Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז אני בחיפושים אחרי הראלי דור 2 המיוחלת, ואני נתקל ב-2 אופציות:

1) הרכב שפורסם כבר נמכר, אוקיי קורה.

2) הבעלים דורש על הרכב סכום שהקשר בינו לבין המחירון הוא מקרי בהחלט !

בדיוק עכשיו דיברתי עם אחד שמוכר (שנת 98, על פניו נשמע סבבה), והוא דורש בעבור הרכב לא פחות מ-36K !! זה עשרת אלפים שקל מעל המחירון !

אני לא חדש בקטע הזה וידוע לי שמשום מה 106ים נמכרים לעיתים מעל למחירון, אבל רבאק, עשרת אלפים שקל מעל למחירון ?

מה הולך פה ?

תודה מראש !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחיר העסקה יסגר בסופו של דבר בהסכמת הצדדים, ללא קשר ישיר ל"מחירון" של המדינה:

חוק היצע וביקוש פשוט הוא הקובע בשטח - אפשר לדרוש כל סכום, השאלה אם ימצא הקונה שישלם.

המחיר הסופי סובייקטיבי לחלוטין.

יש מכוניות שלא תוכל למכור במחיר מחירון ותאלץ להפחית ממנו אחוזים רבים וישנם גם מקרים הפוכים:

רנו טווינגו, מאזדה מיאטה, טויוטה יאריס וכנראה שגם 106 ראלי דור 2....

פורסם

אחרי שתקנה ראלי (בתקווה שתמצא בקרוב) , ויעצרו אותך כל מיני מעוניינים בערך כל רמזור שני ,

אז תבין שבעל אוטו כזה לא צריך לסבול בגלל שיצחק לוי מטומטם.

הבעיה שיש הרבה מעוניינים שרוצים אוטו ספורט זול , אבל לא מבינים שהמחירון לא משקף את הביקוש האדיר, אז כששומעים מחיר גבוה קופצים כאילו אתה טמבל.

(לאחי היו 2 ,לחבר 2 , וחבר אחר יש כרגע, ופשוט אי אפשר לזוז מטר בלי שירדפו אחריך קונים )

פורסם

הביקוש לרכב הזה הוא באמת לא נורמלי.

כבר ביום שקניתי שאלו אותי אם אני מוכר, ובערך כל יום-יומיים שואלים אותי.

היום הציעו לי 7 מעל המחירון (לא משנה שכרגע אני לא מוכר אפילו ב-10 מעל המחירון). מה שאומר שלכל סיר יש מכסה. יש אנשים שדורשים מחיר גבוה. יש גם אנשים שמוכנים לשלם מחיר גבוה.

אני אישית, כשקניתי את הראלי, נתקלתי בכמה שרצו 12-13 מעל המחירון.

מוגזם? אפשר להגיד... על מחיר אפשר להתמקח, בסופו של יום אתה צריך להחזיר את ההשקעה על כל החלפים של הרכב, בכל זאת צרפתיה :twisted:

וזה באמת רכב מדהים, אני קניתי את שלי ב-25 (שזה נחשב מציאה לכל דבר) ואני חושב שהוא בכנות רכב ששווה כ-40 אלף ש"ח - לא שלי ספציפית אלא ראלי דור II באופן כללי.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

1. לא כל קמצן שנוסע עם חלונות פתוחים בגלל שיקר לו להדליק מזגן ומפליץ מחיר תוך כדי עמידה בצומת בשביל לראות כמה אתה פראייר באמת יוציא שטרות.

2. לצערי המחירון בארץ באמת מפוקפק וחסר קשר למציאות.

3. 106 ראלי לא צריכה להמכר מעל המחירון בעשרות אלפי שקלים. אלא אם אתה משאיר באוטו עשרות אלפי שקלים.

4. 106 ראלי נמכרה בעברה כמכונית ספורט פשוטה, היא לא השתנתה.

5. מתחרות של הרכב הזה נמכרות במחירים דומים ~ אין סיבה שהראלי תימכר ביותר מהן.

6. צאו מזה ! כולה ראלי.

שנה טובה,

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
1. לא כל קמצן שנוסע עם חלונות פתוחים בגלל שיקר לו להדליק מזגן ומפליץ מחיר תוך כדי עמידה בצומת בשביל לראות כמה אתה פראייר באמת יוציא שטרות.

3. 106 ראלי לא צריכה להמכר מעל המחירון בעשרות אלפי שקלים. אלא אם אתה משאיר באוטו עשרות אלפי שקלים.

6. צאו מזה ! כולה ראלי.

שנה טובה,

דניאל.

תודה רבה לך !!

עם כל הכבוד, ויש כבוד, זאת כולה ראלי. במקרים אחרים לא הייתי מחפש אחת לקניה, אבל מסיבות שאני לא אחשוף כרגע אני רוצה לרכוש את המכונית הספציפית הזאת.

המכונית היא לא אקזוטיקה\ייצור מוגבל\גירסה מפלצתית(...) שהיא תצדיק שמירת ערך דימיונית, שלא לומר עליה (הרי הביקוש גובר אז המחיר נוסק, לא ?)

יש גבול לכל תעלול. אומנם אני ממשיך לחפש לבינתיים, אבל אם ככה המצב אז חבל על הזמן שלי.

ואני יודע מה זה לנסוע באוטו שכל רמזור אנשים קופצים עלי לשאול מה כמה למה ואם אני מוכר.

לעיתים בימי שישי אני מצטרף לידידי אסף (מחברי הפורום) בעלים גאה של לאנצ'יה פולביה HF ראלי, ואנו נוסעים יחד למפגש החמש ולביקור מזדמן בר"ג. תאמינו לי שאנשים רואים את היפייפיה הזאת, נפתחות להם העיניים והלסת שלהם נופלת. אין ספור פעמים שמענו "מה זה זה ??", "מוכר ?", בוא פתיחות", "כמה שווה דבר כזה ?", "מוכר ?", "מה המחירון של דבר כזה ?" (הנקודה הובהרה ? יופי)

ובאמת שחוץ מאחד או שניים מתוך מאות, אם לא אלפים שפונים אלינו, אנשים אוהבים לדבר סתם. (ואנחנו נהנים לענות סתם: "היא שווה שקל, אבל הוא לא מוכר". או "אין לה מחירון, אבל באירופה היא נסחרת במיליונים !" :hihi: )

בקיצור העניין על גבול השערוריה. הלוואי שאני אמצא את הראלי שלי, אבל המצב נראה עגום :?

חג שמח לכולכם ושנה טובה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אני מסכים שה-Hype סביב הראלי הוא אולי מוגזם... עובדה שאתה אפילו מחפש אחת :-)

מה שאני לא מסכים, זה שאומרים שהמחיר מוגזם. בואו נניח שמחירון של ראלי דור II לא היה 24 אלף, אלא 34 אלף. אני חושב שזה עדיין מחירון מאוד סביר לרכב מסוג זה.

סתם להוכחה - כשאני מדבר עם אנשים שלא מעורים בענייני הרכב, הם בטוחים שקניתי את הרכב ב-40 50 אלף.

זה לא רכב אגדי, ולא אקזוטיקה, ולא שום דבר מהסגנון הזה. זה רכב במחיר שווה לכל נפש, שהרבה צעירים יכולים לעצמם (לא כל אחד יכול לממן STI), והוא מספק מה שהרבה אנשים צעירים מחפשים - הנאה מנהיגה!

אם היה לי את הכסף לקנות או להחזיק רכב כזה, הייתי קונה אימפרזה טורבו או בימר, אבל במחיר שאני קניתי את הרכב, אני לא חושב שיש כמעט רכבים שהיו מספקים לי את אותה כמות ההנאה.

מה הפלא שהרכב מבוקש.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

6. צאו מזה ! כולה ראלי.

שנה טובה,

דניאל.

זה בדיוק העניין, דניאל. אותם אנשים שכן משלמים עשרות אלפים מעל המחירון (שדיי קרוב לשאר המתחרות בגודל הזה ובשנתון הזה) הם אלו שבעצם עוזרים לתופעה להתפשט ולצבור תאוצה ובכך משפרים את התדמית למשהו שהתדמית שלו עקב מוצאו היתה בקרשים.

הנ"ל לא משנה את העבודה שעקב מוצאו ואופי השימוש בו, הרכב דורש השקעה מרובה במרבית המקרים (באם זה בתחום החיישנים או המכאניקה, שבשניהם מגלה אמינות בינונית) ולרוב מדובר בצעירים שמתלהבים מההילה שיש למוצר - ולא פחות מזה, בחלק מהמקרים מדובר ברכב ראשון או שני שמטרתו היא לעיתים גם "הגשמת חלום" או משהו שישפר את הסטטוס החברתי של הקונה - ועד כמה שזה נשמע לך פלצני או לא הגיוני, זה נכון ובדוק.

רק לאחר הרכישה ותקופת מחייה ארוכה עם הרכב, דברים נכנסים לפרופורציות לאחר השקעה של אלפי שקלים (ולפעמים גם עשרות אלפי שקלים) וברכבים הבאים שלאחר מכן, הקונה הפוטנציאלי מכניס דברים לפרופורציות ע"ס ניסיונו מהעבר ואינו ממהר לשלם סכומי עתק מעל המחירון. בסופו של דבר מבין הקונה ש"לכל מחיר יש מחיר" וזה שהנ"ל זול במחירון - לא תמיד אומר שלוי יצחק תמיד טועה.

כבדרך אגב, מבחינת "ניהוג" - היתרון שייך אך ורק לרכבים החזקים יותר עם הניחוח הספורטיבי, כל שאר הדגמים הפשוטים הם טובים, אבל לא מספיק טובים בשביל לדרוש מחיר שהוא מעל המחירון או להעדיף אותם על פני המתחרות החדשות יחסית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למרות שכבר ענו לך , הדבר הכי לא הגיוני בסיפור שלך הוא עצם העובדה שהמחירון של הראלי הוא כזה .

לך ותבדוק כמה עולה דיהטסו שרייד מאותה שנה או טויוטה סטארלט.

אם לצורך העניין אחת מהן עולה 40K לאותה שנה, למה שמישהו שיש לו רכב הרבה יותר טוב ומיוחד משתי אלה ימכור אותו במחיר הזה ?

פורסם

כי לך תשווה אמינות של פז'ו 106 ראלי שנת 95 אל מול טויוטה סטארלט,דייהטסו שרייד (בממוצע על כל פעם שהיפניות יכנסו למוסך,הצרפתייה תכנס 5-6 פעמים).

אז למרות ש-2 היפניות לא "ספורטיביות" ופחות מהנות לנהיגה,היתרון הברור שלהם הוא שאפשר לנהוג באוטו במקום שהוא יהיה 50% מהזמן על הליפט.

וחברים,צאו מזה,הראלי זו לא מכונית של 0-100 ב-5.5 שניות,והיא לא סוגרת רק 350 קמ"ש בגלל הגבלה אלקטרונית,זו סה"כ מכונית קטנה עם ביצועים לא רעים והתנהגות כביש טובה.

אין לי שום דבר נגד ראלי וכו',אני אישית גם מחפש כרגע 106 XSI (מה לעשות,אוהב את הרכב), אבל כל הפולמוס שיצא סביב הראלי\XSI\GTI קצת (הרבה) מוגזם,ואני לא חושב שיש סיבה או הצדקה לשלם אלפים מעל המחירון לרכב שעבר כבר 18 ידיים,כשהרי זה ברור שכל מי שקנה את האוטו קנה אותו בשביל "לנצל" אותו,הרי לא קונים אימפרזה STI בגלל שאוהבים את הג'אנטים של האוטו.....

הדוגמה הכי טובה היא אותו בחור שדיברתי איתו שרוצה על XSI 96 מעל המחירון (3K ליתר דיוק) בלי להתחשב שהרכב יד 7 (!),כלומר מי שיקנה את הרכב יהיה יד 8 (אגב,זה שהרכב כבר יד שביעית "מנחית" לו את המחירון ל-21,700 ש"ח,אבל זה רק לוי יצחק,וזה "טבעי שספורטיבית שנת 97 עוברת 1000 ידיים...),מה גם שמסתבר שהרכב הספציפי די בעייתי ועבר הרבה לחיצות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כי לך תשווה אמינות של פז'ו 106 ראלי שנת 95 אל מול טויוטה סטארלט,דייהטסו שרייד (בממוצע על כל פעם שהיפניות יכנסו למוסך,הצרפתייה תכנס 5-6 פעמים).

אז למרות ש-2 היפניות לא "ספורטיביות" ופחות מהנות לנהיגה,היתרון הברור שלהם הוא שאפשר לנהוג באוטו במקום שהוא יהיה 50% מהזמן על הליפט.

אתה טוען שהמחירון של 106 ראלי, נניח, הוא נמוך מול סופר מיני יפניות, כי האמינות שלהן עדיפה? הרי למי שקונה את היפניות אין מושג על האמינות של הצרפתיה, ואין לו מושג גם למה שמישהו ירצה לקנות אותה (הוא הרי לא יודע מה זה רכב ספורטיבי). האמינות לא משחקת פה תפקיד גם מכיוון שמכוניות כמו 106 ראלי בוודאי עובדות קשה יותר מיפניות מקבילות, פלא שהן יתקלקלו יותר... (וכן, אני יודע שהן היו מתקלקלות יותר גם ככה).

בשורה התחתונה במחיר נמוך באלפים רבים של שקלים אתה מקבל מכונית עדיפה בהרבה, ולכן ההגיון של כל בעל 106 ראלי או מקבילה הוא פשוט - לא רוצה לשלם מעל? לך קנה סוזוקי סוויפט שנת 94 במקום.

אני עשיתי לא פעם ולא פעמיים השוואה בין המחירון של האוטו שלי למכוניות מקבילות. אצלי המצב אפילו יותר גרוע מב-106 ראלי. המקבילות היפניות מבחינת מחיר לאוטו שלי הן שנת 93-94-95 (הוא שנת 97) והמקבילות האירופאיות משנתון דומה הן גרוטאות עלובות בהשוואה (ועדיין עולות יותר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש מצב שאתה צודק. אתה קונה אחלה של אוטו במחיר נמוך ביותר, אבל אח"כ, כל הכסף הולך במוסך.

זה כמו שפעם המכשירים של "פלאפון" היו ממש זולים לעומת הרשתות האחרות, אבל תעריפי השיחות שלהם היו יקרים.

172

פורסם
יש מצב שאתה צודק. אתה קונה אחלה של אוטו במחיר נמוך ביותר, אבל אח"כ, כל הכסף הולך במוסך.

זה כמו שפעם המכשירים של "פלאפון" היו ממש זולים לעומת הרשתות האחרות, אבל תעריפי השיחות שלהם היו יקרים.

מצחיק, שאנשים שמעולם לא היו בעלים של מכוניות כאלו, מעיזים לחשוב שהם יודעים מה זה להחזיק כזה רכב. להזכירכם, מדובר פה על ספורטיבית קטנה וחמה בת 6-7 שנים. לא יותר ולא פחות. עלויות האחזקה שלה בהנחה ונוהגים בה כמו בדייהטסו שרייד של אמא שלכם דומות מאוד ואולי גבוהות רק במעט. בהנחה ונוהגים בה כמו שצריך לנהוג בה, עלויות האחזקה עולות אבל הן עדיין זולות משל כל משפחתומטית מאותו שנתון.

מי שקונה מכונית ספורטיבית יודע שעלויות האחזקה שלו יהיו גבוהות יותר, מה שמצחיק הוא שאתם נטפלים דווקא למקרה שבו ההבדל בעלויות לא כזה משמעותי. הביטוח זול, צריכת הדלק נמוכה, החלפים (ברובם) לא מאוד יקרים והטיפולים השוטפים זולים. רק אם קורעים לאוטו את הצורה (כמוני) נאלצים לשלם יותר (בעיה בגיר אצלי, מסרק הגה שדרש שיפוץ, ועכשיו ציריה ששופצה).

החשבון שלי פשוט - אני רוצה להנות. ואני מוכן להוציא עוד כמה אלפים בשנה ושניים שלושה ביקורים נוספים במוסך בשביל זה. אתם לא? אל תקנו. וגם לא תהנו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...