Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי פורד מונדאו 2009. המכונית נקנתה באוגוסט מליסינג ואני ממש מרוצה ממנה עד כה.

בעיה מוזרה צצה לה פתאום: לאחר כחודש מרכישת הרכב נשרפה לי נורת אור דרך ימנית. הנורה הוחלפה במוסך רזי ודודי בטירת הכרמל שהוא מוסך מורשה יבואן. לקחו לי 21 שקלים ונסעתי לדרכי מאושר.

לאחר כשבוע של אושר מואר הנורה שוב לא נדלקה לי אך לאחר הסיעה של מספר דקות חזרה לעבוד למספר ימים ואש שוב כבתה.

חזרתי למוסך שם החליפו לי את הנורה שוב ללא תשלום כאשר הם מציינים שכנראה הנורה לא תקינה.

מאז נשרפה הנורה עוד פעמיים נוספות והוחלפה שוב ללא תשלום ע"י המוסך. אתמול נשרפו לי 2 הנורות והוחלפו ע"י המוסך כאשר אני מחויב רק על נורה אחת.

יש לי הערכה רבה למוסך אשר לא מחייב אותי על החלפת הנורות שהוא שם לי אך זה מטריד שאני פעם בשבועיים שלושה מגיע להחליף נורות במוסך.

יש לי את ההרגשה שהמוסך שם לי נורות סיניות וחשבתי אולי להשקיע עוד כמה שקלים אבל לשים נורות איכותיות יותר.

אני יודע לבצע את החלפת הנורות לבד למרות שזה דורש פירוק הפנס כולו החוצה.

השאלה שלי היא איזה דגם של נורה מומלץ? והאם זה אינדיקטור לבעיה חשמלית גדולה יותר?

אני מודה לכם מראש

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גש לחשנלאי טוב והוא ימצא את הבעיה.

אני לא אהיה מופתע אם זה יהיה בגלל התקנה מקומית שעשו למשהו בחשמל הרכב בארץ.

בהצלחה.

פורסם

היה לי בעיה דומה באוטו שלי.

רוב הסיכויים שי לך משהו שמקצר, וכתוצאה מזה נשרפים לך מנורות בתדירות גבוהה יותר מהרגיל.

חשמלאי רכב יכול לאתר איפה מקצר - לא צריך לעלות הרבה בכלל.

פורסם

שאלה: כאשר מתקינים לך את הנורות,נוגעים/מחזיקים בזכוכית של הנורות?

לפני ההרכבה-יש לנקות את זכוכית הנורות עם מעט אלכוהול ונייר סופג יבש.לגעת רק בבסיס המתכת.

זה מאריך את חיי המנורות.

פורסם

אצלי בסובארו נורות "זולות" שקניתי בתחנת דלק החזיקו חודש +-, נורות איכותיות של פיליפס או אוסרם מחזיקות שנה +-

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

תנסה להניע ללא אורות דלוקים,לעיתים קרובות מצבר עייף יכול לגרום לאלטרנטור לייצר מתח גבוה אחרי ההתנעה לנורות אין הגנה והן פשוט נשרפות בשניה שהרכב מניע.

בכול מקרה נורות H7 נשרפות בתדירות גבוהה בהרבה מנורות H4 שהיו נפוצות בדור הרכבים הקודם ומומלץ להשקיע בנורות איכות ממותגים כגון פיליפס,אוסרם והלה בכדאי להגן על החיווט שמתחבר לנורה עצמה ונוטה להנתך כאשר הנורה צורכת יותר מידי זרם כי אינה מדוייקת.

פורסם
תנסה להניע ללא אורות דלוקים,לעיתים קרובות מצבר עייף יכול לגרום לאלטרנטור לייצר מתח גבוה אחרי ההתנעה לנורות אין הגנה והן פשוט נשרפות בשניה שהרכב מניע.

בכול מקרה נורות H7 נשרפות בתדירות גבוהה בהרבה מנורות H4 שהיו נפוצות בדור הרכבים הקודם ומומלץ להשקיע בנורות איכות ממותגים כגון פיליפס,אוסרם והלה בכדאי להגן על החיווט שמתחבר לנורה עצמה ונוטה להנתך כאשר הנורה צורכת יותר מידי זרם כי אינה מדוייקת.

למה שהאלטרנטור יוציא מתח גבוה יותר כאשר המצבר עייף ?

איזה כייף לי :)

פורסם

כאשר מתח המצבר יורד בזמן הסטרטר שצורך לעיתים עד 200 אמפר במנועי דיזל האלטרנטור נאלץ לעבוד קשה יותר כאשר הזרם הגבוה משפיע גם על המתח,בהרבה מקרים גם שומעים את חריקת הרצועה שמושפעת מהעומס על הפולי למשך כמה שניות.

אפשר לבצע בדיקה פשוטה בעזרת רב מודד על חוט הפלוס שמגיע למנורה בזמן ההתנעה,במקרה והוא גבוה מ14.5V ניתן להתקין עליו נגד פשוט של 12V והנורה לא תשרף.

פורסם
כאשר מתח המצבר יורד בזמן הסטרטר שצורך לעיתים עד 200 אמפר במנועי דיזל האלטרנטור נאלץ לעבוד קשה יותר כאשר הזרם הגבוה משפיע גם על המתח,בהרבה מקרים גם שומעים את חריקת הרצועה שמושפעת מהעומס על הפולי למשך כמה שניות.

מבחינה חשמלית ווסת המתח תפקידו לשמור על מתח מוצא קבוע בכול תנאי העבודה של המנוע וצריכת האנרגיה של הצרכנים. במידה ומתח הקטבים של המצבר יורד אז בהחלט צריכת הזרם תעלה אבל מתח המוצא של האלטרנטור אמור להיות קבוע ובמקרה הגרוע המתח דווקא יירד ב-0.2-0.3 וולט כאשר צריכת הזרם תעלה בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה.

אפשר לבצע בדיקה פשוטה בעזרת רב מודד על חוט הפלוס שמגיע למנורה בזמן ההתנעה,במקרה והוא גבוה מ14.5V ניתן להתקין עליו נגד פשוט של 12V והנורה לא תשרף.

מתח טעינה של 14.5 וולט הינו מתח תקין לחלוטין.

מה זה נגד ל-12 וולט ? אין חייה כזו, הוספת נגד זה פיתרון גרוע.

כול מה שרשמת אינו מדוייק בכלל חוץ מהמשפט "בהרבה מקרים גם שומעים את חריקת הרצועה שמושפעת מהעומס על הפולי למשך כמה שניות."

פורסם

במידה ואין תקלה ברכב ניתן לקנות קופסה שגורמת למתח לנורה לעלות בצורה מודרגת וזה פותר את בעית שריפת הנורות המוקדמת.

יש יצרני רכב שמשתמשים בנגד-חוט ארוך מאוד ( 8 מטר מגולגלים לחבילה קטנה) בדרך אל הנורה וזה מוריד את המתח ומאריך משמעותית את חיי הנורה.

בכל מקרה, רצוי להשתמש בנורות איכותיות.

integral.jpg

פורסם

הפיתרון של היצרן VAG החל מגולף דור 5 הוא הוספת מייצב מתח השומר על מתח קבוע לתאורה.

מאז שרכשתי את הרכב (2006) לא החלפתי אף מנורה.

פורסם
במידה ואין תקלה ברכב ניתן לקנות קופסה שגורמת למתח לנורה לעלות בצורה מודרגת וזה פותר את בעית שריפת הנורות המוקדמת.

יש יצרני רכב שמשתמשים בנגד-חוט ארוך מאוד ( 8 מטר מגולגלים לחבילה קטנה) בדרך אל הנורה וזה מוריד את המתח ומאריך משמעותית את חיי הנורה.

בכל מקרה, רצוי להשתמש בנורות איכותיות.

יש לך קישור או מידע נוסף בקשר לפיתרון שציינת ?

• תוכן חדש...