Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מישהו דפק שריטה (5 ס"מ אורך וקצת רחבה אז רואים אותה מייד) על מכסה המנוע של הרכב שלי.

הרכב חדש ובצבע שחור.

יש אפשרות להעלים לבד?

ואם אני הולך לפחח לתקן רק את זה- כמה זה אמור לעלות?

תודה

פורסם

פחח מקצועי יירצה לעשות תיקון על כל המכסה מנוע, יכול להגיע לסביבות 500-700 ש"ח תלוי בפחח.

אפשר גם לתקן לבד בספריי, בעיקר אם הצבע לא מטאלי, והמחיר של ספריי הוא בערך 70 ש"ח בטופקולור.

פורסם

אם השריטה לא חדרה לצבע היסוד (כלומר לא רואים את הצבע הלבן-אפור בתחתית השריטה) ניתן לבצע פוליש ולטשטש את השריטה. טיב הטשטוש תלוי בטיב החומרים ובמקצועיות של זה שיעשה לך את הטיפול.

אם השריטה חדרה לצבע היסוד אז אין מנוס מלצבוע. אפשר לעשות תיקון נקודתי עם מכחול או ספריי, אבל זה אף פעם לא יוצא 100%. אם אתה רוצה לקבל 100% אז רק צביעה מחדש של כל מכסה המנוע אצל פחח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה כן חדר את כל הצבע (רואים לבד/ פח מתחת)

והצבע הוא כן מטאלי :)

אבל נראה לי ממש טיפשי לצבע הכל. (ולשלם 600 ש"ח)

אין צבעים במרכז (ת"א- רחובות) עם יד טובה שיכולים לצבע מקומית ואז עם איזה/ פוליש להעלים את זה לגמרי?

פורסם

יש, הבעיה היא האיכות שבה הם עושים את העבודה הזאת. הבן אדם יכול להיות עם יד האלוהים, אבל אם הוא משתמש בחומרים מאיכות גרועה הצביעה תצא לא טובה, בייחוד כשמדובר בצביעה מקומית. תעשה חשבון מה משתלם לך יותר מבחינת מחיר/איכות: לצבוע חלק שלם, לתקן לבד, לתקן נקודתית אצל פחח/צבעי.

פורסם
יש, הבעיה היא האיכות שבה הם עושים את העבודה הזאת. הבן אדם יכול להיות עם יד האלוהים, אבל אם הוא משתמש בחומרים מאיכות גרועה הצביעה תצא לא טובה, בייחוד כשמדובר בצביעה מקומית. תעשה חשבון מה משתלם לך יותר מבחינת מחיר/איכות: לצבוע חלק שלם, לתקן לבד, לתקן נקודתית אצל פחח/צבעי.

יש לי יד טובה אבל אין לי מושג בפולישים למינהם.

אם מדובר על תיקון עצמי: ממלאים את השריטה בצבע? ואז פוליש?

האם אפשר לתקן לבד גם במקרה של מטאלי?

אופצייה יותר סבירה: יש לי מכר מהעבודה- פחח - עם יד קרובה מאד ליד של אלוהים. בהנחה שיעשה תיקון מקומי, כזה צריך לתת לו? (אני יודע שהוא לא יגיד ואני רוצה להיות הוגן אבל לא להגיע לאזור של צביעה מלאה)

איתן

פורסם
יש לי יד טובה אבל אין לי מושג בפולישים למינהם.

אם מדובר על תיקון עצמי: ממלאים את השריטה בצבע? ואז פוליש?

האם אפשר לתקן לבד גם במקרה של מטאלי?

אופצייה יותר סבירה: יש לי מכר מהעבודה- פחח - עם יד קרובה מאד ליד של אלוהים. בהנחה שיעשה תיקון מקומי, כזה צריך לתת לו? (אני יודע שהוא לא יגיד ואני רוצה להיות הוגן אבל לא להגיע לאזור של צביעה מלאה)

איתן

בדרך כלל בתיקון עצמי ממלאים את השריטה ביסוד אם היא הגיעה עד לפח, ולאחר מכן צבע (ולאחר מכן לכה בצבעים מטאליים). אין צורך לעשות פוליש על צבע חדש, מכיוון שהוא חדש. מסביב לצביעה אפשר לעשות פוליש בשביל "לטשטש" את התיקון כדי שלא יהיה בולט לעין.

אם יש לך פחח שאתה מוכן לסמוך עליו, אתה יכול גם להביא לו את החומרים ולשלם לו על העבודה (אם הוא יסכים). כמה להביא לו זה אני לא יכול להגיד לך. קח בחשבון שכאמור, צביעה של חלק שלם היא בממוצע 600 ש"ח, שזה כולל עבודה וחומרים. לפי זה תוכל להעריך כמה לתת לו.

פורסם

אתה יכול להזמין בקבוקון צבע לפי קוד צבע ולכה.

http://www.ebay.com/itm/SEAT-Stone-Chip-Paint-Scratch-ROJO-EMOCION-S3H-/380274336915?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item588a1de493

קח בחשבון שאם השריטה עמוקה תצטרך לצבוע מס' פעמים עם הצבע כדי להגיע לשכבה עבה ואחר כך לשים לכה.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
אתה יכול להזמין בקבוקון צבע לפי קוד צבע ולכה.

http://www.ebay.com/itm/SEAT-Stone-Chip-Paint-Scratch-ROJO-EMOCION-S3H-/380274336915?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item588a1de493

קח בחשבון שאם השריטה עמוקה תצטרך לצבוע מס' פעמים עם הצבע כדי להגיע לשכבה עבה ואחר כך לשים לכה.

קח בחשבון כמה דברים לפני שאתה מזמין מאיביי:

1. עלות המוצר+משלוח יוצא 9.90 ליש"ט. ליש"ט נע היום בין 6-6.5 ש"ח. האם שווה לחסוך 10 ש"ח בשביל להזמין מחו"ל מוצר, שגם ייקח לו זמן להגיע?

2. ייתכנו שינויים קלים בצבעים של בריטניה או אירופה בכלל ובצבעים שקיימים בארץ. ייתכן בגלל דהייה בשמש שיש כאן וייתכן בגלל מפעלים שממוקמים במדינות שונות. בחלק מהחנויות בארץ גם מתאימים את הצבע לפי הרכב ככה שלא צריך לסמוך בעיניים עצומות על חנות מחו"ל.

3. הבקבוקון הקטן לא תמיד מספיק לכל השריטות, וקח בחשבון שבמריחה, בניגוד להתזה, התוצאה לא יוצאת אחידה.

4. רוב הבקבוקונים האלה לא מגיעים בגוון המתאים, וגם הצבע שלהם יורד בשטיפות (אני לא יודע להעיד על המוצר הזה, אך תהיה מודע לאפשרות הזאת).

פורסם
קח בחשבון כמה דברים לפני שאתה מזמין מאיביי:

1. עלות המוצר+משלוח יוצא 9.90 ליש"ט. ליש"ט נע היום בין 6-6.5 ש"ח. האם שווה לחסוך 10 ש"ח בשביל להזמין מחו"ל מוצר, שגם ייקח לו זמן להגיע?

2. ייתכנו שינויים קלים בצבעים של בריטניה או אירופה בכלל ובצבעים שקיימים בארץ. ייתכן בגלל דהייה בשמש שיש כאן וייתכן בגלל מפעלים שממוקמים במדינות שונות. בחלק מהחנויות בארץ גם מתאימים את הצבע לפי הרכב ככה שלא צריך לסמוך בעיניים עצומות על חנות מחו"ל.

3. הבקבוקון הקטן לא תמיד מספיק לכל השריטות, וקח בחשבון שבמריחה, בניגוד להתזה, התוצאה לא יוצאת אחידה.

4. רוב הבקבוקונים האלה לא מגיעים בגוון המתאים, וגם הצבע שלהם יורד בשטיפות (אני לא יודע להעיד על המוצר הזה, אך תהיה מודע לאפשרות הזאת).

לא התכוונתי להזמין מחו"ל.

חשבתי להזמין צבע מברק בסלמה ת"א (70 שקל לכמות קטנה)- אם אני הולך על תיקון בעצמי. זה צבע רכב רגיל שמערבבים במקום לפי הקטלוג. זה מתאים לתיקון שריטות?

כנראה שאלך על האופצייה שהבחור יעשה את התיקון ויש לו מחשב לערבוב צבע אצלו.

יש דברים שצריכים להקפיד עליהם?

תודה בכל מקרה

פורסם

נראה לי לעשות התזה על שריטה באורך של 5 ס"מ הרבה יותר קשה מלצבוע עם מכחול דק.

דווקא לא יוצא הבדלי גוונים והצבע תואם ב-100%

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• תוכן חדש...