Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאתר תקלות 327 ELM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני צופה עליית התעניינות במכשיר הזה בתקופה הקרובה ולכן חשבתי לעשות שירשור מרוכז.

אשתדל להעביר לכאן את כל השאלות והתשובות הקשורות לנושא, שיעלו בהמשך.

פורסם
במאזדה לא תוכל להשתמש במכשיר הזה. כאמור, ברכב צריך להיות שקע OBD, ושקע כזה קיים רק בכלי רכב שיוצרו החל משנת 99'.

תיקון קל.

בדגמי מאזדה השונים קיים שקע OBD, עוד משנת 95 במיוחד בדגמים ששווקו בארה"ב. (החוק מחייב בארה"ב משנת 95).

במאזדה קיים שקע 26PIN, ניתן לחבר מתאם משקע הנ"ל להמרה ל OBD.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
תיקון קל.

בדגמי מאזדה השונים קיים שקע OBD, עוד משנת 95 במיוחד בדגמים ששווקו בארה"ב. (החוק מחייב בארה"ב משנת 95).

במאזדה קיים שקע 26PIN, ניתן לחבר מתאם משקע הנ"ל להמרה ל OBD.

עם המתאם OBD לא כל סורק יעבוד, אלא רק סורק מקורי או סורקשתואם למקורי מבחינת פרוטוקול יש ל LANCH סורק שמתאים למאזדה.

אגב, עמית ברכב שלי ביצעתי שינוי בצמת חוטים והוספתי שקע OBD2 שניתן להתחבר איתו בעזרת ELM327 ומחשב נייד אני קורא נתונים ותקלות והכל, למעשה לכל מאזדה בעלת השקע 27 פינים ניתן לבצע את השינוי שלא מוזכר באף מקום בשום מסמך או ברשת עבדתי על זה קשה מאוד ואת אופן הביצוע אני לא מוכן לגלות ;)

פורסם
עם המתאם OBD לא כל סורק יעבוד, אלא רק סורק מקורי או סורקשתואם למקורי מבחינת פרוטוקול יש ל LANCH סורק שמתאים למאזדה.

אגב, עמית ברכב שלי ביצעתי שינוי בצמת חוטים והוספתי שקע OBD2 שניתן להתחבר איתו בעזרת ELM327 ומחשב נייד אני קורא נתונים ותקלות והכל, למעשה לכל מאזדה בעלת השקע 27 פינים ניתן לבצע את השינוי שלא מוזכר באף מקום בשום מסמך או ברשת עבדתי על זה קשה מאוד ואת אופן הביצוע אני לא מוכן לגלות ;)

אשמח להוכחה...

ובמידה והצלחת מדוע לא לחלוק את הפתרון עם שאר העולם? גם ככה מדובר על רכבים ישנים ועל פרוטוקול תקשורת שעבר מן העולם, אז למה הסודיות הגדולה...

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

לגבי הוכחה אין שום בעיה, אקליט סרטון קצר של השקע OBD2 מחובר ל ELM327 ואת הנתונים חיים מהמחשב.

עבדתי על זה קשה מאוד זה דבר ראשון, דבר שני אני לא אשתף אחרים בכל באנרגיה שאני משקיע במקרה הזה במקצוע הזה כל אחד שומר לעצמו את הסודות שלו על כל פתרון בעיה או פטנט עובדים קשה ולא חייב לגלות כל דבר לכן את זה אני שומר אך ורק לעצמי, במקרה הזה אפשר להפוך את העולם ולא לגלות אפילו פיסת מידע בנוגע להסבה הזו.

פורסם

לא הבנתי משהו: אם אינך מתכוון לשתף אותנו בדרך שבה ביצעת את התאום בין ה-OBD ל-27 פינים, מדוע מלכתחילה ציינת שעשית את זה? כדי להוציא לאחרים את העיניים?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חלילה, כדי לציין שהדבר אפשרי, והרכב תומך בחיבור כזה.

בלוח השעונים ברכב הזה אין נורת CHECK ENGINE ויש אופציה במחשב להוסיף אותה גם, למשל את זה אפשר למצוא בספרות הטכנית רשום שם לגבי מספר הפין במחשב, רק שלא עשו בזה שימוש.

פורסם
במקרה הזה אפשר להפוך את העולם ולא לגלות אפילו פיסת מידע בנוגע להסבה הזו.

אל תהיה כ"כ בטוח בזה, לא המצאת את הגלגל

פורסם
אל תהיה כ"כ בטוח בזה, לא המצאת את הגלגל

את הגלגל בטוח שלא, את הפנטנט הזה אני גילתי בכוחות עצמי בלבד, זכותך לזלזל.

באיביי מוכרים מתאמים בין השקע של מאזדה לבין OBD2 אבל הוא לא יעבוד הסורק תקלות אפילו לא ידלק גם לא עם חשמל ממקור חיצוני/נפרד מהשקע, אלא אך ורק בעזרת סורק שמתאים למאזדה עם השקעים האלה.

היו הרבה ניסיונות לפניי לבצע התאמה כזו שהסורק יתחבר לרכב הזה עם כל מיני ניסיונות לא ראיתי ולא שמעתי על אף אחד שהצליח.

ועם התגובות שקיבלתי כאן כמו "באת להוציא את העיניים" אני שוקל שוב אם להעלות את ה"הוכחה" כאן בדפי הפורום או רק בה"פ למי שרצה לראות את ההוכחה, כי זאת לא הייתה המטרה שלי.

פורסם

שמע יקיר, אף אחד לא מפקפק במה שאתה אומר, להפיך אני לפחות לאורך השנים מתרשם לטובה מהידע שלך ומההתקדמות המקצועית, אבל אני חושב שלא ראוי לכתוב דברים כמו שכתבת בפורום פתוח.

או שאתה מספר משהו ומשתף את כולם, או שאתה לא מדבר על זה.

אחרת זה נראה פשוט לא טוב.

מבחינתי - לא צריך לעלות סרטון הוכחה ללא הסברים נלווים.

אני לגמרי מאמין לך.

פורסם

בוקי אם לומר עכשיו את האמת אז עשיתי טעות שדיברתי על זה בצורה הזו, מאחר ואת דבריי אי אפשר להחזיר אז אני מספק עכשיו הסברים על למה אמרתי את זה בצורה הזו, כל הכוונה הייתה לציין שהדבר אפשרי, "על הדרך" בטעות יצא לי לפלוט משהו שלא הייתי צריך להגיד זהו ומבחינתי מדובר בסוד מקצועי.

ואין שום קשר לתגובה של ROEIW בנוגע "להמציא את הגלגל" כשהולכים לאיזו מסעדה קטנה שכונתית לאכול פלאפל לעולם הוא לא יהיה זהה בטעמו למסעדה אחרת שממול כי כל אחד שומר לעצמו את המתכון הבלעדי שלו.

לא היו באות כל התגובות הללו אם לא הייתי מגיב כך, גם במוסך שלנו יש דברים שאנחנו לא מצליחים לפתור וקוראים לבעל מקצוע מסויים לבצע עבודה מסובכת שרק הוא יודע לבצע אותה כי יש לו את כל הידע, ניסיון ופטנטים, ולא מסכים להראות לנו את הדרכים שלו, אלא רק הוא בעצמו תמורת התשלום שבאמת מגיע לו כל הכבוד.

ויבוא הזמן שבעיניי ה"פטנט" או איך שלא תקראו לזה יהיה ראוי בעיניי לגילוי מסיבות כאלה ואחרות.

• תוכן חדש...