Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותה סיטרואן C1 שקטלת כאן היא בעצם טויוטה אייגו אז אולי זה הרכב האידיאלי עבורך.

היאריס מצטיינת בפרמטרים אותם ציינת אבל היא מאד חלשה, איכות החומרים בינונית ומטה והמחיר מופרז.

אל תשכח שברכישת רכב חדש אתה מקבל אחריות וראש שקט ל-3 שנים. אמין או לא עדיין מדובר על רכב בן 6. בנוסף, כל הרכבים שצויינו כאן הם לא עמוסי טכנולוגיה ככה שלא צפויות בעיות אמינות.

מבחינת צריכת דלק, כל הרכבים שצויינו כאן חסכונים לא פחות מהיאריס.

פורסם

אני לא שוכח. אבל אני לא שוכח שרכב חדש מאבד 10 אחוז לפחות כל שנה. משמע הרכב רק יוצא מהסוכנות בום - נפרדתי לשלום מעשיריה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אני לא סגור על היאריס. סך הכל ציינתי שלקנות רכב חדש מהחברה זה דבר לא חכם לעשות למי שאין לו כסף מיותר לזרוק.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

כמה כבר ירידת ערך יש לרכב שחדש כמוהו עולה 60-70 אלף?

ירידת-ערך לדעתי קשורה אך ורק למכוניות מעל 100K שח. (כמובן שבשנה הראשונה, כל רכב מפסיד את העשירייה בלי לדבר, וזה כי אנשים יעדיפו חדש בשביל פחות מעשירייה).

תכניס את השיקול, שאתה קונה כדי ליסוע כמה שנים, ולא כדי למכור.

לא הייתי נוגע בפינצטה במכוניות מיקרו כמו C1 אלטו פנדה וכל הפחיות בסגנון.

הייתי הולך דווקא על פאביה או איביזה ידנית מהחדשות, גרמניות איכות ונוחות פי 10 מכל הפחנועים. (איביזה לא כזו איכותית מבפנים, אבל היא יותר איכותית מהפנדה וכל הפחיות.)

גם השוק מפוצץ בכאלה.

עם נסועה כמו שאתה אומר, 8KKM בשנה, זה כלום, הבדל צריכה בין 1\17 ל1\14-15 לא יכאיב לך בכיס באופן משמעותי.

מה גם שאתה תרגיש שעלית ברמה מהגטס.

ו50KKM זה נורמאלי כלפי 3 שנים.

יש רכבים שהבעלים שלהם אולי נוסע הרבה, אבל הוא נוסע רגוע מאוד ומטפל בזמן. (כך לדוגמא תיהיה הפאביה 12' שיש לי בחניה, היא בת 5 חודשים ומגרדת את ה15KKM, אבל אבא שלי נוהג עליה רוב היום והוא נוהג רגוע, בעתיד היא תיהיה הרבה יותר עדיפה, מאשר רכב כזה שהיה אצל צעיר\נהג עצבני\סבתא שלא מטפלת, שיש להם גם 30KKM פחות במסך.

בכללי הרדיפה אחרי היפנית לדעתי היא לא נכונה כל כך.

היום יש הרבה רכבים מצויינים ואמינים, כמו לדוגמא האיביזה\פאביה\פולו, בגרסאת המנוע 1.4L ידני, זה מכלולים עם הסטוריה טובה, אין הרבה חיישנים ושטויות, אין סיבה שהרכב יכנס למוסך כל עוד לא חיבלת בו או התקנת שטויות (כמו חיישנים ומצלמות, וכל מה שגורם למתקין לחבל לך בחשמל).

גם אל תשכח שאתה מקבל ברוב המקרים הנדסת-אנוש ונוחות ואיכות הרבה יותר גבוהה מהיפניות.

פורסם

האלטו רכב גרוע ולא הייתי שוקל אותו בשום אופן. בקטגוריית המיני הייתי בודק את הסיאט מיי\סקודה סיטיגו.

אבל מעל הכל, אני ממליץ ללכת על קליאו ידנית חדשה

אני חולק על זה שהאלטו רכב גרוע מכיר כמה אנשים שיש להם את הרכב והם מרוצים מאד,לא הייתי פוסל את האופציה של אלטו ידנית

מהכירות שלי אם הרכב והצרכים שלך אם הבנתי נכון ?רחובות ראשון ,הוא יעשה את העבודה ולא ישתה אותך תמצא אחת בת שנה אני בטוח שתיהיה מרוצה.

גם פקנטו ידינת גם כן אחלה רכב,וגם הC1 רכב שהמליצו עליו כאן בפורום,לא יצא לי להיתקל בקליאו ספציפית או להשוות בניהן אבל מבחינת אמינות כמו שאתה אמרת אין על יפניות

בעבר פיאט פונטו 05 1250 60כ''סעגלה :-o

היום סוזוקי ספלש 12 1240 95כ''ס :twisted:

פורסם

האלטו רכב מזעזע מכל מבחינה, חוץ מהיותו זול אין בו כלום. בטיחות גרועה, מנוע חלש, גיר אוטומטי גרוע, נוחות גרועה. אחרי כל נסיעה של יותר מ-10 דק' סבלתי מכאבי גב ואני לא מדבר על איכות חומרים.

כל רכב מיני אחר עדיף על האלטו. שלא נדבר על קליאו שהיא סופר מיני שעדיפה על כל רכב בקטגורית המיני.

לפותח הפוסט- אני מאמין שהשקעה נוספת, לא גדולה, ברכב חדש שלא נופל מיאריס בת 6 היא מהלך נבון.

פורסם

תודה על העצות הנבונות מכולם. אלטו ,C1 וכל שאר המכוניות מקטגוריה מיני לא מדברות אלי - הם קטנות עם מנוע פיצי - ובכלל לא נראה לי הרעיון של לנסוע על מכונת כביסה. נראה לי שהאלטרנטיבה השפויה היא לחכות עד שיפלטו לשוק הסוויפט הידניות משנת 2012 שימכרו אני מניח בסביבות 67-68.

פורסם

נכון שאמרתי שרק יפניות אבל כנראה שמחוסר זמן נאלץ להתפשר. ראיתי פיג'ו 08 206 - One Line PK ידני 1.4

עם 80 אלף ק"מ.יד שניה הוא פרטי. ראשונה השכרה. מחירון לפי לוי יצחק 40 . מבקשים 35 ואני בטוח שלא מנדיבות או רוחב לב.

שאלתי היא כזאת. עד כמה היא טובה יותר מהגטס שהייתה לי ? מבחינת צריכת דלק והתנהגות בכללי ? הגטס הייתה שותה 1-11 ולא הייתה מהנה לנהיגה במילים עדינות. נמכרה לבסוף ב-6 אלף פחות ממחירון משוקלל. האם גם הפיג'ו זוכה לגורל דומה? מה מצב השוק שלה כיום? המחירון שלה גרוע גם ביד פרטית ולא השכרה ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רכבים יפניים ידניים לא כאלו נפוצים.רוב היצרנים מכרו רכבים אוטומטייים ורכבים ידניים נמכרו בעיקר למורי נהיגה.

תוכל לקבל סוויפט חדשה ידנית מהסוכנות אך היא מעט חלשה מהסוויפט דור קודם.תתעניין בסוכנות סוזוקי לגי המחיר.

הפיג'ו הזו נשמעת עסקה גרועה.למה ללכת על רכב שהיה בהשכרה,יש כל כך הרבה פרטיות אם אתה נעול רק על הרכב הזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא בטוח שהפג'ו זו עסקה גרועה. בסה"כ הנסועה ממוצעת לשנתון, ואם הרכב היה רק שנה בהשכרה והשאר ביד פרטית, אז כנראה שהוא לא היה בעייתי במיוחד. אין הרבה 206 פרטיות ידניות מהשנתונים האלה (או ידניות בכלל), ולא נהגתי בגטס לפני כן, אבל בסעיף הדלק ה206 תהיה טובה יותר, כמו גם בנוחות והנאה מנהיגה.

לגבי המחירון: ה40 אלף בלוי יצחק זה משוקלל עם עבר ההשכרה של הרכב? אם כן, הורדה של 5000 ש"ח מהמחיר לפני מיקוח היא טבעית לחלוטין בשוק הרכב הנוכחי, ולא מרמזת על משהו יוצא דופן. זה מצב השוק היום, ומעטים (מאוד!) הרכבים שנמכרים במחירון או אפילו קרוב לזה. אם הרכב מטופל היטב ויוצא תקין בבדיקה, לא הייתי פוסלת על הסף. מדובר בהרבה תמורה למחיר הנמוך (שהוא בוודאי לא המחיר הסופי).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

נכנסה רק לשם טיפול 60,000.

• תוכן חדש...