Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגרשי הכדורגל הם במה להרבה דברים שליליים בקהל בכל העולם, וראינו התפרעויות של קהל במגרשים בכל העולם, כולל אירופה התרבותית. שילוב של הזדהות יתר עם הקבוצה עד כדי "לאומנות" עם מנה מתאימה של אלכוהול גרמה לאסונות אמיתיים. מבחינה זו אנחנו עדיין במצב יחסית טוב, רוב האלימות נגמרת במילולית.

רוני - הניסוח שלך לגבי כך ש"בשכונת התקוה יש הרבה אנשים פחות חכמים מאשר בצהלה" מאוד לא מוצלח. האנשים פחות משכילים, אולי גם פחות "מתורבתים" (civilizrd) קרוב לודאי שלא פחות חכמים. יש למדינה תפקד חשוב בסגירת פער זה, אבל המדינה מתנערת ממנו.

ועניין אחרון - אני דווקא נתקל בבני הנוער אשר מתעניינים בנעשה סביבם שומעים, קוראים ומנסים להבין גישות מדיניות, חברתיות וכלכליות, מתלבטים חאוד לאיזה מפלגה להצביע ואינם נוטים לקיצוניות. אבל אני תמיד זוכר את הציטוט שאבי מיחס לצ'רצ'יל - מי שאינו קומוניסט עד גיל 25 לא נורמלי, מי שקומוניסט אחרי גיל 25 - מסוכן. קרי - צעירים נוטים לקיצוניות ולמרדנות מטבעם, זה אמור לחלוף עם השנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האיזור? ממש בולשיט.

להזכיר את מקרה רצח דרק רוט ע"י נערים איכותיים לדעתכם?

אני בתנועת הנוער בני-עקיבא.

מתנדב במד"א ולומד דברים שרובכם לא חשבתם שתיכוניסטים לומדים, ולא. אני לא מרמת אביב ג' או שוהם אפילו. פריפריה לגמרי. הכל תלוי בילד ולא בהורים, אני מכיר ילדים שהם ההפך מההורים שלהם, לטוב ולרע.

אז בבקשה. אנשים נתפסים רק לרע. תרימו את הראש. בלי נוער העולם לא יתקדם, פוסטים שמשמיציפ ככה רק מעוררים חלחלה.

וכן אני רק בן 15.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

Anarchy, את הציטוט הבא, זכרתי טוב טוב אחרי ששמעתי אותו. במיוחד בשבילך, הבאתי אותו אחרי קצת חיפושים.

איש אחד חכם מאוד - דומני שקראו לו וינסטון צ'רצ'יל, אבל אולי הידענים כאן יתקנו אותי, אמר שאם לא היו בעולם בני 18 גם לא היו מלחמות

וואי sperial, אתה ממש מאוהב בצ'רצ'יל!

והנה בשבילך נקודה למחשבה. מבחינתך הנוער יקדם את העולם, והוא מניע את העולם ויניע אותו בעתיד. באיזשהו מקום זה נכון, הנוער אפילו היום מניע את העולם ומשפיע בצורה שאף נוער לא השפיע- ראו רשתות חברתיות, טרנד הסמארטפונים ועוד הרבה רבים וטובים שאילולא הנוער כמעט ולא היו פופולריים. אז אם הגענו למסקנה שהנוער של היום משפיע ברמה מטורפת ביחס לשאר הדורות, מה יקרה כשההשפעה הזאת תיפול לידי פלגים קיצוניים, לא אלו שאתה נחשף אליהם בתור חבר בתנועת נוער שמלמדת ערכים דמוקרטיים ואנושיים! לצערי לי יוצא להתערבב יותר מדי במסגרת אלו שלא למדו ערכים, לא מההורים, ולא מתנועות הנוער, וגם לא מעצמם. התוצאה הרת אסון- אנשים שבעוד שנה יכולים להצביע, שרוצים להתגייס לקרבי לא בשביל להגן על המדינה, לא כדי לעמוד בקו העימות, אלא כדי להרוג ערבים! והם אפילו גאים בעצמם כשהם אומרים את זה.

לשואלים, לא יכולתי ללכת למשחק היום :D

פורסם
Anarchy, את הציטוט הבא, זכרתי טוב טוב אחרי ששמעתי אותו. במיוחד בשבילך, הבאתי אותו אחרי קצת חיפושים.

והנה בשבילך נקודה למחשבה. מבחינתך הנוער יקדם את העולם, והוא מניע את העולם ויניע אותו בעתיד. באיזשהו מקום זה נכון, הנוער אפילו היום מניע את העולם ומשפיע בצורה שאף נוער לא השפיע- ראו רשתות חברתיות, טרנד הסמארטפונים ועוד הרבה רבים וטובים שאילולא הנוער כמעט ולא היו פופולריים. אז אם הגענו למסקנה שהנוער של היום משפיע ברמה מטורפת ביחס לשאר הדורות, מה יקרה כשההשפעה הזאת תיפול לידי פלגים קיצוניים, לא אלו שאתה נחשף אליהם בתור חבר בתנועת נוער שמלמדת ערכים דמוקרטיים ואנושיים! לצערי לי יוצא להתערבב יותר מדי במסגרת אלו שלא למדו ערכים, לא מההורים, ולא מתנועות הנוער, וגם לא מעצמם. התוצאה הרת אסון- אנשים שבעוד שנה יכולים להצביע, שרוצים להתגייס לקרבי לא בשביל להגן על המדינה, לא כדי לעמוד בקו העימות, אלא כדי להרוג ערבים! והם אפילו גאים בעצמם כשהם אומרים את זה.

מצטער,

אתה טועה. ואני מעדיף להעביר את הדיון הפרטי הזה עליי ועל מה שעברתי לפרטי ברשותך.

פורסם
סביר להניח שבסיום המשחק וכשהרוחות נרגעות רמת האיי קיו חוזרת לנורמה. אין ספק שאלימות בשלל גווניה קיימת במגרשי הכדורגל, אבל אין לזה שום קשר לכדורגל עצמו, הכול עניין של תרבות, חינוך ואופי.

אני מבין. אז כשהאוהדים נכנסים לאיצטדיון, הם בעצם נכנסים לתוך שדה אנטי-אינטיליגנציה שהופך אותם לקופי אדם מקללים, צורחים ואלימים, וברגע שהם חוזרים למגרש החנייה האיי קיו קופץ בחזרה למעלה. נשמע הגיוני מאוד :roll:

רוני - הניסוח שלך לגבי כך ש"בשכונת התקוה יש הרבה אנשים פחות חכמים מאשר בצהלה" מאוד לא מוצלח. האנשים פחות משכילים, אולי גם פחות "מתורבתים" (civilizrd) קרוב לודאי שלא פחות חכמים. יש למדינה תפקד חשוב בסגירת פער זה, אבל המדינה מתנערת ממנו.

קודם כל - אני מתנצל על הניסוח. אבל בינינו, מי שבאמת רוצה יכול לרכוש השכלה ותרבות גם אם הוא גר בשכונת התקווה. מסכים לגמרי שהמדינה מתעלמת מהבעיה במקום לנסות לפתור אותה.

הכל תלוי בילד ולא בהורים, אני מכיר ילדים שהם ההפך מההורים שלהם, לטוב ולרע.

אז בבקשה. אנשים נתפסים רק לרע. תרימו את הראש. בלי נוער העולם לא יתקדם, פוסטים שמשמיציפ ככה רק מעוררים חלחלה.

וכן אני רק בן 15.

ממש לא מסכים איתך שהכל תלוי בילד. הרבה מאוד ממי שאתה לא תלוי ישירות בגנים אלא בסביבה בה גדלת. נכון שילד מתחיל לפתח מודעות רחבה יותר לסביבתו רק כשהוא יוצא מהקונכיה ומגיע לבית הספר, אבל לאיך שההורים גידלו אותו לפני כן יש משמעות עמוקה מאוד ביחס לאיך שהוא יתנהג בעולם החיצון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גדלתי בסביבה ציבורית שהפוכה ממי שאני.

תסביר לפי הלוגיקה שלך?

פורסם

אתה מדבר על הסביבה הציבורית והחברתית, הוא מדבר על ההשפעה של הסביבה המשפחתית הקרובה.

ניכר מדברייך כי גדלת בבית עם חינוך, אחרת היית מדבר בקללות.

פורסם
אתה מדבר על הסביבה הציבורית והחברתית, הוא מדבר על ההשפעה של הסביבה המשפחתית הקרובה.

ניכר מדברייך כי גדלת בבית עם חינוך, אחרת היית מדבר בקללות.

שוב,

יש לי חברים שהם הפכים גמורים מהוריהם.

לטוב ולרע.

הכל תלוי בילד. ההורים יעשו הכל, המורים יעשו הכל העולם יעשה הכל.

אם הילד לא ירצה. גם אלוקים לא יעזור לו.

פורסם

לשואלים, לא יכולתי ללכת למשחק היום :D

נו באמת, ואחרי זה אתה אומר שאתה לא מדבר על פוליטיקה? מהתחלה אתה מנסה לדחוף את הדיון הזה לכיוון מסוים. למה אתה לא מדבר על כל אותם אנשים שגרים כאן בינינו, אבל במקום ללכת לצבא ולהגן על המדינה הם בוחרים להצטרף לכל מיני ארגוני "שלום" ולהתעמת עם חיילים בשטחים?

וכמה אנשים כאלה (אלה שאתה מדבר עליהם) אתה מכיר שאכן הגיעו לקרבי? אני גם שמעתי הרבה גיבורים שאמרו שהם רוצים להרוג ערבים או ללכת למג"ב כדי לדפוק לערבים מכות, אבל הפלא ופלא אף אחד מהם לא הגיע לקרבי.

בודדים שבבודדים יאכלו חרא במשך כמעט שנה כדי להגיע לקרבי ו"לזכות" בהזדמנות אולי לירות פעם על ערבי. מי שבאמת רוצה להרוג ערבים לא צריך את הצבא בשביל זה, הוא כבר ימצא דרך אחרת.

פורסם
נו באמת, ואחרי זה אתה אומר שאתה לא מדבר על פוליטיקה? מהתחלה אתה מנסה לדחוף את הדיון הזה לכיוון מסוים. למה אתה לא מדבר על כל אותם אנשים שגרים כאן בינינו, אבל במקום ללכת לצבא ולהגן על המדינה הם בוחרים להצטרף לכל מיני ארגוני "שלום" ולהתעמת עם חיילים בשטחים?

וכמה אנשים כאלה (אלה שאתה מדבר עליהם) אתה מכיר שאכן הגיעו לקרבי? אני גם שמעתי הרבה גיבורים שאמרו שהם רוצים להרוג ערבים או ללכת למג"ב כדי לדפוק לערבים מכות, אבל הפלא ופלא אף אחד מהם לא הגיע לקרבי.

בודדים שבבודדים יאכלו חרא במשך כמעט שנה כדי להגיע לקרבי ו"לזכות" בהזדמנות אולי לירות פעם על ערבי. מי שבאמת רוצה להרוג ערבים לא צריך את הצבא בשביל זה, הוא כבר ימצא דרך אחרת.

לפי הבנתי ,

הדיון שהוא מנסה לעורר זה לא על המפה הפוליטית

אלא על דרך החדירה של הקיצוניות בקרב בני הנוער,

מהרבה בני נוער לטענתו תשמע שהם רוצים קרבי בשביל להרוג ערבים.

פורסם

אנרכיה ענה בשבילי, רק אוסיף דבר אחד; אני מאלה שגרים כאן בינינו, ובוחר להצטרף לארגוני שלום לא קיצוניים, ובכל זאת יתייצב לצבא כמו גדול (ורב הסיכויים שגם במסגרת תפקיד קרבי) כי אני מקבל את העובדה שהרב כאן מחליט את מה שהוא מחליט וזה לא משנה מה דעתי הפוליטית, זוהי מדינה דמוקרטית ואני מרגיש שמהמחוייבות שלי לציית ולשרת בצבא למרות הדעה השונה שלי. בטח שלא להפריע לצבא בפעולותיו.

מעבר לכך תקרא שוב את תגובתו של אנרכיה כי הוא הבין את דבריי.

פורסם
אנרכיה ענה בשבילי, רק אוסיף דבר אחד; אני מאלה שגרים כאן בינינו, ובוחר להצטרף לארגוני שלום לא קיצוניים, ובכל זאת יתייצב לצבא כמו גדול (ורב הסיכויים שגם במסגרת תפקיד קרבי) כי אני מקבל את העובדה שהרב כאן מחליט את מה שהוא מחליט וזה לא משנה מה דעתי הפוליטית, זוהי מדינה דמוקרטית ואני מרגיש שמהמחוייבות שלי לציית ולשרת בצבא למרות הדעה השונה שלי. בטח שלא להפריע לצבא בפעולותיו.

אני גם חשוב

שגם אם דעתי סותרת את המדינה, אני בוחר לחיות פה.

ואני חייב לכבד את כללי המשחק.

פורסם
אני מבין. אז כשהאוהדים נכנסים לאיצטדיון, הם בעצם נכנסים לתוך שדה אנטי-אינטיליגנציה שהופך אותם לקופי אדם מקללים, צורחים ואלימים, וברגע שהם חוזרים למגרש החנייה האיי קיו קופץ בחזרה למעלה. נשמע הגיוני מאוד :roll:

אני יודע שזה לא נשמע הגיוני, אבל בתור אחד שבילה כמה דקות מהחיים שלו באצטדיוני כדורגל בארץ, האמן לי שאותו הייטקיסט/עו"ד/ וואטאבר נהיה בן אדם שונה לחלוטין כשהוא יושב ביציע עם החבר'ה. הרי לרוב האוכלוסייה זו המהות של ללכת למשחק כדורגל בסופו של דבר, הוצאת קיטור ויציאה מהשגרה. ולא צריך להגזים, בסופו של דבר אלימות בצורתה הקשה (פיזית בד"כ) מתחילה כמו שאמרתי בחינוך ותרבות, אבל יש הבדל תהומי בין לזרוק אבן על אוטובוס של שחקני קבוצה יריבה לבין אלימות בצורתה "הרכה", קרי מגוון שירי "אמא שלך" "מוות ל.." שעליה אני מדבר.

פורסם

אז כמו שאתה בוחר לציית ולשרת בצורה טובה, למרות שזה נוגד את דעותיך או השקפותיך, ככה יש גם לא מעט אנשים מהצד השני של המפה שעושים בדיוק את אותו הדבר.

אמרתי משהו ואני אגיד שוב - אלימות, שנאה, גזענות ושאר בעיות היו קיימות תמיד, קיימות עכשיו והן תתקיימנה גם בעתיד. ההבדל הוא שעכשיו יש לך את התקשורת, אינטרנט, טלפונים ניידים ועוד, והמידע הרבה יותר נגיש וזמין, ולכן אתה שומע כל ציוץ שאיזה טמבל משמיע. יתרה מכך, התקשורת בכוונה מביאה את הסיפורים הפחות נחמדים, ולעיתים מקצינה אותם, וזאת כדי לעשות כמה שיותר כותרות ולעורר כמה שיותר רעש (אם תכתוב בעיתון שהכל בסדר אז אף אחד לא יקרא או יקנה אותו), אבל זה לא תמיד אומר שהמצב הוא כמו שמציגים אותו.

פורסם

התקשורת רוצה רייטינג

עיתונאות צהובה מביאה קוראים קוראים מביאים כסף כסף מביא לבעל העיתון מרצדס.

אני לא מוצא סיבה שהוא לא יכתוב רק דברים רעים [כמובן מהצד שלו ולא מהפאן המוסרי - ערכי]

• תוכן חדש...