Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בונוסים בחברת חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראה מה קרה בתחום התקשורת - מאז המהפכה של גולן (וכחלון שר התקשורת) - התברר שאפשר אחרת, אפשר לגבות מחיר נמוך משמעותית עבור אותו שרות, ועדיין להרויח בטוח הארוך.

אל תדליק אותו, עוד מעט נקבל הרצאה על איך שבירת המונופול המהירה תביא לכך שמלחמת המחירים תכריע את גולן והוא יצא מהשוק ;)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דורקי - הבעיה שלי עם הנתונים היא שמדובר במונופול ואין לי אפשרות לבחירת ספק אחר ובמחיר אחר.

הבעיה היא שעלויות שכר ורווחה כאלו גורמות לתעריף שאני (ואחרים) משלם להיות גבוה הרבה יותר ממה שיכול להיות זול יותר.

הבעיה שאין דין ואים דיין. כולם קובעים רמות שכר ותנאים חסרי קשר לביצועים וליכולת - וכולם נשארים בתפקידים שלהם לפעמים בלי קשר לעשייה. את המחיר - משלמים אני, אתה ושאר הצרכנים. ולנו לא נותנים 60 אלף ש"ח בחודש ואין תנאי פרישה עתירי כסף.

ראה מה קרה בתחום התקשורת - מאז המהפכה של גולן (וכחלון שר התקשורת) - התברר שאפשר אחרת, אפשר לגבות מחיר נמוך משמעותית עבור אותו שרות, ועדיין להרויח בטוח הארוך.

כשבזק הפרטה, מינו מנכ"ל אחד בשם יעקב גלברד.

אחת הפעולות הראשונות שעשה הייתה להעלות את שכרו לכ - 250 א' ש"ח לחודש (משכר דומה לשכר מנכ"ל חב' חשמל), הפעולה השנייה הייתה להורות על פיטורי כמה עשרות עובדי חוזה שכר כולל כאלה שמרוויחים 5 א' ש"ח לחודש והכסף נחוץ להם לקיום.

את זה הוא עשה עוד לפני שהצליח למכור אפילו קו טלפון אחד.

הגאון הלך הביתה אחרי שהתברר שחבילת אופציות שאישרו לו בשווי של 50 מליון ש"ח לא עברה אישור בדרקטוריון כנדרש.

זו הפרטה ואלה תוצאותיה.

לענייננו, תחום הולכת החשמל הוא תחום המוגדר כמונופול טבעי, הקמת תשתית הולכה מקבילה תביא לירידה ביעילות ובעלייה בהוצאות הצרכן, בתחום תחנות הכוח כבר מזמן שיש בארץ תחנות פרטיות שמוכרות חשמל לחב' החשמל.

בהשוואה למדינות אחרות חברת החשמל מספקת חשמל זול יחסית וברמת שירות וזמינות טובה, אין לי שום טענות אליה.

אל תדליק אותו, עוד מעט נקבל הרצאה על איך שבירת המונופול המהירה תביא לכך שמלחמת המחירים תכריע את גולן והוא יצא מהשוק.

תבדוק את היקף ההשקעה בשנה האחרונה של חב' הסלולר בתשתיות רשת וחזור להסביר לבורים כמוני איך אפשר להקים תשתית רווחית מדמי מנוי של 10 ש"ח לחודש.

אני ממתין בקוצר רוח, אנא בלי סיפורים על יכולתו הפלאית של בוקובזה להקים אתרי שידור בשליש מחיר בזכות התקנת ציוד משומש מצרפת.

פורסם

בהשוואה למדינות אחרות חברת החשמל מספקת חשמל זול יחסית וברמת שירות וזמינות טובה, אין לי שום טענות אליה.

זול זו פיקציה במקרה הזה, שכן המחיר מסובסד ע"י חוב גדל והולך. אם החברה הייתה מתנהלת ביעילות בעשורים האחרונים, החוב לא היה ברמה המפלצתית אליה הוא הגיע. החוב הזה ישולם בסוף, או ע"י תעריפים גבוהים מהנדרש, או ע"י מיסים כשהממשלה תיאלץ לשלם במקום ח"ח חדלת הפירעון. לכל שבת יש מוצאי שבת.

אני מסכים איתך שעובדי חברת החשמל צריכים לקבל שכר נאה, אבל מה שקורה שם כרגע הוא מעבר לזה, במיוחד עבור חלק נכבד מהעובדים שמקבלים אותו ללא הצדקה. ע"ע מאבקי הועד לטובת טכנולוגיות לא יעילות כדי שיוכלו להמשיך ולנפח את מצבת כוח האדם, ולתרגם אותה לעוד כוח.

תבדוק את היקף ההשקעה בשנה האחרונה של חב' הסלולר בתשתיות רשת וחזור להסביר לבורים כמוני איך אפשר להקים תשתית רווחית מדמי מנוי של 10 ש"ח לחודש.

השנה האחרונה הייתה שנת פאניקה אצל הוותיקות. כשנכנסים לפאניקה התגובה לא תמיד רציונלית. ראה השמדת הערך במניות הסלולר, כשאחרי תקופה המניות החזירו חלק ניכר משווין. אני מאמין שההשקעות בתשתית תחזורנה, וזאת משני טעמים:

1. כשהמוצר שכולם מציעים זהה, זו הדרך היחידה של חברה לבדל את עצמה. ואם אחת תעשה את זה, כל השאר תיאלצנה ליישר קו, או לתת מוצר זול ונחות יותר. תחרות.

2. תשתית טכנולוגית מתיישנת, ועם הזמן התמיכה בה יקרה יותר מקניית טכנולוגיה חדשה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לא ענית לי על השאלה: איך בוקובזה יקים תשתית סלולר מתקדמת ורווחית מדמי מנוי של 10 ש"ח לחודש?

שמו גולן, לא בוקובזה. ההיטפלות שלך לשמו המקורי איננה במקומה.

הוא לא. אבל דמי המנוי הממוצעים אצלו הם לא 10 ש"ח לחודש.

נוסף על כך, התשתית שלו לא חייבת להיות מתקדמת, כפי שציינתי, הוא יכול להציע מוצר בסיסי במחיר נמוך, ומי שירצה להשקיע בתשתית, יוכל לגבות יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
2. תשתית טכנולוגית מתיישנת, ועם הזמן התמיכה בה יקרה יותר מקניית טכנולוגיה חדשה.

.

נוסף על כך, התשתית שלו לא חייבת להיות מתקדמת, כפי שציינתי, הוא יכול להציע מוצר בסיסי במחיר נמוך, ומי שירצה להשקיע בתשתית, יוכל לגבות יותר.

בלבלת אותי לגמרי, בפוסט הקודם שלך ציינת שתשתית מיושנת היא יקרה לאחזקה ובפוסט הנוכחי אתה מציין שבזכות תשתית מיושנת ניתן להציע מחיר נמוך.

תחליט מה מבין השנים הוא הנכון, שניהם גם יחד זה בלתי אפשרי.

פורסם

בוא נתחיל בזה שתסכים איתי שדמי המנוי הממוצעים אינם 10 ש"ח, והם ככל הנראה גבוהים פי כמה.

שנית, יש כמה רמות של התקדמות טכנולוגית.

חוד החנית, מיינסטרים, ומיושן.

במחירים שהוא גובה, אני בספק אם הוא יהיה בחוד החנית של הLTE וכו', אבל זה לא מקומו, הוא יכול להסתפק במיינסטרים. מי שגובה יותר יכול להשקיע בתשתיות, ונראה אם יש לזה דרישה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אין לי שום חשק לדון שוב בחב' גולן.

אבל בכל זאת הערה קטנה, גם אם כל המנויים שלו יהיו במסלול היקר (והם לא, הרוב ב- 10 ש"ח) פוטנציאל ההכנסות שלו הוא 100,000 (לקוחות) כפול 100 ש"ח לחודש שהם 10 מיליון ש"ח לחודש.

תוריד מע"מ, העברות לסלקום, הוצאות הנהלה וכלליות ותקבל בדיחה עצובה.

זהו - מהחלק הזה בדיון שמתייחס לחב' גולן אני פרשתי.

פורסם
אין לי שום חשק לדון שוב בחב' גולן.

אבל בכל זאת הערה קטנה, גם אם כל המנויים שלו יהיו במסלול היקר (והם לא, הרוב ב- 10 ש"ח) פוטנציאל ההכנסות שלו הוא 100,000 (לקוחות) כפול 100 ש"ח לחודש שהם 10 מיליון ש"ח לחודש.

תוריד מע"מ, העברות לסלקום, הוצאות הנהלה וכלליות ותקבל בדיחה עצובה.

זהו - מהחלק הזה בדיון שמתייחס לחב' גולן אני פרשתי.

למה אתה חושב שהפוטנציאל הוא רק 100,000 לקוחות ?

השוק גדול פי כמה עשרות...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

פי כמה עשרות?

סלקום הכריזה לפני כמה שנים כי הגיעה ל-2 מיליון מנויים!

50 ש"ח לחודש כפול 2 מיליון מנויים = 100 מיליון ש"ח.

דורקי, זה כבר נראה כמו סכום שאיתו תצליח להריץ מפעילה סלולרית?

פורסם
הגזמתם לגמרי (אני רציני - ממש לא ציני).

יו"ר חברת החשמל משתכר 60 א' ש"ח לחודש, אתם יודעים כמה משתכרים מנכ"לים ויו"רים בחברות פרטיות זהות בגודלן לחב' החשמל?

כדי להקל עליכם נסו לגגל 'ניר גלעד' ותראו מה שכרו של פקידון לשעבר באוצר, שמכר תמורת נזיד עדשים את נכסי המדינה ועכשיו הוא מנהל את החברה שאיתה הוא היטיב.

הלאה, חברת החשמל מוכרת שירות חיוני תמורת מחיר לקוו"ש שאיננה קובעת אלא נקבע ברשות החשמל, מחירי הדלקים ותקני זיהום האוויר להם היא כפופה אינם בשליטתה.

ההפסדים בחברה הם הפסדים שהרגולטור גרם והוא גם האחראי להם.

תבואו ותגידו שעובדי החברה משתכרים שכר גבוה מידי, אולי זה נכון - אבל אני מעדיף עובדים גאים עם משכורת נאה על שוק העבדים שקיים במגזרים רחבים במשק, שוק שמעטים חולבים בו את כל הכנסות החברה והעובדים נדונים לשכר מינימום.

כל הפוסט הזה הוא צרות עין ותו לא.

אשתי היתה אומרת על זה: "יא חראם" (בציניות, כן?)

alfa 156 2.5.

פורסם

התנסחתי באופן לקוי, צריך היה לכתוב שבהינתן כמות מנויים של 100 א', הוא לא יכול להרוויח יותר מ- 100,000*100.

ברור שאם הוא יצליח להגדיל את כמות המנויים אז ההכנסה המירבית תוכל לגדול (בכפוף ל- ARPU שיהיה באותו הזמן).

פורסם

לגבי הניסוח - ברור. OK.

האם אתה חושב שלא יוכל להגדיל מספר מנויים? כאן השאלה האמיתית.

והתשובה לכך היא בוודאי! עד כה החסם של גולן הוא העדר יכולת לספק שירות לכל מי שיש פלא-דו (נייד+מכשיר ברכב).

שמעתי שבקרוב עניין זה יפתר ולאחריו אני מעריך שתהיה צמיחה משמעותית בכמות המנויים. כמו שמגיע למי שאינו פשע מוסרית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תבואו ותגידו שעובדי החברה משתכרים שכר גבוה מידי, אולי זה נכון - אבל אני מעדיף עובדים גאים עם משכורת נאה על שוק העבדים שקיים במגזרים רחבים במשק, שוק שמעטים חולבים בו את כל הכנסות החברה והעובדים נדונים לשכר מינימום.

זה בסדר כל עוד זה ממומן מכספי ה"מדינה" ולא מכיסי או מכיסך. אבל כנראה שבמציאות הישראלית הכיס שלי, שלך ושל כל יתר אזרחי מדינת ישראל - יממן בסופו של דבר את הגרעון הארור הזה שיוצרת החברה המפגרת הזו בכל יום שעובר... בין אם ה"מדינה" תממן אותו (מכספנו, דרך גביית מיסים נוספת) או דרך העלאת מחירים נוספת (ועוד אחת, ועוד אחת... וכו' וכו').

נראה אם גם אז תחשוב שעדיף שעובדי חברת החשמל יהיו "עובדים גאים עם משכורת נאה" על חשבון הכיס המתרוקן של כולנו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ראשית, אנחנו לא חיים במדינות אחרות, שבהם (בחלקם) יש גם תחרות בשוק אספקת החשמל הביתית.

שנית, ויותר חמור מזה, אם נתעלם לרגע לחלוטין ממחיר החשמל, עדיין יש נקודה מעניינת: חברת החשמל לא מסוגלת לעמוד כמעט בעומסים בקיץ ובחורף. אז הם אומרים ללקוחות שלהם לחסוך בחשמל. ואז הם בוכים שהם הפסידו כסף כי כולם חסכו ואז מעלים את המחירים. משהו פה נשמע לך הגיוני?

האם סבלת פעם מהפסקות חשמל יזומות של חצי שעה-שעתיים (לעיתים כמה פעמים ביום) כי לחברת חשמל קשה לעמוד בעומס הביקוש, בשיא החמסין בקיץ, כך שאפילו מאוורר לא יכלת להפעיל? אני עברתי את זה. זה קורה גם בחורף, אם כי אישית זה פחות מפריע לי, אני לא צורך חימום- אני בחור חם מטבעי :lol: .

האם אתה יכול עכשיו לחזור על המילים "רמת שירות וזמינות טובה" בלב שלם?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...