Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני חדש פה כמו שאתם יכולים לראות, צריך את העזרה של המבינים.

יש לי מזדה 3 קומפורט (1600) שנת 2004 כרגע על 100000 ק"מ בערך, ונדלקה לי נורה כתומה של מנוע. עשיתי בדיקת מחשב סמוסך מורשה של מזדה ואמרו לי שהחיישן חמצן לא עובד וצריך להחליף. (אצלהם 1100 כולל מע"מ)

ביררתי אצל מוסכניק והוא אמר לי שהוא צריך לדעת האם זה חיישן עם 4 חוטים (שתי לבנים שחור ואפור אם אני לא טועה) שאז יעלה לי בסביבות ה600 כולל עבודה. מקורי כך הוא אומר.

הוא אמר שאם זה יותר מ4 חוטים אז זה חיישן יותר יקר וזה כבר יכול להגיע למחיר יקר יותר.

עכשיו מחיפוש שעשיתי כאן בפורום בנושא הזה ראיתי שמזכירים את החיישנים של denso (וגם זה מה שהבנתי מהמוסכניק) רק שלא הבנתי האם זה נקרא מקורי או לא?

החיישן שיש לי כעת זה שהגיע עם הרכב זה גם הדגם הזה של denso? כי מצד שני ראיתי באיזה נושא שכתוב שבמקורי החוטים בצבע אחר.

ואיך אני יכול לבדוק אם זה חיישן של 4 חוטים או של 5? הבנתי שרק בספיריט (2000) שי של 5.

אשמח מאד אם תוכלו להסביר לי איפה אני רואה את החיישן הזה בשביל לראות איזה חיישן יש לי, וגם אם מישהו יכול לעשות לי סדר מה בדיוק נקרא מקורי וזהה לחלוטין למה שמגיע עם הרכב.

תודה ויום מעולה.

פורסם

לא מספיק לדעת אם יש 4 או 5 חוטים, העסק הזה מורכב יותר.

אני הייתי הולך על חיישן מקורי בלבד או OEM שתואם למק"ט היצרן המקורי. לשם כך אתה זקוק למק"ט החיישן המקורי ואז דרך גוגל תגיע למק"ט המדוייק של החיישן התחליפי.

בכדי להשיג את מק"ט החלק יש צורך בתוכנת מק"טים של היצרן או באיתור \ פירוק החלק וחיפוש המק"ט המוטבע עליו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התגובה אתמר.

יש לך מושג איזה חישן נמצא בסטנדרט במזדה 3 1600?

ואיפה החיישן הזה ממוקם אם אני רוצה להעיף מבט?

תודה רבה.

פורסם

האם נאמר לך באיזה מהחיישנים מדובר? קדמי \ עליון או אחורי \ תחתון?

בכל מקרה חיישני החמצן ממוקמים על סעפת הפליטה. את העליון יכול להיות שתצליח לראות, את התחתון כנראה תוכל לראות רק עם הרמה של הרכב על ליפט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...