Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם לנסוע בסביבת 350 ק"מ בנסיעה עירונית לאחר מילוי מיכל דלק מלא זה נחשב חסכוני ברכב חדש ובכלל?

זה נחשב חסכוני אם מדובר בטנק או אולי אוטובוס. ברכב פרטי זה נורא. מיכל של 53 ליטר (גם אם נשער שמילאת 45 לדוגמא) צריך היה להספיק גם בעיר לכ-500 ק"מ ברכב ממוצע.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

כזאת צריכה תתקבל ברכב עם נפח גדול,על איזה רכב מדובר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בצע חישוב צריכת דלק אמיתי. בלי זה, זה לא שווה כלום.

איך לעשות את זה בדיוק? אני כל פעם שומע דברים שונים לגבי החישוב.

פורסם

אם כמעט כול הנסיעות שלך מבוצעות בעיר אז בשבילך זאת הצרכיה האמיתית,כדי לחשב את ממלא מיכל מלא,נוסף עד שנדלקת המנורה,מתדלק מיכל מלא ומחלק את כמות הנוסעה בכמות הליטרים.

אם אתה נוסע בעיקר בעיר קשה לחשב צריכה ממוצעת שכן כזאת צריכה מחושבת גם לפי נסיעה בין עירונית שהיא יותר חסכונית.

שוב איזה רכב יש לך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הכי פשוט - סע לתחנת דלק כלשהי ובחר משאבה. תדלק בה (עד שהמשאבה קופצת), אפס את מד הקילומטרים (או איך שלא קוראים לזה) וסע עד שהדלק יגיע לאזור הקו האדום. חזור לאותה המשאבה בדיוק ומלא שוב דלק עד שהמשאבה קופצת.

חלק את כמות הקילומטרים שנסעת במספר הליטרים והנה צריכת הדלק שלך.

יש לציין כי אם ברצונך לקבל מדידה אמינה כדאי לבצע את זה לאורך תקופה מסוימת (נניח 5 תדלוקים), ואז פשוט לעשות ממוצע בין 5 התוצאות שהתקבלו.

פורסם

לפי מה שיוצא אני מעריך שצריכת הדלק קרובה ל1 ל10, זה טוב מאוד בתוך העיר. אין מה לצפות ליותר מזה מרכב בנזין 1.6 אוטומט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני בסופר לנסר מיכל של 40 ליטר אני מתדלק 32 ליטר בערך כשאני עושה בדיקות, באיזור ה 350-400 ק"מ שרוב הנסיעות הם שישה פעמים בשבוע לפעמים 7, לעבודה ממזרח ראשל"צ לסינמה סיטי דרך 431. אם אני מוסיף נסיעות ארוכות או לתל אביב / הרצליה כשיוצאים אני גם מגיע לאיזור ה 500 ולפעמים עובר, כמובן זה גם תלוי עד כמה אתה עם רגש על הדוושה.

אצלך זה נשמע קצת יותר מדי, אלא אם אתה נוסע ממש 5-10 ק"מ ביום רק בפקקים במהירות שלא עובדת 50-70 קמ"ש

Opel Adam S 2017

פורסם
לפי מה שיוצא אני מעריך שצריכת הדלק קרובה ל1 ל10, זה טוב מאוד בתוך העיר. אין מה לצפות ליותר מזה מרכב בנזין 1.6 אוטומט.

זה יותר בכיוון של 1 ל-8. רע אפילו בשביל משפחומטית חדשה.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

לפי מחשב דרך, בממוצע הרכב עושה 11 ל-100 ולפעמים יותר. זה יוצא בערך 1 ל-9. לא הכי חסכוני.

פורסם
אני בסופר לנסר מיכל של 40 ליטר אני מתדלק 32 ליטר בערך כשאני עושה בדיקות, באיזור ה 350-400 ק"מ שרוב הנסיעות הם שישה פעמים בשבוע לפעמים 7, לעבודה ממזרח ראשל"צ לסינמה סיטי דרך 431. אם אני מוסיף נסיעות ארוכות או לתל אביב / הרצליה כשיוצאים אני גם מגיע לאיזור ה 500 ולפעמים עובר, כמובן זה גם תלוי עד כמה אתה עם רגש על הדוושה.

אצלך זה נשמע קצת יותר מדי, אלא אם אתה נוסע ממש 5-10 ק"מ ביום רק בפקקים במהירות שלא עובדת 50-70 קמ"ש

אני מירושלים (הרבה עליות והרבה פקקים). הממוצע של מהירות שהמחשב מראה זה 20+ קמ"ש. הגיונית לפי כל זה הצריכה שרשמתי?

• תוכן חדש...