Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת שם אמצעי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז בקצרה, הסיפור הוא שאני לא סובל את השם הרוסי שלי. תמיד לא אהבתי אותו והוא פשוט נשמע לי מגוחך לחלוטין. העניין הוא שהייתי משנה אותו מזמן, אבל אני קרוי על שם סבא שלי שנפטר, ואבא שלי הוא בנאדם די מדור עתיק והוא יעלב עליי קשות אם אני אעשה את זה.

רק לאחרונה זה הכה בי שיש את האופציה של שם אמצעי, שבו אני יכול לשמור על השם המקורי ובנוסף להכניס שם שאני רוצה.

השאלה האם זה באמת תופס? האם במקומות כמו בנק, עבודה, לימודים וכו' יתייחסו אליי בתור השם החדש, או שיתייחסו בתור מיקס מטופש של השמות, בסגנון של "אבי אנדריי קוייפמן"?

פורסם

לי יש שני שמות נוספים (סבא מכל צד), ואני יכול לומר לך שבכל מקום פשוט שואלים אותי בפעם הראשונה "איך לקרוא לך?" ושם נגמר הסיפור :wink: כלומר, סביר להניח שגם עם 2 שמות בלבד ישאלו אותך איך אתה מעדיף שיפנו אליך... הרי חלק משתמשים ביום-יום רק בשם הראשון, יש כאלו שרק בשני, ויש כאלו שבשניהם...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

1. תוכל להוסיף את השם הנוסף גם כראשון - הבחירה היא שלך.

2. תוכל לחתום רק בשם המועדף עליך - אשתי, למשל, שימרה את שם משפחתה המקורי כשם משפחה שני, אבל כבר די הרבה שנים שהוא נשמט מחתימתה (למעט מסמכים חשובים במיוחד, בעיקר מבחינה משפטית).

3. תוכל להציג עצמך גם בשם השני. אני נתקל לא מעט בשנות אמריקאיים שבהם דווקא השם הראשון מופיע בראשי תיבות והשני במלואו. אני מניח שמדובר באנשים שמעדיפים להיות מוכרים בשמם השני (בכלל - התרבות האמריקאית כמעט מחייבת איזה אות בודדת בשם, כראשי תיבות, אבל זה יכול להיות השם הראשון או השני ואפילו אפשרי מספור של השם בשושלת, כמו ג'יימס ג'ונס השני).

4. תוכל לבחור בשם עברי המייצג את שם סבך המנוח - זה מה שעשו הורי כאשר בחרו שמות שניים לי ולאחותי (אצלי בחרו בשם עברי למהדרין המיצג את שמות אבותיהם, ולאחותי נתנו שם שהוא שילוב של שמות אמותיהם, שניהם ניתנו כשם שני). בדוק בהיסטוריה המשפחתית, יתכן שלסב היה גם שם עברי, אולי רק ברישומי הקהילה. ו - כן, אני מודע לכך שמדובר בברית המועצות, כולל יחסה המיוחד לדת ולקהילה היהודית.

5. אני לא יודע מה גילו של אביך ולמה אתה קורא לא "דור עתיק", אבל יחס למסורת המשפחה לא תלוי בגיל. מצד שני, הוא גם צריך להבין אותך, בעיקר כיון שאתה חי בישראל. מצד שני - מאוד לא רצוי לבצע שינויים תכופים בשם, זה מבלבל את כל הסביבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להבנתי אסור להחליף את השם כי השם הוא זה שכביכול אחראי על המזל של הבן אדם.

מותר להוסיף שם נוסף, ומומלץ שהשם שהוספת יהיה זהה בגימטריה לשם הקודם שלך.

למשל:

אנדריי

א - 1

נ - 50

ד - 4

ר - 200

י - 10

י - 10

1+50+4+200+10+10= 275

2+7+5=14

1+4 = 7

השם הנוסף אמור להיות גם 7.

אגב זה מוזר להוסיף או לשנות לשם ללא משמעות או קשר כלשהו לקודם.

אולי תמצא שם ישראלי שדומה לשם הרוסי שלך.

נגיד:

איגור - יגאל .

פורסם

יש לי בת.ז. שני שמות. אני משתמש דרך קבע בשם השני - מתן.

בכל מקום ששולף את השם שלי מהת.ז. משתמשים קודם בשם הראשון, ואז אני מתקן לשם השני.

לא נתקלתי אף פעם באיזה בעיה עם זה.

הדבר היחיד שקצת חפר זה כשעשיתי מכינה, שהנוכחות בה הייתה חובה עם הקראת שמות. והמרצים היו מקבלים בכל שבוע רשימה חדשה. אחרי השבוע השני כבר הבנתי שאין למה להתאמץ, ועניתי לשם הראשון עד לסוף המכינה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
מה הבעיה להציג את עצמך בתור "אבי" גם אם בת.ז רשום "אנדריי"?

יש כמה, כנראה שהמרכזית בהן היא החוקיות :).

אני מבין מה זה כבוד להורים ולא משנה באיזה מוצא מדובר, אבל רבאק, אתה צריך לחיות עם השם הזה לכל חייך !

פורסם

אם אתה רוצה להשתמש בשם החדש ושיפנו אליך בשם החדש אז ללא ספק לרשום אותו ראשון. לי יצא לעבוד תקופה עם מסמכים כאשר קודם ראיתי את השם ואחר כך את האדם ותמיד אנשים פונים אחד לשני רק בשם הראשון והשני בדרך כלל "נזנח".

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...