Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שקורה כאשר הולכי רגל ממעיטים בחשיבות הרמזור,

ומרשים לעצמם לחצות את הכביש.

בתאונות מהסוג הזה תמיד כלי הרכב מנצח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני לא חושב שהוא ניסה להתאבד.

אני מסכים עם נהגת שודים,הולך הרגל ניסה להספיק לחצות את הכביש ולעבור לצד השני,למרות הרמזור האדום.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

טעות טעות טעות, לא התאבדות ולא שום כלום.

הבנאדם לוקה במשהו. יש לו איזשהי בעיה וניתן לראות את זה בהליכה ובריצה שלו.

מי שמסביבו יש כמה אנשים עם בעיות כאלה יודע על מה אני מדבר.

פורסם

למען האמת,שמתי לב להליכה הלא רגילה.

בהתחלה חשבתי שמדובר בנרוקמן אשר לא העריך נכון את המרחק מהקטנוע,וניסה לחצות את הכביש בריצה למרות הרמזור האדום.

עכשיו,כאשר אתה מציג את זה ככה,יכול להיות שאתה צודק.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם
זה מה שקורה כאשר הולכי רגל ממעיטים בחשיבות הרמזור,

ומרשים לעצמם לחצות את הכביש.

ל'

מסכים עם כל מילה.

הולכי רגל שמים נפשם בכפם כאשר הם חוצים כבישים סואנים באור אדום, כאילו היו 2 הדקות שהם ממתינים לאור ירוק משולים לנצח.

כמובן שאם מבוגרים מרשים לעצמם, בעיקבותיהם חוצים גם ילדים ונערים באור אדום.

לצערי, אין כמעט אכיפה אפקטיבית וקנסות מרתיעים וחבל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ל'

לא תמיד...

פעם אחת אני ניצחתי :lol:

לא מתגאה בזה יותר מדיי, אבל הייתי ילד ולא היה יותר מדיי שכל. רציתי לעבור את הכביש מלפני אוטובוס, וקקנוע החליט לעקוף את האוטובוס. לקקנוע נהייתה מזכרת מהאירוע בצורה של הברך שלי...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

^

אני מאמין שזה שמן \ נוזל קירור של הקטנוע.

בנוסף, מה לא בסדר בציטוט הזה?

הולך הרגל לא הבחין בקטנוע שהגיח מולו ובעקבות כך התנגש רוכב הקטנוע בעוצמה בהולך הרגל.
פורסם

כמו שניתן לנחש, התיעוד לא ממש יעזור לרוכב. השופט יציין בפניו שלפני צומת צריך להאיט (מאוד) בדיוק בגלל האירועים האלו ואחריותו בתור נהג לצפות אירוע שכזה.

בישראל כמו בישראל למשתמשי הדרך שהם נהגים ברוב המקרים תהיה בעיה משפטית מול הולך הרגל.

אגב, באנגליה תמיד הנטייה היא לטובת משתמש הדרך הראשי שהוא הנהג, אם לדוגמא לא חצית במעבר חצייה ונדרסת אתה יכול לשכוח מהטלת האשם על הנהג, לפעמים גם לא תזכה לביטוח רפואי מעבר למה שהמדינה מספקת ולגבי פיצויים השופט יראה לך בנימוס אנגלי את הדרך החוצה מאולם בית המשפט.

פורסם

זו בהחלט הייתה התהייה שלי, כאשר צפיתי בסרטון. בהחלט מעניין אותי אם השופט/המשטרה יתייחסו לכך שמדובר במעבר חצייה.

אני לא טוען שנהג הקטנוע אשם, אבל בהחלט לא מאמין שהוא ייצא 100% נקי.

פורסם
כמו שניתן לנחש, התיעוד לא ממש יעזור לרוכב. השופט יציין בפניו שלפני צומת צריך להאיט (מאוד) בדיוק בגלל האירועים האלו ואחריותו בתור נהג לצפות אירוע שכזה.

לאיזה מהירות להאט? ובאיזה מרחק מהצומת?

ההולך הרגל התפרץ לכביש כאשר האופנוע היה במרחק של כעשר מטר מהצומת, במרחק כזה אין לו זמן אפילו להגיב.

אם לפני כל צומת (מרומזרת) רכבים יורידו את המהירות, התנועה על הכבישים לא תוכל להתנהל, לפני מעבר חציה לא מרומזר אפשר לצפות מכלי רכב שיהיה ערני כדאי שבמידה שהולך רגל יתחיל חציה יהיה לו אפשרות לזמן להגיב.

אך המעבר כאן הוא מרומזר ונהג סביר מצפה שכולם יצייתו להוראות הרמזור.

(כן, כן אני יודע שלא כולם מצייתים ויעידו על כך השרשורים שנפתחים כאן, אך עדיין 99% מהנהגים ויותר מצייתים לרמזורים)

פורסם
לאיזה מהירות להאט? ובאיזה מרחק מהצומת?

ההולך הרגל התפרץ לכביש כאשר האופנוע היה במרחק של כעשר מטר מהצומת, במרחק כזה אין לו זמן אפילו להגיב.

אם לפני כל צומת (מרומזרת) רכבים יורידו את המהירות, התנועה על הכבישים לא תוכל להתנהל, לפני מעבר חציה לא מרומזר אפשר לצפות מכלי רכב שיהיה ערני כדאי שבמידה שהולך רגל יתחיל חציה יהיה לו אפשרות לזמן להגיב.

אך המעבר כאן הוא מרומזר ונהג סביר מצפה שכולם יצייתו להוראות הרמזור.

(כן, כן אני יודע שלא כולם מצייתים ויעידו על כך השרשורים שנפתחים כאן, אך עדיין 99% מהנהגים ויותר מצייתים לרמזורים)

אתה לגמרי צודק, אבל אתה צריך להבין שאולם בית המשפט הוא מגרש משחקים אחר לחלוטין. אני חושב בדיוק כמוך ומוכן להמר שהאשם העיקרי ואולי גם הבלעדי הוא ההולך רגל.

זה מה שיפה בחוק הבריטי, כמשתמש דרך ההולך רגל הוא המישני בעדיפות דבר ההפוך מהחוק בישראל.

סיפור קטן ואמיתי (אמיתי לגמרי!): היה סטודנט ישראלי בעיר צפונית ליד ניוקאסל. אותו גבר ישראלי חצה כביש באיזור סואן יחסית ליד התחנה המרכזית של העיר. התחבורה היחידה באותו מקום החצייה שבו חצה היא אוטובוסים.

על כל פנים, הוא חצה את הכביש שלא במעבר חצייה מול אוטובוס שיצא בדיוק לישורת מסיבוב, בשלב האצה, ונראה כי אף לא התאמץ להאיט את נסיעתו.

אותו האוטובוס פגע בבחור (סליחה, הגבר גבר) הישראלי והפילו לכביש. נהג האוטובוס היה די אדיש כשהוא יצא לבדוק אם קיים נזק לרכב וזרק קללה עסיסית לעבר הבחור, עזר לו לקום בנימוס בריטי והעיר לו על מעשיו של הגבר גבר שיהיה בהלם.

כמובן שאותו ישראלי החליט לעתור לערכאה שמן הסתם היה בטוח שכל ממשלת אנגליה וארמון המלוכה יעלו מיסים לכמה שנים כדי לעמוד בתשלום הפיצויים מולו, שמעבר ליכולת מדיניות הרווחה שלהם.

כדי לקצר, אכתוב רק שבשורה התחתונה נתנו ל"הלום" להבין שהוא ביצע פשע תעבורתי מן הרמה העליונה.

הזכות לשימוש בדרך הראשית היא רק לנוהג ברכב מלבד המקומות המסומנים (זברות מצויירות, רמזורים וכו') והוא ניקנס בסכום מכובד שמוזרם לעירייה (המשטרה העירונית) וגם האמבולנס של HNS שהוא התעקש לזמן לפינויו הוסיף אגרה נכבדת על ההוצאות שלא כוסו עקב כך.

העלבון שלו היה אף כבד מההפסד הכספי, המחשבה השגויה (שלא באשמתו המוחלטת) שהוא הולך לדפוק את כל הגוים ולעשות קופה על האירוע התפוצצה לו בפנים.

אגב, מספר גבוה של הצטלבויות, מדרכות עם כביש, באיי הממלכה הבריטית מבוססים על מעברים תת-קרקעים או גשרים. גם בכפרים הכי נידחים של סקוטלנד לא מן הנמנע שיופיע גשר הולכי רגל גם אם בכפר 1.5 תושבים וכיבשה.

פורסם

בישראל כמו בישראל למשתמשי הדרך שהם נהגים ברוב המקרים תהיה בעיה משפטית מול הולך הרגל.

אגב, באנגליה תמיד הנטייה היא לטובת משתמש הדרך הראשי שהוא הנהג, אם לדוגמא לא חצית במעבר חצייה ונדרסת אתה יכול לשכוח מהטלת האשם על הנהג, לפעמים גם לא תזכה לביטוח רפואי מעבר למה שהמדינה מספקת ולגבי פיצויים השופט יראה לך בנימוס אנגלי את הדרך החוצה מאולם בית המשפט.

קודם כל, בלי שום קשר כאן למי אשם או לא, הולך הרגל זכאי לפיצועים מהביטוח של הקטנוע. כן,גם אם הוא אשם. זאת אומרת שהתאונה הזו תיזקף לרעתו של רוכב הקטנוע על אפו ועל חמתו.

דבר שני, בבית המשפט לפני כמה שנים נדון מקרה שקרה בעכו בכביש הראשי. למרות שהאישה הייתה אשמה ב 100% השופט קבע שרוכב האופנוע לא נסע במהירות המתאימה לתנאי הדרך, כלומר הוא היה צריך לצפות את זה ואם הוא היה רוכב במהירות בהתאם לציפיה אז התאונה הייתה יכולה להימנע. פשוט לא ייאמן. בלינק הזה מדובר רק על התאונה עצמה. אני זוכר שבית המשפט קבע שלרוכב האופנוע גם יש אחריות לתאונה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/193/362.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

השופט צודק.

למה?

כי הוא זה שקובע. אז מה אם השתן עלה לו לראש.

זה מה שצריך לזכור כשיוצאים לכביש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...