Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיאטת בןגביר מרזה בעיקר את השכל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

מאחר והקוראן לא נכתב במקור בעברית, גם התרגום שלו הוא סוג של פרשנות, שיכולה לגרום לדברים להיתפס אחרת מהכוונה המקורית שלהם.

למי שאינו דובר שפה, קריאת תרגום לעברית, אכן יכולה להטות את הפרוש.

לדוברי השפה שאינם מחפשים דרש, הפשט ברור ביותר. 

מציע לך לעקוב אחרי עידית בר למשל (גם צבי יחזקאלי, אבל הוא ״קצת״ מוטה) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

קראת את הקוראן או שאתה ניזון מפרשנות?

הדת המוסלמית זה לא רק הקוראן כמו שהיהדות זה לא רק התנ"ך.

לפני 33 דקות, ברווז כתב:

אכן, קיים. הסיבה באמת משנה משהו? 

בטח שכן. אתה רוצה להילחם בטרור, המינימום שאתה צריך זה להבין מאיפה זה בא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, zaf כתב:

מציע לך לעקוב אחרי

תודה, אבל לא תודה. 

משתדל שלא לעקוב אחרי פרשנים, מגישי חדשות וכדומה. מעקב אחרי אנשים ספציפיים, לא עוזר לשמור על מחשבה פתוחה- אנסח את זה בצורה הכי עדינה שאני יכול. אני לא צריך שישתלו לי דיעות בראש... כאלו לא חסרות לי. 

פלוס- כולם!!! מוטים. לכיוון X או לכיוון Y, אבל כולם מוטים. גם אני. אבל אני לא בתקשורת... 

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

בטח שכן. אתה רוצה להילחם בטרור, המינימום שאתה צריך זה להבין מאיפה זה בא.

הזכרת לי בדיחה. 

בבית הספר שואלים את הילדים מאיפה בא החשמל. 

אחד הילדים קופץ וצועק- "מהZונות!". 

נו טוף, הוציאו אותו מהכיתה לכל השיעור, ובהפסקה ניגשת אליו המורה לבירורים- למה ענית ככה? 

הילד אומר לה, "מה ז'תומרת? כל פעם שיש אצלנו הפסקת חשמל, אבא אומר שעוד פעם הZונות האלו מחברת חשמל הורידו לנו את השאלטר".

מאיפה זה בא? מה זה משנה?!

מהבחינה הטקטית, העניינית, של חיסול הטרור- כן, זה מה שנקרא מודיעין. בחלקו. לדעת מה האוייב חושב, מתכנן וכולי. 

מהבחינה המעשית, שלי ושלך כאזרחים. מה זה משנה אם הטרור בא מאחמד או משלמה? מה זה משנה מי שם את המטען שאני אפגע ממנו? אכפת לי אם זה מוחמד או משה שהטמינו אותו? כשרוצים להילחם בטרור, נלחמים בטרור. של אחמד ושל שלמה, של מוחמד ושל משה. טרור זה טרור. 

אלא אם כן אתה חי בישראל. שם משום מה הכל הפוך על הפוך ושום דבר שקוף לא מראה מה קורה מצידו השני, איכשהו. 

וזה בדיוק גם מה שתורם להאדרת הטרור היהודי ולרצון של הרבה מהאזרחים (מצביעי ביבי בעיקר) שיהיה טרור בעזה- "למה כל הטרור שהם מייצרים הולך רק לייצוא? צריך שיהיה להם גם הרבה לצריכה עצמית".

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 3 שעות, om2 כתב:

גיהאד יהודי?

מתי בפעם האחרונה ראית יהודים הולכים כקבוצה בגלוי לעשות טבח בנוצרים/מוסלמים/משהו אחר

רק בגלל שהם בני דת אחרת?

במשחק האחרון של בית"ר? 

• רעיון גרוע 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 31 דקות, ברווז כתב:

משתדל שלא לעקוב אחרי פרשנים, מגישי חדשות וכדומה. מעקב אחרי אנשים ספציפיים, לא עוזר לשמור על מחשבה פתוחה- אנסח את זה בצורה הכי עדינה שאני יכול. אני לא צריך שישתלו לי דיעות בראש... כאלו לא חסרות לי. 

במילים אחרות זה לא להגיד 'אני לא רוצה לשמוע אף אחד כי כל דעה היא דעה מוטית'?

אלו אנשים משכילים (מדבר על עידית למשל) שזה תחום עיסוקם. אף אחד לא אומר לך לאכול את משנתם ותוכנם לארוחת בוקר צהריים וערב. אבל לשמוע ולהשכיל?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

האיסלמי שונא את היהודי כי ככה אומרת הדת שלו. היהודי שונא את האיסלמי בגלל המעשים של האיסלמי כלפיו. בדת של היהודי, האיסלמי לא מוזכר בכלל.

לפני שעה, zaf כתב:

תמחה את זכר עמלק מתחת השמים לא תשכח"

מה זה משנה מה רשום? חשובה הפרשנות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, ברווז כתב:

טרור זה טרור

ועדיין אני רוצה לראות אותך הולך לקנות חשמל מהזונות ולא מחברת חשמל, נראה לאן זה יתפתח😁

איך אתה רוצה שיחסלו את הטרור? להתעלם מהמקור והנסיבות ולהתעסק רק בתוצאה זה מתכון לקבל עוד ועוד מהתוצאה.

כמו עם סמים. תעצור את כל הסוחרים, לא יהיו יותר סמים? 

לפני 4 דקות, flytomars כתב:

מה זה משנה מה רשום? חשובה הפרשנות

ומה הפרשנות? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

בכנות, מאחר והקוראן לא נכתב במקור בעברית, גם התרגום שלו הוא סוג של פרשנות, שיכולה לגרום לדברים להיתפס אחרת מהכוונה המקורית שלהם. זה בהחלט יכול להסביר למה לא מעט אנשים, שאני מחזיק מהם מומחים, מחזיקים בדיעה שהאיסלם היא דת של שלום בעיקרה. למען הסר ספק, אני חולק לחלוטין על דעתם- אבל אין לי הוכחות לפה או לשם. רק מה שאני יכול לקרוא בעברית מתוך הקוראן. וזה ממש לא משהו. יש כמה פסוקי שורא שמאד מטרידים אותי, וקשה לי לראות איך ניתן לפרש אותם בצורה "ידידותית" יותר. 

בשורה התחתונה מאותו קוראן יצאו מצד אחד האחמדים ומהצד השני דע"ש.

כמו בכל דת, לא הדת קובעת אלא איך משתמשים בה.

לפני כשעה, zaf כתב:

א מופיע בקוראן - מופיע בחדית׳

אחת האמירות הקשות ביותר בחדית', שמצוטטת בין השאר באמנת חמאס[7], היא מייחסת לנביא מוחמד את הדברים הבאים:

לא תגיע השעה (יום הדין) עד אשר יילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו אותם המוסלמים, ועד אשר יסתתר היהודי מאחורי האבנים והעצים, ואז יאמרו האבנים והעצים: "הו מוסלמי, הו עבד אללה, יש יהודי מתחבא (מאחורי), בוא והרגהו".

— החדית', מופיע בצחיח אל-בוח'ארי (4:56:791) ובצחיח מוסלם (41:6985)

נכון.

בדיוק כמו דין רודף שהוצא לרבין ושאר הלכות שונות ומשונות שנפסקות על ידי רבנים.

או כמו שאמרתי במקום אחר, שימוש בדת ולא מהות הדת.

בקוראן היחס ליהדות משתנה מעם הספר לחמור נושא ספרים (כן, הביטוי הוא מהקוראן) אבל בשום מקום היהודים לא נמשבם כופרים.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפי גוגל האחמדים זה זרם באיסלאם בן פחות מ 150 שנה עם 10-20 מיליון אנשים. זה מיעוט שבמיעוט

דעאש זה חלק מהאיסלאם הסוני

ההשוואה היו היהדות לאיסלאם לא נכונה

באיסלאם אין שום מקום לאף אחד אחר בעולם. ביהדות אין בעיה שאל תהיה יהודי. אפילו להיפך אם אתה לא יהודי רוצים שלא תהיה

עמלק- זה עם אחד מבין הרבה עמים שלגביו יש מצוות מיוחדת להשמיד את העם אבל רק אותו. אם אתה מואבי, חיתי, פלישתי, אדומי, מצרי, עמוני, יבוסי, אמורי, גרגשי (וסליחה מכל מי ששכחתי) אין כל מצווה להשמיד

בחלקם היה אפילו איסור להתגרות אבל אין בעיה בעצם קיומם

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, EliC25 כתב:

במילים אחרות זה לא להגיד 'אני לא רוצה לשמוע אף אחד כי כל דעה היא דעה מוטית'?

אף אחד לא אומר לך לאכול את משנתם ותוכנם לארוחת בוקר צהריים וערב. אבל לשמוע ולהשכיל?

לא הסברתי את עצמי כמו שצריך כפי הנראה. 

אני לא הולך ומחפש פרשנים ושות' בע"מ. 

אם יוצא לי להיתקל בטעות אני מקשיב. לא להכל, אבל מקשיב. 

אזכיר שאני לא רואה טלויזיה... אז לא יוצא לי להיחשף כל הזמן. אני מתעדכן בעיקר דרך YNET, מספיק לי. 

מפה ועד לחפש תכנים באופן אקטיבי יש כברת דרך עצומה שלא מתאימה לי במיוחד, מכל מיני סיבות. 

גם אלו שמניתי קודם. 

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

בשורה התחתונה מאותו קוראן יצאו מצד אחד האחמדים ומהצד השני דע"ש.

כמו בכל דת, לא הדת קובעת אלא איך משתמשים בה.

לגמרי. 

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

מי כתב את זה אם לא CHAT GPT?

כי מהניסיון שלי, בסוף GPT תמיד מציע את דרך הפשרה ובמה שפרסמת אין את זה. 

פורסם
לפני 23 דקות, עדי-אל כתב:

עמלק- זה עם אחד מבין הרבה עמים שלגביו יש מצוות מיוחדת להשמיד את העם אבל רק אותו.

לפי כמות הציטוטים והמצטטים של המצווה הזו בשנה וחצי האחרונות, הפלסטינים הם צאצאי עמלק?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, ch28566 כתב:

כי מהניסיון שלי, בסוף GPT תמיד מציע את דרך הפשרה ובמה שפרסמת אין את זה. 

מסקרן אותי אם הייתה תכתובת לפני זה, אפשר להנחות בקלות את הג'בטה להגיד כל מה שאתה רוצה -

הוא נותן פיתרון שלא לרוחך, אתה רושם לו משהו שסותר, והוא מתקן את התשובה. ברור שבהתמודדות בנושא כל כך מורכב אין שום בעיה לגרום לו לאמץ כל פיתרון שירצה אותך.

לפני 37 דקות, SlowRide כתב:

ומה הפרשנות?

אתה מיתמם? תגיד לי אתה:

לפני שעתיים, zaf כתב:

והנה אנחנו בפרשת זכור 

זכור את אשר עשה לך עמלק בדרך בצאתכם ממצרים אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך ואתה עייף ויגע ולא ירא אלוקים, והיה בהניח ה' אלוקיך לך מכל אויביך מסביב בארץ אשר ה' אלוקיך נותן לך נחלה לרשתה תמחה את זכר עמלק מתחת השמים לא תשכח".

לא נשכח ולא נסלח.

למי התכוון זאף? לשוודים?

• תוכן חדש...