Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אם בנאדם אומר לי שהרכב לא בבעלות שלו אלא בבעלות אחותו\סבתא שלו\דודה שלו וכו', לבקש שהיא תהיה נוכחת בתהליך המכירה? אני אמור לחשוד?

2. כשכתוב "מוכן להחלפה", מה זה אומר בעצם?

3. מה יותר חשוב- אמינות או שנתון? הרי במחיר של מאזדה שנת 2001 אפשר לרכוש פיאט שנת 2005. מצד אחד כל העולם ואחותו ממליץ על מאזדה, מצד שני זה בכל זאת 4 שנים הבדל.

4. 150 אלף קילומטרז' שנעשה בבין עירוני עדיף על 80 אלף קילומטרז' שנעשה בתוך העיר?

5. מאיזה טיפולים שאוטו עבר אני אמור לחשוש? דיברתי עם אחד שמוכר ניסאן שנת 2000, והוא אמר שהאוטו לא רואה מוסך אבל שהוא החליף בולמים, סטארטר ואטם מנוע וקרא לזה "בלאי טבעי" ואמר שיש את זה בכל אוטו. אלו טיפולים שגרתיים או שהאוטו כבר מתחיל לג'עג'ע ?

6. אני אמור לפסול בנאדם על זה שהוא לא רוצה להתחייב על גיר-מנוע-שלדה? ובמידה והוא כן מתחייב, הרי תמיד יהיו הערות ברכבים ישנים- איך מחליטים מה הערה מספיק "חמורה" שבגינה הוא ישא בהוצאות הבדיקה?

7. בטופס של המכון בדיקה- איך אני יודע מה כסת"ח של המכון ומה באמת בעיה רצינית שבגללה כדאי לפסול רכב?

אם יש לכם עוד דברים חשובים להוסיף אתם מוזמנים, תודה!

פורסם
1. אם בנאדם אומר לי שהרכב לא בבעלות שלו אלא בבעלות אחותו\סבתא שלו\דודה שלו וכו', לבקש שהיא תהיה נוכחת בתהליך המכירה? אני אמור לחשוד? בדרך כלל כן, אבל יש חריגים.

2. כשכתוב "מוכן להחלפה", מה זה אומר בעצם? מוכן לקחת את הרכב השין שלך בחצי המחיר, ולתת לך את שלו במחיר מופקע.

3. מה יותר חשוב- אמינות או שנתון? הרי במחיר של מאזדה שנת 2001 אפשר לרכוש פיאט שנת 2005. מצד אחד כל העולם ואחותו ממליץ על מאזדה, מצד שני זה בכל זאת 4 שנים הבדל. כל מקרה לגופו

4. 150 אלף קילומטרז' שנעשה בבין עירוני עדיף על 80 אלף קילומטרז' שנעשה בתוך העיר? לדעתי בהחלט כן!

5. מאיזה טיפולים שאוטו עבר אני אמור לחשוש? דיברתי עם אחד שמוכר ניסאן שנת 2000, והוא אמר שהאוטו לא רואה מוסך אבל שהוא החליף בולמים, סטארטר ואטם מנוע וקרא לזה "בלאי טבעי" ואמר שיש את זה בכל אוטו. אלו טיפולים שגרתיים או שהאוטו כבר מתחיל לג'עג'ע ? מכונית שנת 2000 היא כבר כבת 14 וסביר שיוחלפו חלקים כאלה ואחרים.

6. אני אמור לפסול בנאדם על זה שהוא לא רוצה להתחייב על גיר-מנוע-שלדה? ובמידה והוא כן מתחייב, הרי תמיד יהיו הערות ברכבים ישנים- איך מחליטים מה הערה מספיק "חמורה" שבגינה הוא ישא בהוצאות הבדיקה? כשכתוב פגיעה במשמעות גבוהה זה חד משמעי

7. בטופס של המכון בדיקה- איך אני יודע מה כסת"ח של המכון ומה באמת בעיה רצינית שבגללה כדאי לפסול רכב?

מעלה אותו לפורום ושואל

אם יש לכם עוד דברים חשובים להוסיף אתם מוזמנים, תודה!

אם אתה הולך לקנות רכב בן 15+ קח אותו למוסך לבדיקה - חבל על הכסף של המכון - כי יהיה שחור בעיניים מהכסתח"ים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על העזרה zvit, כמה דברים שלא הבנתי:

לגבי 5, שמתייחס גם לשאלה 3- האם זה ש"סביר להניח שבגלל הגיל צריך להחליף חלקים כאלה ואחרים" אומר שעדיף לי, בתור אחד שרוצה אוטו שלא יבלה הרבה במוסך, לוותר על המאזדות\ניסאן\הונדה הזקנות למיניהן וללכת על אוטו בעל שנתון גבוה יותר (פונטו, גטס, סיריון) בפחות מחיר אבל גם פחות מוניטין?

על 6 לא ענית לגמרי- האם צריך לפסול מישהו שלא מוכן להתחייב על מנוע-גיר-שלדה (אלא לדוגמא מוכן להתחייב רק על שלדה) ?

בקשר ללקחת למוסך לבדיקה רכבים ישנים- כמה זה עולה? ומה בדיוק ההבדל בין זה לבין מכון בדיקה?

פורסם

לגבי 5, שמתייחס גם לשאלה 3- האם זה ש"סביר להניח שבגלל הגיל צריך להחליף חלקים כאלה ואחרים" אומר שעדיף לי, בתור אחד שרוצה אוטו שלא יבלה הרבה במוסך, לוותר על המאזדות\ניסאן\הונדה הזקנות למיניהן וללכת על אוטו בעל שנתון גבוה יותר (פונטו, גטס, סיריון) בפחות מחיר אבל גם פחות מוניטין?

כל מקרה לגופו. יש רכבים משנתון גבוה שיהיו אמינים פחות ויש כאלו שיהיו יותר. זה לא שחור ולבן.

אבל בהחלט ניתן למצוא מכוניות שהמוניטין הלא מוצדק שלהן הופך אותן לזולות יותר לרכישה, מה שמהווה יתרון עבורך כיום בתור קונה (אבל חיסרון כשתרצה למכור, בעתיד).

במקרה שלך, הפונטו היא דוגמא טובה למכונית שכן כדאי לקנות בזול כי היא אמינה יותר מהמוניטין שלה בשוק. שברולט אוואו היא דוגמא הפוכה.

על 6 לא ענית לגמרי- האם צריך לפסול מישהו שלא מוכן להתחייב על מנוע-גיר-שלדה (אלא לדוגמא מוכן להתחייב רק על שלדה) ?

לא.

בקשר ללקחת למוסך לבדיקה רכבים ישנים- כמה זה עולה? ומה בדיוק ההבדל בין זה לבין מכון בדיקה?

מכון בדיקה עובד לפי נוהל מסודר שהוכתב לו על ידי משרד התחבורה. בסוף הבדיקה תקבל טופס בנוסח קבוע מראש עם כל מה שתקין וכל מה שלא.

במוסך אין נוהל קבוע, המכונאי בודק את הרכב לפי איך שנראה לו. יכול להיות שיבדוק יותר טוב מהמכון ויכול להיות שלא. אני לא יודע להגיד לך כי אני לא מכיר את המכונאי שלך (אם בכלל קיים כזה).

מצד שני, מכונאי לא ינסה לכסת"ח את הבדיקה עם הערות כמו "נקישות ממערכת תזמון", מה שמכון בדיקה כנראה כן יעשה.

אגב..עוד שאלה- מה זה אומר כשכתוב במודעה "לא בשבת" ? זה סוחר או סתם מישהו ששומר שבת?

זה אומר שמבקשים שלא תתקשר בשבת. מה הקשר לסוחר? דתיים לא מוכרים מכוניות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...