Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

מצד שני, יש את האפשרות שהחליט להסתכן בתשלום פיצויים, כדי להטריל את הנתנייהוז ולהוציא עליהם את הלכלוכים בדוכן העדים.

אחד לאחד, מקרה ג'וני דפ VS האמבר הארד פשוט אצלם זה שנים של מאבקים משפטיים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

image.thumb.png.e788360be89679f3754e8836ee381ad3.png

פשש, ממש חופשה נוסח הוליווד- איך מארגנים כזה טיול? 😉

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 9 דקות, hwgeek כתב:

סע לסיני, הם יגיעו אחרייך

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 דקות, DareDevil כתב:

סע לסיני, הם יגיעו אחרייך

הבוס שלי חזר אתמול מסיני, אף אחד לא ניסה לחסל אותו למיטב ידיעתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

זו רולטה רוסית, אי אפשר לדעת...

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

כי לא הצליחו, אם היו מצליחים היית יודע.

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 שעות, hwgeek כתב:

image.thumb.png.e788360be89679f3754e8836ee381ad3.png

What the f...?

איפה הכתבה הזו? לא מצאתי אותה, יכול להיות שהורידו אותה?

או שקיבלת אותה בוואטסאפ וזו סתם הטרלה?

פורסם
לפני 18 שעות, פינדר כתב:

זה לא עובד ככה.

אתה העלת טענה וזרקת מספר, כאילו זו אמת חקוקה בסלע.

אתה זה שאמור לבסס את הטענה שלך ולהוכיח אותה.

לשלוח אותי להפריך איזה דו"ח שאתה לא יכול להביא, זו שיטת דיון שאני נתקל בה בעיקר אצל מתנגדי חיסונים ומפיצי קונספירציות אחרים.

התבלבלת, אני לא עובד במכון הזה, ולכן זו לא טענה שלי.

זה אומר שאני הבאתי טענה, עם מספרים שלכל הפחות מבססים אותה.

אם אתה רוצה להפריך אותה, תפאדל, אני לא אעשה את זה בשבילך.

אגב זה לא זריקת מספר, יש שם קטגוריות עם סכומים לכל קטגוריה.

אבל נו, הבנת הנקרא לא חזק אצלך כבר הבנו.

לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

צודק. מה זה משנה? העיקר שאתה מסכים עם זה.

לצערי אין לי איך לגשר על הפער האינטלקטואלי שלך שגורם לך להניח שכל טקסט שאתה מוצא באינטרנט הוא בגדר עובדה אם הוא מתאים לאגנדה. 

לא, לך יש פער אינטלקטואלי שלא מאפשר לך להבין שאם זה נכון - אז זה נכון, גם אם זה נכתב באינטרנט, ואם זה לא נכון - זה לא נכון גם אם זה נכתב בפוסט דוק של פרופסור מפורסם.

ואתה מדבר על אג'נדה?!

לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

אני חושד שאין מה להבין כל כך מעבר ל'ליאור לא אוהב שמאל'

יש לך משהו רלוונטי לנושא?

לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

בנאום קורי העכביש, הוא אמר שישראל למרות הצבא החזק שלה, לא מסוגלת להתמודד עם מצב של מלחמה שתוביל להרבה הרוגים. אז הדרך לנצח זה עם ג'יהד ופיגועים וקטיושות. שיחק אותה אבו עלי אקספרס כשישראל יצאה מלבנון. אבל כשתקפו סיור של צה"ל וחטפו 2 חיילים הוא קיבל מלחמה והודה שאם היה יודע שזו תהיה התגובה, לא היה מעיז לחטוף חיילים. כלומר, התיאוריה הזאת שגויה.

לא, לטענתו זה לא הוכיח שהתיאוריה שגויה - אלא שניסיון פגיעה ע"י חטיפת חיילים לא תמיד דרך טובה.

בטח שהיו מחדלים ובעיות, היה אפשר להשיג הרבה יותר, אבל במבחן התוצאה זה הוכיח את עצמו.  

לא זה לא, בין אם זה כי חיזבאללה עושה פעולות אחרות, במקומות אחרים, בעצימות אחרת, או בין אם זה כי חיזבאללה אוגר ארסנל גדול בהרבה משהיה ב-2006.

מה שאנחנו חווים זה נקרא בשפה הצבאית מב"מ.

זה לא כמו ההוא שהוציא עין לעצמו, זה יותר כמו לשבור לעצמך ציפורן כדי לשבור לאוייב שלך את עצוד השדרה.

אני מקווה שאתה מאמין לזה 🤣

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בין אם זה כי חיזבאללה עושה פעולות אחרות, במקומות אחרים, בעצימות אחרת, או בין אם זה כי חיזבאללה אוגר ארסנל גדול בהרבה משהיה ב-2006

זה גם בגלל הסמולאנים?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כל דבר שהם עושים זה מסיבה כזו או אחרת.

למשל חלק מהדברים הם עשו מתוך רצון להפוך למיליציה בתוך צבא לבנון (שצלח חלקית).

חלק אחר מהדברים הם עשו בגלל העברות הנשק שהם מקבלים מאיראן דרך סוריה.

חלק אחר מהדברים הם עשו בגלל הרצון לצבור מחדש ארסנל גדול יותר.

חלק אחר הם עשו בגלל המצב הכלכלי בלבנון.

וכו' וכו' וכו'.

במטריצת הפעולות והסיבות שלהם מלחמת לבנון ה-2 בעלת השפעה לא גדולה בסך הכל. לשם השוואה המצב הכלכלי בלבנון (שהוא חרבנה כבר שנים) השפיע הרבה יותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אגב זה לא זריקת מספר, יש שם קטגוריות עם סכומים לכל קטגוריה.

מביך שאתה לא מבין את זה, אבל זה שיש טבלה עם חלוקה לקטגוריות לא אומר שהמספרים נכונים. כאילו, מה שאתה אומר בעברית פשוה יותר זה ברמה של "היי. יש שם טבלה. אז זה נכון". אתה אמיתי?

לא, לך יש פער אינטלקטואלי שלא מאפשר לך להבין שאם זה נכון - אז זה נכון, גם אם זה נכתב באינטרנט, ואם זה לא נכון - זה לא נכון גם אם זה נכתב בפוסט דוק של פרופסור מפורסם.

"אם נכון אז זה נכון". כן הבעיה הקטנה היא שאתה לא יודע אם זה נכון. כי, אלוהים אדירים, אפילו לא קראת את המחקר, אלא כתבה שמבוססת על זה. מה שכמובן לא מפריע לך להשתמש בזה כדי להכנס בסמולנים.

חשבתי ללעוס לך שוב איך ניגשים למקורות שמתבססים עליהם כדי להוכיח טענה, אבל זה בזבוז זמן, כי זה יגרור אותנו לעוד עשרה עמודים שבהם נגלה שכמו עם כל דבר אחר, גם העלות הכלכלית של אוסלו היא בעצם נגזרת של קומון סנס. בכל זאת, אגלה לך סוד קטן למביני עניין: מחקרים של פרופסורים מפורסמים לא נוטים להכיל הוכחות ברמה של "ראיתי באינטרנט, תוכיחו שזה לא נכון". זה כזה... לא ממש עובד ככה. וכן, גם הם יכולים לטעות. כולם יכולים לטעות. וגם להטעות. ובכל זאת, הפער בין טבלה מקושקשת באינטרנט שאתה אפילו לא עומד מאחורי מה שרשום בה, לבין מחקר הוא.. לא יודע.. די גדול.

ומודה אגב שהייתי נאיבי לפני הפוסט שלך אתמול וחשבתי שתפנה למחקר אמיתי של איזה קהלת או משהו.

יש לך משהו רלוונטי לנושא?

היה לי וכתבתי אותו, לפני שהתערבת עם הידע הנרחב שלך על עלויות אוסלו ודרדרת את הדיון לעוד שיעור שצריך להעביר לך על מה זה קריאה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

מביך שאתה לא מבין את זה, אבל זה שיש טבלה עם חלוקה לקטגוריות לא אומר שהמספרים נכונים. כאילו, מה שאתה אומר בעברית פשוה יותר זה ברמה של "היי. יש שם טבלה. אז זה נכון". אתה אמיתי?

לא, מביך שאתה לא מבין שמאחורי התמצות בכתבה יש מידע נוסף.

בלי קשר שברוב הקטגוריות זה נראה הגיוני לחלוטין.

לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

"אז נכון אז זה נכון". כן הבעיה הקטנה היא שאתה לא יודע אם זה נכון. כי, אלוהים אדירים, אפילו לא קראת את המחקר, אלא כתבה שמבוססת על זה. מה שכמובן לא מפריע לך להשתמש בזה כדי להכנס בסמולנים.

חוץ מהעובדה שהמספרים נראים הגיוניים לפחות בחלק מהקטגוריות.

אבל היי, אולי 1+1=3, לך תדע, קראת מחקר על זה?

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

חשבתי ללעוס לך שוב איך ניגשים למקורות שמתבססים עליהם כדי להוכיח טענה, אבל זה בזבוז זמן, כי זה יגרור אותנו לעוד עשרה עמודים שבהם נגלה שכמו עם כל דבר אחר, גם העלות הכלכלית של אוסלו היא בעצם נגזרת של קומון סנס. בכל זאת, אגלה לך סוד קטן למביני עניין: מחקרים של פרופסורים מפורסמים לא נוטים להכיל הוכחות ברמה של "ראיתי באינטרנט, תוכיחו שזה לא נכון". זה כזה... לא ממש עובד ככה. וכן, גם הם יכולים לטעות. כולם יכולים לטעות. וגם להטעות. ובכל זאת, הפער בין טבלה מקושקשת באינטרנט שאתה אפילו לא עומד מאחורי מה שרשום בה, לבין מחקר הוא.. לא יודע.. די גדול.

ו... שוב לא הבנת את מה שכתוב.

חשבתי ללעוס לך את זה, אבל זה בזבוז זמן.

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

ומודה שאגב הייתי נאיבי לפני הפוסט שלך אתמול וחשבתי שתפנה למחקר אמיתי של איזה קהלת או משהו.

יש מחקר אמיתי, רק שאני לא צריך לספק לך אותו כנספח לכתבה

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

היה לי וכתבתי אותו, לפני שהתערבת עם הידע הנרחב שלך על עלויות אוסלו ודרדרת את הדיון לעוד שיעור שצריך להעביר לך על מה זה קריאה.

אז הציטוט הספציפי הזה היה מיותר לחלוטין?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה אומר שאני הבאתי טענה, עם מספרים שלכל הפחות מבססים אותה.

אם אתה רוצה להפריך אותה, תפאדל, אני לא אעשה את זה בשבילך.

אתה אמרת שאוסלו עלה טריליון ש"ח.

ביקשנו מקור לטענה. הבאת כתבה באתר עם אג'נדה ברורה, שמצטט "מחקר" של עמותה מפוקפקת.

אתה חושב שבדיון הזה, נתייחס למספר כנכון, כל עוד לא הוכחנו אחרת.

בפועל, זה יחשב כמספר מוקרץ (יחד כל המספרים שלכאורה מרכיבים אותו), כל עוד לא הבאת מקור אמין.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...