Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמן (יש לומר נוזל) גיר מקורי הוא הנוזל הטוב ביותר שרכבך יכול לקבל. נקודה סוף.

איתמר.

:lol: :lol:

רות סוף

==========================================

"There's even more innovation ahead of us,

than there's behind us..." (Jeff Bezos - Amazon)

פורסם

ברשתוכם אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו של תוספים לשאול על פלאש שעושים למנוע. כולם אומרים שלעשות שטיפה פנימית למנוע, קרי פלאש מזיק לו כי זה בעצם משחרר כל מיני דברים שנדבקו והמנוע "למד" להתסדר איתם. ניקוי של אותם דברים דביקים בעצם יפתח קן של צרעות. אם ככה, מתי עושים פלאש לרכב על מנת למנוע מצב של מנוע עם משקעים רבים מדיי שאסור להסיר אותם? כל 30 אלף יש לעשות פלאש? כל 60 אלף? האם בכל טיפול כדאי אם ככה לעשות פלאש ואז המנוע יהיה נקי? סיפרו שטיוטה ביקשו לעשות פלאש ר RUNX שלהם כל החלפת שמן בכדי למנוע בוצה. אז אפשר לעשות את זה בכל מנוע אחר?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

השקל שלי בנוגע לפלאש-

אני ביצעתי פלאש למנוע שלי שנת יצור 94׳ שעבר 220K ק״מ

ולא קרה כלום. את הפלאש ביצעתי כחלק מישור קו בזמן הרכישה

ואין לי מושג מה עברו של המנוע..

פורסם

שמן מנוע מיצרן מוכר וטיפולים סדירים אמורים למנוע כל בוצה. כאן, ארץ הישראבלוף והחפיפניקיות, המודעות לתחזוקה נכונה (שלא לדבר על תחזוקה מונעת) נמוכה ולכן מי שמבצע פלאש והולך לו המנוע זה רק בגלל שהמנוע היה מוזנח בצורה יוצאת דופן. הפלאש הוא אכן תכשיר ניקוי אגרסיבי שמוציא ג'יפה מהמנוע אם הייתה בו ג'יפה. במנוע שטופל BY THE BOOK ולא חסכו על פילטר שמן מקורי ושמנים טובים אין שום סיבה שתיווצר בוצה ומייתר את תכשיר הפלאש לחלוטין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פלאש מנוע הוא שטיפה פנימית של המנוע ממשקעי בוצה, הטיפול הזה אינו נועד להיות "טיפול מונע" אלא הוא טיפול כאשר יש בעיה בעיקר של בוצה ומשקעים.

צריך לחשוב טוב לפני שמבצעים את הטיפול הזה, מדובר בחומר ממיס אגרסיבי מאוד יש בו כמה סיכונים וזה תלוי במצב המנוע.

לאחר פלאש מנוע יתכנו נזילות שמן, ישנם מנועים שהאטימה בין 2 משטחים היא אטימה ללא אטם אלא ע"י סיליקון בלבד כגון אגן שמן, מכסה שרשרת תזמון ועוד, הפלאש מנוע עלול לתקוף את הסיליקון ואז יתחילו הנזילות.

בזמן השטיפה הבוצה מתפוררת ועלולה לסתום את הרשת של משאבת השמן ומכאן הדרך קצרה למנוע דופק/תפוס.

כדי להימנע מהגעה למצבים שיש משקעי בוצה במנוע יש להחליף את השמן מנוע בזמן ע"פ ספר הטיפולים ושימוש בשמנים איכותיים חצי סינטטי/סינטטי מלא עדיף יותר. וע"פ הוראות היצרן.

בכל מקרה אם המצב הוא שיש בוצה והולכים על פלאש מנוע מיד לאחר הטיפול רצוי מאוד לפרק אגן שמן ולנקות את הרשת של משאבת השמן, וכמובן להחליף שמן+מסנן.

פורסם

נחשפתי לתוסף השמן הזה במסגרת עבודתי בתחום האחזקה המכנית. בשיחה עם מעבדת שמנים מוכרת המבצעת בדיקות איכות שמן נאמר לי כי לא בדקו את החומר באופן ישיר אלא רק מכלולים בהם נעשה שימוש בחומר כגון גנרטורים וכלי צמ"ה. מבדיקתם את המכלולים ציינו כי הבלאי שהתגלה היה נמוך משמעותית ממה שבד"כ מתגלה עבור אותו מספר של שעות מנוע. עוד ציינו כי כאשר ביצעו מעקב אחרי איכות השמן בו השתמשו בתוסף פולדיין. נמצא כי איכות השמן כמעט ולא ירדה במשך מספר שעות מנוע כפול (ציינו שאפילו יותר מכך) ללא החלפת שמן. איכות השמן נבדקת על ידם באמצעות פרמטרים של צמיגות, עליה באחוז חמצון והימצאות מתכות (שבבים) בדגימת השמן.

לציין כי אינני סוכן או בעל טובת הנאה כלשהי, אלא רק רציתי לשתף במידע שהגיע אלי. אגב, אנו בשיגרה משתמשים בספרי של אותה חברה כחומר סיכה לאחזקת מכונות לעיבוד שבבי שעושה פלאים. ועוד קוריוז קטן - ניסיתי את הספרי לשימון מסילות של סאנרוף - תוצאות מצויינות.

לגבי תוסף הדלק - אין לי מידע.

פורסם

חייתי מספר שנים בארה"ב , והייתי מעורה למדי בסטנדרטים המקובלים שם באחזקת רכב . התובנות המקובלות שם בקרב מומחים

ומקצועניים בתחום אחזקת רכב ואבטחת אריכות חיי המכלולים העיקריים הינם כאלו :

1. אכן , בדיוק כפי שציין איתמר , כל תוספי הפלא לשמן המנוע והדלק מיותרים.

2. מעבר לאחזקה רגילה ואיכותית של הרכב יש פקטור מרכזי שמוסיף לחיי המנוע.

בארה"ב מאמינים מאוד שקיצור תדירות החלפת שמן המנוע והפילטר (כמובן באיכות גבוהה של תוצרים) מועילה מאוד לאריכות חיי

המנוע. אמנם זה מאוד קל למימוש בארה"ב. יש רשתות מקצועיות שעושות LUBE (שמן מנוע + פילטר) ב 19.9-29.99 $

פעולה זאת אמריקאים רבים עושים כל 3,000 מייל(כמו פעם). הרשתות הללו משתמשות בשמנים מהרמה הגבוהה ביותר ומתאימים

אותם לדרישות היצרן. (פעם גם בארץ היו תחנות סיכה בתחנות דלק...)

מומחים טוענים שהפקטור הקריטי ביותר לשמירת המנוע הינו שמן ומסנן "טריים" המוחלפים לכל היותר כל 10,000 ק"מ.

כיום שיצרנים רבים , משיקולים שונים , מתווים תדירות החלפת שמן + פילטר שמן כל 20 או 30 אלף ק"מ , כנראה שקיצור לחצי

של התדירות (יחד עם חומרים מתאימים ואיכותיים) יבטיחו לצרכן אמינות ואריכות ימים למכלולים.

פורסם
חייתי מספר שנים בארה"ב , והייתי מעורה למדי בסטנדרטים המקובלים שם באחזקת רכב . התובנות המקובלות שם בקרב מומחים

ומקצועניים בתחום אחזקת רכב ואבטחת אריכות חיי המכלולים העיקריים הינם כאלו :

1. אכן , בדיוק כפי שציין איתמר , כל תוספי הפלא לשמן המנוע והדלק מיותרים.

2. מעבר לאחזקה רגילה ואיכותית של הרכב יש פקטור מרכזי שמוסיף לחיי המנוע.

בארה"ב מאמינים מאוד שקיצור תדירות החלפת שמן המנוע והפילטר (כמובן באיכות גבוהה של תוצרים) מועילה מאוד לאריכות חיי

המנוע. אמנם זה מאוד קל למימוש בארה"ב. יש רשתות מקצועיות שעושות LUBE (שמן מנוע + פילטר) ב 19.9-29.99 $

פעולה זאת אמריקאים רבים עושים כל 3,000 מייל(כמו פעם). הרשתות הללו משתמשות בשמנים מהרמה הגבוהה ביותר ומתאימים

אותם לדרישות היצרן. (פעם גם בארץ היו תחנות סיכה בתחנות דלק...)

מומחים טוענים שהפקטור הקריטי ביותר לשמירת המנוע הינו שמן ומסנן "טריים" המוחלפים לכל היותר כל 10,000 ק"מ.

כיום שיצרנים רבים , משיקולים שונים , מתווים תדירות החלפת שמן + פילטר שמן כל 20 או 30 אלף ק"מ , כנראה שקיצור לחצי

של התדירות (יחד עם חומרים מתאימים ואיכותיים) יבטיחו לצרכן אמינות ואריכות ימים למכלולים.

גבר, בוא תראה לי אדם אחד בכל הפורום הזה שחושב שזה לא מיותר להחליף שמן מנוע כל 4,800 ק"מ. אין שום סיבה שבעולם ששמן סינטטי או חצי סינטטי איכותי יוחלף אחרי פחות מ 5,000 ק"מ. אם אכן מחליפים שמן בתדירות כזו אולי כי שמים שמן מינראלי רגיל. זה כבר יותר מתקבל על הדעת וזה גם מסביר מדוע גובים על החלפת שמן שם כאלה מחירים. מצד שני, גם למרות שאני שם בקורולה של אחותי ( כן, אני זה שדואג לטיפולים התקופתיים של הרכב) שמן סינטטי מלא ואיכותי בדרגת 5W-30 אני לא מושך מעל ל 11 אלף ק"מ בין החלפה להחלפה. 20 ו 30 אלף ק"מ זה מוגזם לדעתי. אפילו שישנם יצרנים שמרשים זאת. למען האמת אני מנסה לשכנע חבר שקנה C2 מלינסינג כל 10 אלף והוא דובר בטענה שבליסניג עשו כל 30 אלף ק"מ כי זה מה שהיצרן קבע. נראה לי שאנחנו עוד נשמע עליו בעתיד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

beamvelavan, בארה"ב כמו בישראל השתרשו נורמות ודעות של אנשים.

גם היום אני מבטיח לך שיש בארץ אנשים שמשוכנעים ששמן 20W50 הוא השמן היחיד שיש לשים לאוטו, מקסימום 10W40 חצי סינטטי. סינטטי מלא? מה פתאום! הוא לא מתאים למנועים ישנים, הוא דליל מדי, הוא גורם לנזילות וכו' וכו' וכו'.

להחליף שמן כל 3,000 מייל זו פעולה מיותרת בעליל, בטח אם משתמשים בשמן סינטטי ובטח ברכבים שיוצרו בחצי היובל האחרון.

לגבי ה C2 מליסינג, הנה עוד דוגמה לקיבעון ולחוסר ההבנה של אנשים בתחום. אין היום שמן מנוע שמצליח לשמור על כל התכונות שלו במשך שנתיים של עבודה, פשוט לא קיים. גם השמנים היקרים בעולם האוטומוטיבי לא מצהירים על אורך חיים של שנתיים, מקסימום שנה אחת או כמה עשרות אלפי מיילים. לזמן יש פקטור הרבה יותר משמעותית מאשר קילומטרז' וגם כאן לא הייתי רוצה לדעת מה מצבו של מנוע שעבר 30-40K ק"מ ללא החלפת שמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל, תודה רבה לגבי התשובות על נושא הפלאש.

איתמר, אם אינני טועה ישנם יצרנים כמו אודי, פולסווגן ואחרים שטוענים שיש להם שמנים בסגנון "לונג לייף" שמחזיקים מעמד ל 20 אלף וכיוצא בזה. אם אינני טועה קראתי על זה כאן בפורום. האם זה נכון שישנן כאלה המלצות או שזהו פשוט לא יותר מדמיוני הפורה?

אפרופו ארה"ב, לא מעט יצרני שמן דווקא יוצאים נגד הקביעה הזו של להחליף שמן כל 3,000 מיילים כי זה הופך לנטל על איכות הסביבה וכמובן זה מעשיר את קופות המדינות ששלוטות בהספקת הנפט.

הנה, אפשר לקרוא על זה כאן ויש עוד לא מעט כתבות בנושא.

http://en.wikipedia.org/wiki/3,000_mile_myth

http://www.edmunds.com/car-care/stop-changing-your-oil.html

• תוכן חדש...