Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני זקוק להמלצה לרכישת רכב קטן, חסכוני בדלק ואמין. יש לנו כבר רכב משפחתי ואנו זקוקים לרכב נוסף לאישתי, בעיקר בשביל סידורים מקומיים ולהסיע את הילדים (גן וחוגים), מרחקים של מקסימום 20 ק"מ ביום בלבד.

שכן שלנו מוכר פוקסווגן פולו, שנת 2000, גיר ידני, 200,000 ק"מ, יד חמישית, ב-14000 ש"ח (התקציב שלנו הוא 10000-15000 ש"ח). נראית שמורה.

האם יש למישהו המלצות או הארות/הערות בנושא? אשמח לשמוע, כולל המלצות אחרות.

תודה ושבוע טוב!

פורסם

אתה יכול לקנות יונדאי גטס / פיאט פונטו צעירות בכמה וכמה שנים במחיר הזה ועם הרבה פחות קילומראז' - על פניו המחיר של הפולו נראה לא ממש אטרקטיבי בתנאי השוק הקיימים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בהתלבטות דומה שהייתה לי לפני כחודש+ בחרתי בפונטו ספייס, הפולו נפסלה בגלל שחלקי החילוף שלה הרבה יותר יקרים משל הפיאט, ויש לה מחלות ילדות כמו חלונות נופלים ופלסטיקה שלא שורדת טוב את השנים.

כמובן שראיתי כמה פולואים לפני אבל לא התרשמתי לטובה, מה גם שהמחיר קנייה שלהם גבוה יותר, במחיר דומה אתה משיג פונטו עם נתוני פתיחה טובים יותר.

כמו שאמרו לפני, במחיר הזה אתה מוצא פונטו עם קילומטרז' הרבה יותר נמוך, וזה לא משימה קשה בכלל, רק תוודא שיש היסטוריית טיפולים ושהשתמשו בנוזל קירור ייעודי כי זה בעיקרון הרגישות המרכזית של הרכב.

אני כחודש עם הרכב ואומנם לא ראיתי תקלה אחת ומצפה גם לא לראות, אבל בתהליכי יישור קו שאני עושה לרכב סתם מפדנטיות למרות שהוא לא צריך, שמחתי לגלות שהמחירים זולים ממש.

(טיימינג+מותחנים,מחזירי שמן,פלאגים,שמן מנוע,שמן גיר, הכל מקורי של פיאט פחות מ500 שקל)

ד"א הפונטו שלי שנת 2001 עם 153 אלף ק"מ, סתם כדי שתיכנס לפרופורציה שהפולו שמוצעת לך לא עסקה משתלמת.

פורסם

עסקה די גרועה בשביל רכב בן 13 כמעט עם ק"מ גבוה ועם הרבה ידיים.

המחיר מופרז כפי שנאמר לך.

מומלץ לחפש פיאט פנוטו ספייס ידנית למשל, אפשר למצוא בתקציב שלך מודל 2002-2003 במצב טוב. כפי שציינו כבר - להקפיד על רכב שמור ומטופל ובעיקר על כך שמילאו נוזל רדיאטור ייעודי של פיאט ולא ניסו לחסוך.

אפשר גם לבדוק את הגטס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זו כבר הודעה שנייה שאני רואה, בנוסח - "השכן שלי מוכר רכב". זה לא אומר שתמיד זה כדאי/משתלם/וכו'...

אם הרכב היה בעל נסועה נמוכה יותר - אולי היה כדאי. גם המחירל א אטרקטיבי.

אני חושב שההמלצות שנתנו לך קודמיי הן במקום - ובנסיבות הקיימות עדיף רכב יותר חדיש.

alfa 156 2.5.

פורסם

חברים, הפולו בת 13 תיכף, זה קילומטרז' סביר, אבל חלפים יקרים לרכבי פולגסווגן.

הייתי הולך על פונטו ספייס או מגאן ידנית בלבד, אולי גם יונדאי אקסנט תהווה אופציה טובה.

חשוב שתבדוק את הנתונים של הרכבים האלו.

בהצלחה.

פורסם

הייתי הולך על פונטו ספייס או מגאן ידנית בלבד, אולי גם יונדאי אקסנט תהווה אופציה טובה.

בהצלחה.

למרות שמדובר ברכב בן 13, אני בטוח שניתן למצוא רכבים עם נתונים טובים יותר מאשר יד 5 ו200 אלף ק"מ.

כשאני חיפשתי רכב, ראיתי סקודה דיזל בן 12 בזמנו, יד 3 עם 165-170 אלף ק"מ, אם הק"מ היה נכון זה היה יכול להיות רכב מעולה עבורי בתור רכב ראשון.

ואני בטוח שניתן למצוא רכבים עם נתונים עדיפים, אבא שלי למשל ראה מגאן בת 10, עם 120 אלף ק"מ ויד ראשונה. זה נתונים הרבה יותר טובים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הספייס שלי 2001 עם 153 אלף יד 3, אין שום היגיון לקנות רכב שנסע יותר.

חפש בתקציב עד 15k ועד יד 3 ו150 אלף, ותתפלא לראות כמה מכוניות תמצא עם נתונים כאלה, ואני אומר מניסיון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קודם כל- תודה לכל המגיבים. עזרתם לי מאוד. (סליחה על התגובה המאוחרת, הייתי בנסיעה קצרה לחו"ל).

השבוע ראיתי מספר רכבים, כהמלצתכם, והתמקדתי בפונטו ספייס. השאלה שלי כעת היא, למה כמעט כל רכב שראיתי (בעיקר בשנתונים 2002-2004) כבר עבר המון טיפולים והחלפות: ברקסים, מצבר, הגה, קלאץ, משאבת שמן, ראש מנוע, צמיגים. זה חוזר כמעט בכל רכב שראיתי מהדגם וגם אמרו לי מספר חברים ומכרים שזה (וסליחה מראש על ההתבטאות...) זבל של אוטו ומלא בעיות.

אני מבין את השיקול של החיסכון בדלק ושל העלות והקילומטראז' הנמוכים יחסית. אבל האם עלי לצפות לרכב שיהיה כל שבוע במוסך? אם צריך להשקיע כל כך הרבה בתחזוקה, העלות כבר לא כל כך אטרקטיבית...

אודה (שוב) לתגובתכם המהירה (אני מתוכנן לקחת רכב לבדיקה ביום שישי השבוע ואולי לרכוש אותו אם הכל יסתדר).

תודה!

פורסם
השבוע ראיתי מספר רכבים, כהמלצתכם, והתמקדתי בפונטו ספייס. השאלה שלי כעת היא, למה כמעט כל רכב שראיתי (בעיקר בשנתונים 2002-2004) כבר עבר המון טיפולים והחלפות: ברקסים, מצבר, הגה, קלאץ, משאבת שמן, ראש מנוע, צמיגים. זה חוזר כמעט בכל רכב שראיתי מהדגם וגם אמרו לי מספר חברים ומכרים שזה (וסליחה מראש על ההתבטאות...) זבל של אוטו ומלא בעיות.

עם רוב הדברים שאמרת אין בעיות - ברקסים = בלאי. מצבר = בלאי, לרוב לא מחזיק יותר מ4 שנים. הגה = אם הכוונה למערכת ההגה CITY, אז אכן יש בעיה ידועה, ומי שתיקן אותה כנראה מבטיח לעצמו שקט. קלאץ' = גם בלאי, בנהיגה רגועה ובינעירונית בעיקר אפשר לסחוב עם קלאץ' אפילו 150 אלף ק"מ, זה גם תלוי בסגנון הנהיגה. משאבת שמן = גם בלאי. צמיגים = בלאי.

ראש מנוע זה לא בלאי בדרך כלל, זה אומר שאנשים התקמצנו ולא מילאו נוזל קירור ייעודי לרדיאטור.

לכן אמרתי לך לחפש רכב שמור ומטופל במורשה ולפי הספר!

לאף אחד פה אין אינטרס שתקנה רכב גרוע, אנחנו פה בשביל לעזור לך לקבל את הטוב ביותר עבורך ועבור התקציב שלך, ושתהנה מהרכב ולא תסבול ממנו כל השבוע.

פורסם

ברור לי שאתם משקיעים זמן ומרץ מתוך רצון טוב וכוונות טובות, מתנצל אם מישהו נפגע... תודה על התגובה המהירה.

רוב הרכבים שראיתי נראו מוזנחים, למעט אחד שהיה בבעלות מכונאי. זה הרכב שאני מעוניין לרכוש:פונטו ספייס מודל 2002, 150,000 קמ', יד 4, בעברו היה בהשכרה והשאר ידיים פרטיות, רוצה 11,500 ש"ח. דעתכם?

פורסם

כמו שהצעתי באשכול אחר:

אני יכול להמליץ לך על פיאט פונטו דגם ELX אוטו חסכוני עם ABS וכריות אויר הוא זריז וקל לתמרון בגלל שהוא גם רכב קל הוא גם קטן ולא צורך בחיפוש חניות גדולות יש לו הגה חשמלי לחניות שזה מאוד נוח אחזקה וחלקים מאוד זולים והכי חשוב יקח את הנהג ממקום למקום.

כמובן שאני מדבר מניסיון כי יש לי אחת כזאת קרוב לחצי שנה ואני מאוד מרוצה מימנה.

פורסם
ברור לי שאתם משקיעים זמן ומרץ מתוך רצון טוב וכוונות טובות, מתנצל אם מישהו נפגע... תודה על התגובה המהירה.

רוב הרכבים שראיתי נראו מוזנחים, למעט אחד שהיה בבעלות מכונאי. זה הרכב שאני מעוניין לרכוש:פונטו ספייס מודל 2002, 150,000 קמ', יד 4, בעברו היה בהשכרה והשאר ידיים פרטיות, רוצה 11,500 ש"ח. דעתכם?

נתונים לא משהו.

150 אלף ק"מ אמנם סביר, אבל הרבה ידיים ובעלות קודמת של השכרה.

מציע בחום להוסיף מעט כסף, כדי שאחר כך תסע ברכב כמו שצריך ולא באוטו שכל יום שני וחמישי נמצא במוסך.

הנה, הבחור כאן למשל מרוצה מאוד מהרכב:

כמו שהצעתי באשכול אחר:

אני יכול להמליץ לך על פיאט פונטו דגם ELX אוטו חסכוני עם ABS וכריות אויר הוא זריז וקל לתמרון בגלל שהוא גם רכב קל הוא גם קטן ולא צורך בחיפוש חניות גדולות יש לו הגה חשמלי לחניות שזה מאוד נוח אחזקה וחלקים מאוד זולים והכי חשוב יקח את הנהג ממקום למקום.

כמובן שאני מדבר מניסיון כי יש לי אחת כזאת קרוב לחצי שנה ואני מאוד מרוצה מימנה.

פורסם

בהצלחה.

נכון שזה קילומטרג' סביר לרכב בן 13, אבל אבסולוטית - זה לא מעט :?, ניתן לאתר רכבים בתקציב הזה ובשנתונים האלה עם פחות ק"מ.

לפולו יש מחירון גבוה, לא מוצדק לדעתי, מסכימה עם ההמלצות על פונטו ספייס ויונדאי אקסנט - רכבים פשוטים וזולים לאחזקה, יחסית.

גטס בתקציב הזה - זה מהראשונות. והן לא משהו בכל המדדים.

פורסם

הן לא משהו בצריכת דלק, אבל הן אמינות מאוד, ולא יקרות לתחזוקה.

וחוץ מזה, עם גיר ידני הצריכה סבירה למדי.

• תוכן חדש...