Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, SlowRide כתב:

המשפחות השכולות לא בחרו להיות משפחות שכולות. 

אף אחד לא בוחר את נסיבות חייו, אבל כמו שכתבתי כבר, אין כזה גוף אחיד ״משפחות שכולות״. בסופו של דבר, גם אם יהיו מי שיחליטו לצעוק, למרות שהם לא רב, למרות שזה מפריע ופוגע באחרות, לא יעשו להם כלום, כמו שצריך. זו הפריבילגיה שלהם, לא להתחשב.

אבל יש מי שרוצה שנציגים כאלו או אחרים יבואו ויש מי שלא, ויש נוהל ונוהג ממלכתי והיום הוא היום של המדינה כולה.

לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

זה כמו לבוא לנאום מהמרפסת הפרטית שלך.

בבית קברות יש הרבה מאוד ״מרפסות פרטיות״ ככה שזו לא דומה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אם להוסיף קצת פרשנות כללית, אני חושב שהבעיה איננה עם הפוליטיקאים, פר-סה. הבעיה היא העדר הממלכתיות הכוללת. האתיקה הבסיסית של האופן המנומס בו המתבטאים בפומבי משתמשים ב-understatement על מנת לרכך את הכוונה האמיתית.

יש מי שיקרא לזה צביעות, אבל הוא מפספס את העיקר. העיקר הוא להגיד מה שאתה חושב, גם אם הוא קיצוני, באופן לא אגרסיבי, כך שהדיון לא יתדרדר לאלימות לא עניינית ופשרה תהיה אפשרית. זה מאפשר גם לצד השני לשמור על כבודו, למרות ביקורת, ולהמשיך את השיח.

אולי הבעיה נוצרה כאשר כ״א קיבל במה באינטרנט ומהר מאוד השיח של הפונקציונרים הממלכתיים הפך לראי של התבטאויות ציבוריות של אלו שלא נושאים בשום אחריות. והנה אנחנו עם הגוטליב והגלאון של העולם (ואם מישהו חושב שהעברית הצחה של גלאון מצליחה להסתיר את התוכן המאוד קשה שלה, אז היא לא).

ה-understatement הוא לא רק שפה צחה, הוא מיתון תוכן ההתבטאות, ומי שחושב שהשמאל ומתנגדי הרפורמה יותר פחות מוקצנים בהתבטאויות שלהם, אני מוכן להראות לו שלא, כולל בשרשור בזה. 

מכאן הגענו למצב שלא רוצים פוליטיקאים, כי קשה לקבל אותם אחרי מה שהם אמרו ואיך שהם התבטאו.

אני מבין את זה.

אבל הדחייה שלהם רק תחריף את הבעיה. במקום זה צריך למצוא מחדש את המקום הקדוש, בו חייבים להיות ממלכתיים. אם לא יהיה לנו את המקום הזה, כחברה, מצבנו יהיה לא טוב. 

לבסוף, מי שחושב שמה שאנחנו אומרים מבטא את מה שאנחנו חושבים, צריך להבין שמה שאנחנו אומרים גם מגדיר את מה שאנחנו חושבים. כשמאן דהוא ממתן את הביטויים שלו, הוא גם ממתן את העמדה שלו. אם במשך שבוע תכתוב, בכוונה ובלי להאמין, עמדות של הצד השני כאילו הם שלך, במהלך השבוע הזה העמדות שלך, התחושות שלך לגבי העמדות של הצד השני, ייתקרבו יותר למה שאתה לא מאמין בו.

אנחנו לא רק אומרים מה שאנחנו חושבים, מה שאנחנו אומרים הופך גם להיות מה שאנחנו חושבים.

לכן חשוב לקחת מישהו קיצוני ולגרום לו לדבר באופן ממלכתי. זה משפר את כולם, כולל אותו.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 44 דקות, falou כתב:

יש מי שיקרא לזה צביעות, אבל הוא מפספס את העיקר

מהפעמים המועטות שראיתי ריאליטי ישראלי כמו הישרדות או האח הגדול, הבנתי שהחטא הכי גדול בעיני ״עמך״ ישראל, הוא להיתפס כצבוע.

לכן בוחרים אוהבים דמויות עילגות וצעקניות כמו גוטליב, רגב, אמסלם וכו׳ שנתפסים כלא צבועים וככאלו שאומרים את האמת בפנים.

זה מה שיש. אנדרסטייטמנט ולשון גבוהה, נתפסים כהתנשאות וצביעות של ישראל הראשונה...

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 31 דקות, falou כתב:

מכאן הגענו למצב שלא רוצים פוליטיקאים, כי קשה לקבל אותם אחרי מה שהם אמרו ואיך שהם התבטאו.

אני מבין את זה.

אבל הדחייה שלהם רק תחריף את הבעיה. במקום זה צריך למצוא מחדש את המקום הקדוש, בו חייבים להיות ממלכתיים. אם לא יהיה לנו את המקום הזה, כחברה, מצבנו יהיה לא טוב.

אנשים הם לא מכונות, אין להם סוויץ' ON/OFF. אתמול כינו אותם נפולת של נמושות/סרבנים/אנרכיסטים/בוגדים/ניאו נאצים והיום אחים אנחנו? ואתה באמת מאמין שאחרי יום הזיכרון ההסתה הזאת תפסק? מה אתה חושב יהיה בהפגנת המיליון? בן גביר, סמוטריץ' ולה פמיליה יהפכו לשלום עכשיו? או אנשים בקפלן ילכו עם שלטים ביבי מלך ישראל? הרי ההסתה של פוליטיקאים היא לא התבטאות מקרית, זה כלי עבודה.

אבל נשאר בינתיים דבר אחד שהוא בקונצנזוס. פחות או יותר. והוא עדיין נחשב ממלכתי בעיני הרוב. צהל. בטח בטקסים בבתי קברות צבאים. אז אם רוצים לעבור את היום הזיכרון בשלום שישלחו את מפקדיו. ואם הפוליטיקאים נעשה חשבון אחר כך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

אבל יש מי שרוצה שנציגים כאלו או אחרים יבואו ויש מי שלא, ויש נוהל ונוהג ממלכתי והיום הוא היום של המדינה כולה.

הבעיה היא לא בנוהג הממלכתי אלא בשרים שלא מתנהגים בצורה ממלכתית. יש סיבה שיו"ר יד לבנים מבקש מבנגביר לא להגיע ולא רק נציגים בודדים של כמה משפחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

בבית קברות יש הרבה מאוד ״מרפסות פרטיות״ ככה שזו לא דומה.

ובגלל זה זה לא המקום לפוליטיקאים.

ולגבי מה שאמרת שהשינוי הוא בגלל מה שקרה השנה, אין ספק שאתה צודק אבל זה פשוט פתח לי את העיניים.

כנראה שתמיד היו אנשים שזה הפריע להם אבל בם היו שוליים של השוליים והם שתקו. זה לא עושה את זה בסדר כי בבית עלמין גם אם זה מפריע ולו למשפחה אחת אז זה לא המקום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

הוא יום של התאחדות עם הנופלים, לא עם המשפחות שלהם (שכבודן במקומו מונח). לא בכדי כל המדינה עוצרת בשעה 11:00. וביום כזה, מי שקשה לו לראות נציג ממשלה בבית העלמין, שאפילו לא בא לנאום אלא רק להניח זר,  חד משמעית שיישאר בבית.

עריכה אחרונה לפני שעתיים על ידי MiniMiz3r

לנופלים כבר מזמן לא איכפת. מי שמשלם את המחיר היום אלה הם משפחותיהם, לא אני וכנראה גם לא אתה. לכן להם זכות קדימה ולא לפוליטיקאים. לא שמעתי שמישהו מתנגד שביבי יניח את הזר על קבר אחיו, מדובר על נאומים מול משפחות שכולות קודם כל. 

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם

בן גביר, כשר לבט״ל, היה אמור להשתתף בטקס לזכר חללי המשטרה, אבל הוא מעדיף לא להגיע לטקס הזה ומתעקש להגיע לטקס בבאר שבע.

זו כל המהות שלו, הפרובוקציה. הוא חי על זה. ככל שיספוג שם יותר קריאות גנאי כך יהיה יותר מרוצה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 דקות, mikyl כתב:

לא שמעתי שמישהו מתנגד שביבי יניח את הזר על קבר אחיו, מדובר על נאומים מול משפחות שכולות קודם כל. 

לא רוצים ששרים חרדים יגיעו כי הם לא שירתו בצבא. לא רוצים שגילה גמליאל תגיע כי היא הצביעה בעד חוק הלאום. מצטער, יום הזכרון הוא לא תכנית לבקשתך.

פורסם

גם שירות צבאי. אבל זה לא מפריע לבני"שים לעשות שירות מקוצר עם החבר'ה שלהם. ולחרדים לקבל פטור מוחלט. אחרי זה בוכים שהם אזרח סוג ב'.

אבל זה משום מה פחות מפריע לאנשי "ימין".

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 9 דקות, MiniMiz3r כתב:

לא רוצים ששרים חרדים יגיעו כי הם לא שירתו בצבא. לא רוצים שגילה גמליאל תגיע כי היא הצביעה בעד חוק הלאום. מצטער, יום הזכרון הוא לא תכנית לבקשתך.

בשתי המקרים לא מדובר בלהניח זר אלא לשאת נאומים. כמו שאמר ד"ר אמיר ח'ניפס, יו"ר המרכז הישראלי-דרוזי: "לא מעניין אותנו מה יש לה להגיד. אל תכריחו אותנו לעשות דברים שאנחנו לא רוצים לעשות".

פורסם
לפני 12 שעות, MiniMiz3r כתב:

יש לך את זה ביותר דרמטי? חבל שאי אפשר לצרף מוזיקת רקע לתגובות בפורום. 

מי אתה בכלל? ראיתי קצת את הדברים שאתה מגיב פה, לא רק לי. מקווה שאתה מתכנן לנאום בהפגנה למען לוין והרפורמה- נראה מי אתה. מעניין מאוד

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Michazzz כתב:

מי אתה בכלל? ראיתי קצת את הדברים שאתה מגיב פה, לא רק לי. מקווה שאתה מתכנן לנאום בהפגנה למען לוין והרפורמה- נראה מי אתה. מעניין מאוד

פתטי

אגב אם היית קורא את הדברים שאני מגיב היית בוודאי שם לב שהמשפט השני שלי בהתייחסות ליום הזכרון התחיל במילים "בתור מישהו שמתנגד לרפורמה". אבל כנראה שיש אנשים שלא מסוגלים לעכל דעות שאינן בינאריות.

לפני 51 דקות, mikyl כתב:

בשתי המקרים לא מדובר בלהניח זר אלא לשאת נאומים. כמו שאמר ד"ר אמיר ח'ניפס, יו"ר המרכז הישראלי-דרוזי: "לא מעניין אותנו מה יש לה להגיד. אל תכריחו אותנו לעשות דברים שאנחנו לא רוצים לעשות".

שיישאו נאומים, זה תפקידם.  מי שלא מעניין אותו יכול פשוט לא להגיע, זה עד כדי כך פשוט.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • אהבתי 1
פורסם

לגבי נאומים בבתי העלמין 

חמותי שכלה את בעלה הראשון ביום כיפור. מא

כל שנה מגיעה לקבר, פוגשת את המשפחה ובורחת קצת אחרי הצפירה, הנאום לא ממש מעניין על אחת כמה וכמה כשדוחפים פוליטיקה. אין קשר למי עומד בראשות הממשלה.

Peugeot  5008 2023 

• תוכן חדש...