Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סילבסטר 2013

live4cars
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך מבזק החדשות של ווי נט הידוע לשימצה.

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-4321264_184,00.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קבלו את התנצלותי הכנה.

לתומי חשבתי שעברנו כבר את כל הנושא של משמעות המילה סילבסטר..

חוץ מזה יש עוד סילבסטר אחד שאני מכיר, והוא דווקא שחרר אחלה סרט השנה. אז לכל מי שחרה לו השם סילבסטר, שידמיין שזה על שמו :)

בכל אופן, וילה זה לחברים ובצימר היינו לפני חודש. מחפש משהו לי ולאשתי.

חשבתי על סטנדאפ או על ארוחה מגניבה, אבל פתוח לרעיונות מקוריים.

פורסם
אני חוגג את השנה החדשה, אני יודע מי זה סילבסטר ומה הוא עשה, אבל אני עדיין קורא לזה סילבסטר כי ככה אני רגיל וככה כולם מבינים על מה אני מדבר, מה הבעיה עם זה?

הבעיה בעניין הזה שאנשים קוראים לחגיגה של השנה החדשה סילבסטר זה כי הם חושבים ואומרים שאני בעצם חוגג את מעשיו של האדם הזה וחוגג בגללו. מה שמן הסתם ממש לא נכון.

זה שאתה קורא לזה ככה כי ככה כולם מבינים אותך זו לא בעיה. הבעיה היא שאנשים מסיבה כלשהי משייכים את האדם והמעשים שעשה לחגיגות השנה החדשה. ובכך הופכים את העובדה שאני ועוד המון כמוני חוגגים את החג הזה, למשהו פסול.

פורסם

גולש בקארזפורום עד 9 בערב, הולך לישון, קם ב-4:30 בבוקר לשנה חדשה.

ולא סובל שמאחלים לי "שנה טובה" בעונה זו - כמה שאני אפיקורס ראש השנה שלי חל ב-א בתשרי ולא ב-1 בינואר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבעיה היא שאנשים מסיבה כלשהי משייכים את האדם והמעשים שעשה לחגיגות השנה החדשה. ובכך הופכים את העובדה שאני ועוד המון כמוני חוגגים את החג הזה, למשהו פסול.

וואלה? מוכרח להודות שלא נתקלתי בכזה דבר בחיים (לא בציניות).

פורסם
אני חוגג את השנה החדשה, אני יודע מי זה סילבסטר ומה הוא עשה, אבל אני עדיין קורא לזה סילבסטר כי ככה אני רגיל וככה כולם מבינים על מה אני מדבר, מה הבעיה עם זה?

סמירו ענה לך יפה.

בשביל ההמחשה הקיצונית תאר לך שהיו קוראים ליום הזה "היטלר" ואז מסבירים שאין שום קשר לבחור וזה סתם שם שנקשר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
גולש בקארזפורום עד 9 בערב, הולך לישון, קם ב-4:30 בבוקר לשנה חדשה.

ולא סובל שמאחלים לי "שנה טובה" בעונה זו - כמה שאני אפיקורס ראש השנה שלי חל ב-א בתשרי ולא ב-1 בינואר.

מה מיוחד כל כך ב א בתשרי?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

א' בתשרי? שום דבר לא מיוחד, חוץ מזה שזה ראש השנה העברי :-)

סמירו ענה לך יפה.

בשביל ההמחשה הקיצונית תאר לך שהיו קוראים ליום הזה "היטלר" ואז מסבירים שאין שום קשר לבחור וזה סתם שם שנקשר.

הקדמת אותי עם התשובה.

בראש השנה האזרחית כנראה אני יפתור תרגילים או משהו משעמם בסגנון, עד מאוחר בלילה:?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו בשנה שעברה, אני אהיה במלון עם 300 חניכים בגילאים 15-17 שרוצים לרוץ במסדרונות ולעשות בלאגן ואצטרך לעשות סדר ולדחוף אותם לישון כי בבוקר הולכים לבלות כמה שעות טובות בפעילויות ואוטובוסים.

פורסם
יש הרואים בסילבסטר צורר היהודים, ושמועות הנפוצות בישראל מיחסות לו האשמות בהמרת יהודים לנצרות בכפייה, כמו גם ברציחתם ובעינויים. לא ידוע על שום יחס מיוחד של סילבסטר כלפי היהודים, לטובה או לרעה, ואין ראיות לרדיפת יהודים בידי הכנסייה בתקופתו. צו מילנו, אשר הבטיח חופש דת לנוצרים, כלל גם הכרה בחופש הדת של היהודים. מקור ההאשמות הוא ככל הנראה בכרוזים שונים המביעים התנגדות לחגיגות ליל הסילבסטר וגם ביחס הכנסייה הקתולית בשנים מאוחרות יותר כלפי היהודים.

וויקיפדיה. אמנם לא תמיד הכי מדוייק, אבל לא חושב שיש כאן מישהו שהיה בתקופה ההיא ויודע יותר טוב מזה :)

בכל אופן, גם אני שונא אי דיוקים והרבה פעמים מרגיש צורך לתקן אנשים, אבל מצד שני אני לא אוהב חוכמולוגים וצרות אופקים. וגם אם סילבסטר צרר יהודים לפי איזה מיתוס שנולד מאוחר יותר, מי אמר בכלל שאני יהודי וזה נוגע אלי? מאיפה הצורך והיומרנות הזו לתקן אותי לפי סטנדרטים של אדם אחר ומקובע?

פורסם

סילבסטר זה מיתוס יהודי. :lol:

היו חסרים אויבים במהלך ההיסטוריה, אז המציאו עוד אחד.

ברצינות, זה נקרא ה-מ-צ-י-א-ו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא באמת רלוונטי אם סילבסטר שנא יהודים או נהג לחלק להם מציצות, אין לו שום קשר למועד הנ"ל.

אז תשתדלו פשוט לקרוא לזה "השנה האזרחית החדשה" וזהו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...