Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, EliC25 כתב:

לפי ההיגיון הזה גם אין צידוק לבני ברק מהצד האחד או טייבה מהצד השני, כי הישראלי הממוצע לא חי שם.

בני ברק וטייבה לא מכוונות לישראלי הממוצע (בני ברק אולי כוונה פעם, לפני שהחרדים השתלטו עליה, אבל זו בעיה נפרדת). אבל ההתנחלויות לא משווקות כגטו עני לציבור החרדי, נכון? ואנשי מועצת ישע לא מספרים את זה ככה, כשהם מתגאים ב-500,000 מתנחלים, נכון?

אין צידוק להתנחלויות מכל מיני סיבות - בטחוניות, פולטיות מדיניות, כלכליות. אני רק מוסיף עוד פרמטר לשיח עליהן. ואומר שאומנם בשיח הישראלי יש המון שחושבים שכן יש להן צידוק כלשהו (אין). אבל רוב האנשים האלו לא באמת ילכו לגור בהתנחלות. וכשנבחרי הציבור וחבריהם מהסוג של וייס מפנטזים על ישובים יהודים בעזה או בלבנון - צריך להבין את זה. צריך להבין שמעבר לכל שאר הבעיות הישראלי הממוצע לא ילך לשם - לא משנה מה. וצריך להבין מה זה בדיוק אומר פרקטית: חסרי המזל בינינו ישלמו על זה בדם והקרבת קורבנות אדם. אחרים ישלמו בכסף. איש לא ירוויח דבר. חוץ מגולנדקנוף והחרדים שלא איכפת להם איפה יישבו אותם כנראה. ומשיחיים שיוכלו לספר שיש אחיזה בשטח, ברוך ה'.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

מעבר לזה שהענקת קרקעות בתמורה לשירות צבאי זה משהו שמתאים למשטר פאודלי,

זה לא מה שישראל עושה עם הדרוזים? גם עשו את זה הרבה שנים באיזורי ספר, כמו עוטף עזה או הגולן 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

עובדתית אתה טועה :)

אני מחריג שוב את מזרח ירושלים. בשטחי יו"ש, כולל בקעת הירדן, 40% מהתושבים היהודים הם חרדים. סך הכל אם מסתכלים על יהודים אזרחי ישראל, החרדים הם 20% בערך.

בלי החרדים ההתנחלויות נשארות עם 300,000 תושבים. מתוך זה כמובן צריך להוריד משיחיים אידיאולוגים למיניהם. וכנראה גם עולים חדשים שהגיעו לאן שהגיעו בשנות ה90. ואתה מגלה שלרוב האוכלוסיה זה לחלוטין כן משנה. למרות המחיר הזול וכו'.

כשאתה טובל ידאחת במים רותחים ואת השנייה במי קרח אז בממוצע טבלת את הידיים במים נעימים 

את המשיחיסטים אני שם בצד. ערים כמו עימנואל החרדית, אריאל  החילונית וגוש עציון הדתי לאומי הם מיין סטרים ומושכים לא מעט אוכלוסייה. כנל גם מישור אדומים.

חיים שם אנשים נורמטיביים שחיפשו חיים ביישוב סביר ובמחיר טוב.

וגם אם ניקח את התחשיב שלך, 300,000 זה כל העוטף כולל שדרות ונתיבות  או אשקלון, שדרות והעוטף.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

עובדתית אתה טועה :)

אני מחריג שוב את מזרח ירושלים. בשטחי יו"ש, כולל בקעת הירדן, 40% מהתושבים היהודים הם חרדים. סך הכל אם מסתכלים על יהודים אזרחי ישראל, החרדים הם 20% בערך.

גם מי שגר בהתנחלויות לרוב גר קרוב אליהן לפני.

ככל הנראה יש המון ירושלמים לשעבר במעלה אדומים ואנשים מראש העין ואולי פתח תקווה באריאל.

התנחלויות לא מושכות אנשים בעיקר בגלל הלוקיישן, כמו שקריית אתא החדשה לא מושכת אליה רמת גנים אלא אנשים מחיפה-עכו.

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

את המשיחיסטים אני שם בצד. ערים כמו עימנואל החרדית, אריאל  החילונית וגוש עציון הדתי לאומי הם מיין סטרים ומושכים לא מעט אוכלוסייה. כנל גם מישור אדומים.

הם לרוב גרים בחוות/שכונות קרוואנים ולא ערים מסודרות.

אני ירושלמי לשעבר, מתוך 200 איש שלמדו איתי בשכבה נראה לי 20 נשארו בירושלים.

ה180 האחרים לא עברו לאריאל או מעלה אדומים.

האיזור לא מצליח למשוך אנשים, אפילו לא להשאיר את אלה שנולדו פה.

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

חיים שם אנשים נורמטיביים שחיפשו חיים ביישוב סביר ובמחיר טוב.

גם המחירים כבר לא בדיוק נמוכים.

יותר זול לגור בחריש באריאל.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני לא בקיא במחירים אבל אריאל היא עיר פריפריה של המרכז עם מקומות עבודה באיזור.

אם ננטרל את נושא השטחים ואורן חזן לא בטוח שאם הייתי צריך לבחור הייתי בוחר בחריש על אריאל.

פורסם

לא הייתי בוחר באף אחת מהן בגלל שזה 40-60 דקות נסיעה לאיזורי תעסוקה עם תחבורה ציבורית לא קיימת.

פורסם

גם אני לא הייתי בוחר באף אחת מהן כי באף אחת מהן אין משהו שימשוך אותי (מעבר לזה שאני לא רוצה לגור ביישוב שצריך גדר כדי שלא ישחטו אותי. בגלל זה גם לא לקחתי שטח לא בברקן ולא בארז למפכל למרות שכלכלית הייתי חוסך ים כסף).

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

בגלל זה גם לא לקחתי שטח לא בברקן ולא בארז למפכל למרות שכלכלית הייתי חוסך ים כסף).

כנראה הכול עניין של זמן, כי ברקן ואריאל בהשוואה לאשקלון היום זה בערך כמו תל אביב מול ראש העין…

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

בברקן ובארז הייתי מקבל מגרש פלוס מבנה ללא עלות כלל ועוד 40% מההשקעה מענק. במקום זה קנינו שטח מאוד בזול, בנינו לבד ו 20% מענק. 

ההפרש שווה את הלא לחשוש להגיע לעבודה.

פורסם
לפני 27 דקות, Night Driver כתב:

ההפרש שווה את הלא לחשוש להגיע לעבודה.

חשבתי שמקום העבודה ושכונת המגורים שלך חטפו לא מעט בשנה האחרונה. אבל זה מתקשר לשרשור הביטחון/יורדים: מבחינתך זה הבית, לא נוטשים.

יכול לומר לך שבחודשיים האחרונים חשתי מאוד לא מאוד לא בטוח כאשר הייתי צריך לצאת מחיפה צפונה, לעבודה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

חשבתי שמקום העבודה ושכונת המגורים שלך חטפו לא מעט בשנה האחרונה. אבל זה מתקשר לשרשור הביטחון/יורדים: מבחינתך זה הבית, לא נוטשים.

יכול לומר לך שבחודשיים האחרונים חשתי מאוד לא מאוד לא בטוח כאשר הייתי צריך לצאת מחיפה צפונה, לעבודה. 

אתה משווה משהו זמני מול מציאות בטחונית שונה.

אין כל כך קשר ביניהם.

פורסם

באשקלון המציאות הזו היתה די יומיומית לא מעט שנים. אומנם איום שונה (רקיטות לעומת חדירות וירי נק״ל), אבל, עדיין משמעותי. מה שכתבתי לגבי עצמי נועד להדגיש זאת מנקודת מבט של עיר שהאיום עליה עד כה לא היה יומיומי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

באשקלון המציאות הזו היתה די יומיומית לא מעט שנים. אומנם איום שונה (רקיטות לעומת חדירות וירי נק״ל), אבל, עדיין משמעותי. מה שכתבתי לגבי עצמי נועד להדגיש זאת מנקודת מבט של עיר שהאיום עליה עד כה לא היה יומיומי.

אתה עדיין מפספס.

הכוונה הייתה למעבר דרך אוכלוסיה "עוינת" ועבודה יומיומית בסביבה הזו, הרבה יותר קשה מלהיכנס לממד בגלל רקטה.

אבל כבר ברור לי שזה לא משנה מה ארשום אתה תמצא איזה תירוץ ללמה מה שאמרת נכון.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 42 דקות, sperial כתב:

אפילו לא קרוב.

בין סבבים החה שקט אבל גם בעיצומו של סבב תמיד הרגשתי בטוח בתוך הבית/העסק.

ביו"ש וארז אתה לא מרגיש בטוח בתוך העסק וזה דבר שלא הייתי מוכן לקבל.

• אהבתי 2

פורסם
  • תוכן חדש...