Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני וגם המצוטט שמובא שם לא חושבים שלא ניתן לשפץ. הוא רק אומר שעד הום הוא לא נתקל במישהו ששיפץ את שסתום הלחץ עצמו כלאמר במקרה הכי גרוע תצטרך להחליף שסתום.

אתה מדבר מניסיון של תיקון יחידה כזו ?

חוץ מ-8 השסתומים הקיימים בבלוק יש גם חיישני טמפ', לחץ ועוד...חלק בלתי נפרד מיחידת המכנוטרוניק היא משאבת שמן המונעת על-ידי מנוע חשמלי ולצערינו לא ניתן לרכוש חלקי חילוף.

1. אין ולא קיימות הנחיות ייצרן הרכב לשיפוץ בלוק השסתומים.

2. אין מפרט טכני של השסתומים וגם הייצרן לא מוכר בשלב זה שסתומים חדשים (יש אולי סינים בשוק).

3. בתמונה שראית בקישור לא רואים את החלק הנוסף של המכנוטרוניק שהוא לב המערכת ונקראת יחידת בקרה אלקטרונית שלאף אחד אין שמץ של מושג איך לתקן אותה והיא יחידה בלתי נפרדת מהמכנוטרוניק (גם לא שמעתי שמישהו הצליח לתקן את היחידה האלקטרונית).

לרוב המעבדות אין ציוד מתאים לתיקון יחידות כאלה וגם אין לה צב"ד לבדיקת היחידה לאחר ניסיון תיקון.

ראה תמונה מצורפת (כול היחידה בנוייה מרכיבי SMD).

בעבר ניסיתי לתקן מחשב של תיבה מסוג 01M בגולף דור 4 ולצערי לא היה ניתן לזהות את הגו'קים.

dsg_trans_mechatronics_2.jpg

איזה כייף לי :)

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק, קודם כל זה נכון להיום כשכל התיבות הנ"ל עדיין תחת האחריות המורחבת. סביר להניח שכשהיא תסתיים יתחילו לדלוף לשוק השסתומים שלה שברור לכולם שלא VW מייצרת.

לגבי ג'וקים סביר להניח שלא נמצא אותם בשוק החופשי אבל מדובר ברכיבים עמידים למדיי. הסיכוי שג'וק יישרף הוא קלוש.

לגבי היחידה המלאה, אישית לא הייתי נוגע בה אבל לפרק שסתום שלה בהחלט כן (כל אחד ותחום ההתמחות שלו. היכולות שלי באלק' די מוגבלות ועומדות קצת מעל לממוצע באוכלוסייה).

לגבי הטענה של חדר נקי להרכבה של המוח, לא יודע אבל נשמע לי מאוד תמוהה. הרבה יותר זול להשקיע עוד כמה יורו בתכנון ולהימנע מהצורך הזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

^

לא מבין למה תכנון החלק כל כך מסובך עד כדי כך שלא ניתן לתקן אותו אלא במעבדה ייעודית של היצרן.

לדעתי זה תכנון לקוי!

בערך כמו לתכנן רכב שאין לו גישה למנוע.

אם זה אכן המצב, אז הסיכוי שבעתיד תיקון הגיר יוזל משמעותית הוא דיי קטן, זאת מאחר ותמיד יהיו תלויים ביצרן, והוא מצידו לבינתיים גובה מחיר גבוה מאוד על חלפי הגיר.

חבל.

פורסם
בערך כמו לתכנן רכב שאין לו גישה למנוע.

אודי A2. גם VAG, במקרה או שלא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מזכיר קצת את ה"טייגר"(הטנק הגרמני ממלחמת העולם השניה) , שנחשב לפאר יצירה טכנולוגית בזמנו, אבל זמן הייצור הארוך שלו וחוסר היכולת לטפל בו בתנאי שטח, גרמו לנאצים להפסיד מול ה- T-34 הרוסים שהיו מיוצרים בעשרות אלפים ותוחזקו בקלות גם בתנאי קרב.

פורסם
מזכיר קצת את ה"טייגר"(הטנק הגרמני ממלחמת העולם השניה) , שנחשב לפאר יצירה טכנולוגית בזמנו, אבל זמן הייצור הארוך שלו וחוסר היכולת לטפל בו בתנאי שטח, גרמו לנאצים להפסיד מול ה- T-34 הרוסים שהיו מיוצרים בעשרות אלפים ותוחזקו בקלות גם בתנאי קרב.

ויקיפדיה:

"על אף המוניטין שרכש לעצמו הטיגר בשדה הקרב הוא דרש משאבים רבים, סבל מעלות גבוהה, וייצור מסובך שארך זמן. בנוסף סבל מלא מעט בעיות מכניות שנבעו מהיותו מהונדס יתר על המידה. הוא נטה להיתקע רבות ודרש טיפולים מתמידים מאנשי הצוות כדי להשאירו כשיר לשירות....

מבחינת ה"שילוש הקדוש" של הטנק, כלומר כוח אש-מיגון-ניידות, נראה על הנייר הטיגר כטנק הטוב בעולם עם ייצורו. המציאות הייתה מסובכת בהרבה. הטיגר סבל מבעיות מכניות וטכניות רבות ודרש טיפול מתמיד כדי להשאירו כשיר לשירות. הטנקים נטו להיתקע רבות בפעולה עקב בעיות הנעה, ובשל משקלם רק טיגר אחר יכול היה לחלצם. משקלו הרב של הטנק גם הקשה על מציאת גשרים מתאימים לחצייה. בעיה נוספת הייתה מצויה במערכת הצידוד ההידראולית אשר הייתה איטית וקשה לתפעול. לכל אלו יש להוסיף גם את טווח הפעולה הקצר של הטנק שנגרם בגלל צריכת הדלק הגבוהה שלו; פעמים רבות לא יכלו הטיגרים להתקדם יחד עם הכוח התוקף בגלל מחסור בדלק "

יהודה

פורסם

זה אמנם סוטה מנושא השרשור, אבל החזית המזרחית הייתה בעלת מאפיינים שונים לחלוטין מזו המערבית (שהיא הידועה יותר כאן, למרות שהתפקיד שהיא והחזית היפנית שיחקו במלחמה היו שוליים ביחס לחזית המזרחית, מכל בחינה אפשרית). ציוד וטקטיקה שהיו רלוונטיים ומוצלחים עבור הגרמנים ובעלות הברית נכשלו בחזית המזרחית כשלון חרוץ (מטוסים כדוגמא טובה - הטייסים הרוסיים קיללו את ההאריקיינים ועשו שימוש מועט בספיטפיירים שנשלחו בלנד-ליס, ומאידך מטוסי P-39 שלא נדרשו במערב כיכבו בחזית המזרחית שדרשה קרבות תמרון בגובה נמוך בעיקר) - הצרכים היו פשוט אחרים. על הקרקע היו חשובים הרבה יותר ניידות ופשטות תפעול ותיקון עקב מרחק רב מבסיסי תחזוקה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה מדבר מניסיון של תיקון יחידה כזו ?

חוץ מ-8 השסתומים הקיימים בבלוק יש גם חיישני טמפ', לחץ ועוד...חלק בלתי נפרד מיחידת המכנוטרוניק היא משאבת שמן המונעת על-ידי מנוע חשמלי ולצערינו לא ניתן לרכוש חלקי חילוף.

1. אין ולא קיימות הנחיות ייצרן הרכב לשיפוץ בלוק השסתומים.

2. אין מפרט טכני של השסתומים וגם הייצרן לא מוכר בשלב זה שסתומים חדשים (יש אולי סינים בשוק).

3. בתמונה שראית בקישור לא רואים את החלק הנוסף של המכנוטרוניק שהוא לב המערכת ונקראת יחידת בקרה אלקטרונית שלאף אחד אין שמץ של מושג איך לתקן אותה והיא יחידה בלתי נפרדת מהמכנוטרוניק (גם לא שמעתי שמישהו הצליח לתקן את היחידה האלקטרונית).

לרוב המעבדות אין ציוד מתאים לתיקון יחידות כאלה וגם אין לה צב"ד לבדיקת היחידה לאחר ניסיון תיקון.

ראה תמונה מצורפת (כול היחידה בנוייה מרכיבי SMD).

בעבר ניסיתי לתקן מחשב של תיבה מסוג 01M בגולף דור 4 ולצערי לא היה ניתן לזהות את הגו'קים.

תודה על תגובה עניינית ומנומקת.

ועדיין, אף חבר לא הצליח להסביר למה האלקטרוניקה של ה"מוח" דורשת טיפול בחדר אטום לאבק, בעוד שכרטיס מסך למשל, שנדרש לחישובים כבדים בהרבה, סופג את כל האבק כמו גיבור ולא קורה לו כלום.

אני גם לא מבין למה מותר לי להתקין מעבד על לוח אם של מחשב בתת תנאים והוא פועל כמו גדול ואילו הדבר הזה לא יכול לספוג גרגיר אבק אפילו.

באמת שאני לא מצליח להבין.

פורסם
אני לא מבין למה אתה שוב מתעקש שלא לבצע הבחנה בין 6 ל- 7 הילוכים, ובין תיבות ישנות לחדשות. מה עשה לך היצרן?

הענין הוא שאין באמת מידע רציני, מפורט ומסודר מהיצרן או מהיבואן. כל האבחנות, שאולי הן נכונות, שאתה עושה בין סוגי התיבות או מועד ייצורן, נובעות בעצם מאינפורמציה של חברים בפורום, מכרים, סתם שמועות, בקיצור מקורות שאינם מבוססים דיים בכדי שניתן יהיה להסיק מסקנה רצינית מהם. וכבר למדנו בשירשור הארוך הזה, שיש כאן "שקרנים", "מוטים", "משוחדים", "אוהדים וגם שונאים" אולי גם בעלי מניות בקונצרן, ודאי בעלי מניות באוטו שלהם, וכל אלו כידוע הם בעלי ענין. ומכאן שלהכללה נגדה אתה יוצא יש הגיון משלה.

אני מאמין שיצרן לא עשה לו שום דבר.

אבל בוא תנסה להבין שנייה למה הוא התכוון (לדעתי) - אתה מעלה פרסום של הרכב למכירה באתר כמו יד 2 נניח, בנאדם שמחפש רכב ושמע "ניסים ונפלאות" על הDSG יירתע מיד, בנאדם ממוצע לא נכנס לקארספורום וקורא אם יש הבדל בין DSG6/7

זה גם לא יעניין אותו לדעתי.

התשובות שניתנו בהחלט מייצגות את דעתי ואוסיף דוגמא:

נניח שבמהלך העסקים שלך ניתקלת בבן למשפחת פשע, אותו בחור ניתק קשר עם משפחתו, עשה קריירות מפוארות ועדיין, השם הרע הנידבק בבחור על לא עוול בכפו יעשה גם לך משהו.

פורסם
התשובות שניתנו בהחלט מייצגות את דעתי ואוסיף דוגמא:

נניח שבמהלך העסקים שלך ניתקלת בבן למשפחת פשע, אותו בחור ניתק קשר עם משפחתו, עשה קריירות מפוארות ועדיין, השם הרע הנידבק בבחור על לא עוול בכפו יעשה גם לך משהו.

אז אני שואל אותך - האם אתה בעד שימור ההתנהגות הזאת כי היא צודקת לדעתך. זאת אומרת בכל פעם שתראה אותו תספר לכולם על הייחוס המשפחתי שלו.

או שאתה בעד לשקול לגופו של עיניין...

האם אתה מבין את האנלוגיה לשירשור? האם נראה לך סביר שתדמית תהיה מבוססת על ספקולציות? האם האיכות של הפורום משתפרת בזכות ספקולנטים? או שאולי עדיף לדבוק בעובדות.

אגב אני ממש לא פונה אליך בקטע אישי - אני חושב (אפילו בטוח) ששנינו נשיב אותו דבר על השאלות האלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי, לדעתי האישית אין שייכות לתגובה שהעלתי, כיוון שניסיתי להתייחס אל הטבע האנושי בכללותו.

לדעתי, רוב האנשים ירתעו במידה כזו או אחרת מאותו בחור פיקטיבי, כאמור על לא עוול בכפו.

אבל אשאל אותך אחרת ואנא קח את השאלה כחומר למחשבה בלבד:

נניח שהבן שלך יוצא עם עלמת חן, היא מתארחת אצלכם בבית ואתה לומד להכיר אותה ולחבב אותה.

הם מודיעים לך על מיסוד הקשר, אתה הולך להפגש עם משפחת הכלה ומגלה פנים מוכרות מכתבות הפליליים בטלוויזיה.

מה תעשה?

אגב, אני בהחלט איתך בקטע של לדבוק בעובדות, אבל תבין שאנחנו מיעוט וכשתבוא למכור את הרכב (סליחה - לממש את ההשקעה) אתה תגלה שוק רווי באמונות תפלות, אגדות עירוניות וסיפורים מנותקים מהמציאות.

בשוק הזה אין משמעות לעובדות - ותדמית מבוססת על ספקולציות ולא על עובדות, שאלמלא כן היא לא הייתה תדמית.

פורסם
אגב, אני בהחלט איתך בקטע של לדבוק בעובדות, אבל תבין שאנחנו מיעוט וכשתבוא למכור את הרכב (סליחה - לממש את ההשקעה) אתה תגלה שוק רווי באמונות תפלות, אגדות עירוניות וסיפורים מנותקים מהמציאות.

בשוק הזה אין משמעות לעובדות - ותדמית מבוססת על ספקולציות ולא על עובדות, שאלמלא כן היא לא הייתה תדמית.

אני רואה את נושא רכישת הרכב כהוצאה לא השקעה.

הבחירה שלי תמיד תהיה קודם כל לפי ההנאה היומיומית הצפוייה לי וההתאמה לצרכי.

אני לא מעסיק את עצמי בכמה אני אמכור... אף אחד לא באמת יודע. זאת מחשבה רומסת הנאה מובטחת.

עד היום מכרתי תמיד באופן מיידי ובמחיר טוב. בסה"כ כשמוכרים מכונית צריך קונה אחד לא שוק שלם.

אם אתה ישר עם עצמך, ולא חסר מזל מוחלט, סביר שתקבל מחיר הגיוני.

פורסם

האם נראה לך סביר שתדמית תהיה מבוססת על ספקולציות? האם האיכות של הפורום משתפרת בזכות ספקולנטים? או שאולי עדיף לדבוק בעובדות.

אז לשיטתך, מה העובדות בנושא הזה?

פורסם

בהתייחס לשירשור אשר נפתח בתאור מבהיל לגבי עלויות תיקונים:

- עד היום, אף לקוח לא ניזוק ישירות כספית בגלל תקלה.

- מעבר לזה, אין נתונים שמלמדים סטטיסטית על היקף הבעיה. כך שלא ניתן לדעת האם הבעיה חמורה יותר או פחות מבעיות אחרות שקיימות בתעשיה.

- השרשור יכל להסתכם במשפט אחד - "חבר שלי נאלץ לתקן שוב לאחר 120K ק"מ את ה DSG, לאחר שתוקן ב 60K ק"מ. התיקונים כוסו במלואם ע"י אחריות יצרן". זהו!

• תוכן חדש...