Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתרומם בסיטרואן BX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וכן אם תוכל לפרט בבקשה מהם ההבדלים בין ה-TRI שברשותך ל-TRS (שהיה אאל"ט היותר פופולרי).

ה BX נמכרה בשתי רמות גימור, בדגם ה 1.6 - RS הפשוטה יותר ו TRS המאובזרת יותר.

ה TRS כללה 4 חלונות חשמל, נעילה מרכזית ולוח מחוונים שכלל מד סל"ד.

סימן ההיכר החיצוני של ה TRS היתה הקורה האחורית; היא היתה עשוייה בחלקה מפלסטיק שעליו הודבק פילם.

בשל תנאי מזג האוויר בארץ היא הוחלפה לזכוכית.

רובם המכריע של דגמי ה 1.6 היו TRS, בעיקר בשל הפרש מחיר קטן למדי בינם לבין דגמי ה RS.

רוב המכוניות הגיעו מצויידות בהגה כוח ובמזגן מקורי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכבוד! אין ספק שסיטרואן בזמנו היו רכבים מיוחדים, ואני רואה שאתה אחד המשוגעים למותג.

דרך אגב, הכותרת שלך זאת יציאה מהארון? :twisted:

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

תודה למתעניינים ולמברכים.

תודה לחן על הידע המעמיק ; 4 חלונות חשמל יש, נעילה חשמלית יש, שעון סל"ד יש (לא עובד).

המסקנה TRS. טוב לדעת מה רכשתי.

כרגע חונה הרכב בריחוק ממקום מגורי. תמונות פנים אפרסם בקרוב.

ועתה להמשך המעשיה -

סיימנו אתמול לעסוק בנושא מערכת הקירור. קדם לזה נושא שעון חום מנוע, ומיד אסביר ;

ברכב לא מותקן שעון חום ! אבל נורות לא חסר.

לבית הטרמוסטט מוברגים שני סנסורים, האחד מדליק נורת חום בלוח המחוונים ב 105 מעלות והאחר מדליק נורת חום ב 112 מעלות.

אבל -

נסיעה ללא חיווי חום תמידי, ברכב ישן, צרפתי, רגיש, שכבר העיד על סימנים שמשהו לא כשורה (טרמוסטט חסר) יכול לגרום לחויית נסיעה לא מומלצת לבעלי לב חלש. לכן החלטתי על תוספת שעון חום.

בתחילה נשקל שעון חום חיצוני אבל נקרתה לפני הזדמנות ושמתי את ידי על לוח שעונים זהה ששכב למעלה מעשור שנים בארון מאובק אצל בעל מקצוע מהתחום ובו כבר הותקן בעבר הרחוק שעון חום.

פורק הלוח המקורי בידיים אקרובטיות והוחלף בזה החדש ישן. על הדרך הוחלפו מספר נורות שרופות.

מתברר שה "תרגיל" היה נפוץ באותה תקופה ושעוני חום הורכבו בלוח השעונים המקורי דרך קבע.

ההתאמות בוצעו בלוח השעונים בעוד שהחיווטים ללוח נשארו ללא שינוי.

סנסור החום (הגבוה 112 מעלות) הוחלף בסנסור תואם את שעון החום.

רק לאחר הרכבת הסנסור בבית הטרמוסטט ניתן היה למלא את מי הקרור במערכת הקרור.

על מנת לבדוק "זיופים" בשעון החום רכשתי טרמומטר לנוזלים מבית עסק לאביזרי מטבח.

באמצעותו צפיתי בחזיון פלא של פתיחה וסגירה של הטרמוסטט בקומקום הביתי ובדקתי את חיווי שעון החום בעודי טובל את הסנסור באותו קומקום ביתי תוך כדי תהליך ההרתחה. לא ממש מדע מדויק אבל בהחלט נותן רגיעה.

סוף מעשה, השעון עובד.

20120914_164614.jpg

20121007_132712.jpg

20121010_165105.jpg

פורסם

ועתה קצת לעניני חשמל -

ונתחיל מהדברים הפשוטים ;

באחד מן הימים בהם עיינתי בבית המנוע וכבר רציתי למהר הביתה, סגרתי, נעלתי, כיסיתי, נוכחתי שלא החזרתי את המצבר פנימה. לרוב אני עצל ובודאי אותו רגע של שילוב עצלות בעייפות, שמתי את המצבר בסמוך לרכב בקרן פינה היכן שאנשים מן השורה לא עוברים.

איתרע מזלי, ויום למחרת עבר אלטזעכן רתום לסוס ועגלה ! ברחובות ת"א וביחד עם המיטה של השכן גרף את המצבר.

אם כן, התחדשתי במצבר חדש 60 אמפר של חברה לא ידועה אבל נושאת מדבקה המעידה על קשר לחברה וולטה.

קופסת הפיוזים - משחקת מחבואים. לבסוף נמצאה עמוק מתחת אי שם לרגלו השמאלית של הנהג. כמובן שהיה צורך להחליף אחד או שניים וראו זה פלא כיצד הנעילה המרכזית החלה לפעול, הוונטה שמשמיעה רעש ואורות שנדלקים פתאום. כמובן שבדקתי את המתח בכולם ע"פ היינס ; הוספתי, החלפתי, הצרחתי.

פורסם

נראה מעניין מאוד, יישר כוח! תמיד אהבתי את הBX ולאט לאט הן נעלמות מהעולם :-(

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

לוח המחוונים שקנית הותקן בדגמי ה 1.9 המאוחרים, כלומר משנת 90' והילך, והוא זהה ללחו שהותקן בדגמי ה GTI למעט העדר שעון חום שמן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם כן, התחדשתי במצבר חדש 60 אמפר של חברה לא ידועה אבל נושאת מדבקה המעידה על קשר לחברה וולטה.

אם התכוונת למצבר שמופיע בתמונות שצילמת, אז זה מצבר ששייך למותג START UP, שהוא בעצם ורטא עם אחריות מקוצרת ומחיר בהתאם.

מצבר מעולה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

וכבר אמרתי שבחשמל אניני מבין? אם לא, דעו שלא הבנתי כלל.

החכמתי מאז רבות -

למדתי שפלוס מוציא ומינוס מקבל.

למדתי שמינוס = גראונד = גוף הרכב.

והמצבר שחקן מרכזי.

ממש איינשטיין או יותר נכון תומס.

אם כן מה בגילי ללמוד חשמל ?

בענייני מאווררי רדיאטור עסקינן -

בחזית הרכב שני מאווררים בשל תוספת המזגן.

יוניט הרדיאטור בעל שלוש כניסות (פרצוף) נותן פיקוד למאווררים לפעולה בשתי מהירויות - עם כניסתו לפעולה ;

בחום נמוך שני המאווררים אמורים לפעול במהירות נמוכה,

בחום גבוה עובד אחד מן המאווררים במהירות גבוה,

הפעלת המזגן בחום גבוה, מפעילה גם את המאוורר הנוסף במהירות גבוהה,

אני נוכחתי לדעת כי המאווררים נכנסים לפעולה בחום גבוה בלבד, דבר שמעמיס על יוניט החום וכול לגרום לשיבושים.

הצטיידתי בטסטר דוקרני, וכך נאמר לי "חיבור לפלוס נדלק זה מינוס, חיבור למינוס נדלק זה פלוס" אמרתי לו "תרשום לי על פתק" ויצאתי למשימה. מכאן ואילך משחקי חשמל רבים, עיון בתוכניות החשמל של היינס, שיטוט באינטרנט, קריאה ונסיונות כאלו ואחרים.

לשם קיצור, הבדיקה הספציפית באמצעות הטסטר בחוטים המתחברים ליונים חום.

האחד מהירותו גבוהה והאחר נמוכה.

בדופן בית המנוע מס' קונקטורים כאשר אחד מהן (הלבנבן) משפיע על פעילותם של המאווררים - תקין.

קונקטור ישיר נוסף הוא השני קיצוני משמאל מעל שורת הפיוזים. הפעלת הסוויצ' מקליקה גם אותו - תקין.

סוף סיפור פשוט בהרבה - חוט חשמל קרוע. אלו המחוברים ליוניט החום ולבקר גובה המים נחים בתוך תעלה ממוגנת שעשתה מפגש אקראי עם חגורת המזגן או המים, נאכלה במעט, נפער בה חור ואחד שישב קרוב נשחק עד למאוד.

הלחמה של החוט, סגירת התעלה ומיקומה במקום בטוח ממפגש נוסף.

כעת המאווררים עובדים "בובה", שעון חום "בובה" הכל מתפקד "בובה".

שעון החום עומד באופן קבע סביב ה 90 מעלות.

20120821_180005.jpg

20121007_162951.jpg

20121010_165027.jpg

20121010_165040.jpg

20121012_130115.jpg

20121012_131007.jpg

פורסם

ובשביל הקוריוז -

עם סיום הטיפול במערכת הקירור, חיווי החום ופעולת המאווררים, ניתן לצאת לסיבוב קצר.

הרכב כבר כמעט חודש בחניה ללא תזוזה.

התנעתי, פתחתי חלון, יד שמאל על ההגה מרפק שמאל על החלון ויד ימין על ידית הילוכים.

לא משתלבים ההילוכים !!!!!!!!

אוי ואבוי...מה עכשיו ?

מי מנחש ?

טוב לא אשאיר אותכם במתח...

בדקתי את מנוף המצמד, הכל נראה תקין.

חזרתי לביתי חפוי ראש ומתוסכל. פותרים בעיה וצצה אחרת.

פתחתי את היינס בסעיף הליקויים ושם נכתב כי במידה ורכב עמד זמן יתכן ופלטת המצמד תידבק לגלגל התנוופה או משהו דומה...

המלצתם, לחיצה על דוושת המצמד תוך כדי שילוב להילוך גבוה והתנעת הרכב.

אצתי רצתי חזרה ופעלתי לפי ההוראות ואכן השתחרר המצמד.

נפלאות דרכי ה BX.

פורסם

עודד שלום רב, וברוך הבא לקהילת"השרוטים", שמצילים עוד רכב שהופך להיות נדיר, ורק בזכות אנשים שכמותך, הרכב ישמר וישרד עוד שנים רבות !

ראשית הרכב נראה במצב מצויין, ושמור מאד.

אך שני דברים בולטים, בלטו לי כבר בתחילת השרשור המעניין שפתחת:

ראשית המוכר השתמש בעבר במי ברז ונוזל ירוק חשוד, אני מניח שזה היה מי ברז בצבע ירוק(אמריקאן איגל?!)!

שנית,התרמוסטט למרבה הטמטום, בוטל, ברכב שידוע בו שהוא רגיש למי ברז, ושאבנית קורמת עור וגידים במעברי המים ובעיקר במכלול בית הצוק.

יוניט המאורר לא היה זהה לטמפרטורת של המלצת היצרן.

הנחמה הכי חשובה, שהרכב הגיע לדעתי, לאיש הנכון בזמן הנכון, ולדעתי עוד נזכה לראות על הכביש עוד שנים רבות.

הרכבים מסוגו לא שרדו בגלל איכות לקוייה, ומחלות של צרפתיות, ותמנון של המערכת ההידראולית, ומחלות בומבות.

וטיפול לא מקצועי בסוג הרכב, שדורש מיומונות וידע מעמיק במחלות ילדות שלו, מערכת הדראולת מערכת קירור ותיבת הלוכים שעלות שיפוצה יקרה, ולא משתלמת כלל היום.

למזלך התיבה ידנית.

שיפצתי קרבורטור לסיטרואן זהה לשלך , לפני כחודש ימים, לחבר פורום זה, שדיווח לי מתחילה על בעיות התנעה קשות בבקרים ,ואני מדבר על תקופות השרב ששררו עד החודש שעבר, לאחר תמונות שהוא שלח לי במייל, התברר שמכלול הצוק בוטל לגמרי, בגלל מחסור במכלול זה היום בארץ.

שיפצתי לו קרבורטור זהה, שהיה קיים אצלי במלאי, החלפתי לו את הקרבורטור הקיים, בקרבורטור שלי, המשופץ, עם מכלול צוק תקין כחדש, והבחור מודיע לי על התנעה קלה, כמו ברכב חדש.

שמור על הרכב, רכב מסוג זה ובמצב כזה נדיר מאד !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היו לנו שתי bx ו- GSA אחת ומכולן נהננו. באופן יוצא דופן המכוניות לא עשו בעיות אולי כי היו מתוחזקות נכון ואולי כי היה לי מזל...

בגלל הנ"ל התלמידים כינו את אשתי "המורה המתרוממת"...

שלמה דן גדרון

פורסם
...נסיעה ללא חיווי חום תמידי, ברכב ישן, צרפתי, רגיש, שכבר העיד על סימנים שמשהו לא כשורה (טרמוסטט חסר) יכול לגרום לחויית נסיעה לא מומלצת לבעלי לב חלש...

תתחדש ותהנה, כמדומני שמי שכבר קנה רכב כזה, יש לו לב חזק, שלא לדבר על לב אמיץ.

מאוד משמח לראות רכב כזה חוזר במלוא כוחו ותפארתו לכבישי ישראל, שיהיה לך בקלות ובהצלחה (בדגש על קלות). :wink:

ד"א, הכותרת השנונה - העלתה בי חיוך של נוסטלגיה. (והיא רק מוכיחה על האומץ הנ"ל)

לוח המחוונים שקנית הותקן בדגמי ה 1.9 המאוחרים, כלומר משנת 90' והילך, והוא זהה ללחו שהותקן בדגמי ה GTI למעט העדר שעון חום שמן.

חן, תודה על האבחון המעמיק לפרטים, תמיד מעלה לי חיוך של הנאה. חנציקלופדיה מישהו כבר אמר?

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

שימחת אותי. רכב יפה בעל מראה קלאסי אמיתי, נוח ומפנק. תהנה ממנו.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...