Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

קבוצה חמושה שהממשלה התייחסה אליה כ"נכס". 

לא בא להגן על אף אחד, אבל מדיניות נקבעת  יחד עם הצבא וככל הנראה זו הייתה המוסכמה שם בצמרת.

לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

מי זה הסמולן המגעיל הזה לוחץ יד לשונאי ישראל תומכי נאצים?

זה מה שנקרא התפתחות של הזמן האחרון, לחצו ידיים גם עם ערפאת וגנץ התנשק עם אבו מאזן.

לפני כשעה, sperial כתב:

בוודאי שזה משנה.

הרבה קשב למתנחלים מהסוג של סוכות שמשכו הרבה כוחות לגדה. אין ספור דיונים על הגדה ואפס דיונים על הרצועה (ממשלה, וודת חו"ב וכו').

מאיפה אתה יודע? השתתפת בדיונים?אתה יודע מה הייתה עמדת הצבא?

כי לי אין מושג,וכנראה שגם לך לא.

לפני כשעה, sperial כתב:

משיכת תקציבים למקומות הלא נכונים = ייבוש המשטרה, הצבא ושאר כוחות הביטחון.

תקציבי הבטחון לא נפגעו,גם תקציב המשטרה נטען שקיבל העלאה.

לפני כשעה, sperial כתב:

ההתמקדות בהפיכה והתעלמות מכל שאר הצרכים של מדינת ישראל ואזרחיה.

רצו להעביר רפורמה במערכת המשפט,מה הקשר בינה לבין עזה?

לפני כשעה, sperial כתב:

התעקשות על המשך ההפיכה למרות האזהרות החוזרות ונשנות של גורמי הביטחון  נתנו לצד השני הרבה מוטיבציה לפלישה.

נכון,מה שהיה חסר להם זו מוטיבציה.

לפני כשעה, sperial כתב:

האם אפשר היה לצמצם את הנזקים? קרוב לודאי שכן. אם לא היו צריכים למשוך את כל כוחות הביטחון, לסוכה של סוכות ולקבר יוסף ולטיפול בשאר נערי הגבעות (והכוונה לא רק לגדודים אלא גם לתשומת הלב של המודיעין והפיקוד הבכיר) כנראה שהיו מקדישים יותר תשומת לב למה שהתרחש בעזה.

בדיוק כמו שאמרת לפני, אולי ואולי לא.

הצבא אמור להיות ערוך להתמודד עם אירוע רב זירתי,גם מבצעית וגם מודיעינית.

הטענה המרכזית שלך היא כרגע כלפי הצבא שלטענתך לא מסוגל לתפקד ביותר מגזרה אחת.

לפני כשעה, sperial כתב:

ואם התקציבים לא היו מופנים כולם לפרזיטים היה יותר כסף להצטיידות הצבא ולמשטרה (אבל אותה נתניהו מחליש באופן שיטתי  כבר לפחות 10 שנים, תנחש למה).

סבבה, יש לך אג׳נדה,הבנתי את זה.

יש משהו חדש להוסיף? כי בינתיים אתה חוזר על אותו דבר ב6 דרכים שונות כל פסקה מחדש.

ספריאל לא אוהב את ביבי,הבנתי.

לפני כשעה, sperial כתב:

כל הגופים האלה שקוראים לעצמם "ימין" מתחרים ביניהם על גרימת נזק למדינת ישראל. כתבתי פה לפני כמה חודשים, ואני אחזור: מפלגת הימין ה"אמיתית" האחרונה בישראל היתה מפא"י. היא היתה גם פרגמטית. בעשורים האחרונים יש לנו מפלגות של קשקשנים חסרי מנוח.

יפה,שטויות יפות.

כי מפלגות שמאל מה עשו?התנתקות,אוסלו,מה אני אגיד לך...הצלחה מסחררת.

בגדול 30 שנה כבר שום דבר פה לא מתפקד ולא ברור איך אנחנו חיים.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Potato כתב:

כי מפלגות שמאל מה עשו?התנתקות

הנה, ככה משכתבים היסטוריה.

אריאל שרון, איש השמאל הקיצוני הידוע, ביצע את ההתנתקות בתמיכתו, בין היתר, של סמולן עוכר ישראל ידוע אחר, נתניהו.

סתם, שתדע: בזמן האמת רוב אנשי השמאל הקיצוני יחסית, לפחות כאלו שלי יצא לקרוא את עמדותיהם, התנגדו להתנתקות כתהליך חד צדדי, וצפו בדיוק את התוצאה.

מאיפה אתה יודע? השתתפת בדיונים?אתה יודע מה הייתה עמדת הצבא?

זה פורסם. עדיין יש חופש מידע בישראל.

הטענה המרכזית שלך היא כרגע כלפי הצבא שלטענתך לא מסוגל לתפקד ביותר מגזרה אחת.

הטענה היא שזה שהצבא הופך לכוח שיטור, שמטרתו להגן על צבי סוכות בזמן שזה מתפלל בקבר יוסף ומשקר שככה הוא מגן עלי, בא על חשבון מוכנתו של הצבא לאירועים אחרים ובעיות אחרות. גם הטענה הזו לא חדשה, ואני שומע אותה וקורא אותה ממביני עניין שונים קרוב לעשור. אתה יכול לרפרף כמה עמודים אחורה ולמצוא פה ציטוט של האלוף בריק, אותו אחד שביבי המלך מביא עכשיו כדי להתייעץ איך להלחם בחמאס, אומר בדיוק את זה. התמקדות במאחזים = הזנחה של כל דבר אחר. 

לא בא להגן על אף אחד, אבל מדיניות נקבעת  יחד עם הצבא וככל הנראה זו הייתה המוסכמה שם בצמרת.

נכון. ביבי, הכשלון הפנומנלי ביותר בתולדות העם היהודי, לא נכשל לבד. אבל אתה יודע. אם אתה ואני נקים מחר סטארטאפ, אתה תהיה המנכל ואני אהיה הויפי רנדי, ונוציא מוצר שלא עובד - שנינו נעוף הביתה. ואתה ואני אנשים פשוטים ורגילים. מהאיש עם האייקיו השני הכי גבוה בעולם, אבי האומה ושאר הסופרלטיבים שחבריך למחנה מדביקים לו, תוך כדי ליקוק הידיים המלכותיות שלו, מצופה שיאתגר וישאל שאלות. הוא לא עשה את זה. ואנחנו גם יודעים למה. ציטוטים של ביבי וחבריו המשיחיים מסבירים למה חמאס זה נכס מפורסמים כבר 5-6 שנים לפחות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפני 46 דקות, Potato כתב:

לא בא להגן על אף אחד, אבל מדיניות נקבעת  יחד עם הצבא וככל הנראה זו הייתה המוסכמה שם בצמרת

זה נכון וגם הצבא אחראי, אבל למיטב הבנתי הפוליטיקאים מחליטים על המדיניות לפי מידע שחלק ממנו מגיע מהצבא, והצבא צריך לבצע את המדיניות שהפוליטיקאים קובעים. אז אם המדיניות היתה לשמור על חמאס כנכס,  להעביר לו כסף ומדי פעם לשלוח מטוסים כדי שלא יתפסו תחת, זה לא רק באחריות הצבא.

במקום להחליט שכסף לא עובר לטרוריסטים דרך ישראל ושעל הרקטה הראשונה שעפה מעזה מגיבים בחיסולים ובשיטוח שכונות, לא היינו מגיעים למצב הנוכחי. אבל צריך להחליט לא? הצבא לא מחליט החלטות כאלה הוא רק יכול לבצע אותן. במקום זה הוחלט לתת למפלצת לגדול ולהכריז על עצמו protector of Israel...

לפני 46 דקות, Potato כתב:

זה מה שנקרא התפתחות של הזמן האחרון, לחצו ידיים גם עם ערפאת וגנץ התנשק עם אבו מאזן.

טיפה הומור...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 32 דקות, Potato כתב:

יפה,שטויות יפות.

כי מפלגות שמאל מה עשו?התנתקות,אוסלו,מה אני אגיד לך...הצלחה מסחררת.

בגדול 30 שנה כבר שום דבר פה לא מתפקד ולא ברור איך אנחנו חיים.

ומפלגות ימין מה עשו? החזירו את סיני, ביצעו את ההתנתקות, נתנו שטחים לרוסים בירושלים, התנצלו בפני טורקיה, החזירו שטח אדמה לירדן בבקעה. להמשיך? אלו ממשלות ימין עשו. לא שמאל.

15 שנות שלטון של ביבי ( עם הפסקה של שנה) - שום דבר לא מתפקד לא בשגרה ובטח לא בחירום. מדיניות שמונעת מאינטרסים וחלוקת ג'ובים. אם אוסלו כל כך גרוע כמו שתומכי ביבי אומרים, אז מדוע הוא לא ביטל את ההסכם? היה לו 15 שנה. אגיד לך למה. ביבי אלוף בדיבורים אפס במעשים. המלחמה הזאת הוכיחה את זה ביג טיים ואפילו רבים מאוהדיו הבינו זאת.

הרפורמה שאתה כל כך מהלל- תהיה בטוח שלא הייתה תורמת לבטחון שלך ובטח לא למשילות. למה היא כן הייתה תורמת? לשחיתות, לשררה, לניצול כח לאינטרסים אישיים, לחלוקת ג'ובים ללא קריטריונים, להסרת ביקורת. כבר זהינו כמה בעלי תפקידים לא מתאימים מונו לתפקידים שונים.

מזל שהרפורמה הזאת לא עברה לפני המלחמה. הדרך לצאת נקיים מהמחדל הענקי של ראש הממשלה והשרים שלו הייתה סלולה.

ועכשיו אזרום איתך - נניח, רק נניח שראש הממשלה לא ידע. נניח. מי מינה את כל השרים בתפקידים האלה שלא מתאימים להם? מי פיצל את המשרדים ככה שאף אחד לא יודע מה תחום אחריותו? גם בזה ביבי לא אשם? מעניין מתי המדינה תכנס לאירוע ותתחיל לדאוג לעם. בינתיים העם דואג לעצמו וזה מחדל גדול בפני עצמו ורק על זה היו צריכים להתפטר ( כולל החלול שיושב על כסא ראש הממשלה שנאחז בו כמו דיבוק).  

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

אנחנו משלמים עכשיו על הבחירות שלנו

לא יודע, אני דווקא משלם על בחירות של אנשים אחרים. למרות שבמקרה שלי, זה רק כסף.

אנשים אחרים שילמו בדם.

פורסם

איזה גיבור !

כאן חדשות | עם אקדח אישי נלחם מיקי, תושב נחל עוז ולוחם ביחידת משטרה מובחרת, מול עשרות מחבלים חמושים ברובים, רימונים וטילי RPG. הוא הצליח לחסל עשרה מהם וגם להציל את המשפחה שלו. בשיחה עם כתב כאן חדשות הוא שחזר את שעות הקרב, ואת הרגע שהבין שאנשי חמאס מכירים אותו היטב ונשלחו לקחת אותו בשבי. הכתבה של ויקו אטואן, מתוך חדשות השבת 21.10.23.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

הנה, ככה משכתבים היסטוריה.

קטעת את הפסקה באמצע של המשפט הראשון.

באמת ככה משכתבים היסטוריה 🤣

הטענה היא שזה שהצבא הופך לכוח שיטור, שמטרתו להגן על צבי סוכות בזמן שזה מתפלל בקבר יוסף ומשקר שככה הוא מגן עלי, בא על חשבון מוכנתו של הצבא לאירועים אחרים ובעיות אחרות.

מסכים איתך 100%,פעולות מסיטות משאבים ממקום למקום וזה חלק מניהול הסיכונים שהצבא - ממשלה מבצעים.

יש החלטות מדיניות שהממשלה לוקחת עליהן אחריות.

גם הטענה הזו לא חדשה, ואני שומע אותה וקורא אותה ממביני עניין שונים קרוב לעשור. אתה יכול לרפרף כמה עמודים אחורה ולמצוא פה ציטוט של האלוף בריק,

אתה יודע מה זה מזכיר לי? שב2009 מלא מומחים ידעו להזהיר מה יקרה ב2008.

אותו אחד שביבי המלך מביא עכשיו כדי להתייעץ איך להלחם בחמאס, אומר בדיוק את זה. התמקדות במאחזים = הזנחה של כל דבר אחר. 

למה אתה עדיין רואה בו מלך?

נכון. ביבי, הכשלון הפנומנלי ביותר בתולדות העם היהודי, לא נכשל לבד. אבל אתה יודע. אם אתה ואני נקים מחר סטארטאפ, אתה תהיה המנכל ואני אהיה הויפי רנדי, ונוציא מוצר שלא עובד - שנינו נעוף הביתה.

כי שנינו בתפקידים שהם מדידים(מוצר עובד או לא,נמכר או לא ובאיזה כמות).

אם נסתכל על זה ככה, אז הדריקטוריון(העם) בוחר אם להדיח(אותי ואותך),אבל הוא לא מקצועי במיוחד ויש סיכוי ש60% יצביעו להמשיך לממן אותנו כי יש לנו לוגו מגניב.

זו "הבעיה" בשלטון העם/רוב.

ציטוטים של ביבי וחבריו המשיחיים מסבירים למה חמאס זה נכס מפורסמים כבר 5-6 שנים לפחות.

טוב, עד לפני שלושה שבועות היינו יכולים גם להסכים איתם חלקית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, stx כתב:

לא יודע, אני דווקא משלם על בחירות של אנשים אחרים. למרות שבמקרה שלי, זה רק כסף.

אנשים אחרים שילמו בדם.

לצערנו ככה עובדת דמוקרטיה, הנחמה היחידה שאפשר להציע פה היא נחמת טיפשים, שגם מי שכן בחר בהם משלם יחד עם כולם.

לדעתי הציבור למד הפעם את הלקח.

פורסם
לפני 12 דקות, asix כתב:

הרפורמה שאתה כל כך מהלל

לא היללתי אותה מעולם, גם לא הבעתי התנגדות.

לפני 12 דקות, asix כתב:

כבר זהינו כמה בעלי תפקידים לא מתאימים מונו לתפקידים שונים.

מסכים,זה קורה ולא אמור לקרות.

לפני 12 דקות, asix כתב:

מזל שהרפורמה הזאת לא עברה לפני המלחמה. הדרך לצאת נקיים מהמחדל הענקי של ראש הממשלה והשרים שלו הייתה סלולה.

איך אתה מבצע את הקישור? ועדות חקירה שקמות אמורות להיות בלתי תלויות ויש מנגנונים שנועדו לפקח.

אבל זה לרוץ קדימה,בוא נראה מה יהיה,ייקח עוד שנים.

לפני 12 דקות, asix כתב:

בינתיים העם דואג לעצמו וזה מחדל גדול בפני עצמו ורק על זה היו צריכים להתפטר ( כולל החלול שיושב על כסא ראש הממשלה שנאחז בו כמו דיבוק).  

מסכים איתך שהוא צריך ללכת, הוא והשרים תחתיו ביצעו מדיניות שהתבררה ככישלון וצריכים לעזוב, בלי שום קשר לצבא וגופי המודיעין שגם יצטרכו לתת הסברים.

אבל,לא רואה איך להתפטר עכשו יועיל או יעזור.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

לדעתי הציבור למד הפעם את הלקח.

לא מבסוט מזה בכלל,אבל לדעתי הליכוד ומי שבראשו יצליחו לצאת מזה מחוזקים פוליטית.

פורסם
לפני 1 דקה, Potato כתב:

קטעת את הפסקה באמצע של המשפט הראשון.

הבאת שתי דוגמאות. התייחסתי ללא נכונה. אבל האמת? גם הראשונה. "השמאל הביא את אוסלו". לפני אוסלו היתה ועידת מדריד, בה השתתף ביבי יחד עם שמיר. אחרי רצח רבין, ביבי לא עצר את אוסלו ונפגש עם ערפאת. לפני כמה שנים, בנאום בר אילן, הוא גם דיבר על שתי מדינות. 

לפני 5 דקות, Potato כתב:

יש החלטות מדיניות שהממשלה לוקחת עליהן אחריות.

וזה בדיוק העניין. ביבי נכשל בכל דבר שנגע בו. זה פשוט הכי קיצוני. אבל זה לא רק זה. המצב בצפון? זה שפינו אלפי ישראלים מעשרות ישובים ואנחנו כל יום מחדש מתעוררים בתקווה שחיזבאללה לא ירה עלינו 150,000 טילים? ביבי. הטיסה של איראן לגרעין, אחרי הפרישה של ארה"ב מההסכמים? ביבי. יוקר מחיה? זינוק אסטרונומי במחירי הדיור? ביבי. התרעות של oecd על מצבה הצפוי של הכלכלה הישראלית בגלל מגזרים שלא לומדים ליבה? ביבי. פקקים אינסופיי? תחבורה ציבורית לא ממש מתפקדת? המדינה היחידה ב-oecd בה מס' ההרוגים בתאונות דרכים לא בירידה ביחס לגודל האוכלוסיה? מצבה של מערכת החינוך והישגיהם של התלמידים הישראלים במבחנים בינלאומים? אפשר להמשיך.

וזה מדהים, כי לא היינו יכולים לדעת שהוא אפס כל כך קיצוני, אם לא היה נאחז בשלטון 15 שנה, אלוהים יודע בשביל מה. היה יותר טוב לכולנו אם הביביסטים היו פשוט מממנים לו ולגברת סיגרים, שמפניה ולובסטרים בלי להרוס את ישראל בדרך, לא?

לפני 10 דקות, Potato כתב:

אתה יודע מה זה מזכיר לי? שב2009 מלא מומחים ידעו להזהיר מה יקרה ב2008.

לא הבנתי איך זה מזכיר לך את זה. הטענה שהפיכתו של צהל לכוח שיטור בגדה באה על חשבון בעיות אחרות שלא מטפלים בהן היתה נכונה גם ב-2010 ונכונה גם היום.

לפני 10 דקות, Potato כתב:

זו "הבעיה" בשלטון העם/רוב.

נכון

לפני 11 דקות, Potato כתב:

טוב, עד לפני שלושה שבועות היינו יכולים גם להסכים איתם חלקית.

אני אישית לא, כי אני לא הייתי ואני עדין לא בעד  סיפוח של יו"ש. למען ההגינות, וכתבתי את זה גם פה, אני חשבתי במשך שנים שביבי הוא סך הכל סביר, כי הוא פחדן ולא גורר אותנו למלחמות מיותרות. לא ככ התעמקתי בזה שהוא מאפשר לחמאס להתעצם כדי להוביל סיפוח. וחשבתי שיחד עם כיפת ברזל, אומנם אני לא הייתי מוכן לגור בדרום, וזה נוראי מה שקורה שם, אבל שהמצב שלנו סביר והוא סך הכל מתון ומתנהל בהגיון. ואללה, טעיתי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 דקות, Potato כתב:

איך אתה מבצע את הקישור? ועדות חקירה שקמות אמורות להיות בלתי תלויות ויש מנגנונים שנועדו לפקח.

אבל זה לרוץ קדימה,בוא נראה מה יהיה,ייקח עוד שנים.

כשאתה שם מבקרים מטעם ושופטים מטעם אז ועדות החקירה ככה גם יראו.

במציאות הנוכחית נוכחנו לראות מה קורה כשאתה מקיף את עצמך באנשים שאומרים לך את מה שאתה רוצה לשמוע ואיפה נמצאים האנשים שאומרים את מה שאתה לא רוצה לשמוע.

זאת בדיוק הרמה של הממשלה הזאת. כשאין ביקורת ויש רק הילל ברגעי האמת תמצא שהדברים לא עובדים. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, Potato כתב:

תראה, אחרי משבר הקורונה הם לא הצליחו.

אחרי אסון חסר תקדים כזה, קשה לי להאמין.

פורסם (נערך)

בקשר למה שספריאל כתב על קנדה (טורונטו). נכדה של חבר של אחותי. סיפר שבבית הספר שיא לומדת.

היה ילד שאמר שצריך לרצוח יהודים. התלוננה. הילד זומן לנזיפה. הילד בתגובה אמר שהוא ירצח

את מי שאלשין. כמה ימים היא לא הגיעה לבית הספר. כולה ילד בן 12.

יש לי שכנים מבוגרים. שהיו שנים מצבעים ליכוד. כבר בחמש  פעמי הבחירות הצביעו גנץ. לפיד.

הם זועמים על ביבי. ואומרים שהוא צריך ללכת הביתה. ( אמרו את זה לפני ה 7.10.23.) אחשב  חייב ללכת. 

הבעל שיהיה בן 90 החודש. אומר שהוא מוכן לשלם לביבי. רק שילך הביתה ויעזוב אותנו.

עוד אמר. ש70 אחוז מהליכוד זה מושחתים. ושלושים אחוז אנשים טובים. אבל שמפחדים לדבר.

אמר שביבי  היה עסוק בהפיחה שלו. ולחן קרה מה שקרה.

אנשים שגרו בקרית שמונה. בתקופת  שירו לצפון קטיושות.

לפני 25 שנה הגיעו לפרדס חנה.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 38 דקות, Potato כתב:

.

נתניהו כבר דואג לכך שוועדת החקירה תהיה ״מטעם״ (ממשלתית ולא ממלכתית).

מסכים איתך שהוא צריך ללכת, הוא והשרים תחתיו ביצעו מדיניות שהתבררה ככישלון וצריכים לעזוב, בלי שום קשר לצבא וגופי המודיעין שגם יצטרכו לתת הסברים.

לאנשי הביטחון זה ברור, והם הודיעו זאת. נתניהו? מתחמק מתשובות ומאחריות. אגב, אני לא בטוח שכל אנשי הביטחון יוקעו, אפשר שמי מהם שיוכיח יושר ויושרה יוכלו להמשיך בקריירה כזו או אחרת, אפילו עם אחריות, כמובן לא בתפקידם הנוכחי.

אבל,לא רואה איך להתפטר עכשו יועיל או יעזור.

מינויים לא ראויים יהיו תמיד. אבל הם יהיו מיעוט. אצל חבורת נתניהו זה הרוב המוחלט. אנחנו זקוקים כעת לאנשים יותר רציניים ואמינים, שרואים את טובת המדינה וחושבים בראש ולא מהבטן הילדותית שלהם. ושמבינים שאין גיבורי על שכוחם בגלימתם או מחלפות ראשם.

@יבגניפ יש לי בעיה. אני מתקשה להגיב לך ״אהבתי״ או ״רעיון טוב״ כי אני לא אוהב את המציאות שאתה מבטא, היא ממש לא טובה. אבל זו המציאות, אין להתכחש לה. הגיע הזמן שתהיה לנו תגובה יותר ניטרלית כמו ״נכון״ או ״צודק״. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 31.10.2023 בשעה 01:08, oryo כתב:

2. 99% תומכי חמאס שרוצים השמדת כל היהודים? מעניין, אשמח לסימוכין. אני מאמין לך שקראת וחפרת המון ולא מזלזל, אבל לא מצליח לדמיין איזשהו מקור מידע מהימן שטוען את זה. הטיעון הסטנדרטי הוא ״חמאס ניצח בבחירות״ שזה טיעון פשטני שאם חפרת בנושא אני נוטה להאמין שאתה לא תטען.

הטענה לא סטטיסטית. זה לא שעשיתי סקרים. אבל, מבחינת חינוך, תרבות, שירה, ארגונים פוליטיים - הרוב המוחלט לא רוצה אותך כאן ולא באמת רוצה איתך שתי מדינות. היו להם אינספור הצעות ומעולם לא הייתה תמיכה. בבתי ספר מלמדים אותך בשיעורים שיהודים הם רעים ומי שהורג אותם הולך לגן עדן. שיעורי חשבון זה אם רצחתי 3 יהודים מתוך 5 כמה נשארו בחיים. אמהות רוצות שהילדים יהיו שהידים, ומחלקים סוכריות כשיהודים - כולל ילדים - מתים. אפשר לבוא ולטעון שזה הכל חמאס, אבל זה פשוט לא נכון. ה"תרבות" הפלשתינית והחברה שלהם בבסיסה או דתית פונדמנטליסטית (חמאס), או לאומנית משיחית (פת"ח ואש"ף). שלום היא לא מילה באף לקסיקון שם, מעולם לא הייתה ולא תהיה, מי שחושב אחרת שיהיה לו בהצלחה :(

הם מאוד רוצים אותנו מתים, או לכל הפחות לא נמצאים כאן. ולכן הקריאות הן "מהים עד הנהר פלשתין תשוחרר" לעומת "פתרון לשני עמים ושלום יהיה נעים".

זה ממש בקטנה.

יש ריאיונות שערכו ערוצים ערבים עם אנשים מעזה שברחו משם, הם לא חוששים לצייר את התמונה אמתית. 

יש ריאיונות עם פעילי אשף לשעבר. 

כל החומרים האלו נמצאים באינטרנט או בספרות.

החלום שלי הוא שתי מדינות לשתי עמים, באמת, אבל זה לעולם לא יקרה כי הפלשתינים, על אף אינספור הזדמנויות לזה, לא הסכימו ולעולם לא יסכימו. זה ככה פשוט.

זה הוטמע שם כל כך הרבה שנים, שלא תצליח למחוק את זה. 

בתאריך 31.10.2023 בשעה 01:08, oryo כתב:

ישראל מנסה (ונכשלת) לטעון את זה כבר עשורים רבים (זו בדיוק הנקודה שממש לא מנסים לטעון שנים שזה כל הפלשתינים. תמיד אנחנו מתמקדים בארגוני טרור), וזה כמעט טריוויאלי לטעון שהיא תכשל עוד יותר נחרצות אם תנסה לעשות את זה כעת - כאשר חמאס סוף סוף הוכיח את עצמו מעל כל צל של ספק כארגון שצריך להשמיד. הרי אם הם יכלו עוד איכשהו לטעון שהם יורים טילים כי אין להם חיל אוויר, ושהם עושים פיגועים כי אין להם דרך להתנגד לצבא, עכשיו הם הלכו full isis ועשו זוועות לא אנושיות שגם המטומטמים שבליברטאדים לא יכולים להצדיק מול אדם עם חצי אונה מתפקדת. 

אז למה זה כמעט טריוויאלי לטעון שישראל תכשל באקסיומה שאתה מעלה, לדעתי? כי העולם המערבי די נותן לישראל קרדיט להרוג את חמאס. אתה בא ואומר: חמאס ופלסטינים אחד הם ״בשביל שהתדמית העולמית תשתפר״. אני תוהה: אתה באמת חושב שיש איזשהו תרחיש במסגרתו איזושהי מדינה מערבית תתמוך ברצח עם..? כי כשמפעילים טרנזיטיביות על חמאס==השמדה + חמאס==פלסטינים --> ?

(כן, אני מבין שהחיים אינם מתמטיקה, אבל כשמפשיטים את הלוגיקה אני חושב שאפשר לראות למה הנ״ל לא יסייע לתדמית, להיפך)

אני אומר את כל זה ״מעבר למתרס״, כי בסופו של יום שנינו די רוצים את אותו דבר (ברור שעבור ישראל, אבל בוא, גם עבור הפלסטינים), אבל שנינו נחרצים שמבחינת התדמית העולמית ישראל עושה טעות, כאשר כל אחד מאיתנו טוען שהיא עושה את הטעות ההופכית.

אני סבור כי מחוץ לביצה הישראלית, אין שום יכולת אופרטיבית (או אחרת) להצדיק רצח עם של 2 מליון אנשים, וכן סבור שיש יכולת להצדיק חופשי חודשי לשמיים לארגון הטרור חמאס. אם ישראל היתה משכילה לעשות double down על הארגומנט שהיא משחררת את הפלסטינים, כל הדיון היה הופך להיות על האם הפלסטינים דורשים שחרור (==האם החמאס ארגון טרור), וזה קרב תודעה ותדמית אשר משמעותית יותר קל לנצח מאשר ״2 מליון פלסטינים הם טרוריסטים״.

אני סבור שאנחנו משלמים בתדמית שלנו (לא רק עכשיו אלא כבר 50 שנה) בבידול בין ארגוני טרור לבין התושבים בעזה, כי זה הפתרון הקל, שיותר קל למכור לעולם. אבל,

1. זה לא נכון. 

2. זה יוצר רושם שהפלשתינים הם קורבנות מסכנים בראש ובראשונה שלנו, אבל גם של השלטון שלהם (של כל השלטונות למעשה כי הם הרי קורבנות 70 שנה כבר).

3. עכשיו, כפי שטענת, זה בהחלט סיפור שקשה למכור. אין בינינו מחלוקת בנקודה הזו ומעולם לא טענתי שזה הפתרון הקל. להפך, זה הפתרון הקשה אך הנכון בעיניי. כלומר, אנחנו חלוקים כיצד יש לפעול. 

אתה אומר בוא נלך לדבר שיותר קל לעשות - להגדיר את החמאס ולהתמקד בו ונמכור לעולם שאנחנו משחררים את הפלשתינים ואת עצמנו מארגון דעאש וכו'. 

אני טוען שהגיע הזמן, באיחור של הרבה שנים, להתחיל לציין את העובדות. חמאס הוא אכן ארגון טרור שלא אכפת לו מתושבי הרצועה, אבל גם תושבי הרצועה אינם שוחרי שלום, קורבנות, אלא חברה ערמומית, מעודדת בערות, גזענות, שנאה ומלחמה וישראל לא רוצה שום קשר אליה - ואין אף אחד בעולם שרוצה אותם או רוצה לדאוג להם באמת. אם מחר חמאס נעלם, יש פת"ח. אם פת"ח נעלם יהיה מישהו אחר. תמיד מי שישלוט שם יהיה ארגון טרור או רודן כל שהוא. זה פשוט "מקודד בדנא" שלהם. יעני תרבות. אי אפשר ללמד פיל לעוף, לא משנה כמה תנסה. 

נכון, הסיכוי שזה יעבוד נמוך משמעותית מללכת רק על חמאס, אבל אני מאמין שזו הייתה הזדמנות למכור את הסיפור הזה פעם אחת ולתמיד, גם אם לא יצליח, להתעקש. 

במקום זה נחסל את חמאס (לא באמת) ואחרי 5 או 10 שנים יהיה שם שוב ארגון טרור. הלוואי ואני טועה. 

לגבי התיוג של ערוץ 14. 

אני לא חושב שכל הפלשתינים מחבלים. 

אני כן חושב ששני מיליון פלשתינים ישמחו כשילד או אזרח יהודי מת ויאכלו סוכריות בהנאה. 

אני חושב שאם ישראלי ייקלע לעזה גם בלי שיש שם חמאס או ג'יהאד או כל ארגון אחר. הסיכוי שיצא משם חי הוא 1%. 

אני לא חושב שזה נכון בצד שלנו.

בלי קשר לתגובה לאור,

ריאיון מאוד מעניין בעיניי:

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 7

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...