Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמונות מקובה דצמבר 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי ואשתו הטריה טסו למקסיקו קובה לירח דבש

ביקשתי ממנו במיוחד לצלם לי מכוניות בקובה

זה מה שקיבלתי בינתיים במייל.

תמונות נוספות בהמשך.

תהנו

רביב

DSCF7096.jpg

DSCF7101.jpg

DSCF7104.jpg

DSCF7107.jpg

DSCF7208.jpg

פורסם

העלו בזמנו את נושא ארסנל רכבי האספנות שקיים בקובה.

אז מבחור ששהה שם מספר פעמים ומבין בתחום נמסר שרוב הרכבים "מקומבנים" ברמות מטורפות.

אלתורים ע"ג אלתורים.

ודרך אגב, יש שם רכבים יפייפיים ( גם קובניות :wink: ) ומאוד נדירים. אבל חל איסור לייצא רכב מקובה לחו"ל.

פורסם

מאוד מקומבן, רוב המנועים באמריקאיות הישנות הם של לאדה

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בדיוק,יש להם קטע לינסוע בשברולט 56 עם מנוע וגיר של טויוטה 95 וכאלה...לך תבין.
מה יש להבין ,הזמן עצר מלכת שם מאז שהם ניתקו יחסים עם ארה"ב ,והרכבים האמריקאים נשארו מאז ,רק שאין חלפים ולכן הקומבינות .
פורסם

איזה חלום! ממש גן עדן! חבל שאני לא גר בקובה! אני מאמין שיש גם הרבה רכבים מקוריים לא?

אגב הרכבים נראים במצב מעולה לשנתון!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
איזה חלום! ממש גן עדן! חבל שאני לא גר בקובה! אני מאמין שיש גם הרבה רכבים מקוריים לא?

נראה שאתה מאד מתלהב מ"חלום גן-העדן" (לפי ריבוי סימני הקריאה :-P ). בינתיים, שמח שאתה חי בחלק הזה (שלנו) של העולם.

תושבי קובה היו "מתים" לעבור לארה"ב (בסך הכל 200 ק"מ מהם), ואת המכוניות האמריקאיות העתיקות הם לא "אוספים" מתוך נוסטלגיה, אלא פשוט כיון שארה"ב הטילה עליהם חרם בשנת 1959, ואלה המכוניות הכי חדשות שהגיעו משם. הם (ה"עשירים" שיכולים להרשות לעצמם) נאלצים להחזיק גרוטאות אלה בחיים.

אם היית חי שם, היית גר בבבנין מט ליפול שתפארתו הרחק מאחוריו, מסתפק בדירת חדר (מטבח, חדר שינה ומגורים באותם 10 מ"ר), מרוויח 15 דולר לחודש, נוסע לעבודה דחוס בארגז משאית (איזה כיף, משנת 1950...) ומנסה לקנות את מזונך בחנויות שאין בהן אף פעם סחורה....

אם תרצה לנסוע לעיר אחרת תאלץ לחכות שעות באוטוסטרדה הריקה, עד שנהג משאית ירחם עליך ויקח אותך ב"רכיבה" על הארגז (בתשלום, אלא מה...).

תוכל לקנא ב"עשירים" שקנו לעצמם "פלימוט" מתפוררת הנעה (בקושי) עם מנוע "לאדה" מקרטע, ויכולים להרוויח כמה סנטים מהסעה של 15 איש הדחוסים במכוניתם. כשתחסוך "המון" כסף מעבודתך, תוכל לקנות לעצמך "ריקשת אופניים" ולהרויח כמה פרוטות בזיעת אפיך....

ואם אי פעם תגיע לרכישת אופנוע, תוכל לרחוץ אותו במים הפורצים מהביוב.

בקיצור, שמח בחלקך...

מצורפות תמונות המראות את "חייך" שם, לפי הסדר שתיארתי.

IMG_0383 (Large).jpg

IMG_0389 (Large).jpg

IMG_0915 (Large).jpg

IMG_0956 (Large).jpg

IMG_0390 (Large).jpg

IMG_0084 (Large).jpg

IMG_0121 (Large).jpg

IMG_0395 (Large).jpg

עודד

פורסם

ואם אתה אוהב מוסיקה, בוודאי תשמח להקים "להקה" המנגנת ברחוב (ליד "עמדת" הסנדלר) ומקווה שיגיע תייר....

IMG_0371 (Large).jpg

IMG_0374 (Large).jpg

עודד

פורסם

ג'יוס מיוס! יא-קראמבה!

השברולט הירוקה ממש תפסה לי את העין, וגם עם מנוע טויוטה אני אקח אותה,

לא תהיה בעיה להכניס לה GM 350CI

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אגב הרכבים נראים במצב מעולה לשנתון!

רציתי לענות לך אבל עושה רושם שידידינו כאן למטה הסביר את זה בצורה הכי טובה שאפשר. ואם זה לא מספיק, טוב שהוא לא נכנס לקטע של שירותים רפואיים. שלא נדע מצרות.

ורק כדרך אגב, לאמריקאים זה נגד החוק לטוס לקובה. אמריקאי יכול להסתבך מאוד עם יש לו חותמת בדרכון מקובה. מה שהם עושים בדרך כלל הוא זה לטוס למדינה 3 ומשם לקחת טיסה לקובה. כאשר הם מגיעים, מצרפים להם מן פתק לדרכון ועליו החותמת. כאשר הם עוזבים הפתק נלקח מהם.

קובה, כמו הודו מושכת אנשים רבים. קובה עוד איכשהו אפשר להבין אבל הודו? מה יש לחפש שם? ובכל זאת אנשים נוהרים להודו מכל העולם.

נראה שאתה מאד מתלהב מ"חלום גן-העדן" (לפי ריבוי סימני הקריאה :-P ). בינתיים, שמח שאתה חי בחלק הזה (שלנו) של העולם.

תושבי קובה היו "מתים" לעבור לארה"ב (בסך הכל 200 ק"מ מהם), ואת המכוניות האמריקאיות העתיקות הם לא "אוספים" מתוך נוסטלגיה, אלא פשוט כיון שארה"ב הטילה עליהם חרם בשנת 1959, ואלה המכוניות הכי חדשות שהגיעו משם. הם (ה"עשירים" שיכולים להרשות לעצמם) נאלצים להחזיק גרוטאות אלה בחיים.

אם היית חי שם, היית גר בבבנין מט ליפול שתפארתו הרחק מאחוריו, מסתפק בדירת חדר (מטבח, חדר שינה ומגורים באותם 10 מ"ר), מרוויח 15 דולר לחודש, נוסע לעבודה דחוס בארגז משאית (איזה כיף, משנת 1950...) ומנסה לקנות את מזונך בחנויות שאין בהן אף פעם סחורה....

אם תרצה לנסוע לעיר אחרת תאלץ לחכות שעות באוטוסטרדה הריקה, עד שנהג משאית ירחם עליך ויקח אותך ב"רכיבה" על הארגז (בתשלום, אלא מה...).

תוכל לקנא ב"עשירים" שקנו לעצמם "פלימוט" מתפוררת הנעה (בקושי) עם מנוע "לאדה" מקרטע, ויכולים להרוויח כמה סנטים מהסעה של 15 איש הדחוסים במכוניתם. כשתחסוך "המון" כסף מעבודתך, תוכל לקנות לעצמך "ריקשת אופניים" ולהרויח כמה פרוטות בזיעת אפיך....

ואם אי פעם תגיע לרכישת אופנוע, תוכל לרחוץ אותו במים הפורצים מהביוב.

בקיצור, שמח בחלקך...

מצורפות תמונות המראות את "חייך" שם, לפי הסדר שתיארתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...