Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

פה לא מסכים. כל מוסד אקדמי שקם זה מבורך.

זה אינטרס של כולנו שחרדים ילמדו וישתלבו בשוק העבודה. מהר מאוד ההשקעה תחזיר את עצמה.

ההפרדה זה דבר דפוק שלא מקדם השכלה אלא רק מוריד את הרמה. בטח כשמדובר בתארים מתקדמים שבהם זה לא רק לימודים ושינון ואתה מצפה ליותר מחשבה עצמית והפריה הדדית. כשאתה מגביל את הסטודנטים ואת המרצים למין אחד, אתה מגביל את האפשרויות ללמידה ומוריד את הרמה.

וכאמור, כל זה יבוא בהכרח על חשבון המשאבים המוגבלים של כלל החינוך הגבוה.

וקח בחשבון שכל נושא ההפרדה המופרעת הזו, התחיל ״רק״ מתואר ראשון ועכשיו עובר לתארים מתקדמים והשלב הבא יהיה דרישות להפרדה במקומות עבודה.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

ההפרדה זה דבר דפוק שלא מקדם השכלה אלא רק מוריד את הרמה. בטח כשמדובר בתארים מתקדמים שבהם זה לא רק לימודים ושינון ואתה מצפה ליותר מחשבה עצמית והפריה הדדית. כשאתה מגביל את הסטודנטים ואת המרצים למין אחד, אתה מגביל את האפשרויות ללמידה ומוריד את הרמה.

וכאמור, כל זה יבוא בהכרח על חשבון המשאבים המוגבלים של כלל החינוך הגבוה.

וקח בחשבון שכל נושא ההפרדה המופרעת הזו, התחיל ״רק״ מתואר ראשון ועכשיו עובר לתארים מתקדמים והשלב הבא יהיה דרישות להפרדה במקומות עבודה.

לא מחייב שיוריד את הרמה.

אחיינית שלי למדה חשבונאות במכללה חרדית לבנות שנחשב לטובה מאוד ביחס למכללות המעורבות. גם כשאני למדתי הנדסת מכונות בטכניון היתה לי רק מרצה אחת בכל התואר.

זה שהפרדה כזו מגבילה זה ברור אבל לאו דווקא פוגעת ברמה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חשבונאות זה לא תואר אקדמי ולא נדרשת בו יותר מדי חשיבה עצמאית.

וזה שהיתה לך מרצה אחת בתואר, מלמד על המצב לפני שלושים שנה, שהיה רחוק מלהיות מושלם וההצעה החדשה רק תרע את המצב. הרי בחורה חרדית שתרצה להיות מהנדסת מכונות, כנראה שתיאלץ לוותר על זה. כי עם גברים היא לא יכולה ללמוד ולנשים כנראה שלא יפתחו מסלול בגלל ביקוש נמוך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@Night Driver כמה מהנדסות מכונות בעלות תואר מתקדם היו לפני 30 שנה, וכמה מהן צלחו את המסלול להוראה בטכניון, או אפילו ניסו לעשות זאת?

היום המצב השתפר מאוד. לדוגמה - בראש הפקולטה להנדסה אואונוטית עומדת דיקאנית, אישה, והיא לא הדיקאנית היחידה בפקולטה הנדסית.

הפרדה מגדרית? בעיני פסולה. הדרך לאפגניסטן. אבל בעיני המקור פשוט מאוד: הרבנים לא רוצים תחרות, בפסילת נשים והפרדה מגדרית הם מסלקים במחי יד 50% מהמתחרים.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא הייתי אומר אפגניסטן כי שם לנשים אסור ללמוד בכלל.

זה או שהחרדים ימשיכו להיות בטלנים וחוץ משירות צבאי גם לא ישתלבו בשוק העבודה,

או שהם יתחילו לממש את הפוטנציאל ולהשתלב בשוק במחיר של הפרדה מגדרית. זה שאלה של מה פחות גרוע, כי ללכת ללמוד כמו כולם הם לא יעשו מרצונם לא משנה כמה עניים ומסכנים הם יהיו.

אני חושב שאם יקימו להם מוסדות נפרדים להשכלה גבוהה זה יהיה טוב ובטח עדיף מכלום. 

עריכה: מבאס לראות איך יאיר גולן הורס לעצמו את הסיכוי להיות חלק מהממשלה הבאה. חבל.

לא יודע מה יותר גרוע, האמירה שאנחנו הורגים תינוקות כתחביב או האמירה של גוטליב המשוגעת שכל חטוף שחוזר הוא שתול של חמאס. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כתבתי הדרך לאפגניסטן, יש עוד כמה קילומטרים.

אני רואה את ההפרדה המגדרית כחלק מהדרת נשים ומניעתן מהגעה להישגים, במקרה זה אקדמיים, עניין פסול וחמור.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

גם כשאני למדתי הנדסת מכונות בטכניון היתה לי רק מרצה אחת בכל התואר.

לא מהטכניון, אבל גם לי הייתה רק מרצה אחת בלימודי הנדסאי מכונות. 

היא לימדה בכלל חשמל. 

גם הייתה לנו בכיתה רק אישה אחת... ולא בגלל הפרדה מגדרית. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ישראל לא בנויה למלחמות ארוכות. בן גוריון הבין את זה עוד ב-48. מהרבה מאוד סיבות זה כך. המטרה שלך כמדינה זה לשרוד ולפרוח, לא להיות צודק. חבל שההנהגה היום שכחה את זה.

פורסם

אמר כמה אמיתות לא קלות ואז פלט משפט מטומטם.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 33 דקות, יובל .מ. כתב:

יאיר גולן כעס על הדברים שלפיד אמר עליו אז הוא החליט להוכיח שהוא צדק..

טיפש.

הרי רק אתמול אמרת שהיה צריך לבצע פשעי מלחמה.

אני בטוח שבין אלפי סרטוני באלימות של מהגרים באירופה, שטענת שראית, לא הצלחת להשחיל סרטונים של חלקי תינוקות שמוצאים מהריסות. סרטונים שכל העולם רואה ואצלנו אף אחד לא מדבר עליהם ולא מזכיר אותם.

תוסיף לזה סרטונים שחיילים בעצמם מפרסמים, של פיצוצים ״חגיגיים״, מסיבת פיצוץ בתים לגילוי מין העובר של החייל, חיילים שמתפארים בכישורי הצליפה שלהם על עוברי אורח וכו׳.

ותוסיף התבטאויות של ח״כים ושרים על הצורך לבצע פשעי מלחמה (גירוש אוכלוסיה, עמלק, אין חפים מפשע וכו׳).

אז המשפט שלו אולי מטומטם אבל לא רחוק מהאמת.

וכמובן שהמסית הראשי כבר חוגג.

image.thumb.png.e58ed41d3cdde6bebc30c01bc4d7744a.png

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אתמול מתה תושבת העוטף שאיבדה את בנה וכל משפחתו ב7.10. חמש נפשות שנרצחו יחד.
ב-7.10 הפלסטינאים איבדו כל טיפה של סימפטיה שהייתה לי אליהם.
לא מעניינים אותי סרטונים של חלקי תינוקות.
לא מעניינים אותי סרטונים של פיצוצי בתים.
לא מעניינים אותי סרטונים של צליפה.
לא מעניינים אותי סרטונים של אנשים רעבים.
זה פשוט לא מעניין אותי. אחרי מה שהם עשו כאן, מה שהם עוללו ואיך שהאוכלוסיה שלהם הגיבה לזה הם מבחינתי הפכו לתתי אדם חסרי כל זכות.
סינוואר "הג'וקר" רצה להוריד אותנו "לרמה שלהם", רצה והצליח, ועכשיו שהוא והם התמודדו עם התוצאות, נתנהג אליהם בדיוק כמו שהם התנהגו אלינו.
לכל מי שמלתונן אני מזכיר שיש להם אופציה לסיים את המלחמה מחר בבוקר, שישחררו את כל החטופים, שיכנעו ללא תנאי, יוותרו על הנשק ושהנהגת החמאס תעלה על אוניות ותעוף מפה סטייל אש"ף בלבנון. מבחינתי אם הם לא עושים את זה הם יכולים כולם להתאדות מכאן, זה יכול להיות ברגל, זה יכול להיות על אוטובוס זה יכול להיות על מטוס וזה יכול להיות פשוט שהתאדו לאוויר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

לא מעניינים אותי סרטונים של חלקי תינוקות.
לא מעניינים אותי סרטונים של פיצוצי בתים.
לא מעניינים אותי סרטונים של צליפה.
לא מעניינים אותי סרטונים של אנשים רעבים.
זה פשוט לא מעניין אותי. אחרי מה שהם עשו כאן, מה שהם עוללו ואיך שהאוכלוסיה שלהם הגיבה לזה הם מבחינתי הפכו לתתי אדם חסרי כל זכות.

זה הניצחון הכי גדול שלהם. וזה ההפסד הכי גדול שלנו.

שהפכנו להיות סתם עוד גרסה של אלקעידה יהודית במזה״ת.

ציטוט אקראי מהשבוע, אחד מני רבים, צבי סוכות חושב שזה סבבה להרוג 100 עזתים בלילה (הוא אפילו לא מנסה להשתמש במילה מחבלים).

והוא גם מספיק בור וסתום בשביל לחשוב שלאף אחד בעולם לא אכפת.

אז גם אם לנו כבר לא אכפת, לעולם כן אכפת. ומי שרוצה לנהל את ישראל כאילו היא איזו מעצמה שיכולה להתעלם מהעולם ולעשות מה שבא לה, הוא לא ראוי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לא זה לא הפסד שלנו, זה הפסד שלהם.
אני לא צריך לדאוג להם יותר ממה שהמנהיגים שלהם דואגים להם, ואם המנהיגים שלהם מעדיפים מלחמה על פני כניעה, פירוז מנשק ושחרור החטופים שלנו איזה ברירה יש לי? להכנע בעצמי?
עזוב את צבי סוכות, אם מבחינת חמאס זה שמתים 100 עזתים ביום, אנשים שלו, זה לא מעניין למה שזה יעניין אותי?
אם מבחינת חמאס שכל עזה תמות ברעב זה בסדר העיקר לא לוותר על הנשק ועל החטופים למה זה צריך לעניין אותי?
מה שמעניין אותי זה החטופים, ושבעזה לא ישאר אקדח קפצונים אפילו. אין לי בעיה לעשות את זה בלי לירות כדור אחד, אבל אם אין ברירה אין לי גם בעיה להעמיד שורת D9 במזרח עזה ולהגיד להם סעו לים עם הכף למטה.

אני תומך בעסקת חטופים שתחזיר את כולם, אבל בהפרת ההסכם הראשונה (שכנראה תקרה תוך שבוע שבועיים גג) אני גם תומך בלחזור לעזה ולפרק אותה לחתיכות עד שחמאס יסכים להכנע ללא תנאי, יפורק מנשקו ומפקדיו יוגלו.
הוויכוח שלי עם ממשלת הדמים הזו הוא לא על התוצאה הסופית, אלה על סדר הפעולות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
Just now, פינדר כתב:

זה הניצחון הכי גדול שלהם. וזה ההפסד הכי גדול שלנו.

שהפכנו להיות סתם עוד גרסה של אלקעידה יהודית במזה״ת.

ניסינו בדרכי שלום. קיבלנו פיגועים. 

ניסינו בדרכי נועם. קיבלנו פיגועים. 

ניסינו להתעלם. קיבלנו פיגועים. 

ניסינו להתנתק. קיבלנו פיגועים. 

מפה לשם, התחלנו לקבל גם מטחי טילים. בנוסף על פיגועים. 

יש לך אולי עוד אופציה אחת שלא ניסינו חוץ ממלחמה רבתי נגד היצורים חסרי האנושיות שחיים שם בעזה? כולל כל אלו שחגגו בכביש הראשי כשגררו את החטופים פנימה ועשו מצעד יפה-יפה, ודפקו מכות לנשים ולגופות של החטופים שלנו כשעברו לידם? 

אני רוצה להזכיר לכולם פה משהו. 

לפני כמה שנים היה קטע מוזר- חמאס גנב אמבולנס עם גופה של דרוזי. לא זוכר את כל הנסיבות במדויק. 

הדרוזים התחילו להתארגן לנקמה. חמאס התחילו לשקשק בתחתונים שלהם, כי הדרוזים מתנהגים כמוהם מבחינתם. האמבולנס הוחזר בסופו של דבר, והדרוזים (שכבר התאספו) עשו חזל"ש

אז אולי, רק אולי, אולטרה-אלימות שיש יותר מדי אנשים שיקראו לה לא-אנושית כלפי מי שפוגע בנו, היא הדרך הנכונה להתמודדות כדי שיפסיקו לנסות לפגוע בנו?

ויאיר גולן פשוט יצא 0מול מהסוג המסריח, עם האמירה המבחילה הזו. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...