Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ברור, כי 44 שנה זה 20 שנה, וזה כן נשמע לך הגיוני

מה שבאמת לא נשמע לי הגיוני זה, זה למה ההגיון שלך הוא הוכחה לנכונות טענה וההגיון של אחרים לא.

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה טוען שישנו איזה רווח נסתר שמתקזז עם העלות?

כשאתה מעביר כספים לרש"פ, חלק מזה מתקזז עם עלות השיטור והחיילים שהיית צריך לשים ברמאללה, אם הרש"פ לא היתה קיימת.

זו רק דוגמא אחת למשמעות של עלות אלטרנטיבית.

מעבר לזה, לאוסלו היו עוד תוצאות.

בלי אוסלו לא היה שלום עם ירדן. אני יודע שמבחינתך השלום עם ירדן זה חסרון, אבל יש הרבה שרואים בזה תוצאה חיובית.

אוסלו נתן לישראל יותר מ20 שנים סוג של לגיטימציה עולמית להמשך השליטה בשטחים.

בלי אוסלו, קשה לי להאמין שהיינו מקבלים את הסכמי אברהם, למרות שפה הקשר קצת יותר חלש.

===

אני אישית לא יודע להוכיח שאוסלו היה טוב או רע, ביחוד כשאף אחד לא יודע איך היתה נראית ההיסטוריה החלופית.

אני יודע שבזמנו הצבעתי לרבין ותמכתי בתהליך. אני זוכר שאצל לפחות חלק מהעם (בעיקר שמאל, אבל לא רק) היתה סוג של תקוה, שלצערי לא קיימת היום, לחיים יותר טובים.

כשנחתמו ההסכמים הייתי חייל בסדיר. יום או יומיים אחרי החתימה נסעתי ברכב צבאי בלב רמאללה, וילדים פלסטינים נופפו לנו בדגלי פלסטין והייתה, אצלי לפחות איזו תחושה של התחלה של משהו יותר טוב.

אח"כ חבר טוב שלי שירת כקצין בסיורים המשותפים עם הבטחון של הרשות (משהו שאף אחד לא יכל לדמיין כמה שנים לפני כן).

אבא שלי שהיה נהג סמיטריילר הוביל חומרי בניה לקזינו ביריחו. אותו קזינו אח"כ התמלא במהמרים ישראלים מראשון לציון ופתח תקווה.

לצערי אוסלו קרס, כי היו מספיק אנשים, פלסטינים וישראלים שרצו שהוא יקרוס.

לבוא היום ולקבוע בדיעבד שזו היתה טעות, זה לא חוכמה ואני גם לא משוכנע שזה נכון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

לא, לטענתו זה לא הוכיח שהתיאוריה שגויה - אלא שניסיון פגיעה ע"י חטיפת חיילים לא תמיד דרך טובה

התאוריה טוענת שישראל לא תיכנס למלחמה בגלל שהחברה הישראלית עייפה מהרוגים. בפועל ישראל כן נכנסה למלחמה שהאויב הצטער שיזם אותה בעקבות מימדי ההרס. התיאוריה נשברה.

לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לא זה לא, בין אם זה כי חיזבאללה עושה פעולות אחרות, במקומות אחרים, בעצימות אחרת, או בין אם זה כי חיזבאללה אוגר ארסנל גדול בהרבה משהיה ב-2006.

מה שאנחנו חווים זה נקרא בשפה הצבאית מב"מ.

יש שקט בצפון 14 שנה או לא? יש. זה מה שאנחנו חווים. זה שברקע יש תמיד פעולות צבאיות שקטות לא פוגע בשגרת החיים ובביטחון במדינה. גם למה ציפית ב2006, שיכבשו את לבנון ויוציאו להורג את כל אנשי חיזבאללה?

אני מקווה שאתה מאמין לזה

איזה עין הוצאנו לעצמנו? ההרוגים והנזק שספגנו לעומת מה שהלך שם? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 46 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הכתבה הזו נעה בין דיווח אובייקטיבי לבין סיכום הגיוני...

ערוץ 7. מחקר שנערך על ידי אנשים שקשורים לקבוצה פוליטית.

כן, אובייקטיבי בערך כמו הטורים של גדעון לוי בהארץ, מה אני אגיד לך?

ולגבי ההגיון - תאלץ ללמוד עם זה שהקומון סנס שלך הוא לא הוכחה למשהו.

לפני 47 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל אפשר להתרכז בדברים היותר נגישים, כמו שאני עשיתי עם פינדר.

ברור. אפשר גם להגיע למספרים. זה לא שהאפשרות לא קיימת. אבל כמובן שצריך גם להתייחס למה שדויד כתב. 

לפני 40 דקות, פינדר כתב:

כמובן, זה הפער הכי גדול בחישובים. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 23 דקות, Gosser1860 כתב:

אפשר את זה בלאטך (LaTex)?

אני אביא לך לטקס בצורה אחרת

ולבעלי הראש המלוכלך, התכוונתי לזה:

כפפות לטקס עם אבקה במחיר מיוחד! באתר רול מרקט | Roll Market

לפני 18 דקות, David32 כתב:

מזל שאוסלו היה המשתנה היחיד בתקופה הזאת.

לגבי העברות כספים לרש"פ? פאקינג כן זה המשתנה היחיד.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

מה שבאמת לא נשמע לי הגיוני זה, זה למה ההגיון שלך הוא הוכחה לנכונות טענה וההגיון של אחרים לא.

לא, 20 != 44 זה הוכחה לנכונות.

מצד שני הזמנתי אותך לעשות אותו דבר לטענות שהעליתי כאן מערוץ 7.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

כשאתה מעביר כספים לרש"פ, חלק מזה מתקזז עם עלות השיטור והחיילים שהיית צריך לשים ברמאללה, אם הרש"פ לא היתה קיימת.

זו רק דוגמא אחת למשמעות של עלות אלטרנטיבית.

יש עדיין מחוז ש"י במשטרת ישראל (עלות שיטור), כולל לכאורה תפקיד לאכוף את החוק כלפי פלשתינים.

חיילים עדיין יש ברמאללה, ולא היו כחלק מהסכם אוסלו (לא משנת 1994, כי ההסכם קבע שזה ימומש מאוחר יותר), ועד 2002 בלבד.

כלומר יוצא שאנחנו גם משלמים על העברת כספים לרש"פ, וגם מחזיקים חיילים שנכנסים כל הזמן לרמאללה, וגם מחזיקים מחוז משטרה.

אבל יודע מה? אני מקבל את זה שאנחנו עכשיו לא משלמים לשוטרים כדי שיאכפו עניינים בין פלשתינים לפלשתינים.

לא חושב שזה עלות של מעל 4 מיליארד שקל בשנה, אבל אפשר לדבר על הסכום.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

מעבר לזה, לאוסלו היו עוד תוצאות.

בלי אוסלו לא היה שלום עם ירדן. אני יודע שמבחינתך השלום עם ירדן זה חסרון, אבל יש הרבה שרואים בזה תוצאה חיובית.

אוסלו נתן לישראל יותר מ20 שנים סוג של לגיטימציה עולמית להמשך השליטה בשטחים.

בלי אוסלו, קשה לי להאמין שהיינו מקבלים את הסכמי אברהם, למרות שפה הקשר קצת יותר חלש.

בוא נדבר רק כלכלית, מה יצא לנו מהשלום עם ירדן? טיסות קצת יותר זולות להודו וסין? אפילו זה לא.

ולגבי הסכמי אברהם אני לא מסכים איתך - להפך, הם רק חשפו שגם ללא הסכם עם הפלשתינים - ניתן להגיע להסכמים עם מדינות ערב.

לגבי הלגיטימיות התפיסה שלי הפוכה לחלוטין לשלך, לדעתי אוסלו פתח פתח שמבחינת תפיסה רק הפחית את הלגיטימיות שלנו לשליטה בשטחים.

דעתי נתמכת על ידי כך שיצאנו משטחי A ו-B, עד שנאלצנו גם לספוג עשרות פיגועים ומאות מתים, וגם לחזור לשם אחרי שהם הפכו לקיני טרור, ולשם כך לשלם בחיי חיילים.

אם אוסלו נתן לנו לגיטימציה - למה יצאנו משטחי A ו-B?

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

אני אישית לא יודע להוכיח שאוסלו היה טוב או רע, ביחוד כשאף אחד לא יודע איך היתה נראית ההיסטוריה החלופית.

לא אמרתי טוב או רע, אמרתי כמה עלה.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

אני יודע שבזמנו הצבעתי לרבין ותמכתי בתהליך. אני זוכר שאצל לפחות חלק מהעם (בעיקר שמאל, אבל לא רק) היתה סוג של תקוה, שלצערי לא קיימת היום, לחיים יותר טובים.

מעניין מי הרג את התקווה הזו

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

כשנחתמו ההסכמים הייתי חייל בסדיר. יום או יומיים אחרי החתימה נסעתי ברכב צבאי בלב רמאללה, וילדים פלסטינים נופפו לנו בדגלי פלסטין והייתה, אצלי לפחות איזו תחושה של התחלה של משהו יותר טוב.

זה בסדר, גם היום אם תסע ברכב צבאי בלב רמאללה, ילדים פלשתינים ינופפו לך בדגלי פלשתין, והסיבה אז זהה לסיבה היום, זה נתפס אצלם כניצחון.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

אח"כ חבר טוב שלי שירת כקצין בסיורים המשותפים עם הבטחון של הרשות (משהו שאף אחד לא יכל לדמיין כמה שנים לפני כן).

אותו ביטחון של הרשות שהנפיק לנו טרוריסטים שרצחו ישראלים, עם הנשקים שקיבלו מממשלת ישראל.

הרבה ביטחון נתן הביטחון של הרשות.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

אבא שלי שהיה נהג סמיטריילר הוביל חומרי בניה לקזינו ביריחו. אותו קזינו אח"כ התמלא במהמרים ישראלים מראשון לציון ופתח תקווה.

עוד הצלחה מסחררת, הקזינו ביריחו נקט בשיטות (לא ייחודיות רק לקזינו שם) של הקצאת אשראי הרבה מעבר למה שהיה לאנשים, ואז אנשים מצאו את עצמם בחובות של מאות אלפי שקלים ועובדים עבור כנופיות פשע מיריחו.

כאמור הכל תלוי בתפיסה שלך, אתה יכול לומר שזו הצלחה מסחררת מבחינתך לגרום לישראלים להיות בחובות לכנופיות פשע פלשתיניות. אצלי קצת פחות.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

לבוא היום ולקבוע בדיעבד שזו היתה טעות, זה לא חוכמה ואני גם לא משוכנע שזה נכון.

לא נכנס בכלל לדיון הזה של What if.

בדיעבד כמובן שזו טעות, במיוחד אחרי שמבינים שערפאת חתם ביד אחת, ותכנן פיגועים ביד השנייה. הוא לא חיפש שלום, הוא חיפש הקלות כדי שיוכל לעסוק בטרור בחופשיות יותר.

זה לא הופך את זה לחוכמה גדולה לדעת את זה בדיעבד.

ולא שמישהו שאל אותי אם אני תומך באוסלו אז (בגיל הזה הידע הפוליטי שלי נראה לי הסתכם ב"ביבי פיפי, שרה חרא"), אז זה גם לא ממש רלוונטי.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

התאוריה טוענת שישראל לא תיכנס למלחמה בגלל שהחברה הישראלית עייפה מהרוגים. בפועל ישראל כן נכנסה למלחמה שהאויב הצטער שיזם אותה בעקבות מימדי ההרס. התיאוריה נשברה.

זו לא התיאוריה, התיאוריה אומרת שהחברה הישראלית עייפה מהמאבק (אצל הערבים כך מכונה הסכסוך הכללי, לא מלחמה או מבצע ספציפי).

ולכן התפיסה שלהם אומרת שאם הם ימשיכו במאבק, אז הישראלים יישברו ויוותרו.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

יש שקט בצפון 14 שנה או לא? יש. זה מה שאנחנו חווים. זה שברקע יש תמיד פעולות צבאיות שקטות לא פוגע בשגרת החיים ובביטחון במדינה. גם למה ציפית ב2006, שיכבשו את לבנון ויוציאו להורג את כל אנשי חיזבאללה?

מה זה שקט? 120 אלף רקטות שהם צוברים זה שקט? הם יבשלו עליהם תורמוס?

עמדות שהם מקימים בניגוד להחלטה 1701 מה הם יעשו איתם? יסתכלו על הצימרים היפים בצפון?

וזה בלי להזכיר מקרים ספציפיים שלא התגלגלו ללחימה כמו זה, או זה.

זה לא נשמע לי כמו שקט.

זה לא רלוונטי מה אני ציפיתי, העובדות הן שאחת התוצאות של המלחמה זה ועדת חקירה ושינוי קונספט מוחלט של תפיסת ההפעלה מול חיזבאללה. כולל בניית תוכניות מגירה מאפס, לא עושים את זה כשהמלחמה הייתה הצלחה.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

איזה עין הוצאנו לעצמנו? ההרוגים והנזק שספגנו לעומת מה שהלך שם? 

כן, וכן, וההרוגים שלנו בעורף, והחלטה 1701 למשל, זה חתיכת הוצאת עין לעצמנו.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ערוץ 7. מחקר שנערך על ידי אנשים שקשורים לקבוצה פוליטית.

כן, אובייקטיבי בערך כמו הטורים של גדעון לוי בהארץ, מה אני אגיד לך?

ולגבי ההגיון - תאלץ ללמוד עם זה שהקומון סנס שלך הוא לא הוכחה למשהו.

שוב, מה זה משנה, יש סכומים, מספרים אבסולוטיים, לפחות חלקם ממוסמכים וגלויים. מה לא אובייקטיבי בזה?

כאילו מפריע לך שמי שפתח את האקסל והכניס לשם נתונים ועשה להם SUM הוא ימני? זה גורם לנתונים להשתנות? לפונקציית SUM להתנהג אחרת?

זה מזכיר לי שפעם היה לי מנהל שאסר על מי שלא QA לפתוח באג. מצאת באג? אחלה, לך תמצא לך QA שיעשה בדיוק אותו דבר ויפתח באג.

הוא לא נשאר הרבה אצלנו.

אבל אין בעיה, מעכשיו כל מה שאומר מישהו עם קשר לקבוצה פוליטית אני פוסל בדיוק באותו טיעון.

הרי מכוני מחקר ימניים מוציאים מחקר אחת לשנה אולי? מכוני מחקר שמאלניים מוציאים בערך פעמיים ביום. כולם פסולים מעכשיו 🤣

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ברור. אפשר גם להגיע למספרים. זה לא שהאפשרות לא קיימת. אבל כמובן שצריך גם להתייחס למה שדויד כתב. 

נו אז יאללה, בוא ניקח קטגוריה אחת נגישה ונבדוק אותה.

מה הכי גרוע? שתגלה שהם ידעו לעשות SUM של שורות באקסל?

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

כמובן, זה הפער הכי גדול בחישובים. 

לקריסה של אוסלו אין משמעות מהבחינה של עלות כלכלית שלו.

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם היום אם תסע ברכב צבאי בלב רמאללה, ילדים פלשתינים ינופפו לך בדגלי פלשתין

לא כתבתי, אבל נסענו ברכב לבן (פיז'ו 104 אאל"ט). ארבעה חיילים לבד, בנסיעה מנהלית.

קשה לי להאמין שנסיעה כזו היום, תסתיים רק בנפנוף דגלים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא נכנס בכלל לדיון הזה של What if.

כול הדיון הזה שהתחלת הוא what if אחד גדול.

לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לגבי העברות כספים לרש"פ? פאקינג כן זה המשתנה היחיד

לגבי הכול, אתה בכוונה מתעלם מהטיעון שלי וזה כבר לא מעניין.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

שוב, מה זה משנה, יש סכומים, מספרים אבסולוטיים, לפחות חלקם ממוסמכים וגלויים. מה לא אובייקטיבי בזה?

אין הפניה לאף אחד מהם בכתבה. 

נו אז יאללה, בוא ניקח קטגוריה אחת נגישה ונבדוק אותה.

לך על זה. זה מה שביקשנו בדיוק. אם תגיע לסכום שהם זרקו - נהדר. 

לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לקריסה של אוסלו אין משמעות מהבחינה של עלות כלכלית שלו.

הדיון לא בואקום. אתה האשמת את השמאלנים בעידוד מדיניות כלכלית רעה, ברמה כזו שגם מי שהיה בן 5 אז עדיין אחראי לזה היום גם אם הוא מצביע ליאיר לפיד.

פורסם
לפני 24 דקות, פינדר כתב:

לא כתבתי, אבל נסענו ברכב לבן (פיז'ו 104 אאל"ט). ארבעה חיילים לבד, בנסיעה מנהלית.

קשה לי להאמין שנסיעה כזו היום, תסתיים רק בנפנוף דגלים.

זה בסדר, גם אז לא תמיד נסיעות אפילו ברכב אזרחי הסתיימו בנפנוף דגלים.

הלינץ' ברמאללה היה בשנת 2000, ולהבדיל תקיפות של רכבים פרטיים במוטות ברזל ובזנ"טים היו גם ב-1995 ו-1996.

לפני 17 דקות, David32 כתב:

כול הדיון הזה שהתחלת הוא what if אחד גדול.

לא הוא לא, חישוב עלות הוא לא what if.

לפני 18 דקות, David32 כתב:

לגבי הכול, אתה בכוונה מתעלם מהטיעון שלי וזה כבר לא מעניין.

לקחתי את הדוגמה הראשונה ברשימה.

האחרות אמנם פחות מובהקות לכאורה. אבל היית יכול להגיד שאני צודק לגבי ההעברות לרש"פ ולנהל דיון על השאר.

ברגע שאתה פוסל קטגורית, זה נראה מצחיק.

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

אין הפניה לאף אחד מהם בכתבה. 

בסדר, גם כשמספרים לך בכתבה שמעבירים X מיליארד שקל לעסקים שנפגעו בקורונה, אין הפניה לזה באף כתבה.

זה הטבע של כתבה.

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

לך על זה. זה מה שביקשנו בדיוק. אם תגיע לסכום שהם זרקו - נהדר. 

לא מספיק שבדקתי בשביל פינדר את ההמצאה שלו, עכשיו אני צריך גם לעבוד במקומך?

קדימה, תתחילו לתת פה עבודה.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

הדיון לא בואקום. אתה האשמת את השמאלנים בעידוד מדיניות כלכלית רעה, ברמה כזו שגם מי שהיה בן 5 אז עדיין אחראי לזה היום גם אם הוא מצביע ליאיר לפיד.

נזכיר רגע, זה התחיל דווקא מזה שאתה טענת שמדינה לא מתקיימת רק על תרומות, ונחפש מה התרומה הכלכלית של השמאל, במשתמע אתה טענת שאילולא השמאל, אין לנו קיום כלכלי.

אז לצורך כך גייסתי את העלות הכלכלית של אותו שמאל, שהרי אי אפשר להתייחס רק לתרומה הכלכלית של השמאל בלי העלות הכלכלית שלו.

אם זה היה חרדים לא היית טוען שאפשר להסתכל רק על כמה מיסים משלמים החרדים, בלי העלות הכלכלית שלהם, נכון?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא מספיק שבדקתי בשביל פינדר את ההמצאה שלו, עכשיו אני צריך גם לעבוד במקומך?

אתה לא צריך שום דבר. זה דיון מעגלי, ששוב חוזר לקומון סנס ולשאר הירקות. אם היה לך כזה קל להגיב להטרלה של פינדר, אני בטוח שיהיה לך גם קל לספר על אובדן הכנסות בענף התיירות או כל דבר אחר שיש שם. אגב, אגלה לך סוד - המחקר זמין באינטרנט. אתה יכול לרפרף בו.

לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נזכיר רגע, זה התחיל דווקא מזה שאתה טענת שמדינה לא מתקיימת רק על תרומות, ונחפש מה התרומה הכלכלית של השמאל, במשתמע אתה טענת שאילולא השמאל, אין לנו קיום כלכלי.

זה התחיל ממשהו על יאיר לפיד. שהוא גם לא בדיוק איש שמאל וגם לא חושב שהוא חתם על הסכמי אוסלו. 

לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז לצורך כך גייסתי את העלות הכלכלית של אותו שמאל, שהרי אי אפשר להתייחס רק לתרומה הכלכלית של השמאל בלי העלות הכלכלית שלו.

זה לא מה שעשית. לקחת תהליך שקרה לפני 30 שנה וגזר ממנו עלות ואשמה קולקטיבית נצחית על כל מי שאתה תופס כשמאל. כנראה גם כולל מצביעי יש עתיד או גנץ או וואטאבר. הטענה העקורנית שלך היא סופר לגיטימית. אתה יכול לעזוב את אוסלו בצד כדי שנגיע להסכמה - אני גם חושב שבעיות יוקר מחיה נובעות כאן במשך שנים מרגולציה וביורוקרטיה שהיחיד עוד שמגונן עליהן זה ספריאל בשרשורים רלוונטיים. ועם כל זה, כן, אם מדינת תל אביב מתפוררת וכל מצביעי יש עתיד \ גנץ שמאלה עוזבים - ישראל תקרוס. כן. 

פורסם
לפני 19 דקות, יבגניפ כתב:

ועם כל זה, כן, אם מדינת תל אביב מתפוררת וכל מצביעי יש עתיד \ גנץ שמאלה עוזבים - ישראל תקרוס. כן. 

זה על אותו תקן של בעוד 10 שנים מדינת ישראל תהיה עם 90 אחוז ערבים וכל אלה?

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

זה על אותו תקן של בעוד 10 שנים מדינת ישראל תהיה עם 90 אחוז ערבים וכל אלה?

בתור סטודנט למדעי המחשב, אתה יכול להסתכל איפה נמצא מרכז ההייטק בישראל, אחר כך לקרוא קצת על קשר בין מעמד סוציו אקונומי של ישובים שונים לבין המפלגות להן מצביעים, אחר כך לקרוא קצת על תרומתם של עשירונים שונים בהכנסות למדינה אל מול מה שמקבלים בחזרה, ואחר כך להגיע לבד למסקנה איך תראה כלכלת ישראל אם תשאר פה עם ממשלת החלמות שלך - ליכוד, חרדים ובן גביר.

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

אני אביא לך לטקס בצורה אחרת

ולבעלי הראש המלוכלך, התכוונתי לזה:

כפפות לטקס עם אבקה במחיר מיוחד! באתר רול מרקט | Roll Market

ואני כבר חיכיתי לזה :-(

לטקס. צילום: שניר גואטה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה latkes לא latex

מה זה שקט? 120 אלף רקטות שהם צוברים זה שקט?

כל עוד הם פוחדים להשתמש בהן, כן.

כן, וכן, וההרוגים שלנו בעורף, והחלטה 1701 למשל, זה חתיכת הוצאת עין לעצמנו.

הרוגים זה חלק בלתי נפרד מכל מלחמה. 

למה החלטה 1701 זה הוצאת עין לעצמנו?

זה היה ברור שהם ישימו ז' על החלטות של האו"ם. הם צוברים נשק ומשקמים את השיט שלהם ואנחנו גם לא נשארנו ב2006. 

לקרוא לזה להוציא עין זה הגזמה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

בתור סטודנט למדעי המחשב, אתה יכול להסתכל איפה נמצא מרכז ההייטק בישראל, אחר כך לקרוא קצת על קשר בין מעמד סוציו אקונומי של ישובים שונים לבין המפלגות להן מצביעים, אחר כך לקרוא קצת על תרומתם של עשירונים שונים בהכנסות למדינה אל מול מה שמקבלים בחזרה, ואחר כך להגיע לבד למסקנה איך תראה כלכלת ישראל אם תשאר פה עם ממשלת החלמות שלך - ליכוד, חרדים ובן גביר.

קודם כל בוגר הנדסת חשמל.
דבר שני, יש לך כל כך הרבה אנשים בתחומי ההייטק שהם מצביעי ימין אבל מפחדים להגיד את הדעה שלהם כי הם מפחדים שיפגעו להם בקידום או במעמד בחברה בגלל אנשים כמוך שמחפשים להשתיק את כל מי שלא בעד הממשלה הגרועה הזאת בטענות שקר.

זימון מהיר מארה"ב: גנץ מאיץ את בחירת הרמטכ"ל מחשש להתפרקות הקואליציה (ynet.co.il)
אולי באמת עדיף שמצביעי גנץ ילכו וככה ייצא מהפוליטיקה. גנרל עסקן שדואג לקדם את מי שקרוב אליו ולא את מי שהתריע על סכנות ופערים בצה"ל.
חבל שלא נלחם על חיילי גולני בסג'עיה כמו שנלחם על הפנסיות התקציביות.

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

לא הוא לא, חישוב עלות הוא לא what if.

בטח שכן.

אתה מרכז הכול ב "אם לא היו הסכמי אוסלו" וממציא מציאות שהכי מתאימה לנרטיב שבא לך לדחוף.

התעלמת מהטענה המרכזית והלכת להווכח שבאמת העבירו לרשות הפלסטינית 88 מיליארד, כי זה הדבר שקל להוכיח וקל להוכיח שאם לא היה קיים, אז לא היית משלם. לגבי השאר - מאוד עד כדי בלתי אפשרי להוכיח דבר כזה, כי אתה פשוט לא יודע מה היה פה. 

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

דבר שני, יש לך כל כך הרבה אנשים בתחומי ההייטק שהם מצביעי ימין אבל מפחדים להגיד את הדעה שלהם כי הם מפחדים שיפגעו להם בקידום או במעמד בחברה בגלל אנשים כמוך שמחפשים להשתיק את כל מי שלא בעד הממשלה הגרועה הזאת בטענות שקר.

פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

מה אתה רציני?

אתה מאשים את יבגני, קח מנגד את ליאור, כמובן שכפי שרואים, הוא מפחד שיפגעו לו בקידום אז הוא שותק. 

זה השקר שאוהבים ב"ימין". שיש מלא ימנים סמויים שמפחדים, באקדמיה, עכשיו גם בהייטק. איפה לא. מפחידים הסמולנים האלה כמו יבגני, שמשתיקים (???)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...