Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:
לפני שעתיים, פינדר כתב:

בינתיים עוד אבא של חלל צהל, בונצל, מיישר קו עם הוראות מכונת הרעל וכותב למתן צנגאוקר נגד אמא שלו.. אין גבול לרשע

עצוב מאוד שהוא כתב את הדברים העלובים האלו........

זה נכון,  ואין שום הצדקה לדברים האלה.

מצד שני,  לפחדן אין אומץ להתייצב מול נפגעי 7/10  אז הוא משתמש בשליחים.

בלי שמות.

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

לא רציתי להתייחס לציטוטים של וויטקוף על זה שהאמריקאים הרגישו נבגדים, כי קראתי את זה כ"דיווח", אבל נראה שזה ציטוט רשמי מראיון שישודר מחר.

מי שהיה צריך עוד הוכחה שלישראל לא היתה שום תוכנית או אסטרטגיה או כלום - כנראה שזה זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

לא רציתי להתייחס לציטוטים של וויטקוף על זה שהאמריקאים הרגישו נבגדים, כי קראתי את זה כ"דיווח", אבל נראה שזה ציטוט רשמי מראיון שישודר מחר.

מי שהיה צריך עוד הוכחה שלישראל לא היתה שום תוכנית או אסטרטגיה או כלום - כנראה שזה זה.

לפי ההגיון הזה לאף אחד לא הייתה תוכנית אף פעם בשום נושא. 

בעת היציאה למלחמה הוגדרו יעדים והייתה תוכנית שהביאה אותנו עד לתחילת 2024 והתמרון בחאן יונס. התוכנית המקורית לא השיגה את כל היעדים, אז אחריה הגיעה עוד תוכנית (כיבוש רפיח) ואחריה עוד תוכנית (עוז וחרב) ועוד תוכנית (מרכבות גדעון) ועוד תוכנית (מרכבות גדעון ב'), ובסוף במצטבר התוכניות האלו הביאו לתוצאה הרצויה. 

האם אפשר היה להגיע אליה קודם? כנראה שכן, אבל לכל דבר יש טרייד אוף ואי אפשר להחזיק 300, 000 אנשי מילואים למשך שנה רצופה.

פורסם
לפני 7 דקות, MiniMiz3r כתב:

לפי ההגיון הזה לאף אחד לא הייתה תוכנית אף פעם בשום נושא. 

לא הבנתי לפי איזה הגיון.

לישראל לא היו תוכניות אמיתיות למלחמה הזו. לא צבאיות ובטח שלא מדיניות. אם אני זוכר נכון מהדוקו של כאן 11, היו כן תוכניות צבאיות שאבדו כשנפלו הבסיסים הרלוונטים ב7.10. אבל זהו.

אני כאמור גם לא יודע לאיזה תוצאה רצויה הגענו, חוץ מזה שהחטופים חזרו.

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

לישראל לא היו תוכניות אמיתיות למלחמה הזו. לא צבאיות ובטח שלא מדיניות

אני מקווה שברור לך שזה לא נכון ולא יכול להיות נכון. 

ואתה כל הזמן חוזר על השאלות בזמן הווה ("לאיזו תוצאה הגענו") למרות שהמלחמה לא הסתיימה ואנחנו בהפסקת אש לא שונה מאלו שקדמו לה. 

פורסם
לפני 3 דקות, MiniMiz3r כתב:

למה לא? מילא צבאית. אבל מדינית? אתה חושב שנתניהו או מישהו אחר בישראל התכונן ברצינות לתסריט שבו יש מלחמ שבה החמאס נמחק וצריך לתכנן אלטרנטיבה? לי ברור שלא. כאילו.. סליחה, אני אחריג מזה את הימין הקיצוני. מאמין שבהם באמת חשבו שיספחו, יבנו את גוש קטיף מחדש ויגרשו את הערבים.

לפני 5 דקות, MiniMiz3r כתב:

ואתה כל הזמן חוזר על השאלות בזמן הווה ("לאיזו תוצאה הגענו") למרות שהמלחמה לא הסתיימה ואנחנו בהפסקת אש לא שונה מאלו שקדמו לה. 

זה ההימור שלך. לדעתי היא נגמרה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, MiniMiz3r כתב:

כמה חטופים מתו עם התכניות המוצלחות לשחרורם?

מה בדיוק השיגו התכניות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 24 דקות, MiniMiz3r כתב:

בעת היציאה למלחמה הוגדרו יעדים והייתה תוכנית שהביאה אותנו עד לתחילת 2024 והתמרון בחאן יונס. התוכנית המקורית לא השיגה את כל היעדים, אז אחריה הגיעה עוד תוכנית (כיבוש רפיח) ואחריה עוד תוכנית (עוז וחרב) ועוד תוכנית (מרכבות גדעון) ועוד תוכנית (מרכבות גדעון ב'), ובסוף במצטבר התוכניות האלו הביאו לתוצאה הרצויה. 

אלה הם צעדים טקטיים צבאיים, ולא תוכנית.

לפני 11 דקות, MiniMiz3r כתב:

זה כבר לא נתון לשליטתך, ותלוי אך ורק בהחלטה שטראמפ יקבל.

פורסם
בתאריך 16.10.2025 בשעה 08:41, יבגניפ כתב:

אסור למוטט את החמאס

...שאין דבר שמחבר ביניהם פרט לפחד מהחמאס ומאיראן. 

קצת באיחור אבל בכל זאת- עם רוב הטקסט אני מסכים כמובן אבל רק אחרי קריאה נוספת שמת לב למצוטט.

אני אהיה מעט ציני, אבל ה"בייבי" של ביבי היא ככל הנראה אחת הסיבות לעמידות אותו דבק שמחבר את חלקי החברה. אולי, בהסתכלות לטווח הרחוק, זה לא טוב להכריע באופן מלא ומוחלט את האויבים שהרי אז החיבור בין חלקי החברה ימשיך להתרופף ביתר שאת. אולי זה סוג של necessary evil. מצד שני, אולי אני קורא יותר מידי קומיקסים :lol:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

אבל מדינית? אתה חושב שנתניהו או מישהו אחר בישראל התכונן ברצינות לתסריט שבו יש מלחמ שבה החמאס נמחק וצריך לתכנן אלטרנטיבה? לי ברור שלא. כאילו.. סליחה, אני אחריג מזה את הימין הקיצוני. מאמין שבהם באמת חשבו שיספחו, יבנו את גוש קטיף מחדש ויגרשו את הערבים.

אני לא חושב שמישהו יכול לתכנן לפרטים תוכנית מדינית לפני שיודעים מה נקודת הסיום הצבאית. 

אפשר להגדיר בקווים כלליים איזשהו "חזון" ולפעול כדי לממש אותו לפי ההתפתחויות בשטח, שאי אפשר לחזות מראש - כנראה שהמלחמה הייתה מתפתחת אחרת אם חמאס היה, למשל, מוציא להורג חטופים בצורה תאטרלית כדי לגרום לעצירת התמרון, או אם החיזבאללה היה מסלים את הלחימה מצדו בצורה שהייתה מחייבת להעביר את כובד המשקל לצפון. 

אני מניח שהחזון היה +/- בכיוון של ההסכם שנחתם בסופו של דבר - פירוז, שליטה אזרחית בינלאומית ושליטה בטחונית ישראלית. לקח זמן להגיע לזה ברמה הטקטית אבל זה לא אומר שלא היה כוכב צפון לכל המלחמה הזאת. 

לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

כמה חטופים מתו עם התכניות המוצלחות לשחרורם?

מה בדיוק השיגו התכניות?

הן השיגו את זה שבעתיד הנראה לעין אין סיכוי שמישהו מעזה ייכנס אליך הביתה וישחוט את המשפחה שלך.

יש לך עוד שאלות דביליות, או שסיימת? 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

אולי, בהסתכלות לטווח הרחוק, זה לא טוב להכריע באופן מלא ומוחלט את האויבים שהרי אז החיבור בין חלקי החברה ימשיך להתרופף ביתר שאת. אולי זה סוג של necessary evil.

חסר לנו אויבים בלי חמאס?

פורסם
לפני 9 דקות, MiniMiz3r כתב:

הן השיגו את זה שבעתיד הנראה לעין אין סיכוי שמישהו מעזה ייכנס אליך הביתה וישחוט את המשפחה שלך.

יש לך עוד שאלות דביליות, או שסיימת? 

הבנתי. כשאין לך תשובה ואתה לא יודע להסביר את הטימטום שאתה מדקלם מדפי הביביסטים אז הכל דבילי.

אנשים כמוך הביאו את האסון, מצדיקים את הפעולות שהביאו ויביאו גם את הבא.

פורסם
לפני 11 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני לא חושב שמישהו יכול לתכנן לפרטים תוכנית מדינית לפני שיודעים מה נקודת הסיום הצבאית. 

המלחמה היא כלי להשגת יעדים פוליטיים.

פורסם
לפני 1 דקה, mikyl כתב:

המלחמה היא כלי להשגת יעדים פוליטיים.

והיא השיגה אותם מצויין.

המטרה היתה להישאר בשלטון ולדחות את המשפט. שני דברים שהיא השיגה עד שהאמריקאים שמו ברקס.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...