Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני עם בקרת שיוט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אם הרכב נמצא בעליה בהילוך חמישי וקשה לו לסחוב, אז הוא "מבקש" שתוריד הילוך?

הוא לא מבקש כלום. הוא פשוט "לא סוחב" עד שהנהג מבין שצריך להוריד הילוך.

לי יש רנו סניק 2004 דיזל ידנית עם בקרת שיוט, (אני מניח שזו מערכת דומה או זהה לזו בקליאו) ובדיוק כפי שהסבירו - הבקרה מתנתקת בלחיצה על הברקס או על הקלאץ'.

אם לוחצים על הגז הרכב יאיץ, ובעזיבת גז יחזור לשיוט במהירות שנקבעה.

אחרי הכנסת קלאץ' והעברת הילוך, הפעלה מחדש של בקרת השיוט תקבע את השיוט במהירות בה היית כשהפעלת מחדש.

אם תשהה את בקרת השיוט לפני העברת הילוך, הפעלה מחדש של הבקרה אחרי העברת הילוך תחזיר את השיוט למהירות בה היית לפני נטרול הבקרה.

אם נמצאים במצב שבו יש עליה שצריך להוריד בה הילוך, זה אינדיקציה לכך שהתנאים אינם מתאימים להפעלת בקרת שיוט, שמיועדת באמת למצבים של שיוט אמיתי במהירות קבועה ותנאים קבועים.

יש למערכת גם מוד הגבלת מהירות. עם הפעלת מוד זה (סיבוב מתג ההפעלה לכיוון ההפוך מהפעלת בקרת השיוט) המערכת תמנע מהרכב להאיץ מעל המהירות שנקבעה. ניתן לביטול ידני בלבד.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם באיביזה הידנית שלי יש בקרת שיוט, היא נוחה לתפעול ועושה את ההעבודה היטב.

לא יצא לי לנסוע איתה בתנאים קיצונים של עליות ירושלים עם הבקרה פועלת, אבל עד לצפון ( עמק יזרעאל) היא תפקדה יופי!

לא לשכוח שצריכת הדלק מעולה בזמן שאני נוסע עם בקרת שיוט.

פורסם

אצלי לא שמתי לב שקשה לו בעליות, הוא פשוט מוסיף מצערת לבד.

אבל לא נראה לי שווה לבדוק במצב קיצון של עלייה בשיפוע גדול. גם כך אני מעדיף להיות בשליטה על הסלד.

פורסם
האם מישהו פעם נהג ברכב ידני עם בקרת שיוט ויכול לומר מנסיון אם זה באמת נוח כמו באוטומת?

אני עושה את זה כמעט כל יום, זה נוח כמו באוטומט.

בכבישים שאני נוסע אין עם זה בעיה, נסעתי ככה גם בכביש 6. סבבה לגמרי, נוח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם בסיויק ידנית משנת 95 היה היה קיים בקרת שיוט

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
יש למערכת גם מוד הגבלת מהירות. עם הפעלת מוד זה (סיבוב מתג ההפעלה לכיוון ההפוך מהפעלת בקרת השיוט) המערכת תמנע מהרכב להאיץ מעל המהירות שנקבעה. ניתן לביטול ידני בלבד.

בקליאו זה לא סיבוב אלא כפתור, ליד שקע הטעינה לסלולרי.

בכל מקרה, אפשר לבטל את זה, בקליאו לפחות יש לדוושה מהלך רגיל ועוד קטע שבו יש מעיין מעצור קל, ואם מפעילים עליו מעט כוח, הרגל לוחצת עליו, ואז זה מבטל את ההגבלה. (לא ניסיתי, אבל אני יודע שככה הדוושה בנויה וגם הסבירו לי שכך מנטרלים את המערכת בזריזות במהלך שימוש)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באיביזה 2011 הידנית שלי קיימת בקרת שיוט, מאוד נוח בכבישים מהירים, אפשר לשלוט על המהירות בעזרת כפתורים.

פורסם

לי יש בקרת שיוט באלפא הידנית ואני משתמש בה כל הזמן, בעיקר כמכשיר שמירת רשיון נהיגה:lol:

היא אכן מתנתקת עם בלימה וודריכה על הקלאץ'. היא לא מאותתת אם אני בעליה וצריך להחליף הילוך, הנהג אמור להרגיש את זה לבד.

היא כן בולמת בירידה כדי לשמור על המהירות שהוכנסה לה.

פורסם
לי יש בקרת שיוט באלפא הידנית ואני משתמש בה כל הזמן, בעיקר כמכשיר שמירת רשיון נהיגה:lol:

היא אכן מתנתקת עם בלימה וודריכה על הקלאץ'. היא לא מאותתת אם אני בעליה וצריך להחליף הילוך, הנהג אמור להרגיש את זה לבד.

היא כן בולמת בירידה כדי לשמור על המהירות שהוכנסה לה.

בולמת? עם בלמים? כי בזה עוד לא נתקלתי.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

בדגמי ב.מ.וו ו מרצדס החדשים אכן יש בקרת שיוט ששומרת מהירות גם בירידה, יכול להיות שזה קיים בדגמים ישנים יותר גם כן, למרות שלפי מה שאני זוכר ברכבים ישנים יותר הבקרה לא בולמת אלא רק משחררת את המצערת ואז אם יש ירידה הרכב מאיץ מעבר למהירות שנקבעה בבקרה.

בכל אופן, ברכבים חדשים בהחלט יש בקרה שיודעת גם לבלום.

אצלי בירידות ארוכות בנסיעה מנהלתית אני מעביר למצב ספורט ואז המנוע מתחיל לבלום את הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בשברולט מאליבו אוטומטית שנת 98' המערכת משתמשת גם בבלמים להורדת מהירות. לא יודע איך זה ברכבים אחרים אבל אפשר ממש להרגיש את הדוושות זזות.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
בולמת? עם בלמים? כי בזה עוד לא נתקלתי.

הוא כנראה התכוון לנותנת פחות גז על מנת לשמור על מהירות קבועה.

מקס' בלימת מנוע בקטנה :)

פורסם

איזה קטע, רק עכשיו נזכרתי שהייתי נהג משאית לפניי כ-8 שנים, ואכן היה זה בקרת שיוט בגיר רגיל שתיפקדה בדיוק כמו שתיארתם פה, במישור שומרת על המהירות ובירידה בולמת בעזרת הגיר, אבל לא מצליחה לבלום מספיק בעזרת הגיר בלבד ומגיעה למהירויות מטורפות של 117 קמ"ש:lol: (יש הגבלת מהירות של 100 קמ"ש).

• תוכן חדש...