Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה יכול לנחש את התשובה.

כל מי שמבצע (לכאורה, לכאורה) שיטת "מצליח" מתכוון להרוויח ברוב המקרים, ולהחזיר את הכסף רק לזה ש"יעשה בלגנים". פעם היה צריך לצעוק ולהפוך שולחנות בסניף, כדי להבריח לקוחות - היום השתכללנו עם אינטרנט :-)

אני חושב שצריך גם וגם.

עם כל הכבוד לאינטרנט ולקדמה, אין סיבה לשדוד מהלקוח את הסיפוק של להחזיר לחזיר כגמולו.

מדהים איך עדיין לא הפנימו בעסקים בארץ (ומחיפוש בפורום אפשר לראות שזו לא טכניקה של קרסו בלבד) מה הנזק התדמיתי הכבד שמביאה התנהלות אלימה מול לקוחות.

מה הבעיה להוציא נוהל לאנשי מכירות שקובע שמקדמות מחזירים?! נקודה.

במקום זה צריך לחיות עם זה בגוגל, מעתה ועד עולם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עפר, זה הרבה יותר בסיסי מאם מחזירים מקדמות או לא. למה פשוט לא להגיד ללקוח את האמת?

אם אתם רוצים לכסות את הוצאות הבאת הרכב לסניף אז תציעו ללקוח ללכת לסניף בו נמצא הרכב או לשלם על הבאתו. אל תקראו לזה מקדמה שתוחזר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ניהלת פעם אנשי מכירות?

התכונה הכי בסיסית שלהם - הם מונחי כסף.

זאת העבודה שלהם. בלי זה להם לא היה מה לאכול והחברה לא היתה קיימת.

אבל...

את הנטייה הזו צריך לחשק עם פיקוח שיוודא שהם לא מוכרים מה שאין, לא מוכרים בלי רווח, לא מסבנים לקוחות וכו'.

אני מוכן להתערב שקיימת הנחיה, ככל הניתן, להשאיר את הכסף הזה בחברה ו/או איש המכירות רואה מזה משהו.

אם הוא אוסף שניים כאלה ביום, זו הכנסה.

אני גם כמעט בטוח שלא קיימת הנחייה לשקר ללקוח בבירור ולבצע שיטת מצליח, כמדיניות. לא מאמין שיש הנחייה כזו מגבוה, לא מאמין שההנהלה כזו מטומטמת.

מה שכן יכול להיות שההנחייה היא שהכסף הזה לא יחזור, כי הוא נועד לכיסוי עלויות, ואיש המכירות, כדי להשאיר את המכירה אצלו וכדי לא לשלוח את הלקוח לאיש מכירות אחר (בסניף אחר), מסבן את הלקוח עם סיפור "מקדמה". או שיכול להיות שקיימת הנחייה להחזיר, אבל איש המכירות מנסה שלא, כדי לשמור עמלה (ואנשי שירות לקוחות תולשים שערות על כל סיפור כזה).

בכל מקרה, זה כנראה נוהג קיים בענף והדרך להתגבר עליו היא פשוטה: מוציאים הנחייה שמבהירה שזה כסף שלא חוזר או החזר אוטומטי (או שלא לוקחים את הכסף הזה בכלל ומוותרים על מחוות הרצינות הזו מצד הלקוח).

אחרי זה, הראשון שמפר - מפטרים אותו.

ותשקוט הארץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר לצרף לדיון גם את הדיון המקביל על הוט.

לדעתי, ההנהלה של חברה היא האחראית, בין אם היא קבעה במפורש מדיניות של הונאת את הלקוח (לכאורה: מקדמה שלא תוחזר, סחיטת הלקוחות להצטרף כמנוי באיומי תביעה, או כל תרגיל אחר) ובין אם "רק" מתגמלת את אנשי השיווק/מכירות שלה על כל מכירה, מבלי לפקח על מעשיהם ולהעניש אותם על שקרים/רמאות/נוכלות מצידם.

אז אני לא יודע אם רשת קראסו טרייד אין אכן מנסה להרוויח כסף מהמקדמות שלא יוחזרו (סביר שלא) או להחזיק את הלקוח "בביצים" בסגנון "הכסף שלך בידינו, אז או שתקנה מאיתנו או שתשכח ממנו" (אולי יותר סביר) או אולי סתם מרשה לסוכניה להתנהג כך, להבטיח הבטחות ("הכסף יוחזר בלי תנאים") ולא לקיימן. אבל לא משנה מהי האפשרות הנכונה, זוהי אחריות הנהלת קראסו.

אז גדי, אם אתה רוצה לנסות להציל את המצב, אנה ענה:

1. מהי מדיניות קראסו טרייד אין לגבי המקדמה/דמי רצינות/פקדון עבור הזמנת רכב לבדיקה על ידי הלקוח - האם יוחזר ובאלו תנאים?

2. אם אנשי סניף אשדוד פעלו בניגוד לנהלים - מה הצעדים שנקטה קראסו למניעת השנות המקרה?

:turn-l:
פורסם
ניהלת פעם אנשי מכירות?

התכונה הכי בסיסית שלהם - הם מונחי כסף.

זאת העבודה שלהם. בלי זה להם לא היה מה לאכול והחברה לא היתה קיימת.

אבל...

את הנטייה הזו צריך לחשק עם פיקוח שיוודא שהם לא מוכרים מה שאין, לא מוכרים בלי רווח, לא מסבנים לקוחות וכו'.

אני מוכן להתערב שקיימת הנחיה, ככל הניתן, להשאיר את הכסף הזה בחברה ו/או איש המכירות רואה מזה משהו.

אם הוא אוסף שניים כאלה ביום, זו הכנסה.

אני גם כמעט בטוח שלא קיימת הנחייה לשקר ללקוח בבירור ולבצע שיטת מצליח, כמדיניות. לא מאמין שיש הנחייה כזו מגבוה, לא מאמין שההנהלה כזו מטומטמת.

מה שכן יכול להיות שההנחייה היא שהכסף הזה לא יחזור, כי הוא נועד לכיסוי עלויות, ואיש המכירות, כדי להשאיר את המכירה אצלו וכדי לא לשלוח את הלקוח לאיש מכירות אחר (בסניף אחר), מסבן את הלקוח עם סיפור "מקדמה". או שיכול להיות שקיימת הנחייה להחזיר, אבל איש המכירות מנסה שלא, כדי לשמור עמלה (ואנשי שירות לקוחות תולשים שערות על כל סיפור כזה).

בכל מקרה, זה כנראה נוהג קיים בענף והדרך להתגבר עליו היא פשוטה: מוציאים הנחייה שמבהירה שזה כסף שלא חוזר או החזר אוטומטי (או שלא לוקחים את הכסף הזה בכלל ומוותרים על מחוות הרצינות הזו מצד הלקוח).

אחרי זה, הראשון שמפר - מפטרים אותו.

ותשקוט הארץ.

ניהלתי ואני עדיין מעסיק אנשי מכירות אבל לא בהיקפים כאלה.

אחת הסיבות שאצלי אנשי מכירות עובדים על שכר קבוע ולא על עמלות היא למנוע מקרים כאלה. כולם מתודרכים ויש מעקב על ההתנהלות בדיוק מהסיבות שאיש מכירות רוצה להראות ביצועי מכירה בכל מחיר (כך רובם תופסים את עבודתם ולא מבינים שמכירות ושיווק קשורים זה בזה וההתנהלות הזו הורסת את עבודת השיווק).

הרבה עסקים לא מבינים שהם נראים כמו איש המכירות שלהם. כשאני פונה לקרסו או כל יבואן אחר לא אכפת לי במה מאמין הבעלים כי אני עובד מול אותו נציד שיושב מולי. אם הוא רמאי אז החברה שהוא מייצג רמאית מבחינת הלקוח. זו גם הסיבה שאני לא סלחן עם העובדים שלי שעובדים מול הלקוחות והספקים. אני מסביר פעם, מסביר פעמיים ואם אני רואה שאין שינוי אני פשוט מחליף את האדם כי זו הצורה שלי.

פורסם
אפשר לצרף לדיון גם את הדיון המקביל על הוט.

לדעתי, ההנהלה של חברה היא האחראית, בין אם היא קבעה במפורש מדיניות של הונאת את הלקוח (לכאורה: מקדמה שלא תוחזר, סחיטת הלקוחות להצטרף כמנוי באיומי תביעה, או כל תרגיל אחר) ובין אם "רק" מתגמלת את אנשי השיווק/מכירות שלה על כל מכירה, מבלי לפקח על מעשיהם ולהעניש אותם על שקרים/רמאות/נוכלות מצידם.

אז אני לא יודע אם רשת קראסו טרייד אין אכן מנסה להרוויח כסף מהמקדמות שלא יוחזרו (סביר שלא) או להחזיק את הלקוח "בביצים" בסגנון "הכסף שלך בידינו, אז או שתקנה מאיתנו או שתשכח ממנו" (אולי יותר סביר) או אולי סתם מרשה לסוכניה להתנהג כך, להבטיח הבטחות ("הכסף יוחזר בלי תנאים") ולא לקיימן. אבל לא משנה מהי האפשרות הנכונה, זוהי אחריות הנהלת קראסו.

אז גדי, אם אתה רוצה לנסות להציל את המצב, אנה ענה:

1. מהי מדיניות קראסו טרייד אין לגבי המקדמה/דמי רצינות/פקדון עבור הזמנת רכב לבדיקה על ידי הלקוח - האם יוחזר ובאלו תנאים?

2. אם אנשי סניף אשדוד פעלו בניגוד לנהלים - מה הצעדים שנקטה קראסו למניעת השנות המקרה?

מעבר לכל מה שכתבת שהוא נכון מאוד יש עוד נקודה חשובה. כולנו מתעלמים מהאחריות האישית שלנו כצרכנים. אם מישהו ברחוב היה אומר לך שאם תיתן לו 500 ש"ח הוא יחזיר לך 600 וכביטחון הוא נותן לך את הכתובת שלו אז היית נותן לו? גם כאן, קוראים את ההסכם ומסכמים בכתב. לא סומכים על מילים בע"פ במיוחד כשכולנו ממילא לא מאמינים לאנשי מכירות.

פורסם

צהריים טובים לכולם,

עם קבלת הפנייה יצרנו קשר עם מנהל סניף אשדוד ובדקנו מולו את הנושא.

מהבדיקה שלנו עולה כי השתלשלות הדברים שונה מכפי שתיאר אותה כאן הלקוח. עם זאת, לאחר התייעצות נוספת של מנהל הסניף עם מנהל האזור החלטנו שלא להתעמת עם הלקוח ואמש בשעות הבוקר הודענו לו כי המקדמה תוחזר לו.

פורסם

אז דבר אחד אני לא מבין לגבי המדיניות ואשמח לקבל תשובה.

האם ה 500 ש"ח הנ"ל אמורים לחזור ללקוח אם האוטו לא נראה לו או שזה מותנה ואם זה מותנה אז מה התנאים?

פורסם
צהריים טובים לכולם,

עם קבלת הפנייה יצרנו קשר עם מנהל סניף אשדוד ובדקנו מולו את הנושא.

מהבדיקה שלנו עולה כי השתלשלות הדברים שונה מכפי שתיאר אותה כאן הלקוח. עם זאת, לאחר התייעצות נוספת של מנהל הסניף עם מנהל האזור החלטנו שלא להתעמת עם הלקוח ואמש בשעות הבוקר הודענו לו כי המקדמה תוחזר לו.

1. מהבדיקה שלכם = לפי גרסת מנהל סניף אשדוד (?)

2. ומה עם גירסת הלקוח. הוא אינו דובר אמת ?

3. מה עושים ע"מ למנוע את הישנות התופעה של לקיחת המקדמה ואי החזרתה בטענות שונות (אם לא נרכש רכב) ?

4. ל"נהג לילה" - המדיניות היא שאין מדיניות...(ועם זה הכי קל לטריידים למיניהם להסתדר כנראה).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי, התגובה שלו נתנה לי הרגשה שבאמת אין מדיניות ולכן שאלתי, נחכה למוצא מקלדתו.

אישית מאוד צורמת לי השונות בין הסניפים והסוכנויות השונות של אותו יבואן.

פורסם
עם זאת, לאחר התייעצות נוספת של מנהל הסניף עם מנהל האזור החלטנו שלא להתעמת עם הלקוח ואמש בשעות הבוקר הודענו לו כי המקדמה תוחזר לו.

נשמע שמישהו עושה טובה .

נהג לילה - אני גם אחכה בשקט ואמתין למדיניות .

חוץ מזה , מפריע לי משהו אחר לחלוטין שאשמים בו הלקוח וקרסו .

לקוח - נתת כסף ? חשבונית ? איזה מסמך שניתן כסף קיבלת ?

קרסו - נכנס כסף ? איך תדעו שהכסף לא הלך ישירות לכיסו של המוכר ? לא הוצאתם חשבונית ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מעבר לטענה (הממש לא מכובדת) שהלקוח משקר, נשמח אם תענה על שאלתנו לגבי מדיניות קרסו טרייד אין בנושא דמי הפקדון והתנאים להשבתם. אני מתכוון ללכת בקרוב לחפש אוטו חדש, ורציתי לדעת אם כדאי לי להגיע לאחד מסניפיכם (במיוחד לסניף אשדוד).

מעבר לכל מה שכתבת שהוא נכון מאוד יש עוד נקודה חשובה. כולנו מתעלמים מהאחריות האישית שלנו כצרכנים. אם מישהו ברחוב היה אומר לך שאם תיתן לו 500 ש"ח הוא יחזיר לך 600 וכביטחון הוא נותן לך את הכתובת שלו אז היית נותן לו? גם כאן, קוראים את ההסכם ומסכמים בכתב. לא סומכים על מילים בע"פ במיוחד כשכולנו ממילא לא מאמינים לאנשי מכירות.

התייחסתי כבר לנקודה:

ובאופן כללי, אין שום משמעות לדמי קדימה / דמי רצינות / פקדון או כל שם אחר שמובטח ש"יוחזרו בלי תנאים". אם הכסף יוחזר בלי תנאי, אין משמעות לשלם אותו, ואסור להסכים לשלם אותו. ואם יש תנאים - רק עם חוזה בכתב!

לקוח - נתת כסף ? חשבונית ? איזה מסמך שניתן כסף קיבלת ?

קרסו - נכנס כסף ? איך תדעו שהכסף לא הלך ישירות לכיסו של המוכר ? לא הוצאתם חשבונית ?

חשבונית כנראה יצאה, אבל שום הסכם לא נחתם (רק הבטחות שבע"פ). וברור למה - במקרה כזה הסכם מגן רק על מי שמשלם, ולא על זה שמקבל כסף.

פורסם

שלום

אני בעל רנו מגאן 2007 שנרכשה בטרייד אין ברשל"צ.

בהתחלה הלכתי לסניף בתל אביב והמליצו לי על רכב הסכמתי ואז אמרו הוא לא כאן נצטרך להביא אותו.

לא היתה לי בעיה לחכות כמה חמים אך הנציג ביקש 500 ש"ח ולזה סירבתי לא הייתי מוכן לשלם שקל עד שאני רואה את האוטו.

לשמחתי ההחלטה היתה נכונה הרכב שהגיע היה אומנם לבן כמו שאמר הנציג אבל הלבן היה בכל מיני גוונים.

לא הסכמתי לקחת את האוטו וברור לא לחתום על עסקה.

הופנתי לסוכנות בראשון לציון שם מצאתי רכב לטעמי ראיתי את הרכב במקום קיבלתי את הדו"ח על מצב הרכב ואז שילמתי את המקדמה.

אני חושב שלשלם מקדמה בלי לראות את המוצר זה משהו מהעבר הרחוק יש היום חוקים לביטול עסקה והחזרת מוצר לאחר זמן מסויים.

לא צריך לשלם מקדמה כדי לשמור על הרכב יביאו את הרכב ומישהו אחר לקח יש עוד מלא רכבים.

פורסם

למען ההגינות, צריך לציין שקרסו טרייד אין אינם חריגים בעניין.

נזכרתי בדיון ישן נושן עם ידידנו גיל מאוויס:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2901353&postcount=18

בהמשך לשרשור, קיבלתי מאוויס בדואר אלקטרוני את נוסח החוזה (שהתבקשתי שלא לפרסם), ולא מצויינת בו כלל האפשרות להשבת דמי הקדימה (או התנאים לכך), אך כן מצויין שם הקנס שיחול על הקונה במקרה הפרת החוזה.

• תוכן חדש...