגלל המצב במשק ושל החברה בפרט.

גם השבוע אחרי ה REVIEW לא בקשתי העלאה, המנהל שלי גם לא הציע, אני אחכה עוד כמה חודשים ואבקש בעצמי ונראה מה יהיה...

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

בעבודה השניה שלי, עבדתי בחברה קטנה של 10 אנשים (לא סטארט אפ אלא חברה בעלת הכנסות). אחרי שנתיים של עבודה שבהן השכר שלי לא עלה, העליתי את הנושא וביקשתי להשוות את השכר שלי לממוצע בשוק לפי טבלאות השכר ושנות הניסיון שיש לי. ביקשתי העלאה די גדולה (בדיוק עברתי את הרף של 3 שנות ניסיון ולכן הייתה גם קפיצה בטבלת השכר) אבל מה שקיבלתי בסוף היה פשוט מעליב.

גם לקח לי לקבל משהו בערך חצי שנה (חצי שנה שבהן כל חודש שלחתי מיילים עם תזכורת לגבי שלא קיבלתי תשובה בנושא), וגם כשקיבלתי זה היה סכום מגוחך תחת סעיף "הוצאות רכב". ברגע שראיתי את זה התחלתי לחפש עבודה (שבה כבר קיבלתי יותר ממה שביקשתי מלכתחילה).

אז כן - העלאת שכר משמעותית לרוב תהיה רק בהחלפה בין עבודות.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היום היה יומי האחרון בעבודה.

היה לי ממש עצוב לעזוב. זה היה ממש כמו בית שני בשבילי. כולם באו להיפרד, אמרו רק מילים טובות.

חבל לי לעזוב אנשים כה טובים, אבל הרגשתי שאני חייב לעשות צעד.

עברתי לסטארטאפ קטן, פחות מ40 איש. מקווה שלא עשיתי את טעות חיי במהלך הזה.

והאמת שגם אם כן - לא נורא. יצאתי כבר ממצבים גרועים יותר.

ולחשוב שהכל התחיל בשירשור הזה...

פורסם

אין ברירה, זאת הדרך.

כאחד שהתחיל בחברה גדולה וקצת קמצנית, עבר לחברה קטנה - טכנית ומתגמלת (שהשתנתה וגייסה מנהלים שהם המיץ של הזבל בשוק), למדתי לא להתפשר בראיון עבודה על השכר. אני נכס לחברה, רוצה אותי? תשלם לי יותר מהטבלאות המטופשות שאיזה "מנהל גיוס" הפיץ באינטרנט.

השכר שאני חותם עליו צריך לרצות אותי לגמרי ולהחזיק אותי לפחות 3 שנים בלי לרצות לבקש עוד.

אגב השוק נראה ער בצורה מרשימה.. תוך שבועיים הייתי עם 5 חוזים ביד ומבלי להתפשר על שכר.

הגעתי לדוגמא לחברת מקאפי ברמת החייל לראיון ר"צ, תוך שעה נכנסתי לראיון מנהל פיתוח ולאחר מכן HR. ארבע שעות מהרגע שיצאתי מהמעלית הייתי עם חוזה מודפס בדרך חזרה למעלית.

בהצלחה!!

פורסם
אין ברירה, זאת הדרך.

כאחד שהתחיל בחברה גדולה וקצת קמצנית, עבר לחברה קטנה - טכנית ומתגמלת (שהשתנתה וגייסה מנהלים שהם המיץ של הזבל בשוק), למדתי לא להתפשר בראיון עבודה על השכר. אני נכס לחברה, רוצה אותי? תשלם לי יותר מהטבלאות המטופשות שאיזה "מנהל גיוס" הפיץ באינטרנט.

השכר שאני חותם עליו צריך לרצות אותי לגמרי ולהחזיק אותי לפחות 3 שנים בלי לרצות לבקש עוד.

אגב השוק נראה ער בצורה מרשימה.. תוך שבועיים הייתי עם 5 חוזים ביד ומבלי להתפשר על שכר.

הגעתי לדוגמא לחברת מקאפי ברמת החייל לראיון ר"צ, תוך שעה נכנסתי לראיון מנהל פיתוח ולאחר מכן HR. ארבע שעות מהרגע שיצאתי מהמעלית הייתי עם חוזה מודפס בדרך חזרה למעלית.

בהצלחה!!

אתה צעיר ומוכשר עם נתונים טובים ועם מזל.

המבוגרים פה יתקשו להגיע למצב הזה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • אחראי פורום
פורסם

עברתי לסטארטאפ קטן, פחות מ40 איש. מקווה שלא עשיתי את טעות חיי במהלך הזה.

והאמת שגם אם כן - לא נורא. יצאתי כבר ממצבים גרועים יותר.

שום טעות, אם תהיה חכם אתה תיקח את הדברים הטובים מכל מקום, תשתפר ותתקדם כל הזמן.

גם אני עשיתי פרסה מג'וב סגור במקום גדול ומסודר לסטארטאפ פיצפון (5 אנשים).

רק טוב יצא לי מההימור הזה.

המון בהצלחה!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...