Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

כנראה שהתבלבלתי בין "רעש חזק" ל"רעש בלתי סביר". מהביטוי "מקום מפגע" משתמע ש'המפגע' צריך להיות נייח. בגלל שהרכבים חנו השוטרים יכלו לנצל את השטח האפור הזה בחוק ולהכריז על "רעש חזק".

.Your average Notepad

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי הדרישה לפתוח רכב במידה וזה עומד בחניה חוקית וכמובן השוטר לא רעה במו עינו שום ביצוע של עבירה?

האם שוטר יכול לדרוש מבעל הרכב לפתוח אותו?

במידה ובעל הרכב לא בסביבה האם אותו שוטר יכול לפרוץ לרכב? אולי הוא יכול לעלות "חשד" שהרכב מעורב בפלילים וחבלן יכול לפתוח את הרכב? מה החוק בדיוק אומר לגבי זה?

במידה והרכב ניפרץ ע"י המשטרה על כל יחידותיה ולא נתגלה ברכב מטען/סמין אן כל דבר פלילי אחר, האם ניתן לתבוע את תיקון הרכב מהמשטרה?

הנה מה שמצאתי פעם שחקרתי קצת את הנושא

1.כאשר יש לשוטר יסוד סביר לחשד שבוצעה עבירה בת מעצר והוא סבור כי יש צורך לבצע חיפוש בכלי רכב כדי לאתר את מבצע העבירה או את קורבנה או כדי לאתר ראיה הקשורה בעבירה, רשאי הוא להורות לעכב את כלי הרכב ולערוך בו חיפוש

כמו כן, רשאי השוטר לעכב כלי רכב לשם חיפוש אם

קיים חשש שעומדת להתבצע עבירת ביטחון;

קיימת הסתברות גבוהה שעומדת להתבצע עבירה בת מעצר.

שוטר המעכב כלי רכב לשם חיפוש יזדהה על פי הוראת פקודת המשטרה (לעיל, כלומר, השוטר אינו צריך להזדהות אם הוא עונד תג אך עליו להבהיר את סיבת העיכוב).

2. לא מצאתי משהו ספציפי בנושא, אבל הסעיף הראשון טכנית תופס גם פה

3.על פי נוהל פירוק חלקים מכלי הרכב על ידי המשטרה, הסמכות בעניין זה נתונה למכונאי מקצועי שהוכשר לכך בלבד, ורק במקרים בהם יש מידע קונקרטי לחשד לביצוע עבירה ביטחונית. במעברים בין ישראל לגדה מוצבים מכונאים מקצועיים כאלה, והם מוזעקים במקרה של חשד קונקרטי.

כל מי שמתבצע ברכבו פירוק שגרם נזק ולא נמצא בו דבר, אמור לקבל בַמקום טופס המסביר לו את האפשרות לפנות לקבלת פיצוי, שמתבצע לפי חוק מס רכוש וקרן פיצויים והכללים הקבועים בחוק

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

מסכים עם ערן (?),

לצאת - לפתוח את האוטו.

חיפוש? לא לתת אישור. אין צו.

להתניע? לא חייב להם כלום.

המקסימום שהם יכולים לעשות זה לעכב.

משכנתא זה קל

פורסם

אכן ערן :wink:

רק שים לב שלחפש באוטו כן מותר להם,כאילו סוג של מותר להם, זה כמו הסעיף נהיגה בקלות ראש שאפשר להלביש אותו על הכל

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
מסכים עם ערן (?),

לצאת - לפתוח את האוטו.

חיפוש? לא לתת אישור. אין צו.

להתניע? לא חייב להם כלום.

המקסימום שהם יכולים לעשות זה לעכב.

במציאות, השוטר כן יעשה חיפוש, במשפט הוא כבר יטען ל"חשד" כלשהו וייצא נקי.

להתניע, אתה בהחלט לא חייב, גם לא במציאות.

ובמציאות, לא הייתי מעצבן שוטר, הוא פשוט יתלוש את ריפודי המושבים והדלתות בטענה שיש מאחוריהם "משהו", בכדי לפרוק את העצבים שלו עלייך שגרמת לו לחכות והוא יראה לך מי ה"גבר", הפיצוי שתקבל לא ייצא מהכיס שלו, לא יהיה שווה ערך למחיר האמיתי של מה שנהרס, וייקח הרבה זמן וכאב ראש להשיג את הכסף הזה, אז תן לו לחפש כל עוד הוא רגוע.

כבר ראיתי מקרים ששוטרים פשוט תלשו סאבים מהבאגז' ב"חשד לגנוב" עד שתביא קבלה שבאמת קנית ולא גנבת, ובכלל קנית את האוטו עם הסאב מאיפה תביא לו קבלה עכשיו, שאני אומר תלשו אני מתכוון תלשו בכוח, בין היתר ריפודי דלתות מושבים ועוד הרבה.

בתכלס, חוסר הסכמה מצידך מתפרש אצל השוטר בתור "הבחור הזה מסתיר ממנו משהו באוטו" מאשר שהוא יפרש את זה אחרת.

תן לשוטר לחפש, אתה הרי יודע שהוא לא ימצא אצלך כלום, אז מה בעצם הבעיה שלך? לשחק אותה גבר מול שוטר זה בהחלט לא חכם.

פורסם
הנה מה שמצאתי פעם שחקרתי קצת את הנושא

1.כאשר יש לשוטר יסוד סביר לחשד שבוצעה עבירה בת מעצר והוא סבור כי יש צורך לבצע חיפוש בכלי רכב כדי לאתר את מבצע העבירה או את קורבנה או כדי לאתר ראיה הקשורה בעבירה, רשאי הוא להורות לעכב את כלי הרכב ולערוך בו חיפוש

כמו כן, רשאי השוטר לעכב כלי רכב לשם חיפוש אם

קיים חשש שעומדת להתבצע עבירת ביטחון;

קיימת הסתברות גבוהה שעומדת להתבצע עבירה בת מעצר.

שוטר המעכב כלי רכב לשם חיפוש יזדהה על פי הוראת פקודת המשטרה (לעיל, כלומר, השוטר אינו צריך להזדהות אם הוא עונד תג אך עליו להבהיר את סיבת העיכוב).

2. לא מצאתי משהו ספציפי בנושא, אבל הסעיף הראשון טכנית תופס גם פה

3.על פי נוהל פירוק חלקים מכלי הרכב על ידי המשטרה, הסמכות בעניין זה נתונה למכונאי מקצועי שהוכשר לכך בלבד, ורק במקרים בהם יש מידע קונקרטי לחשד לביצוע עבירה ביטחונית. במעברים בין ישראל לגדה מוצבים מכונאים מקצועיים כאלה, והם מוזעקים במקרה של חשד קונקרטי.

כל מי שמתבצע ברכבו פירוק שגרם נזק ולא נמצא בו דבר, אמור לקבל בַמקום טופס המסביר לו את האפשרות לפנות לקבלת פיצוי, שמתבצע לפי חוק מס רכוש וקרן פיצויים והכללים הקבועים בחוק

בקיצור מבחינה טכנית חוקית השוטר רשאי לעשות מה שבא לו. מכיבן שהוא לא חייב להסביר לך מה "החשד הסביר" ככה שבטעות אתה תאכל למצוא את עצמך יום אחד עומד מחוץ לאוטו עם אזיקים ופלנליט על העיניים תוך כדי שהשוטר מפרק לך את הרכב ומחפש 5 קילו אורניום ו 2 קילו קוקאין. רק כי "היה לו" חדש סביר.

והכל חוקי.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
במציאות, השוטר כן יעשה חיפוש, במשפט הוא כבר יטען ל"חשד" כלשהו וייצא נקי.

להתניע, אתה בהחלט לא חייב, גם לא במציאות.

....לשחק אותה גבר מול שוטר זה בהחלט לא חכם.

א. אני לא חושב ששוטר שרואה רכב חונה, מברר מי הם בעליו, מבקש רשות לערוך חיפוש ומקבל סירוב - יכול לחפש ברכב. יכול לעכב, לשכנע. אך ללא רשות, לא יחפש. זה עניין כזה של זכויות הפרט או משהו :?.

ב. כמובן שאיך שיוצאים מהארומה, לצלם בסלולארי כל דבר שיכול להעיד על התנהגות לא ממלכתית מצד השוטרים, כך תגן על "תלישות" למינהן.

ג. לשחק אותה גבר מול שוטר זה אולי לא חכם, אבל כשהצדק עמך, זה הדבר היחיד שאולי ימגר את התופעה הזו של שוטר=שופט=אלוהים שקיימת כאן.

משכנתא זה קל

פורסם

לגביי חשד סביר ,אם זה ביטחוני אז הוא יצטרך להוכיח ,כשהוא מזהה רכב חשוד צריכים להיות סימנים לכך :

א.רכב מופיע במסוף כגנוב .

ב.לוחיות זיהוי לא תואמות .

ג.יש 50 ק"ג חומר נפץ על מושב הנוסע.

ד.מדבקה של ייטבח אל יהוד על השמשה האחורית,וכ"ו,

אחרת אין לו שום סיבה לפרוץ את הרכב ,ואם הוא כן יעשה זאת לא שאני מאמין שכן כל עו"ד בסטאז' יוציא אותו אשם.

לגביי מידע שיש להם שהולך להתבצע מירוץ לא חוקי שיסכן את השבים מהצפון ,למה לא לתפוס אותם על חם ?

למה לא לתעד?

אולי עדיף להוריד 5 איביזות מהכביש על אגזוז "רעש" מאשר להעמיד את האנשים לדין ולשלול להם את הרישיון .

פורסם
לפי מה המשטרה ידעה שהם הולכים לעשות מרוצים? למה אין מסלול סגור כדי שנהגים יקבלו ניסיון ופריקת לחץ\כעס?

למה בארצות הברית מותר להחליף לאיזה מנוע שאני רוצה בלי קשר לאוטו?

נמאס מתי יהיה פה שינוי? המדינה רק תרויח מהדברים האלו (אישורים, הימורים, מסלולים והכו...).

ועל זה כבר אמרתי בשרשור אחר...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3717841&postcount=42

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

תגובות משעשעות..

הייתי פותח/לא פותח.. מניע/לא מניע.. מותר לו/אסור לו, בלה בלה בלה..

אתם רציניים?

אנשים כאן כל כך בקיאים בחוק שזה מדהים!

רק לא פספסתם משהו? יש גם חוק שאומר שלא ניתן לשפר רכבים, בו אתם לא מבינים?! :roll:

בכלל, התמימות כאן מצחיקה אותי.

"כולה" נסעתם, בשיירה של רכבים (חזקים ומשופרים), לטיול סופ"ש נעים עם החבר'ה, וכל מה שרציתם היה לעצור בצד הדרך היורדת מבית אורן ולהריח את הפרחים, לאכול פיתה עם לבנה, לחבק איזה עץ, להינות מהשקיעה ולחזור הביתה בשלום.. כן בטח..

לגבי לא לפתוח את הרכב לשוטר או לפתוח ולא להניע ועוד שאר התחכמויות, זה אף פעם לא יעזור.

מה שהשוטר היה יכול לעשות במצב כזה הוא להזמין למקום בוחני תנועה אשר היו בודקים כל אום ובורג ברכב והיו מוצאים אינסוף ליקויים אשר היו עולים לבעלי הרכבים הרבה יותר כסף.

אח"כ גם היו מאשימים את בעלי הרכבים על הכשלת שוטר במילוי תפקידו (והם גם היו צודקים).

בקיצור, מי שנוהג "כמו גבר" שלא יבכה כמו ילדה.

קחו את זה כאנשים בוגרים, שיפרתם את הרכבים מתוך ידיעה שאתם עוברים על החוק ואם יתפסו אתכם אז תקבלו את העונש המקובל.

תפסו ואכן קיבלתם את העונש המקובל, מה פה לא בסדר?!

אגב, אף פעם לא הבנתי את המפגשים האלה.

למה זה תורם?

אתם משפרים בכדי להראות לחבר'ה או בכדי להינות מהרכב?

פורסם

אם לא הבנת את המפגשים כנראה שלא החזקת רכבי ספורט.

לא יודע מה הקטע במפגש הזה אבל בגדול המטרה היא להנות מנהיגה ולפגוש אנשים עם תחביב זהה לשלך.

בדיוק כמו כל חתביב אחר, טיסנים, דמקה, צלילה וחקר מערות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
תגובות משעשעות..

הייתי פותח/לא פותח.. מניע/לא מניע.. מותר לו/אסור לו, בלה בלה בלה..

אתם רציניים?

אנשים כאן כל כך בקיאים בחוק שזה מדהים!

רק לא פספסתם משהו? יש גם חוק שאומר שלא ניתן לשפר רכבים, בו אתם לא מבינים?! :roll:

בכלל, התמימות כאן מצחיקה אותי.

"כולה" נסעתם, בשיירה של רכבים (חזקים ומשופרים), לטיול סופ"ש נעים עם החבר'ה, וכל מה שרציתם היה לעצור בצד הדרך היורדת מבית אורן ולהריח את הפרחים, לאכול פיתה עם לבנה, לחבק איזה עץ, להינות מהשקיעה ולחזור הביתה בשלום.. כן בטח..

לגבי לא לפתוח את הרכב לשוטר או לפתוח ולא להניע ועוד שאר התחכמויות, זה אף פעם לא יעזור.

מה שהשוטר היה יכול לעשות במצב כזה הוא להזמין למקום בוחני תנועה אשר היו בודקים כל אום ובורג ברכב והיו מוצאים אינסוף ליקויים אשר היו עולים לבעלי הרכבים הרבה יותר כסף.

אח"כ גם היו מאשימים את בעלי הרכבים על הכשלת שוטר במילוי תפקידו (והם גם היו צודקים).

בקיצור, מי שנוהג "כמו גבר" שלא יבכה כמו ילדה.

קחו את זה כאנשים בוגרים, שיפרתם את הרכבים מתוך ידיעה שאתם עוברים על החוק ואם יתפסו אתכם אז תקבלו את העונש המקובל.

תפסו ואכן קיבלתם את העונש המקובל, מה פה לא בסדר?!

אגב, אף פעם לא הבנתי את המפגשים האלה.

למה זה תורם?

אתם משפרים בכדי להראות לחבר'ה או בכדי להינות מהרכב?

תן לי להבין,מה הסיבה שאתה נכנס לפורום?

אתה חובב ליסינג נלהב?סתם יש לך רכב שמתקלקל כל דקה שניה?....אחרת אני לא מבין איך יכול להיות שיש לך 1117 הודעות בפורום אבל אתה לא יכול להבין את הסיבה לקיומם של מפגשי רכב :? :? :?

החוק אומר שאסור,זה אומר שהחוק צודק?

אני מניח שביום [עוד 100 שנים בערך] שהמפגשים הללו יהיו חוקיים אתה תברך על קיומם?כי פוליטיקאי שמנמן [אני שמן,מותר לי!] אמר שמותר?

אתה מאלה שנכנסים למסעדה ומחפשים תעודת כשרות?....כי אם אין אז זה לא כשר נכון? :|

לאן הגענו...גם בפורום רכב חובבי מוטוריקה צריכים להסביר את עצמם,יחי הליסינג :(

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

יש אנשים שבשבילם רכב לנסוע מנקודה א. לנקודה ב. ויש אנשים שאם תעשה שריטה על האוטו שלהם אתה תצטער שקמתה מהמיטה באותו בוקר. מפגשים זה הנאה זה להשוות בין לדגם לדגם, לנסוע ביחד ולהכיר אנשים חדשים.

פורסם
תן לי להבין,מה הסיבה שאתה נכנס לפורום?

אתה חובב ליסינג נלהב?סתם יש לך רכב שמתקלקל כל דקה שניה?....אחרת אני לא מבין איך יכול להיות שיש לך 1117 הודעות בפורום אבל אתה לא יכול להבין את הסיבה לקיומם של מפגשי רכב :? :? :?

החוק אומר שאסור,זה אומר שהחוק צודק?

אני מניח שביום [עוד 100 שנים בערך] שהמפגשים הללו יהיו חוקיים אתה תברך על קיומם?כי פוליטיקאי שמנמן [אני שמן,מותר לי!] אמר שמותר?

אתה מאלה שנכנסים למסעדה ומחפשים תעודת כשרות?....כי אם אין אז זה לא כשר נכון? :|

לאן הגענו...גם בפורום רכב חובבי מוטוריקה צריכים להסביר את עצמם,יחי הליסינג :(

אני אוהב נהיגה (בכבישים ריקים, פקקים עולים לי על העצבים :x) אוהב מכוניות וסולד מתרבות הליסינג.

אוהב רכבים מהירים ומודה מדיי פעם גם אוהב לקחת סיבוב במהירות לא שיגרתית ו"לתת בגז".

SO? עדיין, אני לא מוצא את הצורך להפגש עם חברים בכדי לחלוק איתם את הדרך. יכול להיות שאתה כן..

לא טענתי אם החוק צודק או לא (לדעתי הוא לא צודק אך הכרחי), רק ציינתי דעה לגבי ההתבכיינות המיותרת (לדעתי) של אלו שעוברים על החוק במודע אך אח"כ מתלוננים על השוטרים שתופסים אותם.

אגב, ניתן להיות חובב מוטוריקה ועדיין לא "לשפר" את הרכב עם קסנון לא חוקי (ואולי גם מסנוור), צמיגים לא תואמים לרכב ודודי פליטה פתוחים ומרעישים!

• תוכן חדש...