Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

אכן גאון.

יהודים נדדו ממקום למקום והתחתנו בלי להתחשב בשושלת (טוב, תלןי מי).

אני לא יודע היכן למקם את עצמי. למרות ששני הורי נולדו בצפון מערב אירופה ברור שלפחות ענפים מסויימים מקורם ביהדות ספרד, אלא שנדדו לאורך חופי אירופה המערביים והצפוניים. 

אגב השם אייזנקוט - אני מכיר אנשים העונים לשם אזנקוט (בלי י'), ילידי מרוקו. אבל אנחנו יודעים מה עשו פקידי משרד הפנים בשנות ה-50-60 לשמות העולים, במיוחד מעדות

@NEW10 - גבאי הוא תפקיד בקהילה, וגבאים יש בכל עדות ישראל. השם הזה לא מעיד דבר על המוצא.

בקשר לשם המשפחה גבאי, יכול להיות שאתה צודק, ויש את שם המשפחה הזה בעוד עדות, אבל במקרה של אבי גבאי, אני זוכר שמהרגע שהוא נבחר ליו"ר מפלגת העבודה, הזכירו שוב ושוב ושוב שהוא ממוצא מרוקאי והראשון מהעדה שנבחר לתפקיד, ככה שמלא אנשים ידעו לפני שהלכו להצביע.

בקשר למה שכתבת בשתי הפסקות הראשונות על המוצא הספרדי, לדעתי את זה אפשר להגיד על מלא קהילות של יהודים, שכמו שכתבת נדדו ממקום למקום במשך הדורות  לאורך יבשת אירופה ומחוצה לה, למשל מספרד לצרפת ומשם לגרמניה ולפולין, או מספרד לטורקיה וליוון ושאר מדינות הבלקן, ככה שעל הרבה מאוד יהודים שהגיעו ממזרח אירופה אולי יהיה נכון להגיד שיש להם "שורשים ספרדיים".

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

נראה לי שהתעמולה של מכונת הרעל עבדה עליך.
מה בדיוק הבעיה עם השקפותיהם? מה בדיוק הבעיה עם המציאות שהם רואים? איך לדעתך הם מתייחסים לאיומים שציינת?
גולן למשל אמר עוד בתחילת המלחמה כשהתקבלה ההחלטה שזו טעות לפנות את תושבי הצפון וצה"ל צריך להכנס ללבנון ולהשתלט על קו המגע.
אייזנקוט אמר שצה"ל צריך ליצור רצועת בטחון חדשה בלבנון, אבל הפעם כשטח השמדה, לא נותנים לאף אחד לרדת דרומה ולא משנה אם הוא סתם זקן עם עיזות או צבא לבנון או חיזבאללה.

דרך אגב לא יהוו סיבה מספיק טובה לתחליף לביבי? צריך לנתק בין חוסר היכולת לחשוב של מצביעי ביבי לבין המציאות. איך ביבי הסתכל והתייחס לאיומים הקרובים והרחוקים ב-20 שנה שהוא בשלטון? הוא לא עשה כלום. הם הפכו לאיומים רק אם זה היה איום פוליטי.

לא לפנות את הישובים או ליצור רצועת ביטחון זאת לא השקפה. זאת טקטיקה צבאית 

אם כל זה נועד כדי ליצור הסכם חדש ומגוחך מול לבנון מה זה שונה ממה שיש עכשיו 

אגב בתחילת המלחמה שגנץ ואיזנקוט נכנסו לקבינט שאלתי מה הערך המוסף שהם נותנים אמרו לי זה בעבודה מול ביידן,  הוא רואה שיש אנשים רציניים ובקיצור בולשיט. אהה היה גם משהו עם בן גביר וסמוטריץ 

מה גם שההבדל בניהם זה שהם רואים את ארגון הטרור הנקרא רשות כפרטנר והוא רואה את החמאס. ממש הבדל מהותי

מה שיש זה בעיקר יריבות אישית 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@NEW10 עשור וחצי לפני אבי גבאי היה עמיר פרץ, יךיד מרוקו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, sperial כתב:

@NEW10 עשור וחצי לפני אבי גבאי היה עמיר פרץ, יךיד מרוקו.

אתה צודק, שכחתי אותו, ועכשיו נזכרתי שאבי גבאי גם התמודד נגד עמיר פרץ וניצח אותו. ועדיין דיברו הרבה על המוצא של אבי גבאי, לפחות בהתחלה, כשעוד חשבו שיש לו סיכוי אמיתי להצליח בבחירות.

לעמיר פרץ דווקא הצביעו הרבה עד כמה שאני זוכר.(לא שזה הספיק לו)

עריכה אחרונה על ידי NEW10
הוספת עוד משפט
פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

למשל אם הסוגיה הבטחונית מדינית היא כל כך חשובה לדעתך אצלם איך אפשר להצביע שוב ושוב למישהו שלא עושה שום דבר בנושא

כי הקיבעון המחשבתי בהצבעה לביבי בעדיפות גבוהה. אחד הדברים הכי קשים לאנשים זה לשנות הרגלים, בעיקר כאלו של הצבעות פוליטיות

לפני כשעה, farkash7 כתב:

שם אייזנקוט מזכיר להם אשכנזים, זה מספיק כדי לא להצביע לו. לך תסביר להם שהוא בכלל מרוקאי

בלוגיקה כזו עמיר פרץ היה צריך להיות ראש הממשלה...

לפני כשעה, farkash7 כתב:

תנוח דעתך רק כשתצביע למישהו כזה תן פתק לליברמן

וזה כנראה מה שאעשה. מעבר לכך שהוא מדבר הרבה הוא גם מבצע, התפטר מתפקידו, וקרא כבר מזמן לצאת לפעולה נגד תןכניות חמאס. אבל לדרג המדיני והצבאי היה חשוב יותר לשמור על שקט

לפני 18 דקות, עדי-אל כתב:

אגב בתחילת המלחמה שגנץ ואיזנקוט נכנסו לקבינט שאלתי מה הערך המוסף שהם נותנים אמרו לי זה בעבודה מול ביידן,  הוא רואה שיש אנשים רציניים ובקיצור בולשיט. אהה היה גם משהו עם בן גביר וסמוטריץ 

מה גם שההבדל בניהם זה שהם רואים את ארגון הטרור הנקרא רשות כפרטנר והוא רואה את החמאס. ממש הבדל מהותי

מה שיש זה בעיקר יריבות אישית 

בדיוק זה.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

(אין לי בעיה עם הליכוד בקואליציה אבל יש לי בעיה קשה עם הנהגה בראשותו).

הפתעת אותי. 

לי יש בעייה עם עבריינים חוזרים (+ חדשים + בהתלמדות) בקואליציה. 

מתוך כל חברי הליכוד, יהיה יותר קל לספור לכמה מהם אין (בינתיים) תיק פלילי כלשהו. 

מצטער, זה לא מה שאני רוצה מחברי השלטון, ולא מוכן לקבל את זה.

לפני שעה, EliC25 כתב:

הם לא גם כן, וזה לא מה שאמרתי, אבל מאחר ושניכם הבנתם שזו הייתה הכוונה שלי, אנסה לדייק את דבריי.

כדי שאנשים ישנו את נטיית ההצבעה הפוליטית שלהם, צריך שיהיה תחליף מספיק משכנע ושמדברים אל השקפותיהם, 

לא צריך תחליף משכנע כדי לשנות את נטיית ההצבעה- לעיתים, הנסיבות הן "מה שפחות גרוע לעתיד". 

המצב כרגע כל כך גרוע, שאני מוכן לתת את הקול שלי למי שזה לא יהיה שיש לו את הסיכוי הגבוה ביותר לנצח, רק כדי שיהיה אפשר להתחיל לתקן, ואחרי זה לבחור את האחד "הנכון" לפי תפיסת עולמי בבחירות הבאות. 

המצב הזה יוצר דילמות משמעותיות עבורי. אני פותר אותן עם השאלה- מה המחיר שאני מוכן לשלם בכל אחת מהאפשרויות. התשובה שלי די מגובשת, למרות שאני לא בהכרח מתחבר אליה מבחינה רגשית... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, עדי-אל כתב:

לא לפנות ישובים זו ממש לא טקטיקה צבאית. זו אסטרטגיה.
רצועת בטחון שהיא שטח השמדה שאתה לא מחזיר לאוייב היא ממש לא טקטיקה צבאית או צעד בשביל הסכם, זו אסטרטגיה. הוא גם לא דיבר על זה כמנוף להסכם אלה כמצב קיים חדש. רוצים הסכם? פרקו את חיזבאללה ותחתמו הסכם שלום, תקבלו את הרצועה שלכם בחזרה.

לפני 51 דקות, עדי-אל כתב:

המציאות מוכיחה שיש הבדל תהומי בינהם. השטחים שהרשות מושלת עליהם נמצאים מרחק יריקה ממרכזי האוכלוסיה בישראל.
מרכזי האוכלוסיה בישראל לא סבלו מירי קסאמים ולא היו תחת איום של פלישה.
כמובן שחלק גדול מזה זה בגלל הצבא, אבל יש שיתוף פעולה עם הגורם הזה שנקרא רשות כל הזמן, והם חסכו לך לא מעט חיי אדם.
הם בטוח חסכו לך אלפי חיילים שהיו צריכים למשול שם במקומם ולדאוג לפינוי אשפה וביוב.

בוא נפסיק לדבר בסיסמאות סבבה? רשות זה עדיף על חמאס. זה ששתי האופציות גרועות לא אומר שאחת לא יכולה להיות טובה מהשניה.
אם אתה לא מאמין צפה ב"כאן 11" בסידרה סינדרום עזה, כבר בשנות ה-70 היו כאלה שחשבו שזקן חמוד, השייך יאסין עדיף על אש"ף - ארגון טרור שחוטף מטוסים ומבצע פיגועים.
אפילו המשוואה הזו הוכחה כשגויה, אז הרשות שלא הכווינה/ביצעה פיגועי טרור כבר 20 שנה בטוח עדיפה על חמאס.
זו הסיבה שנתניהו נכשל וחייב להתפטר - נתניהו בן של הסטוריון לא למד מעט הסטוריה.
עכשיו נתניהו שוב שוכח מההסטוריה, מנסה לנהל את סוריה, למצוא גורמים מקומיים שינהלו אותה בשבילו עם נוכחות שלנו בשטח. לא למד כלום ממלחמת לבנון. בסוריה אתה הופך ממשחרר שחיסל את חיזבאללה לכובש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 36 דקות, ברווז כתב:

הפתעת אותי. 

לי יש בעייה עם עבריינים חוזרים (+ חדשים + בהתלמדות) בקואליציה. 

מתוך כל חברי הליכוד, יהיה יותר קל לספור לכמה מהם אין (בינתיים) תיק פלילי כלשהו. 

מצטער, זה לא מה שאני רוצה מחברי השלטון, ולא מוכן לקבל את זה.

האנשים שם הם ממש לא כוס התה שלי (וכעירקי אני מבין בכוסות תה) ועדיין הליכוד כתנועה ורעיון לא פסולים.

כץ וסעדה למשל יכולים להיות שרים אפילו מועילים ובניהול נכון גם הרבה אחרים שם יכולים להיות לא מזיקים.

זה לא שבמפלגות האחרות יש עילויים וצדיקים, פשוט מרסנים אותם.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 50 דקות, ברווז כתב:

לא צריך תחליף משכנע כדי לשנות את נטיית ההצבעה- לעיתים, הנסיבות הן "מה שפחות גרוע לעתיד

זה יותר יושב על המשפט "מעדיף את החרא המוכר מחרא לא מוכר"

מזכיר לי מטופלים שלי שמאשימים את חוליים בנסיבת חיים מסוימת שהיא ברת שינוי (זוגיות/עבודה/מקום מגורים) אבל האלטרנטיבה של להחליף עבודה, זוגיות או מקום מגורים היא לא מוכרת אז הם מעדיפים את הסבל המוכר 

לפני 51 דקות, farkash7 כתב:

אתה לא מאמין צפה ב"כאן 11" בסידרה סינדרום עזה, כבר בשנות ה-70 היו כאלה שחשבו שזקן חמוד, השייך יאסין עדיף על אש"ף - ארגון טרור שחוטף מטוסים ומבצע פיגועים

מתפלא עליך, זה בדיוק הגימוד למשמעות של הג'יהאד שהרשות עושה. ג'יהאד דרך חינוך להשמדת ישראל, דרך דיפלומטיה, או תשלום ביטוח לאומי למשפחות מחבלים. אז אבו מאזן לא מוציא מחבלים מתאבדים, אבל הוא משלם להם מאחורי הגב (בלשון המעטה) מה אני אגיד לך...

פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

ועדיין הליכוד כתנועה ורעיון לא פסולים.

מסכים.

אבל מי שיושב שם, אלוהים שישמור.

לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

זה לא שבמפלגות האחרות יש עילויים וצדיקים, פשוט מרסנים אותם.

גם מסכים. 

אבל רובם לא מנסים להזיק ביודעין. 

לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

זה יותר יושב על המשפט "מעדיף את החרא המוכר מחרא לא מוכר"

מזכיר לי מטופלים שלי שמאשימים את חוליים בנסיבת חיים מסוימת שהיא ברת שינוי (זוגיות/עבודה/מקום מגורים) אבל האלטרנטיבה של להחליף עבודה, זוגיות או מקום מגורים היא לא מוכרת אז הם מעדיפים את הסבל המוכר 

???

איך הגעת למסקנה הזו, שהיא ההיפך ממה שהתכוונתי? 

אמרתי שכדי להחליף נטיית הצבעה, עדיף לקחת את מה שפחות גרוע לעתיד. 

את מה שיש לנו עכשיו, אנחנו יודעים, כולל את ההשלכות על העתיד. שהן גרועות. מאד. 

אז לחלוטין צריך (חייבים!) לשנות. 

לקחת את זה 180 ממה שניסיתי לומר... שלא לדבר על הטענה בפני עצמה, של "התקרבנות" במקום לקיחת יוזמה ועשייה\פעולה. 

אני האחרון שאפשר להאשים אותו ב"התקרבנות", ומי שמכיר אותי אישית יודע את זה. אני לא ממש יכול לסבול את התופעה הזו, האמת. זה די מטריף אותי כל פעם מחדש. ואם היה לך מושג כמה "קורבנות" שכאלו, שחררתי מהעול האיום והנורא של משהו כל כך אדיוטי שטיפלתי בו ב-3 דקות :rofl:וכל מה שהם יכלו לעשות זה לבכות עליו.

רוצה דוגמה אקטואלית, יחסית טרייה? פתחתי פה לא מזמן שרשור בכותרת "התעצבנתי אז עשיתי משהו".

זה כבר דיון אחר לגמרי :LOL:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 43 דקות, ברווז כתב:

גם מסכים. 

כי מרסנים אותם. שחרר פיל בחנות חרסינה ותראה את הצוצאות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

לא לפנות ישובים זו ממש לא טקטיקה צבאית. זו אסטרטגיה.
רצועת בטחון שהיא שטח השמדה שאתה לא מחזיר לאוייב היא ממש לא טקטיקה צבאית או צעד בשביל הסכם, זו אסטרטגיה. הוא גם לא דיבר על זה כמנוף להסכם אלה כמצב קיים חדש. רוצים הסכם? פרקו את חיזבאללה ותחתמו הסכם שלום, תקבלו את הרצועה שלכם בחזרה

זה לא מנוף להסכם אלא מצב קיים חדש

רוצים? פרקו את חיזבאללה ותחתמו הסכם ואז תקבלו

אז זה כן מנוף להסכם 

אגב שרצו לשים איזה בטונטה ליד הרכבת סמוטריץ  התנגד ואמר שזה לא פתרון אלא לשלוט בשטח אז אמרו שזה לא בסדר. מה ההבדל בין הדברים?

לפני שעה, farkash7 כתב:

המציאות מוכיחה שיש הבדל תהומי בינהם. השטחים שהרשות מושלת עליהם נמצאים מרחק יריקה ממרכזי האוכלוסיה בישראל.
מרכזי האוכלוסיה בישראל לא סבלו מירי קסאמים ולא היו תחת איום של פלישה.
כמובן שחלק גדול מזה זה בגלל הצבא, אבל יש שיתוף פעולה עם הגורם הזה שנקרא רשות כל הזמן, והם חסכו לך לא מעט חיי אדם.
הם בטוח חסכו לך אלפי חיילים שהיו צריכים למשול שם במקומם ולדאוג לפינוי אשפה וביוב.

זה בגלל שיש צבא, הם קטנים מידי ולא חיזקנו אותם בגלל זה הם מורידים את הראש 

ברגע שניתן להם את הצ׳אנס הם יורידו לנו את הראש 

גם אחרי הנסיגה מלבנון והנסיגה מעזה נחסכו לנו אלפי חיילים

וחיזוק החמאס בהתחלה לא היה כקונטרה לרשות במטרה להחליש את אש"ף אלא כי ראו אותם כארגון חברתי שלא הזדהה כארגון טרור

כמו שאומרים "אם ניתן להם אלטרנטיבה של רווחה, עבודה, בריאות הם יזנחו את דרך הטרור וירצו שלום"

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, עדי-אל כתב:

אז זה כן מנוף להסכם 

זה מנוף להסכם שלום ופירוק חיזבאללה.
לא מנוף להסכם הפסקת אש שלא שווה כלום.
עד אז זה נכס אסטרטגי, לא טקטיקה צבאית.

לפני 17 דקות, עדי-אל כתב:

זה בגלל שיש צבא, הם קטנים מידי ולא חיזקנו אותם בגלל זה הם מורידים את הראש 

ברגע שניתן להם את הצ׳אנס הם יורידו לנו את הראש 

גם אחרי הנסיגה מלבנון והנסיגה מעזה נחסכו לנו אלפי חיילים

לא, זה לא רק זה.
זה גם העובדה שהם משתפים איתך פעולה. כן הם לא משתפים איתך פעולה כמו בני ברית אבל הם משתפים איתך פעולה. אני מוכן לשים כסף שהם מנעו פיגועים לא פעם ולא פעמיים. אנחנו יודעים שהם חילצו לא פעם ולא פעמיים ישראלים שטעו בדרך.
אם אתה צודק אז אתה חושב שזה היה עובד גם עם חמאס. שצה"ל ישלוט שם בטחונית והם ינהלו את החיים האזרחיים של הרצועה. זה באמת מה שאתה חושב? אני ממש רואה את חמאס מסיע ישראלי שהגיע לעזה בטעות חזרה למעבר ארז... אולי ב100 חתיכות וגם זה אחרי שחרור מחבלים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

גם הסכם שלום לא שווה כלום. תראה את מצרים. אמנם יש שלום אבל הם מתעצמים 

אני חושב שההבדל בין חמאס לרשות הוא בדרך לא במטרה.

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

מסכים.

אבל מי שיושב שם, אלוהים שישמור.

גם מסכים. 

???

איך הגעת למסקנה הזו, שהיא ההיפך ממה שהתכוונתי? 

אמרתי שכדי להחליף נטיית הצבעה, עדיף לקחת את מה שפחות גרוע לעתיד. 

את מה שיש לנו עכשיו, אנחנו יודעים, כולל את ההשלכות על העתיד. שהן גרועות. מאד. 

אז לחלוטין צריך (חייבים!) לשנות. 

לקחת את זה 180 ממה שניסיתי לומר... שלא לדבר על הטענה בפני עצמה, של "התקרבנות" במקום לקיחת יוזמה ועשייה\פעולה. 

אני האחרון שאפשר להאשים אותו ב"התקרבנות", ומי שמכיר אותי אישית יודע את זה. אני לא ממש יכול לסבול את התופעה הזו, האמת. זה די מטריף אותי כל פעם מחדש. ואם היה לך מושג כמה "קורבנות" שכאלו, שחררתי מהעול האיום והנורא של משהו כל כך אדיוטי שטיפלתי בו ב-3 דקות :rofl:וכל מה שהם יכלו לעשות זה לבכות עליו.

רוצה דוגמה אקטואלית, יחסית טרייה? פתחתי פה לא מזמן שרשור בכותרת "התעצבנתי אז עשיתי משהו".

זה כבר דיון אחר לגמרי :LOL:

ווהוו... איזה קצר בתקשורת.

דיברתי על הנקודת מבט של אלו שלא ישנו את הצבעתם בקלפי, למרות ש"מר בטחון" הוא לא "מר בטחון"

לפני 11 דקות, עדי-אל כתב:

חושב שההבדל בין חמאס לרשות הוא בדרך לא במטרה.

זה.

@farkash7זה בדיוק מה שכתבתי לך קודם, לא ברור איך הגעת למסקנה שזה אותו דבר... הם לא אותו דבר אבל הם גם לא פרטנר. הם אויב. כאן11 סוף סוף הוציאו פרק על אבו מאזן בסדרה "אויבים"

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...